Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Obuća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Obuća
Podunavac
 Ja sam tri sezone nosio model sa pertlama i nikakvu im manu nisam našao. Od prošle sezone nosim novi model sa zatvaračem sa strane i za sada sam veoma zadovoljan sa njima. Ove sa pertlama se nisu probušile, nego su napukle od savijanja na levoj čizmi u predlu zgloba noge. Jednostvno se istanjio materijal.
Podunavac priložio:
art91079.jpg

Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Nidzo, iz nekog razloga se slika ne vidi pa ne znam na koje tačno misliš...
Ja bi uzeo ove http://www.tigar....t91314.jpg , samo ih nisam video u ovim radnjama koje su mi dostupne. Angry Pre neki dan sam video kod jednog čoveka koji ih je kupio pre 3-4 godine, nije ih nešto puno nosio, ali sam se oduševio kako je čizma ojačana, jaka, a kako je guma mekana, mogu da se povrnu naopako kao čarape. Odučevio sam se, zato sam i počeo da ih tražim!
Od ovih sa pertlama samo ove dolaze u obzir: http://www.tigar....t91564.jpg
Model kanada dolazi u obzir samo ako uz njih uzmem neke kineske za akanje po trnju, ostruzi, kupinama, a njih nosim samo kad je sneg... Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Miroslaw
 Ja nosim ovaj model od 2010 god i trajace bar jos dve sezone. http://www.lovack...mene-cizme , guma im je malo deblja nego kod modela Canada te ih trnje ne busi lako i ne cepa kao sto mi se desilo sa modelom Canada. Imaju dobar steznik koji sprecava upadanje snega, lisca, trave i td u cizmu. Kod ovog modela http://www.tigar....t91314.jpg mana je sto kaisevi steznika oko noge brzo popucaju, kolegi nisu izdrzali ni dve sezone.

Predator

Miroslaw kaže:
Ja nosim ovaj model od 2010 god i trajace bar jos dve sezone. http://www.lovack...mene-cizme , guma im je malo deblja nego kod modela Canada te ih trnje ne busi lako i ne cepa kao sto mi se desilo sa modelom Canada. Imaju dobar steznik koji sprecava upadanje snega, lisca, trave i td u cizmu. Kod ovog modela http://www.tigar....t91314.jpg mana je sto kaisevi steznika oko noge brzo popucaju, kolegi nisu izdrzali ni dve sezone.

Ja koristim model "Aljaska" već dvije-tri sezone i relativno sam zadovoljan. Steznici su mi stradali prošle godine, jedan pukao, a na drugom pukla plastika koja ga zateže, ali i dalje su upotrebljive. Prije njih sam nosio neki model koji se više ne proizvodi, ali najviše liči na ove http://www.lovackaoprema.co.rs/lovack...?limit=100. Mislim da su ove modifikacija onog modela što sam ja imao, jer su ojačane onim crnim dijelom na đonu i guma je mekša. I sa njim sam bio zadovoljan.

Sasvim prirodno

DakiNS
 Ja sam na modelu koji ima neopren u prvom lovu ostao bez kopči, jednostavno su otpale.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stefan092
 Gde u Beogradu mogu da kupim tigar cizme, video sam da imaju neke nove modele pa me zanima gde bi mogo da kupim?

darkon
 Ja sam ih se namenjao, ali nijedna nije izdržala više od 5-6 meseci, ali ih opet nosim takoreći svakodnevno, suše se i pored radijatora, na suncu, što svakako nije preporučljivo, ali mi važnije zdravlje i suva čizma, nego...

Pre 9 meseci sam uzeo ove što kolega Predator dao u linku i one još uvek cele, a dokle će, videćemo, one zasad najduže izdržale.
Takođe sam pre njih nosio neke koje su bile nalik njima, ali se više ne proizvode, i ove novije imaju mekšu gumu, ali sličan kalup, koji meni odgovara.

nidzamotocross
 Ja sam izgleda nabasao na loš primerak, jer su mi se zaista pokazale loše. Te pertle su mi bile toliko suvišne da sam na kraju sve to poskidao, jer većinu vremena provodim gazeći za psima po trnju, i na svakom koraku pertle zapinju o trnje, odvezuju se i na kraju prvog lova je jedna bila pokidana. Na drugom paru su mi se čak posle nekog vremena i kramponi sa đona počeli otkidati. Teške su mi takođe zbog tih ojačanja koja imaju gore, pa sam se na kraju odlučio za najobičniju gumu bez ikakvih dodataka i ojačavanja, pa dokle traju. Takođe mi je bio problem sneg, jer pertlama nisam mogao da stegnem dovoljno da sneg ne upada, jer mi noge nisu baš debele.

Evo neco, nadam se da će sada da se vide. Znači treća godina po najgorim uslovima koje jedna čizma može da prođe, nosim ih mimo lova za sve moguće aktivnosti. Nosim ih u planinski ribolov, gde prelazimo kilometre uz planinske potoke po oštrom kamenju, nosim ih dok sečemo i spremamo drva za ogrev, kada pomažem u svim ostalim poljoprivrednim poslovima, dok berem pečurke... Što se lovova tiče, nosim ih od prolećnog brojanja divljači, preko treniranja pasa, pa letnje lovove, jesen, zima... U 90% lovova sam u čizmama, što zbog terena, što zbog zmija...

www.dodaj.rs/f/F/PH/2jiH0jJ3/91531.jpg

Samo mislim da se više ne proizvode...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Miroslaw
 Izgleda da sam ja imao srece pa naleteo na dobre. Nidzo imam i ja takve, koristio sam ih za letnji lov, lagane su ali bas i nisu za neku malo vecu hladnocu jer im je guma bas tanka, moje stradale u trnju, zalepio ih pa sada koriste za treniranje pasa i ostale aktivnosti koje zahtevaju nosenje cizama.

nidzamotocross
 Miroslave, ja sam imao iste ovakve pre ovih, ali su ovde gde se presavijaju imale samo jedan ovaj naliveni sloj, ovaj model ima dva i za klasu su bolje od onog prvog modela. Ove prve su mi brzo stradale, jer su kao što kaže bile tanke, ali posle lepljena na osetljivim mestima opet su upotrebljive, deda ih i dan danas nosi posle 3-4 godine.

Ja sam pre ovog modela menjao više para godišnje, ove mi za sada najduže traju. Neka su mi žive i zdrave. Selja
Kao što je slučaj sa mnogim tigrovim čizmama, kvalitet izgleda ne zavisi od modela, nego se razlikuje od para do para. Na primer, moj ćale nosi onakve kao što je Predator postavio link i odlično ga služe već drugu sezonu, a tečine iste takve su popustile u prvom lovu, pa je kupio drugi par istih, koje ga sada dobro služe. Confused

Neca92
 Skoro svi imamo različita iskustva, što kaže Nidza, ipak je od para do para, a ne od modela do modela, na žalost. Confused Mada, pitanje je i kako ih, odnosno u kakvim uslovima i kakvom terenu koristimo. Meni trebaju jake i izdržljive čizme (sa razumnom cenom), jer sam i više od 90% izlazaka u prirodu u čizmama, po različitim terenima-polje, brdo, planina, proleće, leto, jesen, zima. Grin Obujem čizmu i ne mislim gde ću da zgazim, niti nešto posebno gledam ispred sebe, a pri tom mi uopšte ne pada teško da ih nosim. Čizma glavu čuva! Stari
Ja odlučio, uzeću onaj model ''Ted'' (čini mi se da se tako zvaše), samo ako ga bude bilo u prodavnici, pa kako bude. Confused

nidzamotocross
 Meni je najveći problem granje ispod snega. Jer kada sneg prekrije nekih tridesetak cm, tamo gde je sečeno drveće, ostaje granje na zemlji sa oštrim vrhovima koji se ne vide i često u žurbi nagazim, propadnem i prođem sa izbušenim čizmama i pratećim povredama. Probao sam raznu obuću, ali gumena čizma za broj veća, vunena čarapa i nema zime. Smile

Neca92
 Meni se konkretno to nije dešavalo, ali mnogo puta mi se desilo, dešava se i dešavaće se da zgazim na granu koja stoji po dužini niz brdo, pa izginem kao mače na sapunjavu dasku! Grin Razbijem se kao zvečka jer uvek pušku držim gore sa obema rukama. E, u tim situacijama nikakva obuća ne pomaže. Smile
Bez vunenajki ne idem nigde, nosim ih i u jesenjem lovu, a kamoli zimi! Grin

nidzamotocross
 A tu ne strada čizma, nego doooope. Grin

DakiNS
 Zaboravih uživanje u čizmama u poslednjem lovu. Naime odjednom su se počele uvijati prema unutra,ispod skočnog zgloba. Poslednji pravac pretraživanja terena sam preskočio jer više nisam mogao da hodam , ubile me načisto. Čim sam došao kući oprao sam ih i nagurao starih krpa unutra i stavio ih pored radijatora , ali ne preblizu, posle sam ih nosio napolje na hlađenje i tako nekoliko puta ne bi li se ispravio oblik , ukoliko u sledećem lovu pokažu isti nedostatak , leteće ali vrlo daleko, jer me je noga bolela još nedelju dana posle toga.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Brka bez brkova
 Meni su ove elit najbolje nosim ih 3 godine i leti i zimi po veoma teskom terenu http://www.tigar....ram_sr.pdf

ssekir75
 ја носим ове већ другу сезону без проблема http://www.lovack...acka-cizma али у маскирној варијанти (није било нормална зелена). иде и у лов и на пецање, лети се не вади из кола, суши се уз и на ТА пећи и ништа јој не фали. мекана и удобна чизма, а једина мана је што је малко хладна. мада вуна и неопрен решавају проблем ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Marko_1986
 Zdravo kolege, imam Tigar Elit i prezadovoljan sam njima. A nedavno sam kupijo Aigle Pacours Iso sa neoprenom. I mogu reci da su mnogo dobre.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Podunavac
 Aigle je klasa za sebe. I ja sam gledao jedne, ali su bile skuplje od dobre polovne puške. Onda sam umesto njih uzeo Tigrovu kopiju, model Ultra za 50-ak evra (šest puta jeftinije). I veoma sam zadovoljan sa njima.
Tri prsta 2Kolce

dreger
 Da li neko ima ovakve cizme ili nesto zna o istim da li su dobre za zimski cekanje predatora?mil-tec sturm.

1.snow boots thinsulate.djon-guma,sastav materijala guma i 100%govedja koza,postava 3m thinsulate(200g) i poliester,vodonepropusne,skidajuci ulozak itd.cena:5670,oodin.
www.dodaj.rs/f/3H/10K/2phwQ0He/snow-boots-thinsulate479.jpg
2.arctik snow boots.djon guma,spoljasnji sloj materijala guma i poliester,postava aluminijum,poliester,thinsulate membrana,ojacana pet i prsti itd .cena:4800,oodin.
www.dodaj.rs/f/1e/TR/1AEEtiFf/arctic-snow-boots481495.jpg
3.Demar lovacke cizme predator,izuzetno lagane,postava koja zadrzava toplotui ne dozvoljava da se noge upare,od Eva kompozitniog penastog materijala,postava se vadi,testirane na -30.itd.cena 35 evra.
www.dodaj.rs/f/2B/6g/4ipF3X49/big-17364593predator-xl-.jpg
vasi komentari i preporuke.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,776,634 posete www.srbijalov.com