Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
paninm
 jao,bre aleksandrovo,pa ovo mi sve lici na sklapanje vlade srbije- sada ce biti "ja tebi ovo ministarstvo ako udjes u nasu koaliciju, plus pride ces dobiti mesto u upravnom odboru tog i tog drzavnog preduzeca,samo da glasas za ovo i ovo"

Lala
 Možda će u sledećem broju Lovca biti detaljnije pisano o dešavanjima na obe skupštine, valjda će ubrzo biti štampan. Samo treba dočekati...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Banatski Fazan

Lala kaže:
Možda će u sledećem broju Lovca biti detaljnije pisano o dešavanjima na obe skupštine, valjda će ubrzo biti štampan. Samo treba dočekati...

Samo ga mi vise necemo dobiti, kako sam ja razumeo. U cenu clanarine vise nije uracunat LOVAC-casopis, to sam trebas da uplatis sada, bar sam tako ja shvatio, negde sam to procitao tako. Ne??

LU Aleksandrovo
 Možda će štampati bilten, radili su to u skoroj prošlosti. Šta fali još bolje, nema slika.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Kolege lovci iz Vojvodine, da li znate da lovci van teritorije Vojvodine, u okviru članarine od 600 dinara koju plaćaju LSS, imaju obezbeđeno osiguranje od posledica nestećnog slučaja u lovu?

A da li znate da mi u Vojvodini za članarinu od 1000 dinara koju plaćamo LSS i LSV (600+400) to isto nemamo????

Odluka Skupštine o članarini za lovnu 2011. godinu i izdavanje članske karte LSS

Skupština Lovačkog saveza Srbije, na sednici održanoj 27.2.2011.godine donela je

Odluku o visini članarine za lovnu 2011. god. koji iznosi 600,oo dinara po lovcu.

Rok za uplatu članarine je 31.03.2011.godine, kako je utvrđeno članom 55. stav 4. Statuta Lovačkog saveza Srbije.

Broj računa na koje se vrši uplata je: 160 - 59269 - 70

Skupština je, istovremeno, u skladu sa članom 55. stav 5. Statuta, utvrdila iznos članarine za slučaj neizmirenja članarine u statutarnom roku, koji, za period od 1.10.2011. -30.3.2012. godine iznosi 700,oo dinara.

Odlukom Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine, od 28.2.2011. godine, utvrđeno je da članarina lovaca sa područja AP Vojvodine
iznosi 600+400, ukupno 1.000 din.

Uplata članarine lovaca sa područja AP Vojvodine vrši se preko Lovačkog saveza Vojvodine, a za područje AP KiM preko LSKiM.

U iznos članarine, za lovce van teritorije AP Vojvodine, uključeno je i osiguranje lovaca i svaki lovac sa članskom kartom Lovačkog saveza Srbije, osiguran je od posledica smrti ili trajne invalidnosti usled nesrećnog slučaja u lovu.

http://www.lovack...2011-1.htm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 E ova im je dobra.

Utvrđivanje brojnog stanja divljači vršiti bez lovačkog oružja.

Kod mene je oružje do sad bilo obavezno, kad sam imao svoja prva brojanja imali smo svake godine situaciju da u krugu bude i nekoliko lisica koje smo onda naterivali na one koji imaju oružje, sad nema zakon reko svoje, nema grupnog lova na lisicu, i to su imali u obzir kad su pisali, treba lijke da jedu zečiće pa da budu mame pa da na jesen bude lepi lisica za odstrel, i u pravu su lisice se hrane i miševima koji prave štetu u poljoprivredi, nema šta vodilo se računa o prirodnom krugu.

Lala
 Dobro, bre, hajde da mi neko objasni par stvari:
Lovci u Vojvodini plaćaju 1000 dinara članarinu za LSV. Ako dobro razumem, od toga 600 dinara ide u LSS (ako je LSV još uvek član LSS, nisam čuo da nije). E sad, ako mojih 600 dinara ode u LSS, i još nečijih 600 dinara npr. iz Šapca ode u LSS, zašto kolega šapčanin ima osiguranje, a ja nemam? To je moja prva dilema.
Da li to ima veze sa povraćajem novca iz LSS prema LSV? Koliki procenat sredstava uplaćenih iz Vojvodine prema LSS, se vraća u LSV, ako se vraća? Ili ima veze sa izradom planskih dokumenata, koja će LSV ubuduće 'besplatno' raditi za svoje članove? Ako jedan GPGL košta npr. 30-40 hiljada dinara, a LU ima u proseku najmanje 200-250 članova, onda mi, kolege, papreno plaćamo 'besplatnu' izradu planskih dokumenata (250 članova x 400 dinara = 100000 dinara godišnje). Lovna osnova košta znatno više (pominje se nezvanično cifra oko 100 hiljada dinara), ali opet, lovna osnova se ne radi svake godine, nego za deset godina (znači godišnje za LO 10 hiljada). Pa šta je tu onda besplatno?
Sada se, po mom mišljenju, već nazire ono o čemu smo pisali, na temi 'Jedinstveno LU ili podela', da usitnjavanje LU i lovišta donosi veće troškove, a ide na ruku onima koji rade planska dokumenta; više LU i lovišta = više planskih dokumenata = više članova LSV = više para u kasi!

Druga dilema: ako LSV uzima 400 dinara više po lovcu, i još dobije povraćaj od LSS, onda za LSV dajemo debelu lovu! Znači onda da za funkcionisanje LSV svaki lovac u Vojvodini praktično izdvaja mnogo, mnogo više, nego što kolege lovci iz drugih delova Srbije izdvajaju za rad LSS.

Treća dilema: da li je moguće, a verujem da jeste, da LU za izradu planskih dokumenata angažuje nekog stručnjaka koji nije zaposlen u LSV, i da mu po ugovoru o delu zatraži izradu planskih dokumenata?
Molim za objašnjenje, nije mi više ništa jasno! Bojim se da ovde, sa ovakvim načinom rada, LSV pokušava da možda napravi 'vezanu trgovinu', i da izradu dokumenata povezuje sa članstvom. A šta ako neko LU neće da bude član LSV, a hoće da mu LSV radi GPGL? Koja je cena? Ili, ako neko LU hoće da bude član LSV, a neće da mu LSV radi planska dokumenta, kolika je članarina? Po zakonu, cena za neku uslugu mora biti jedinstvena za sve, ali je moguće odobriti članski popust, i treba da piše da li je cena sa ili bez PDV. Svaka usluga mora da ima svoju cenu, po cenovniku. Da li postoji cenovnik usluga LSV? I da li se u ovoj priči nalazi i Vojvodjanski lovac doo i koja mu je uloga, ako je ima? Ko u stvari radi planska dokumenta: stručna služba LSV ili Vojvodjanski lovac? I šta je tu, na kraju krajeva, besplatno?
Pitam, jer mi stvarno nije jasno ništa. Da li je neko na skupštini LSV postavio ova pitanja? Nadam se da su odgovorni u LSV dobro razmislili, kada su ovako postupili, i da su pogledali sve zakonske odredbe u vezi ovoga.

Sremac75
 U najkraćem---prave nas budalama!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 E baš si mi odgovorio, Sremac, odmah mi je sve jasno Grin
Pa jel ti (ili bilo ko drugi) znaš bar neki od odgovora na ova moja pitanja?
Ili da opet idem da tražim nekog delegata u skupštini LSV, da me informiše (kad bi znao i hteo)ROFL

ohotnik
 Ja mogu da ti Lalo odgovorim samo na jedno pitanje LSV placa LSS srbije 600 dinara i LSS vraca 540 din LSV Znaci vojvodjani daju samo 60 din LSS. LSV ostaje 940 din a zasto nemate osiguranje treba da pitate vas LSV.Prvobitno je bilo da se LSS plati 500 din plus 100 za fond solidarnosti Ali se nakon negodovanja delegata a i lovaca tih 100 dinara za fond solidarnosti dat za osiguranje.I ja mislim da za te pare morate imati osiguranje.

Lala
 Ma za te pare moramo da imamo mnogo više.
Ako je tačno to što si napisao, onda će LSV uprihodovati za cca. 20 hiljada lovaca x 940 din. = blizu 19 miliona!! A LSS će uprihodovati za cca 60 hiljada lovaca x 600 din = 36 miliona + 1,2 miliona iz Vojvodine + neku manju cifru sa Kosova i Metohije, ukupno = cca 38 miliona.
Boga mi, lepo, biće para u LSV daleko više nego u LSS, ako ovo sve bude ovako! Nigde nisam video finansijski plan LSV za 2011/12 godinu, baš me zanima na čega su planirali da utroše ovoliki novac vojvodjanskih lovaca? LSS je objavio visinu zarade svojih zaposlenih, ali LSV, čini mi se, nema nameru da to uradi!
Nije mi takodje jasno, kako će LSV i njegova stručna služba stići da uradi oko 100 GPGL na vreme (po oceni sekr. Zeremskog, biće oko 100 LU u pokrajini)? A ako bude novih lovišta, a biće, tu treba dodati i izradu lovnih osnova. Kako oni misle da to urade na vreme i kvalitetno, nemam pojma.

stane

ohotnik kaže:
Ja mogu da ti Lalo odgovorim samo na jedno pitanje LSV placa LSS srbije 600 dinara i LSS vraca 540 din LSV Znaci vojvodjani daju samo 60 din LSS. LSV ostaje 940 din a zasto nemate osiguranje treba da pitate vas LSV.Prvobitno je bilo da se LSS plati 500 din plus 100 za fond solidarnosti Ali se nakon negodovanja delegata a i lovaca tih 100 dinara za fond solidarnosti dat za osiguranje.I ja mislim da za te pare morate imati osiguranje.

Ej bre vojvodjani, vreme je da se jednom zapitate za zdravlje LSVa. Dugo citam upise po svim temama, LSS paLSS, nije to adresa za lovce vojvodine, ne moze LSS biti odgovoran za sve za samo 60 dinara.
A u LSV mudro cute i rade. Slizali se sa sekretarijatom pa ne znas gde pocinje savez a gde se zavrsava sekretarijat.
Rad im obavijen velom tajne, a vi beogradjani nemojte da nam se mesate u poso.

Lala
 Nisam ja ni rekao nikad, da je uvek za nešto kriv LSS. Ja sam jedino imao više podataka i informacija od LSS, nego od LSV! Pa kad o nečem više znam, onda mogu i da diskutujem.
Stane, tačno je da je rad LSV daleko od očiju javnosti, i da se ništa ne čini, da se to promeni. Valjda ni pisanje Windows ne traje toliko, koliko LSV-u treba da napravi svoj sajt.
I tačno je, da je bliskost sa PSPŠV malo preterana, da ne kažem da prosto 'bode oči'.
Deo upisa sam ti izbrisao, ima mudrih i pametnih svuda, a ne samo u Vojvodini.

stane
 Hvala za brisanje, ali nisam mislio nikog da vredjam, samo sam hteo reci da su za rastur LSSa i nefunkcionisanje najzasluzniji rukovodioci iz LSV.

Lala
 Pa ja bih rekao, da su 'udruženim snagama' došli do ove tačke. Niko nije mogao sam, bez onog drugog.

Sremac75
 Bravo Stane za oba upisa!!!B)Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS
 Da li bi mogli preko svojih udruženja javno zatražiti finansijski izveštaj LSV ako ništa drugo ono kao peticiju, mislim da onda neće moći više tajiti pošto onih 400 din posebno za LSV a već imaju povrat novca od LSS ,nema nikakvih opravdanja sem skupljanja para za arčenje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

savo bp
 Sve što nam se dešava je posledica neobaveštenosti lovaca od strane odgovornih kako u LSS, LSV, LU pa sve do nivoa lovnih grupa. danak tome plaćamo mi lovci.Problem je i u tome, kako sam ja znao da postavim pitanje, nije mnogo članarina i ostali nameti samo me zanima gde i za čega idu novci. Neobavešteni smo samo zato što nas predstavljaju ljudi koji nemaju ,uda da postave pitanje jer se boje ako postave pitanje na bilo koju temu snosiće posledice- linija nezameranja - pa onda nam se desi ako neko i ima ,uda da bude uslovno rečeno "ekstremista".

paninm
 Ja mislim lalo da ce od tih silnih para ,da skroje jedan lep sajt, da bi mi najzad mogli biti informisani- e ali to se kod nas radi natenane, bez zurbe i polako, da nebi negdi pogresili, i bez jedova, mi lale nesmemo da se jedimo. :lala:

LU Aleksandrovo
 Nešto će da skroje, to je više nego sigurno da će se morati, mada sam ja za onu mekšu varijantu da to ipak urade bez moranja, dok je još vreme, jer ako se puno zakasni, nikom neće ni trebati bilo kakve informacije, i ja još uvek čekam da vidim taj gest dobre volje.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,851 posete www.srbijalov.com