Madjarska kratkodlaka Vižla
|
zoranp |
Objavljen 26.03.2011. 17:04
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Desilo mu se da sam ga morao prodati da bi došao do financija u datom !!! Sada uspešno lovi u Bođanima!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
BojanKG |
Objavljen 26.03.2011. 18:23
|

Veteran

Upisa: 577
Pristupio: 23.08.2010. 21:12
|
jbg,ne znam sta da ti kazem,kriza udarila na sve strane...
|
|
|
|
alex |
Objavljen 07.04.2011. 11:49
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Kolege da li neko ima zanimljivih slika sa Madjarskim Kratkodlakim Vizlama?????
Ako ima molio bih da postavi jer me mnogo zanimaju ovi psi i nadam se da cu sledece godine moci da prijustim meni jedno stene.
Molim vas ako neko ima neke slike neka ih postavi
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 07.04.2011. 12:48
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Evo jedne tužno smešne pričice o jednom vižlanu. Desilo se pre nekoliko godina, kolega lovac nabavio štene vižle brinuo o njemu hranio odgojio uvežbao,u kompletu lepo. Počela sezona prepelica, kolega od prvog dana u lovu, pa zaređao ,vižlan radi kao doxa koliko sam čuo perfektno.Počela sezona lova na fazana prvi lov vižlan totalno nezainteresovan, drugi lov isto tako , kada se treći lov ponovilo , isfrustriran nezainteresiranošću vižlana već podigao pušku jedva smo ga odvratili, besan preterano reagovao, drugi kolega iz grupe mu kaže nemoj da ga ubiješ daj ga meni. I ova ....la pristane sav sretan što se rešio vižlana. Kolega koji ga je uzeo presretan, stari lisac znao je za caku, pas svoju prvu divljač najbolje lovi ,a na ostalu posebno na ostale mirise se treba priviknuti da shvati šta mu je činiti.U poverenju kolega koji je dobio vižlana rekao je da bi bio spreman da plati 1000 evrića za tog vižlana a dobio ga je na poklon. U svakom slučaju posle nekoliko lovova na boljim terenima vižlan se probudio i perfektno radio fazana. Tužno je što neko ko ne zna šta ima to i ne ceni , a veselo je to što je vižlan dopao ruku dobrom poznavaocu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 07.04.2011. 16:34
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
vižlu ne može da ima svkao, tj, vižlu treba prvo voleti i poznavati,
rasa koja ne staje odmah u marku, kojoj treba vremena, ali kad počne da radi, to radi do kraja,
nije za one koji su ''kraćih'' živaca, traži pažnju, koju i te kako ceni i vraća nebrojeno puta nazad.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 07.04.2011. 19:54
|

Lovčina

|
huntinggirl1 kaže:
rasa koja ne staje odmah u marku, kojoj treba vremena, ali kad počne da radi, to radi do kraja,
nije za one koji su ''kraćih'' živaca, traži pažnju, koju i te kako ceni i vraća nebrojeno puta nazad.
Potpuno se slazem sa koleginicom.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.04.2011. 08:04
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
huntinggirl1 kaže:
nije za one koji su ''kraćih'' živaca, traži pažnju, koju i te kako ceni i vraća nebrojeno puta nazad. Ma ovaj vižlan iz priče imao je odličnu marku sve je bilo perfektno bukvalno gotov pas ,samo mu je falilo malo divljači da odreaguje što je brzo i uradio
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 08.04.2011. 12:01
|

Lovčina

|
pa ja to i kažem, vižla nije za svakoga, ipak je to gospodski pas!!!!!!!

Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 09.04.2011. 17:59
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Evo sličica jednog simpatičnog mužijaka oštrodlake vižle, inače moje nedosanjane rase za moj daljnji uzgoj !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 09.04.2011. 20:42
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
huntinggirl1 kaže:
pa ja to i kažem, vižla nije za svakoga, ipak je to gospodski pas!!!!!!!
Uploaded with ImageShack.us
Nemojte da se ljutite, ali uopste mi se ne svidja ovaj vas upis! Razmisljao sam da li ovo da napisem, ali ipak sam se odlucio da napisem, jer sam se nasao uvredjenim, kao i mnoge druge kolege koje ne drze vizle!
Svaka vama cast, i vama i svim drugim kolegama koji drze vizle, ali ovo sto ste napisali direktno znaci da ste vi koji drzite vizle gospoda, a mi osatli.... ''Vizla je gospodski pas!'' Vi kao kinolog, trebalo bi da pokazete malo vise postovanja prema svim rasama pasa i prema vlasnicima i nebi trebalo da javno favorizujete ni jednu rasu! Nemojte pogresno da me shvatite, molim vas!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 09.04.2011. 21:09
|

Lovčina

|
ja kao odgajivač i kinolog to tvrdim, a vi se nemojte uvrediti,
inače, ja pored vižli imam i nemce kratkodlake i lovne terijere,
zato vam i kažem ovo, vižla je gospodski pas, nezna, osetljiva, intiligentna, veoma pametna,..
ne znam koju rasu vi držite, ali ako imate i makar jednog vižlona, ovo mora da ste uvideli do sada,
za razliku od drugih rasa koje ja držim, sa vižlom je najlakše raditi, ako kojim slučajem imate makar jednog terijera,....e to već nije gospodski pas,
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 09.04.2011. 21:12
|

Lovčina

|
inače, goničlije to i te kako znaju, da ja uvek kažem to za vižlane, samo i za goniče radim malo više od svih vas,
ni jednom nisam rekla da su odgajuvači i vlasnici vižli gospoda, a ostali ne,
to ste jako loše protumačili,
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 10.04.2011. 00:01
|

Lovčina

|
huntinggirl1 kaže:
pa ja to i kažem, vižla nije za svakoga, ipak je to gospodski pas!!!!!!!]
Ne znam sta ovde nije jasno... Direktno ste uvredili svakog clana ovog foruma koji ne drze vizle, ja sam to jednostavno morao da vam kazem!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.04.2011. 00:11
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Neco, a gde si se ti to pronašao u toj rečenici, pa da se uvrediš? Ja držim NKD, pa se nisam uvredio, jednostavno smatram da se ta rečenica na mene ne odnosi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 10.04.2011. 00:46
|

Lovčina

|
Vizla je gospodski pas ---> ljudi koji drze vizle su gospoda, a ljudi koji drze druge rase su.... 
Ne bih da ulazim u raspravku, to mi nikako nije bio cilj, samo sam reko sta mi je zasmetalo u koleginicinom upisu! Valjda imam pravo na to... ?
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 10.04.2011. 07:13
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
huntinggirl1 kaže:
pa ja to i kažem, vižla nije za svakoga, ipak je to gospodski pas!!!!!!!]
Poštovana, kao kinološki sudija i vrsni odgajivač, možete li malo preciznije da objasnite za koga je vižla, kad nije za svakog, i pojasnite nam, na šta se odnosi ono gospodski pas?
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 10.04.2011. 08:42
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Pa ispada da u Srbiji zivi i lovi 1% gospode jer toliko lovaca lovi sa tom rasom.A nas 98% sto lovimo sa nemackim pticarima,poenterima,bretonima,seterima i 1% ostalih rasa smo Neobrazovani i nekulturni seljaci koji nemamo plave krvi Zato sto takve gospode ima puno i vizle su toliko rasprostranjene. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 10.04.2011. 09:04
|

Lovčina

|
Tako to nekako ispada kolega, mada ja lično mislim da svaki pas, pored svojih urođenih osobina, ima neku svoju dušu, koja uglavnom odslikava njegovog gospodara, a da smo mi svi ljudi svako na svoj način gospoda, ako ni zbog ćega drugog onda bar što gospodarimo našim psima.
Koleginica bi bar kao kinološki sudija i vrstan odgajivač to ipak trebala da zna i ne pravi tako banalnu razliku, svrstavajući i razvrstavajući pse po takvom sistemu, za koji ja iskren da budem nikada nisam čuo da postoji.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 10.04.2011. 11:12
|

Lovčina

|
Po meni koleginica nije nista lose mislila.
Samo sam pitao da li neko ima slike ovih pasa iz lova i ako ima da postavi jer sam veoma zaintrigiran ovom rasom i veoma me zanima
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 10.04.2011. 13:06
|

Lovčina

|
Ma rasa pasa je Ok. Manje zastupljeni i samim tim interesantniji, prijatelji (mađarske nacionalnosti) ih preferiraju mada u glavnom posle izvesnog vremena dođu do glupih švaba, verovatno nemaju onaj gospodski odnos što koleginica napomenu, moje lično iskustvo je da Vižle nisu dorasle ekstremnim uslovima lova u Banatu, imao sam prilike da lično vidim uginuće jedne Vižle i puko preživljavanje druge pre jedno osam godina kada sam za 2. avgust organizovao lov na prepelicu i kad su ih gazde povele u još jedan krug posle 10 časova, obe su doživele toplotni udar, a pri ovom bi napomenuo da niti su vižle bile jednog vlasnika niti su istoga porekla. Imam i jako dobrog prijatelja mađara koji strašno preferira Vižle i nikada do sada nije bilo da ih nema, ali u drugom i trećem boksu je još po jedan labrador i po jedan idiotski švaba, zašto on to drži tako možda bi najbolje trebalo pitati njega.
|
|
|