Grlice, gugutke, grivnjaši
|
arli |
Objavljen 30.08.2013. 09:59
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
što se tiče municije bilo je više vrsta. Malo moje izrade(skorije sam počeo da punim-još se tražim),bila kutja vušira,i kutija najboljeg bronađija-1,7mm. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.09.2013. 21:11
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Neki lovili patke, a mi i dalje zaljubljeni u golubve. 
Zbog obaveza smo kasno otisli na prelet koji je vec odavno bio stao. Stigli smo na mesto gde cekamo oko 8, a onda posto nismo ugledali nijednog goluba, premestili smo se oko 400m dalje na vrh jednog malog brda. Golubova je tamo bilo, malo su isli visoko ali smo se ispucali. Nas sestorica smo imali 4 komada, ja sam dobio jednog koji je bio bas, bas visoko, na granici dometa. Jos mi je drazi zbog toga sto su ga ovi moji ispratili sa po jednim i dva metka a onda je skrenuo pravo prema meni i hoop eto ga dole. 
Grlice su otisle svojim putem, nisam video nijednu.

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 02.09.2013. 00:03
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Kakvi bre ovoj plasticni golubi lovite, frlja li vi gi neki u vazduk el' kako?
Nidzo kako radi Affinity?
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 02.09.2013. 14:39
|

Lovčina

|
pez kaže:
Kakvi bre ovoj plasticni golubi lovite, frlja li vi gi neki u vazduk el' kako?
Nidzo  kako radi Affinity?
Ne be, sami se se frljaju, takoj programirani, cas po cas pa litne u vazduK. 
Affinity, hvala Bogu, radi odlicno i bez zastoja. Bas sam sada u nedelju prvi put ispucao sva tri odjednom i to znatnom brzinom (koliko brzo sam mogao da opet nanisanim) i bez problema izbacuje caure. Bese i naravno dosta promasaja, ali toJ sam si ja kriv. Kad odstrelis jednog onda proradi adrenalin pa pucas i na one koji su van dometa, pa za cas odU mezzi.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 02.09.2013. 14:59
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
^ Aj da ti poverujem za golubi, al za ovoj da sas Affiniti pucas po tri metka od jemput e be pobro, smanji malko...da bese rekja jedan po drugi pa nekako
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 02.09.2013. 16:40
|

Lovčina

|
Na toJ sam i misliJA.
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 07.10.2013. 23:22
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Eeee pa nemora NIDZO biti uvek pogodak, bitno je da se napucamo a sigurno je zadovoljstvo sa takom puskom pucati i uzivati u prirodi sa kolegama,,, ,,,
Voganjac
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 08.10.2013. 00:51
|

Lovčina

|
Druzenje i sale na prvom mestu, a onda naravno sve ostalo. Svakako je zadovoljstvo loviti sa njom, jer nema bolje od toga kada priustis sebi ono sto si od pocetka hteo, cim sam je prvi put video, to je bilo i sad je to to.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 15.10.2013. 15:02
|

Lovčina

|
https://www.facebook.com/photo.php?v=...mp;theater
Lud covek.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 12.09.2014. 19:42
|

Lovčina

|
Jedan od avgustovskih lovova. Imam još mnogo sličica ali ne bih da opterećujem teme. Golubova bilo dovoljno, svaki izlazak je prošao uspešno, grlica mnogo manje u odnosu na prošlu godinu.
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 13.09.2014. 18:18
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
nidzamotocross kaže:
Jedan od avgustovskih lovova. Imam još mnogo sličica ali ne bih da opterećujem teme. Golubova bilo dovoljno, svaki izlazak je prošao uspešno, grlica mnogo manje u odnosu na prošlu godinu.

jel to bilo jedan metak-jedan golub, kod mene bilo vise promasaja nego odstrela

|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 13.09.2014. 18:26
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Mislim da nema takvog strelca, tj ima ali onih koji pucaju skroz na sigurno, a za nas mladje je to malo tezi izazov, ne kazem da pucam preko 40-50m ali do te krajnje granice da, mada je bas tesko pogoditi, ali vazno da se puca evo jednog koji je proleteo blize
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 15.10.2014. 18:23
|

Lovčina

|
Vlado, ja sam se ispromašivao prve nedelje. Dok sam se malo navikao i dok me je prošla ona želja za pucanjem, pucao sam i na dalje i na bliže. Posle je sve bilo bolje, obično ispucam po 4-5 metaka na njih, odstrelim po 2-3. U svakom izlasku sam imao uspeha, bilo ih je sasvim dovoljno da se zadovolji merak. 

|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 01.06.2015. 14:59
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
ne znam da li ste citali Predator koji je od danas na kioscima objavili su jednu veoma veoma tuznu vest Zabranjuje se lov grlice na 2 godine za sada  
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
borkovrsac |
Objavljen 02.06.2015. 20:07
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 01.10.2009. 13:09
|
ПРЕГЛЕД ОДРЕДАБА ЗАКОНА О ДОБРОБИТИ ЖИВОТИЊА KOЈИ СЕ МЕЊАЈУ, ОДНОСНО ДОПУЊУЈУ
Члан 1.
Овим законом уређујe се добробит животиња, права, обавезе и одговорности правних и физичких лица, односно предузетника, за добробит животиња, поступање са животињама и заштита животиња од злостављања, заштита добробити животиња при лишавању живота УБИЈАЊУ, држању, узгоју, промету, превозу, клању и спровођењу огледа на животињама, као и друга питања од значаја за заштиту добробити животиња.
Члан 2.
Добробит животиња, која се уређује овим законом, односи се на животиње кичмењаке које могу да осете бол, патњу, страх и стрес, и то нарочито на:
1) животиње које се користе у производне сврхе;
2) животиње које се користе у научноистраживачке, биомедицинске и образовне ОГЛЕДНЕ И ДРУГЕ НАУЧНЕ сврхе;
3) животиње које се користе за изложбе, такмичења, приредбе и друге облике јавног приказивања;
4) животиње за рад и службене животиње;
5) кућне љубимце;
6) напуштене и изгубљене животиње;
7) дивље животиње у заточеништву.
Изузетно од става 1. овог члана, добробит животиња, која се уређује овим законом, не односи се на дивље животиње у природним стаништима чија се заштита, лов, коришћење и располагање уређују посебним прописима.
-ako je ovo osnov za zatvaranje lova na grlice onda treba zatvoriti i lov na zeca, vuka, jarebicu...
Da li je zatvaranje lova JEDINO rešenje koje nam pruža Ministarstvo?
Najveća pretnja za grlice u našim lovištima su ino - lovci (zašto se jednostavno ne odluči da nema komercijalnog lova grlica?! što se vrlo lako može i sprovesti u praksi!)
Mišljenja sam da je bolje uvesti dnevne kvote za odstrel, a samim tim ćemo i videti stanje grlica na terenu. Jer ne verujem da je neko uspeo da prebroji grlice i da može sa sigurnošću kaže: e nema grlica zatvorite lov! Ajde da mi lovci tvrdimo suprotno!
Čini mi se da je ovo probni test da se vidi koja je reakcija na zatvaranje lova (u početku nek to bude neka neatraktivna divljač za naše lovce). I da nam sutra mogu lakše zatvoriti lov na ostalu divljač. Pogotovo to se odnosi na ptice selice koje se u drugim zemljama nesmetano love.
Mislim da čemo svi pogrešiti ako dozvolimo da se ZATVORI LOV.
u mom gradu NVO je registrovao rezervat te nam tako oduzeo deo lovišta, zbog nekog VODENOG BIKA (neka pticica).... prepustili smo stvar slučaju pa sad više ne smemo da lovimo tamo. Razmislite! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 02.06.2015. 20:47
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Мислим да ниси добро разумео ово што си потамнио...
Ово што си потамнио значи да се одредбе овог закона НЕ ОДНОСЕ на дивље животиње у природним стаништима (ловиштима)...

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
borkovrsac |
Objavljen 02.06.2015. 21:18
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 01.10.2009. 13:09
|
Sremac75 kaže:
Мислим да ниси добро разумео ово што си потамнио...
Ово што си потамнио значи да се одредбе овог закона НЕ ОДНОСЕ на дивље животиње у природним стаништима (ловиштима)...
Da baš zato što se NE ODNOSI na divljač - čemu onda zabrana ako divljač nije predmet odredbi zakona.
Grešim?! |
|
|
|
moravac 1 |
Objavljen 04.06.2015. 17:21
|

Stari član

Upisa: 236
Pristupio: 03.11.2013. 12:21
|
Bata Nidzo a da ponudis slike Italijanima za novi katalog?!Kao iz lovacke bajke su....
srbija
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 04.06.2015. 18:20
|

Lovčina

|
Hehe, hvala druže moj, slao sam već Frankiju, rekoše mi u mail-u da će ih iskoristiti jer im manjkaju fotke sa grivnašima, a i objasniše mi kako ubuduće da pravim fotografije, pa ćemo ih možda jednom sresti u nekom katalogu. 
Druga po redu mi je omiljena.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 04.06.2015. 19:30
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
http://www.shutterstock.com/cat.mhtml...id=2192297
Nidžo ne šalji džaba svoje slike , ovaj link te upućuje kako da prodaješ slike, samo ti treba maaaaalo skuplja oprema da bi ih prihvatili. Ovo su fotke moga sina i svakom stoje na raspolaganju ali uz plaćanje. Ovako su iskoristili posle kupovine jednu od njegovih slika , kao omot knjige.
http://www.goodreads.com/book/show/23...51042-axel
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|