Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Gerasim
 Pozdrav svima, kao pocetnika interesuje me vase misljenje o zastavinoj polozari m 91 12/76, posto posedujem tu pusku?

LM
 Za početnika, po meni, je ideala kombinovana puška sa dva para cijevi 16/70 - 16/70 i 7x57 - 16/70 ili 12/70 - 12/70 i 7x65 R zavisno od potreba i ukusa.

LM

Gerasim kaže:
Pozdrav svima, kao pocetnika interesuje me vase misljenje o zastavinoj polozari m 91 12/76, posto posedujem tu pusku?

Nisam vidio taj model zastavine položare, ali po meni je dobra za početnika (pošto sam probao starije Zastavine modele stare po 50 godina ali i one kupljene osamdesetih godina, meni su O.K., ove novije imaju malo oštre okidače pa možeš porezati prst, osim toga nisam im našao neku drugu zamjerku). Samo treba birati razne tipove municije, za različite daljine pucanja, pošto sve zastave imaju fiksne čokove.

kelt
 za pocetnika polozara je sasvim o.k., a koja, zavisi od dzepa. moze zastava ,a moze i purdy mada ja volim bracu Ruse, nek su najgori, eksploatisi i ne misli.srbijalov
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

VLADE
 svaka puska je napravljena za istyu namenu da ubija samo i ma bolja ali su sve na istu foru nepostoji losa puska nebi se smela prodavati

Lovci puškama LOVE i ODSTRELJUJU, a neki ljudi puškama ubijaju druge ljude.
Srbijalov Admin Tim

jankovic vladimir

Hunter forever
 VLADE sad ce ti Lala ili neki drugi admin izbrisati ili izmeniti post. Ne kaze se da ubija nego sluzi za uspesan odstrel divljaci. Bye
marka Engleski poenter marka

hamerles
 Odstrel je kulturna rec za ubijanje divljaci... Ne vidim u cemuje VLADE pogresio??? Svaki lovacki kraj u srbiji ima razlicit naziv za odstrel. Neko kaze ubijem fazana na 50m, neko kaze bijem fazana na 50m neko kaze roknuo sam ga,neko smaknuo,neko skinuo. Pa sam cak cuo i obrijao sam fazana na 50m... Sto ljudi sto cudi. Svako selo ima neki drugaciji izraz za pojedine stvariB)

Lala

hamerles kaže:
Odstrel je kulturna rec za ubijanje divljaci... Ne vidim u cemuje VLADE pogresio???

Pa eto, hoćemo da budemo kulturni, pa ćemo da odstreljujemo, a nećemo da ubijamo Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

hamerles

Lala kaže:

hamerles kaže:
Odstrel je kulturna rec za ubijanje divljaci... Ne vidim u cemuje VLADE pogresio???

Pa eto, hoćemo da budemo kulturni, pa ćemo da odstreljujemo, a nećemo da ubijamo Smile
B)

Hunter forever

Lala kaže:

hamerles kaže:

Jeste!

Hunter forever
 A i meni je ruzno kad se kaze UBIO sam to i to,nekako mi je mekse odstrelio sam. A i to prilici lovackoj etici.

charuga
 citam upise od pocetka i sad posle 3 sezone lova sa PA kao prvom puskom vidim da ti saveti o jednocevkama i polozarama,koje su kao u prednosti u odnosu na bok ili PA, nemaju veze sa vezom..
nista losije ne pucam od ovih sa polozarama.bokericama..ne trosim vise municije..ne stavljam vise od 2 metka...Ne razumem

..............

mirko knezevic
 Vala charuga meni glupo i da kazem nesto nebih voleo da se sa nekim kolegom posvadjam zbog njegove ubedjenosti da je bolji i pravedniji lovac sa bok ili polozarom puskom od mene sa PA...Confused Niti trosim toliko municije niti se senlucim po lovu kao da sam na svadbi retko kada pucam vise od dva metka... Potpuno isto pucam i sa polozarom i bokericom i sa PA znaci nema nikakve razlike po meni to su sve glupe price ako imas oko pucaces dobro iz svih pusaka....
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Marko_1986
 Cao kolege,
i ja sam mlad lovac pa bi hteo od nekog da znam kako su se pokazale ceske bokerice cal.12/76? cena iz27ce i nje su bile priblizne.

pozz svima

Podunavac
 Češke bokerice su solidne kvalitete, ali njihove cene nisu više niske kao nekada. Na koji model konkretno misliš?
Tri prsta 2Kolce

Patan
 Velika je razlika izmedju "odstreliti" i "ubiti", ali nazalost izgleda da to malo lovaca zna Ne odoravam

aleksa
 Pocetnik,sto sam bio pre 6 godina,trebalo bi da izabere pusku koja je dovoljno prakticna,koja mu dobro lezi u ramenu,koja ispunjava minimum kriterijuma vezanih za izgled i naravno ona za koju ima dovoljna novca.
Sto se tice kalibra i konstrukcije,ovo prvo 12/76 jer je danas vrlo malo novih pusaka u kalibru 12/70 i bokerica ili poluautomat.
Kalibar 12 jer obezbedjuje siri snop sacme.
Bokerica jer je veci izbor po nizoj ceni od polozara a i polozara nema draz kao u manjem kalibru od 12.
Poluautomat jer je najjeftiniji,dobar je izbor i dobro je resenje za krakatije(nista zlonamerno) konstitucije.
Polozara kasnije,kada se ovlada vestinama odstrela i to u manjem kalibru od 12,nekako je skladnija i vise pleni.
Sve ovo je naravno moje misljenje koje za sada u praksi ispunjavam.

hamerles
 Aleksa pocetniku je mnogo lakse da lovi iz polozare nego iz bokericeB) Bokerica je puska za vec uvezbane strelceB)

vladant
 U svetu je jos uvek polozara najomiljenija i najzastupljenija u lovu. Bokerica ima dosta manje a poluautomati su na trecem mestu. Najlovackije nacije poput francuza i engleza gde je lov privilegija bogatih a ranije samo plemica, najvise love polozarama. Poluautomate najvise koriste amerikanci i italijani, mada i kod amerikanaca ima mnogo polozara, a kod njih je kultura lovaNe odoravam.
Da mi ne zamere vlasnici PA ali prva puska treba da bude polozara ili bokerica a za drugu ili trecu moze polozara i bokericaGrin. Poluautomat samo za barski lov.
Svaka cast izuzecima ali kod nas 99% lovaca ne postuje ogranicenje od dva metka i senluce. A lov nije ulov po svaku cenu nego merak.
Sveta Srpska zemlja!

hamerles

vladant kaže:
U svetu je jos uvek polozara najomiljenija i najzastupljenija u lovu. Bokerica ima dosta manje a poluautomati su na trecem mestu. Najlovackije nacije poput francuza i engleza gde je lov privilegija bogatih a ranije samo plemica, najvise love polozarama. Poluautomate najvise koriste amerikanci i italijani, mada i kod amerikanaca ima mnogo polozara, a kod njih je kultura lovaNe odoravam.
Da mi ne zamere vlasnici PA ali prva puska treba da bude polozara ili bokerica a za drugu ili trecu moze polozara i bokericaGrin. Poluautomat samo za barski lov.
Svaka cast izuzecima ali kod nas 99% lovaca ne postuje ogranicenje od dva metka i senluce. A lov nije ulov po svaku cenu nego merak.
Bravo 2Bravo 2Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,570 posete www.srbijalov.com