iz 27im
|
Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 25.01.2012. 01:14
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Druze da nije poklon od dede, davno bi ona zavrsila gde joj je i mesto na dobosu.... Ali mislim da 47000 nije puno za novu pusku, ali jedino sto se od nje i trazi je da bude pouzdana, jer nije ni laka, niti nesto preterano lepo odradjena, znaci samo i jedino sto joj je svrha je da RADI!!! ali izgleda da ni to ne moze da se dobije, moj cale kupio IZ12 cal 16 I za 100e i radi kao sat, utegnuta, nema nigde trunke lufta, laka, milina, treba da se malo repariraju cevi spolja ostalo sve savrseno, pa ko je onda ovde lud! Da ne racunam to sto sam morao da otkazem sva gostovanja u lovovima jer sam oruzani list morao da ostavim sa puskom tako da nisam mogao ni drugu pusku da nosim.... I na kraju se samo nerviras... Bice izgleda za sledecu sezonu ili IZ12 neka ili Thalmann Suhl E200 u kalibru 16 i da lovim ko covek, jest da ce Suhl morati da se cisti, al je puska milina i upola laksa od IZ.. za 200e nadjes pusku da bude odlicna, jos ako hoces ulozis 100e da se malo sredi i imas nesto sto ce ti trajati sledecih 30 godina...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 25.01.2012. 13:25
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Druze da nije poklon od dede, davno bi ona zavrsila gde joj je i mesto na dobosu.... Ali mislim da 47000 nije puno za novu pusku, ali jedino sto se od nje i trazi je da bude pouzdana, jer nije ni laka, niti nesto preterano lepo odradjena, znaci samo i jedino sto joj je svrha je da RADI!!! ali izgleda da ni to ne moze da se dobije, moj cale kupio IZ12 cal 16 I za 100e i radi kao sat, utegnuta, nema nigde trunke lufta, laka, milina, treba da se malo repariraju cevi spolja ostalo sve savrseno, pa ko je onda ovde lud! Da ne racunam to sto sam morao da otkazem sva gostovanja u lovovima jer sam oruzani list morao da ostavim sa puskom tako da nisam mogao ni drugu pusku da nosim.... I na kraju se samo nerviras... Bice izgleda za sledecu sezonu ili IZ12 neka ili Thalmann Suhl E200 u kalibru 16 i da lovim ko covek, jest da ce Suhl morati da se cisti, al je puska milina i upola laksa od IZ.. za 200e nadjes pusku da bude odlicna, jos ako hoces ulozis 100e da se malo sredi i imas nesto sto ce ti trajati sledecih 30 godina...
Evo nam dokaza "iz prve ruke" o onome o čemu smo pisali ... o razlici u kvalitetu ruskih pušaka iz starijeg i novijeg doba!! a u korist onih starijih!
I sam sam se uverio iz prve ruke i to više puta, upoređujući to novo sa starim i zato sam i pisao ...
Nidžo
mislim da će dobar majstor bez problema uspeti da otkloni taj kvar a slažem se sa Scorpionom u vezi javašluka koji doživljavaš u vezi sa majstorisanjem "ovlašćenih" jer da je kako treba za to bi morali da odgovaraju i snose posledice pa nek odluče dal će da rade valjano ili će da zarađuju tako kako zarađuju!!!
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 25.01.2012. 13:52
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Na temu novih ruskih pusaka je i ovde i na drugim forumima dosta pisano i mnogo toga receno, uglavnom je sve jasno kao dan, sve cesce se javljaju nesrecni vlasnici i tek po koji zadovoljan, a zamislite koliko jos ima vlasnika koji se ne oglasavaju (nisu clanovi foruma ili nemaju internet), ja znam bar jos deset takvih, vecina njih bi rado menjala novu rusku pusku za pusku starije proizvodnje
 |
|
|
|
Objavljen 27.01.2012. 00:32
|

Stari član

|
Znate sta, ja bar da znam o kom je delu rec bilo bi mi lakse jer onda mogu to da trazim sa neke stare pokvarene iz puske... A istu boljku ima i nova Huglu 20/76 ali je njen problem suvise tvrda na obaracu i kocnici tako da bas mora da se jako okida sto veoma utice na pucanje... Komentar puskara na Huglu, bolje da ne diramo nista jer ce poceti onda da puca oba odjednom... I onda shvatis da nema nove puske dobre bez bar 900e... Sve ostalo bolje prodjes sa Suhlom i IZ starim...
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 27.01.2012. 15:21
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Kad cujem ovakve izjave povodom Ruskih i Turskih pusaka sve vise pocinjem da cenim nase Zastavine;)
Sto je najzanimljivije sve je vise ovakvih izjava i na ovom i na drugim sajtovima. Na kraju ispadose kvalitetnije Turske nego Ruske puske... a toliko behu hvaljene |
|
|
|
Nikola |
Objavljen 02.02.2012. 03:17
|

Član

Upisa: 78
Pristupio: 20.11.2009. 19:56
|
Poznajem dvoje lovaca sa ovom puskom.Jedan moj prijatelj kupio je Iz-27 prije nekih dvadesetak i to kako mi je on rekao bilo je to u to vrijeme dosta para,puska je i danas savrsena nema na njoj ni male ogreotine kamoli lufta odlicna nije imala niti jedan jedini kvar a ispalila je dosta municije sto strane sto domace sto rucne izrade jednom rijecu puska radi kao SAT... .....
E sad zbog cega i pisem ovo..drugi moj dobar prijatelj ima istu pusku 2 obaraca fixni cokovi kupio je 2007 godine placena 700eura...Elem puska je odridjavala posao prve godine...al posle sve krenulo nizbrdo prije svega popucalo mu preko 5-6 igala,opaljivala 2 metka odjednom imao problema sa kocnicom i sa otvaranjem puske 2-3 puta nije mogao da otvori pusku...prosle godine ja i on u lovu na patke dolaze patke na nas ko lude ma milina... ....dolaze mu 3 glavate patke on puca jednom zatim drugi odjednom sina mu se razletovala posle drugog pucnja .....imao gomilu problema.Ne znam mislim da su Rusi bili kvalitetniji prije 20-30 godina nego sad od mnogih cuo a i procitao na forumu...
PoZz... |
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 02.02.2012. 09:19
|

Veteran

|
Nikola sad si me razocarao Mislio sam da bar ove IZ-27 sa fiksnim cokovima i dva obaraca nemaju reklamacije. Ali vidis i njih su iskvarili  |
|
|
|
Nikola |
Objavljen 02.02.2012. 11:47
|

Član

|
I ja sam mislio da su to jedne od kvalitetnijih pusaka pogotovo bok.IZ....Mada bih savjetovao ko god da kupuju pusku u tom cjenovnom rangu da kupi Cesku Zbrojovku one su sa cijenom tu negdje....a po meni su bolje od IZ...
PoZz.. |
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 02.02.2012. 15:45
|

Veteran

|
Za nove IZ-27 misljenja sam da je klasika pouzdanija od 1 obaraca i promenljivih cokova. Ipak nisam bio u pravu. 
Turske puske imaju manje reklamacija, mislim na polozare i bok ne na PA... |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.02.2012. 19:23
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Nikola kaže:
I ja sam mislio da su to jedne od kvalitetnijih pusaka pogotovo bok.IZ....Mada bih savjetovao ko god da kupuju pusku u tom cjenovnom rangu da kupi Cesku Zbrojovku one su sa cijenom tu negdje....a po meni su bolje od IZ...
PoZz.. 
Dali ovde misliš na nove puške ili one proizvedene do 1990. godine?
|
|
|
|
Nikola |
Objavljen 02.02.2012. 21:42
|

Član

|
Prije svega na novije, mislim da su puske prije bile mnogo kvalitetnije i izdrzljivije ne samo Ruske nego i druge npr: ja imamo pusku u kalibru 16/70 polozara koja je ispalila kamion municija ali bukvalno kamion shto strane sto domace nmg da kazem da nije bilo kvarova bilo je tu i tamo al sad je puska Ok...jednom prilikom kada sam bio kod puskara dosao neki hrvat i kaze on ima istu takvu pusku kaze da su se proizvodile negdje oko 1930 shto sam i ja neshto citao o njima na Internetu...danas ce tesko koja puska izgurati toliko...;).Po meni je bolje izdvojiti malo vise para pa kupiti pusku za cio zivot nego platish nesto 400-500 evra i posle 5-6 godina ...
c;) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 03.02.2012. 00:31
|

Lovčina

|
Što se tiče novih pušaka sačmarica tu više IŽ 27 i Zbrojovka Brno nisu u istoj cenovnoj klasi. Jedini model sačmarice koji se trenutno pravi u Češkoj je bokerica BO 802 i košta duplo više od IŽ-27. Ostale puške sačmarice koje se prodaju pod imenom ČZ se rade u Turskoj fabrici Huglu. A što se tiče starije proizvodnje smatram da je IŽ-27 bila kvalitetnija od Brno ZH koja je kod nas bila najčešća sačmarica iz ČZ fabrike. A sa Super Brno ni ne može da se poredi ni po ceni ni klasi, pošto je Super Brno bila vrhunska puška.
|
|
|
|
Nikola |
Objavljen 03.02.2012. 04:19
|

Član

|
Naravno mislio sam na puske koje se rade u Turskoj one su kod nas slicne sa cijenom kao IZ tu negdje 50evra max.100e gore dolje.. |
|
|
|
Objavljen 03.02.2012. 12:59
|

Stari član

|
Nikola kaže:
.Po meni je bolje izdvojiti malo vise para pa kupiti pusku za cio zivot nego platish nesto 400-500 evra i posle 5-6 godina  ...
 c;)
E mojj imenjace ja bi potpisao da mi bude 6 godina ok pa onda upsss, al kod mene je 6 metaka ups...
|
|
|
|
Nikola |
Objavljen 03.02.2012. 13:19
|

Član

|
Xax,znaci imenjace i ti si imao preblema sa Rusom. |
|
|
|
Objavljen 07.02.2012. 21:15
|

Stari član

|
Pa ako ti kazem da sam od Juna meseca kad sam je dobio novu, s njom odlovio 2 3 lova, a lovio sam stalno, al je ona bila stalno kod puskara i uvek bi se opet kvarila...
|
|
|
|
lovac_ika |
Objavljen 07.02.2012. 21:41
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 02.02.2012. 12:20
|
Ja sam prvog zeca odstrelio sa IZ 27 12.kal,i evo dan danas lovim bez problema...dobro se pokazala zimi,bez ikakvih kvarova nit zamrzavanja mehanizma !
one shot one hit
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 09.02.2012. 01:19
|

Član

Upisa: 115
Pristupio: 27.08.2010. 17:53
|
Istog sam misljenja lovac_ika, sluzi me kao sat vec par godina, kupljena je 2007 sto ce reci da je novije proizvodnje, x puta je u lovu na patke zavrsavala u snegu cak mi je jednom upala i u vodu i za sad (kucam u drvo) nije nijednom zakazala! Uz povremeno odrzavanje mislim da za pare koliko ona kosta ne moze da se nadje bolja prangija! Jedini problem koji ja imam sa njom i smatram da je to kod vecine slucaj i nesto sa cime se rusi sigurno ne mogu pohvaliti je kundak ,skoro skroz mi se skinuo lak i bajc ali to smatram sitnicom koje se uz malo truda, rada i naravno djengica moze resiti! Naravno da ce se uvek naci neka sa nekom fabrickom grescicom koje ce praviti problema ali kako nas narod kaze "koliko para toliko muzike"!!! |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 09.02.2012. 12:23
|

Lovčina

|
Kolega Gajger i ja imam novu IŽ-27 sa kojom sam zadovoljan. Bilo je par sitnica koje sam otklonio i sad me služi odlično. Međutim na mom kundaku nema ni bajca ni laka. Kundak je nauljen i redovno ga održavam, tako da je i sad kao da je tek izašao iz prodavnice.
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 09.02.2012. 13:06
|

Član

Upisa: 115
Pristupio: 27.08.2010. 17:53
|
Podunavac kaže:
Kolega Gajger i ja imam novu IŽ-27 sa kojom sam zadovoljan. Bilo je par sitnica koje sam otklonio i sad me služi odlično. Međutim na mom kundaku nema ni bajca ni laka. Kundak je nauljen i redovno ga održavam, tako da je i sad kao da je tek izašao iz prodavnice.
Pa mozda bi ja trebalo da necim premazem kundak i podkundak ali ne znam koje je najbolje sredstvo za to, radio sam to sa balistolom ranije ali mi je jedan kolega rekao da mi se od toga skinuo lak i bajc jer se i njemu to isto desilo, tako da sam prestao, samo ocistim suvom pamucnom krpom i to je to! Sa kojim uljem ti premazujes kundak? |
|
|