Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Jedno pitanje kolega stevin tvoja mašina koristi gas ili struju ,HANTER-ova je električna i moja je električna ali brener koristio sam samo da dogrejem ,tvoja ako je na gas ako staviš ispod nje 2-e boce nema problema ,ali brener sa njime ne valja stalno podgrevati [/xhide]

stevin
 Ja koristim samo brener i nista drugo.direktno topim olovo i posle samo dogrevam,radi kontrole nivoa olova u posudi,prva,varijanta mi je bila elektricna ali je grejacu trebalo puno da zagreje posudu.pa mi se to nije svidelo! Za sto kila olova sam potrosio plina u vrednosti 1500 din.tako da nije neki trosak.
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:
Ja koristim samo brener i nista drugo.direktno topim olovo i posle samo dogrevam,radi kontrole nivoa olova u posudi,prva,varijanta mi je bila elektricna ali je grejacu trebalo puno da zagreje posudu.pa mi se to nije svidelo! Za sto kila olova sam potrosio plina u vrednosti 1500 din.tako da nije neki trosak.

Nemaš ispod posude ništa što bi je grejalo samo brenerom topiš ili sam pogrešno razumeo?[/xhide]

stevin

HANTER kaže:
Meni je olovo bilo od cevi i lima za kablove ali mora brener iako je reso od 1500 w ali jednostavno posuda je od gvozdja i ne zagreje se dovoljno pa mora brener povremeno i malo cukanje
tako je bilo i kod mene,nisu mogle dizne i rampa da se zagreju.velika je razlika izmedju fabricke i ovih nasih metalnih posuda i verovatno je nezgodnije naci pravu kombinaciju.cinimi se da i kelt to radi na plin.
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]Kelt radi plinom ali on ima AL posude -tiganje ako se ne varam?[/xhide]

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

stevin kaže:

Nemaš ispod posude ništa što bi je grejalo samo brenerom topiš ili sam pogrešno razumeo?[/xhide]
nemam nista!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

stevin kaže:

Nemaš ispod posude ništa što bi je grejalo samo brenerom topiš ili sam pogrešno razumeo?[xhide]
nemam nista!

Uh na kojim si ti mukama čoveče postavi jedan plinski rešo ispod biće bolje [/xhide]

stevin
 Nisam ni malo,meni je ovako ok.boca ispod bi zagrevala posudu sa vodom,pa bi opet na neki nacin ispao problem.ovako upalis brener i za minut sacma vec kaplje.
Lisica

kelt
 hanter sve cestitke ti si ipak napravio sacmu od prve i ne izgleda uopste lose. sta se tice grejanja probaj da odseces od posude sve viskove kod tebe je mnogo duboka pa ti se preko metala hladi. video si koliko ti treba da je dubine samo jedan prst preko nivoa koji odrzavas, sve preko ti je visak jer se tesko zagreva a vuce temperaturu. mali rucni brenercic je dobro imati, i akd neka dizna zapusi pa samo grunes malo u nju i ona se otpusi. najbolji je onaj sto koriste ovi sto rade cg., ali on je malko skup. lici na veliku bocu spreja za muve. ja radim sa onim na kamperske boce, to je najjeftinija varijanta. nista se nesikiraj skarta imas jer nisi jos uhvatio foru, ubuduce kad ti pocne prskati odma gasi brener i nastoj da odstranis sto vise kokica cim zavrsis livenje jer kad prosejavas one se mrve pa nemozes se resiti onih opiljaka.pozzz...
Bravo 2Kolce
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt

HANTER kaže:
slika 4
druze seci ovo na pola. ovo nebi zagrejalo ni 3000 vati. ima da bude prva liga
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:
Nisam ni malo,meni je ovako ok.boca ispod bi zagrevala posudu sa vodom,pa bi opet na neki nacin ispao problem.ovako upalis brener i za minut sacma vec kaplje.

Ti i onako koristiš vodu za hlađenje ugradi slavinu na dno posude i dodaješ hladnu vodu ni to nije problem nikakav ,ja antifriz stavim kantu od 20l u zamrzivač i na pola livenja ispustim pola posude i dodam hladan ,i povremeno ispuštam u kofu sa strane i dodajem po čim se pregreva i ne pređe za ceo da livenja 50c
PS mada bi možda bolje bila slavina na polovini??? toplije je gore fizika bato!! Eto mi teme za razraduGrin[/xhide]

stevin
 Nemam potrebe za slavinu,meni je 20l vode ukupno.a,norma mi je 20kg.sacme,taman se zagreje voda a ja gotov.sve je to proracunato!
Lisica

kelt
 kod mene kao sto ste videli onomad posuda je konzerva od 10l. vruca voda ide gore i kako kaplje olovo i konzerva se puni tako se vruca voda odnosno voda sa tecnim sapunom preliva preko ivice u duboku tepsiju u kojoj sve stoji.kad se tecnost zagreje dodajem polako iz tepsije kutlacom i to je to. jedan turnus oko 20-25kg tecnost dostigne oko 50-60c. sreca pa nemogu da nabavim sirovine pa mi je livenje jos uvek sportGrin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Ja počeo pripreme sredio novo postolje za mašinu od inoxa ,podešava se povisini ,tako da sada rashladna posuda ne mora da se dira više ,ranije kada se napuni menjala je položaj na postolju - nosaču ,udaljavala se od rampe e sada toga nema samo spustim mašinu po potrebi i kraj pričei48.tinypic.com/o7q4ue.jpg

A ova gomilica od oko 1080 kg poluga me čekaGrin da bude propuštena kroz mašinu
i47.tinypic.com/2vkgn5z.jpg

počela plastična gajba da puca pod težinomGrin[/xhide]

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Ja počeo pripreme sredio novo postolje za mašinu od inoxa ,podešava se povisini ,tako da sada rashladna posuda ne mora da se dira više ,ranije kada se napuni menjala je položaj na postolju - nosaču ,udaljavala se od rampe e sada toga nema samo spustim mašinu po potrebi i kraj pričei48.tinypic.com/o7q4ue.jpg

A ova gomilica od oko 1080 kg poluga me čekaGrin da bude propuštena kroz mašinu
i47.tinypic.com/2vkgn5z.jpg

počela plastična gajba da puca pod težinomGrin[/xhide]
svaka cast na kolicini!kolicina je za respekt!mi smo male mace za tebe.
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]Skupljao i pretapao celu zimu olovni krš,kupovao po otpadima ,tako da se nakupilo .Confused[/xhide]

kelt
 i47.tinypic.com/2vkgn5z.jpgpa tebi druze mogu i ozbiljne fabrike da pozavide na koliciniGrin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Jank
 Tona olova, Snipere alal ti patka, ove lokalne barutane i džebane ima da ti zavide....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala drugari to je priča o mravu koji je vredno skupljao i radioGrin[/xhide]

Jank
 Ma ti radiš za celu brigadu mrava...extra...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,614,696 posete www.srbijalov.com