Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
Sniperinho
 Optika je Schmidt & Bender, ne sećam se stvarno uvećanja i prečnika objektiva mada se vidi sa fotografija da se radi o 56mm.

petar
 Primetio sam da je velika i predpostavio da se radi o 56mm, ali ipak ajde da pitam, a zanimalo bi me i uvelicanje...Confused
Just like old times!

Sniperinho
 Stvarno ne mogu da se setim uvećanja ali me optika nije nešto posebno ni zanimala pored ovakve puške. Uglavnom vlasnici ovakvih komada oržja po default-u stavljaju Z6 i slične optike ali ponosni vlasnik ovog kipa kome novac ne predstavlja problem u nabavci bilo čega što je vezano za lov je stavio Bendera i to ne najnovije generacije, ne slučajno ali o tome bolje da pišemo u temi o optikama.

Sniper Hunter
 i54.tinypic.com/2dt56cj.jpg
Kipp Austrijske proizvodnje konstrukcije firme Pfeifer-waffen
http://www.pfeifer-waffen.at/cms/html...amp;pid=29
Jel je neko koristio ima neko iskustvo ?
Vrlo interesantna konstrukcija i mehanizam za okidanje
[movie=youtube]KqozkVb1JmU&feature=related[/movie]

Podunavac
 Zanimljivo sa tehničkog aspekta. Međutim pitanje je kakav balans ima takvo oružje? Ovo je u stvari Bullpup konstrukcija. Samo je i bilo pitanje vremena kada će neko napraviti ovako nešta za lov, s obzirom da se ovakve konstrukcije odavno koriste za automatske puške za vojsku. Već je bilo ovakvih pokušaja prekrajanja lovačkih karabina. Video sam neke modele po katalozima uključujući i ovaj. Ima nekoliko prednosti nad ostalim konstrukcijama. Dužina cevi je skoro ista kao i dužina celog oružja, a sama cev je u osi sa kundakom i ramenom strelca što daje bolju kontrolu oružja i manji odskok prilikom pucanja. Možda će se u ovome naći lovci koji love divokoze po planinama a koji trebaju dugačku cev za brizantne kalibre sa velikim dometom i malim padom, a sve to opet kompaktno upakovano radi lakšeg višečasovnog veranja. Meni lično se ne sviđa i ne bi ovakvo oružje nosio u lovište sve i da mi ga neko pokloni. Ali ukusi su različiti i ne sumnjam de će i ovo oružje imati svoje korisnike i ljubitelje. A kada uđe u širu upotrebu (ako uđe) pokazati će svoje prednosti i mane prilikom upotrebe na terenu.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS

Podunavac kaže:
Zanimljivo sa tehničkog aspekta. Međutim pitanje je kakav balans ima takvo oružje? Ovo je u stvari Bullpup konstrukcija. Samo je i bilo pitanje vremena kada će neko napraviti ovako nešta za lov, s obzirom da se ovakve konstrukcije odavno koriste za automatske puške za vojsku. Već je bilo ovakvih pokušaja prekrajanja lovačkih karabina. Video sam neke modele po katalozima uključujući i ovaj. Ima nekoliko prednosti nad ostalim konstrukcijama. Dužina cevi je skoro ista kao i dužina celog oružja, a sama cev je u osi sa kundakom i ramenom strelca što daje bolju kontrolu oružja i manji odskok prilikom pucanja. Možda će se u ovome naći lovci koji love divokoze po planinama a koji trebaju dugačku cev za brizantne kalibre sa velikim dometom i malim padom, a sve to opet kompaktno upakovano radi lakšeg višečasovnog veranja. Meni lično se ne sviđa i ne bi ovakvo oružje nosio u lovište sve i da mi ga neko pokloni. Ali ukusi su različiti i ne sumnjam de će i ovo oružje imati svoje korisnike i ljubitelje. A kada uđe u širu upotrebu (ako uđe) pokazati će svoje prednosti i mane prilikom upotrebe na terenu.
Nemoj tako Rođo zamisli inostrance koji budu dolazili na zaostali Balkan da love pa uz to i oprema, Kevlarski šlemafon panciri raketne čizme, da nam pokažu koliko su tehnološki napredovali, e ,ebeš lov kad nema tradicije ili barem da liči na tradiciju. E zamisli jednog našeg starijeg lovca u plavim radničkim pantalonama sa starom maskirnom uniformom i reklamnim kačketom okićen ovakvom močugom od puške. I da ne zaboravim kako će se taj inostranac osećati ugroženim kad ugleda krvožedne oči jedne srne. Morati će povesti i pomoć da se odbrani pošto se uglavnom osećaju svi ugroženi kao i 99.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Rođo ima i tu istine. Srbi ruše nevidljive avione a da neće upadljive lovce sa neprijateljskog zapada (zaboravili zapadnjaci ko su im bili naj bolji saveznici u dva svetska rata). Kad smo mi već takav divlji narod, kakva nam je tek divljač? Naša je srna opasnija od Bengalskog tigra.
Tri prsta 2Kolce

LM
 Kod ovakve konstrukcije, čitao sa u časopisima, je što se opaljenje vrši bliže uhu nego kod klasičnih sistema, to su i profesionalni vojnici uzimali kao manu.

Podunavac
 Evo uspeo sam da nađem ovaj Bullpup u katalogu Jagd&Sport za 2003. godinu. Od onda ga više nikad i nigde ne videh. Što znači da ga lovci verovatno nisu prihvatili, i to ne zbog cene koja je bila 2000 evra, što za zapad nije mnogo. Interesantan je podatak da je dužina cevi 66 cm, a celog oružja 70 cm. Reklamiran je kao sigurna puška zbog sistema zapinjanja mehanizma.
Podunavac priložio:
bullpup.jpg

Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Walther je isto napravio Bullpup pušku, ali poluautomat u kalibru 22 LR i dosta je dobro prihvaćena. Uvozi se čak i u Hrvatsku, gledao sam je na sajmu lova u Osijeku, premda se meni lično ne sviđa.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Meni nekako uopste ne lice na lovacko oruzje! Ne znam, ali kad bi video lovca sa ovom puskom, zapitao bih se da li je lovac ili profesionlani vojnik? SadFrown
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mihailo
 Liči na sve osim na lovačko oružje

slavisa1205
 Da ruska puska moze izgledati "svetski" dokazuje i ova fotografija.

http://www.armure...

Sniper Hunter
 Slavisa nema slike.....Hmmm

Neca92
 Evo, ovu slike je kolega Slavisa hteo da postavi...bar mislim...
http://www.armure...o010HD.jpg

slavisa1205
 Hvala neco
Nisam iskopirao link do kraja

Neca92
 Nema na cemu... Inace, preeelepa slika, ty puska! B) 

kelt
 lepota bozja.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 dali neko zna koliko kosta kip iz-18 novi u kalibru 7.62x54r kod nasHmmm
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus
 U BeLoMgradu biJo 28.000-30.000din ka' i u Jostalim kalibrimaConfused
ali sa orahovim kundakom dok je sa brezom 3-4000din jeftiniji
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,682 posete www.srbijalov.com