Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
sheytan

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Hvala drugari to je priča o mravu koji je vredno skupljao i radioGrin[/xhide]

Cvrčak i mrav, real version:

Radi mrav vredno, sprema hranu za zimu, a cvrčak svira violinu, voza ribe u novom BMW i tako celo leto. Kaže mrav:
Neka, neka, doći će zima.
Dođe i zima, kad vidi mrav cvrčka sa koferom. Upita ga:
Kud si krenuo, šta je sad to?
A cvrčak će:
Idem na Havaje.
Mrav se zamisli, pa upita:
Ideš li možda preko Pariza za Havaje?
Da - odgovri cvrčak.
A mrav će na to:
Slušaj, ako slučajno sretneš mog prijatelja La Fontena, poruči mu da ću mu ebati i oca i mamu!!! Palica
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]Kada se samo setim da je sve to pretopljeno u šerpici od 2 litra i na plinskom rešou ,onaj za kotliće.....koja sam ja dijabola....Grin[/xhide]

I Jevtic
 nisi ti sniper nikakva budala ti samo imas jedan lep hobi i ljubav prema tome i veliku zelju tvoj trnoviti put koi si ti proso da dodjes do ovog sad je bio veoma tezak ali si uspeo da sve to prebrodis tako da sad uzivaj u svom hobiju svaka ti cast na zelji Bravo 2
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Dulle
 Svaka cast Sniper tebi ce jos malo trebati viljuskar za prevoz olova od magacina do peci.HaHaHaROFL
Dule

lovac66
 Vec dugo pratim ovu diskusiju o livenju,pa sam se zarazio virusom.Sve zahvaljujuci najboljem livcu na ovom forumu.Svi znate na koga mislim.Imam mogucnosti da kupim istu makinu ko on ali mi je draze da je sam pravim.Slike stizu uskoro.
Eyo jos jednog livca u brigadi.Pozrav svima sa Islanda.Harmonika Kolce iveli

PEZ
 Kolega Sniperu, svaka cast,kad sve ovo budes pretopio imaces sacme za narednih 30 godina mozda i koju vise, zavisi od tezine punjenja, i naravno da ispostujes uslov da ne ispalis vise od 1000 patrona godisnje.
Jos jednom cestitke i pozdrav iveli 3

Sniper Hunter
 [xhide]

[b]lovac66 kaže:
Vec dugo pratim ovu diskusiju o livenju,pa sam se zarazio virusom.Sve zahvaljujuci najboljem livcu na ovom forumu.Svi znate na koga mislim.Imam mogucnosti da kupim istu makinu ko on ali mi je draze da je sam pravim.Slike stizu uskoro.
Eyo jos jednog livca u brigadi.Pozrav svima sa Islanda.Harmonika Kolce iveli

Dobro nam došao u klub!!"Zaraza " stigla do Islanda ,širimo se po celom globu evo nešto blizu tebe tamo u Norveškoj ako se ne varam ,na ovaj sajt sam naleteo prvi put kada sam počeo da se zanimam za mašinu .
http://www.svartkrutt.net/[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

pez kaže:
Kolega Sniperu, svaka cast,kad sve ovo budes pretopio imaces sacme za narednih 30 godina mozda i koju vise, zavisi od tezine punjenja, i naravno da ispostujes uslov da ne ispalis vise od 1000 patrona godisnje.
Jos jednom cestitke i pozdrav iveli 3

Od svega ovoga najteže će mi biti ovo ograničenje od 1000 kom da je karabinska municija i nekako......ROFL iveli 3[/xhide]

PEZ
 Posto je i mene pocela da hvata "zaraza" pratim ovu temu i sinoc kad vidoh onoliko olova resio sam da izracunam(dokon pop i goveda krsti) za koliko ce tu patrona biti sacme i evo rezultata:
28 gr..................... 38 571 kom
32 gr..................... 33 750 kom
34 gr..................... 31 764 kom
36 gr..................... 30 000 kom
onda godisnje 1000 patrona eto sacme za 30 i kusur sezona

P.S.Klega Sniperu,nemoras da ispostujes ogranicenje al videces kad ti bude nestalo dzebaneROFL
Pozdrav i dobar pogled

Sniper Hunter
 [xhide]

pez kaže:
Posto je i mene pocela da hvata "zaraza" pratim ovu temu i sinoc kad vidoh onoliko olova resio sam da izracunam(dokon pop i goveda krsti) za koliko ce tu patrona biti sacme i evo rezultata:

P.S.Klega Sniperu,nemoras da ispostujes ogranicenje al videces kad ti bude nestalo dzebaneROFL
Pozdrav i dobar pogled

He he a onih 725kg već izlivene sačme od prošle sezone nisi računao....idem na 2-e tone polako ..počinjem za 30 min ,mada vetar duva
http://www.youtube.com/watch?v=zSoP2T...SoP2TqEXLo[/xhide]

PEZ

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

pez kaže:

Pozdrav i dobar pogled

He he a onih 725kg već izlivene sačme od prošle sezone nisi računao....idem na 2-e tone polako ..počinjem za 30 min ,mada vetar duva
http://www.youtube.com/watch?v=zSoP2T...SoP2TqEXLo[/xhide]

Pa Sniperu sta reci,svaka cast,nesto se mislim,bice tu posla i za Jevtica,rasturices pucaljku ...
28......25 893
32......22 656 + ova "taze" + ono do 2t,nemogu vise da racunamZivioRodjo100 godina, taman ces imati sacmu, da se ne mucis sa vetrom u 90 i kusur godina...pozdrav

Jank
 Koliko vidim imaćemo i za večna lovišta, Snipere nemoj da se odrekneš nas ...nikako....moramo ti pomoći da potrošiš džebanu....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

PanPan
 Dok je tata jos okupiran livenjem, evo prvog pogleda na " FURUNCE".

[movie=youtube]FbYFno76w4I&feature=youtu.be[/movie]
- Sine, a da ti tata kupi karabin...? Stari

- M'slim žemo. Kalanjikov

http://www.youtube.com/watch?v=I4KNEm...o0#t=0m33s

stevin
 Evo malo i filcanih![img][/img]
stevin priložio:
1335632194460.jpg

Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]To bata stevin jos samo parafiniranje ili si vec to odradio?
PS.Pozzz iz livnice ja sam na 40- om kilogramu sitne od 2,1 mmiveli[/xhide]

HANTER
 ja sam danas ponovo malo lio sacmu i poslusao sam Kelta i smanjio posudu ali opet isto slabo rešo topi olovo, ali sam uyeo slabiji brener i polako dogrevao i sa diznama 0,6 i 0,8 dobio sačmu od 1,9 do 2,7 mm uglavnom 2,4 do 2,6 milimetra bez rupica i vrlo malo škarta. Sad sam je oprao i sutra ubacujem u mešalicu i malo grafita pa nek se okreće.
MIHAJLO

stevin
 Nisam jos,ja i kolega delimo,danas smo izumbali oko 500kom.a hocemo dve, tri hiljade pa da podelimo.pa tek onda potapamo u loj i vosak.samo napred sniper-u,ostalo ti jos malo.....
Lisica

stevin
 Nisam jos,ja i kolega delimo,danas smo izumbali oko 500kom.a hocemo dve, tri hiljade pa da podelimo.pa tek onda potapamo u loj i vosak.samo napred sniper-u.ziveli
Lisica

stevin

HANTER kaže:
ja sam danas ponovo malo lio sacmu i poslusao sam Kelta i smanjio posudu ali opet isto slabo rešo topi olovo, ali sam uyeo slabiji brener i polako dogrevao i sa diznama 0,6 i 0,8 dobio sačmu od 1,9 do 2,7 mm uglavnom 2,4 do 2,6 milimetra bez rupica i vrlo malo škarta. Sad sam je oprao i sutra ubacujem u mešalicu i malo grafita pa nek se okreće.
ja bi batalio taj grejac i samo brener!svako novo livenje ces imati sve manje skarta(praksa je zakon)kad hladis sa vodom nemas ispiranja,jedan manje posao i ja,moju ne grafitiram,tako je punim!samo napred,svaka cast kolega hanteru
Lisica

kelt
 kolega stevin probaj da u vodu dodas 1 litar tecnog sapuna ide lepse a i izmedju rampe i tecnosti trpi veci razmak mada je bolje sto manje da ima i bolje trpi pregrejavanje olova, manje prste kokice. kod ciste vode postoji odredjeni povrsinski napon koji ipak vise deformise kuglicu. ja sam probao da lijem i u otpadno ulje i mogu vam reci da je najpravilnija samo sto tesko se pere i strasno zagadjuje pa sam samo ostao na probi. hanter druze slikaj masinu ponovo da vidimo koliko si je skratio ako moze jos, slobodno je jos skrati . par santima je sasvim ok. moj nijedan tiganj nije dublji od 5 cm. a imam ih 5 Grinkomata, ali trenutno imam slabo vremena nesto sam zauzet gradjevinskim radovima. pozdrav livci i punjaci samKolcei napred
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,614,710 posete www.srbijalov.com