Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Evo šta kaže Statut LSV (član 39. stav (5.), tačka 1.) na strani 19, u vezi godišnjeg plana. Nema govora o nekom eventualnom prenosu nadležnosti na neki drugi organ, u vezi finansijskog plana!

Pogledaj na link:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pi...YWRhNDk4ZQ

Bogme, ovo nije uopšte naivno.
Čudim se da je ovo promaklo pravnicima u LSV, a imaju barem dvojicu vrsnih (Irmenji i Grdinić), od kojih je jedan predsednik Skupštine LSV (g.Irmenji) čak i sudija. Verujem da i medju delegatima ima takodje pravnih stručnjaka i advokata, i da niko nije video ovo; ili je video, pa nije hteo da talasa, otkud znam...

Samo da ne kaže opet neko, kako 'se*endam po internetu'.
Ako se od drugih sa pravom traži da poštuju statute, onda je kranje neumesno ne primeniti to i na sebe.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Ja sam video, ali sam to u prvom obraćanju zaboravio , a kasnije nije bilo sluha ni za razjašnjenje do tada rečenog, a ne za nove teme!
Znači imamo :
-(NE)ZAKONITO FINANSIRANJE "VOJVOANSKOG LOVCA" DOO
-"DONACIJE" KOJE NISU DONACIJE IAKO PIŠE DA SU DONACIJE
-SAKRIVENE DNEVNICE I TROŠKOVE SLUŽBENOG PUTA POIMENIČNO
- PLAĆANJE STRUJE I GREJANJA U IZNAJMLJENOM POSLOVNOM PROSTORU
-AMORTIZACIJA
-REBALANS
...
...
...

Nadam se da ovo čitaju i oni koji bi mogli nešto i da preduzmu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Znaju oni to samo ne bendaju????Ako prodje prodje!!!!

Pazin zna sve ali glumi naivka????
Beukovic takodje???

Gedza66

Lala kaže:
..........................................
I još jedna, možda i bitnija stvar: predsednik LSV Milan Pažin je u jednom od svojih obraćanja za govornicom rekao da je u toku godine uradjen rebalans plana, a i vidljivo je iz skupštinskog materijala (fin. izveštaj, kolona 2; 'rebalans' ). Ostalo je nejasno kada je taj rebalans uradjen, i ko je uradio i odobrio rebalans, kada nije bilo zasedanja skupštine još od Futoga, a tamo to nije bilo na dnevnom redu? Ako po Satutu Skupština LSV usvaja godišnji plan, onda valjda jedino i samo Skupština LSV nadležna za izmene tog plana?! Nadzorni odbor LSV nije dao objašnjenje za ovu činjenicu!? Predsednik NO LSV je za govornicom rekao da je sve radjeno po zakonu i statutu?!? Pa meni stvarno nije jasno ko je, i po kojim ovlašćenjima, na osnovu kog akta, uradio i primenio rebalans? Da li to znači da SKupština LSV usvoji i odobri jedan godišnji plan, a da onda može neko drugi da taj plan menja onako kako njemu odgovara, mimo skupštinske odluke??? Tim pre me čudi rebalans, kada se prihodna strana plana praktično nije promenila, jer je članarina uredno plaćena, a predstavlja 83% prihoda saveza. Kada bih hteo da budem direktan, onda bih rekao da je u pitanju možda čak i grubo kršenje skupštinske odluke, i kršenje Statuta LSV, a možda bi se tu našlo još štošta. Ja ne znam da može UO da preuzme ingerencije i ovlašćenja Skupštine! Ili možda grešim, možda postoji i neko racionalno objašnjenje, za koje ja ne znam?

Većina delegata i prisutnih izgleda nije ni ovu činjenicu uvidela, pa su usvojili taj i takav izveštaj? A nisu hteli da se zamaraju, i da saslušaju sve ono što je moglo biti rečeno na skupštini, nego su dobacivali i ometali potencijalne govornike. Da li je rukovodstvo LSV svesno ove činjenice oko godišnjeg plana i izveštaja?
Da nije neko pobrkao lončiče?!
Hajde da pričamo otvoreno, zbog dobrobiti našeg saveza.

Da, treba pricati otvoreno, ali sa kim Lalo i kako? Preko novina??? Izgleda da nema drugog nacina!!!???

Ako clan 39. stav 5. glasi: U obavljanju poslova planiranja rada saveza, skupština je nadležna za:
tacka 1: donošenje Godišnjeg plana rada i poslovanja saveza sa finansijskim planom
sredstava potrebnih za rad saveza
,..........onda ja zaista ne razumem da je neko doneo rebalans finansijskog plana a ne naziva se skupstina. Pa ja nisam uspeo da procitam u clanu 45, da je UO LSV nadlezan da menja i dopunjuje finansijski plan, odnosno da vrsi rebalans. Ima li zapisnika sa sednica UO, mogu li se videti ili objaviti. Mpzda toga ima u nekom od zapisnika Nadzornog odbora, pa zasto ga kriti ili ne objaviti.

Pa valjda je nekom palo na pamet da kaze da UO samo utvrdjuje predlog rebalansa a odluku donosi skupstina. Mislim da se volonterima i moze nekako oprostiti takav nenameran propust ali sekretar je morao savesno da postupa u vrsenju sluzbe ili je bio duzan da postupa savesno i objasni neukima propisane nadleznosti organa. Ako su sredstva potrosena za neku namenu koja nije bila predvidjena osnovnim finansijskim planom ili rebalansom donetim od strane nadleznog organa, onda tu ima protivpravnosti, a mozda i zloupotrebe a mozda i sacinjavanja laznih finansijskih izvestaja. Ako ovoga ima.............???

Lala kaže:
Kako sam nezvanično saznao, sinoć je bila sednica UO LU Novi Sad, jednog od najvećih LU u Vojvodini. Ovu informaciju treba proveriti, ponavljam, ovo nije zvanična informacija, nego mi je preneto usmeno, pa treba imati neke rezerve.
Na tom UO je, nezvanično sam čuo, doneta odluka da se skupštini njihovog LU predloži da ukupan iznos koji će ovo LU izdvojiti planom za 2013./14. godinu, namenjen za više saveze (LSS i LSV) bude ukupno 200,00 dinara po lovcu!?!
Da podsetim, LU Novi Sad je prošle godine imao oko 670 lovaca.

Da li je ovo, izmedju ostalog, i direktna reakcija na odluku Skupštine LSV, oko usvojene članarine od 1.200,00 dinara, a i na neke najave oko visine članarine iz LSS??
Očekujem da će biti i neke zvanične potvrde ove informacije iz LU Novi Sad. Nemam saznanje kada su oni planirali održavanje svoje Skupštine, koja treba da odluči da li prihvata ovaj predlog.
Stvarno se dogadjaji ubrzavaju, dešavanja kanda idu filmskom brzinom.

Svega ovoga ne bi bilo, da ima i malo zelje za nekom normalom. Pa ako vec postoji neki zakonski rok (28. februar ili 31. mart) za predaju finansijskih izvestaja Agenciji za privredne registre ili kome vec, zasto nema volje da se LU posalje jedan cirkularan dopis (npr. negde krajem decembra), sa obavestenjem da ce Skupstina LSV ili LSS biti odrzana krajem februara i da je potrebno da se sednice skupstina LU odrze najkasnije do polovine februara i da se skupstine LU izjasne i daju svoje predloge za skupstinu LSV ili LSS u vezi tacaka koje su obavezan sadrzaj dnevnog reda????

To bi veoma olaksalo i rad delegata, jer bi prilikom dizanja dva prsta, morali da glasaju za ono za cega su i poslani a ne da izrazavaju svoje trenutno razmisljanje ili raspolozenje, narocito ako isto bilo stimulisano odredjenim dozvoljenim ili nedozvoljenim stimulativnim sredstvima.

Ali, dok je ovaca, bice i pastira.Aplauz pastiri
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

Sremac75 kaže:
Ja sam video, ali sam to u prvom obraćanju zaboravio , a kasnije nije bilo sluha ni za razjašnjenje do tada rečenog, a ne za nove teme!
Znači imamo :
-(NE)ZAKONITO FINANSIRANJE "VOJVOANSKOG LOVCA" DOO
-"DONACIJE" KOJE NISU DONACIJE IAKO PIŠE DA SU DONACIJE
-SAKRIVENE DNEVNICE I TROŠKOVE SLUŽBENOG PUTA POIMENIČNO
- PLAĆANJE STRUJE I GREJANJA U IZNAJMLJENOM POSLOVNOM PROSTORU
-AMORTIZACIJA
-REBALANS
...
...
...

Nadam se da ovo čitaju i oni koji bi mogli nešto i da preduzmu!

Ja samo želim da razjasnim jednu stvar: ni jedan moj upis nije uperen protiv LSV, kao lovačke institucije. Naprotiv, sve što pišem je plod moje želje da se LSV kao institucija ratosilja grešaka, brljotina, samovolje i svega ostalog što šteti ugledu saveza. Ali ja u svojoj glavi pravim oštru razliku izmedju LSV kao institucije, i ljudi koji vode, ili su vodili savez. To nije isto.
Niko ne može da se sakriva iza ugleda saveza, ili još gore, da sebe poistoveti sa savezom, ili najgore, da savez koristi u lične svrhe i ciljeve! A za brljotine mora da odgovara pred lovcima. Žao mi je gospodo, ali eto našlo se tu desetak ljudi koji zaista pažljivo čitaju materijale i informacije koje objavljujete, dobijaju informacije koje NE objavljujete, pa onda i isplivavaju ovakve stvari, od kojih je samo jedan manji deo iznesen na skupštini LSV 28.02.! Ima toga još, ali smo morali stvari da rangiramo po prioritetima.
Bukači na skupštini LSV koji miniraju ozbiljnu raspravu, i koji samo gledaju na sat, kada će da se završi ono što uopšte ne razumeju (da razumeju, ne bi se tako ponašali), e ti bukači će morati malo da povuku ručnu, jer na svaku buku će smireno na neki način biti iznošena jedna po jedna stvar, dozirano. A to se neće dopasti onima koji režiraju skupštinu i koji možda instruišu one koji ništa ne razumeju.
Ogromna razlika je izmedju forumaša i onih koji vode ili su vodili LSV. Svako od forumaša ovde piše zato što hoće, i zato što nam je pun kufer brljotina i marifetluka! Dotle, čini mi se da dobar deo ljudi u upravi saveza i ćerke firme saveza, ili da budem precizniji, Vojvodjanska vertikala, ima neki svoj lični interes, ne samo materijalni, nego i svaki drugi, i da poslove na koje su ih navodno lovci birali obavljaju pomalo i za svoju dušu, na neki način. Ovo nije optužba, nego moje razmišljanje i pretpostavka o tome šta može biti motiv za onakav način rada.
Moram da ovde napišem još jednu stvar: predsednik Milan Pažin je prilično iznerviran bio na skupštini, jer je neka od postavljenih pitanja shvatio kao test njegovog ličnog poštenja, i reagovao je emotivno. Ja i tu reakciju vidim kao potvrdu poštenja - nisam primetio da je neko drugi reagovao?Što se mene tiče, ni trunku sumnje nemam u Pažinovo LIČNO poštenje. Ali debelo sumnjam u rad saveza i motive onih koji ga isturaju kao čelnika saveza, da svojim potpisom i/ili ličnim autoritetom zaleže za neke podebele brljotine koje drugi prave, a on tu ulogu prihvata, što je meni potpuno neshvatljivo, i po mom mišljenju nepotrebno baca debelu senku na Pažina lično!
Pri tom, jasno mi je da je većina na UO LSV verovatno povezana medjusobno, i da oni praktično kroje politiku, a Pažin izgleda nema na UO tu moć i većinu, pa i uticaj, da progura svoj stil i politiku rada LSV. Ovo njega lično ne amnestira od odgovornosti, ali nešto bi trebao da preduzme, jer ovako će sve češće biti u situaciji da se živcira, kada njega kao predsednika i zastupnika LSV budu prozivali, kao što je, čini mi se, već bio prozivan i pre skupštine.

Onima kojima još uvek nije nešto jasno, još jednom ponavljam: ne potcenjujte forumaše, ne potcenjujte lovce.
Bolje dobro razmislite šta pišemo, jer i pored dosta 'promašenih' upisa, ima itekako kvalitetnih i konstruktivnih. Ja ne mislim da ovo pišem zato da bih se pravio pametan, nego zato što želim da iznošenjem grešaka pomognem da se greške uoče i ne ponavljaju, a ne da bih nekom trljao nos.

A sajt LSV vam odlično radi, fenomenalno, ažuran je i kvalitetan, prepun informacija, još malo pa će da bude skoro pa na nivou onog čuda/čeda što se naziva 'Vojvodjanski lovački glasnik', i koje se opet na mala vrata provuklo i navuklo na članarinu. Bogu plakati!

Evo ponovo link za skupštinski materijal, koji je neko postavio na internet:

http://docviewer.yandex.com/?c=513344...%D0%B5.pdf

DakiNS
 Gedža kaže

Svega ovoga ne bi bilo, da ima i malo zelje za nekom normalom. Pa ako vec postoji neki zakonski rok (28. februar ili 31. mart) za predaju finansijskih izvestaja Agenciji za privredne registre ili kome vec, zasto nema volje da se LU posalje jedan cirkularan dopis (npr. negde krajem decembra), sa obavestenjem da ce Skupstina LSV ili LSS biti odrzana krajem februara i da je potrebno da se sednice skupstina LU odrze najkasnije do polovine februara i da se skupstine LU izjasne i daju svoje predloge za skupstinu LSV ili LSS u vezi tacaka koje su obavezan sadrzaj dnevnog reda????

To bi veoma olaksalo i rad delegata, jer bi prilikom dizanja dva prsta, morali da glasaju za ono za cega su i poslani a ne da izrazavaju svoje trenutno razmisljanje ili raspolozenje, narocito ako isto bilo stimulisano odredjenim dozvoljenim ili nedozvoljenim stimulativnim sredstvima.

Bata Gedžo kada bi LoSoVi i LoSoSi tako radili, ne bi sebi ostavili dovoljno mesta za bahatost rasipničko ponašanje već bi verovatno deo delegata proučio kako treba materijale za skupštinu pa bi oni leteli ne iz LSV ili LSS nego iz lovstva uopšte.Cilj i jeste da delegati ne stignu proučiti servirane brljotine nego bi postavili "milion pitanja na koja se ne može odgovoriti" kako reče Pažin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Lalo to što napisa:

Što se mene tiče, ni trunku sumnje nemam u Pažinovo LIČNO poštenje. Ali debelo sumnjam u rad saveza i motive onih koji ga isturaju kao čelnika saveza, da svojim potpisom i/ili ličnim autoritetom zaleže za neke podebele brljotine koje drugi prave, a on tu ulogu prihvata, što je meni potpuno neshvatljivo, i po mom mišljenju nepotrebno baca debelu senku na Pažina lično!

Zar to pravnici ne nazivaju SAUČESNIŠTVO?

Lala
 Ne bih ja to Daki nazvao saučesništvom, pre mi se čini da Pažina dovedu pred svršen čin. On dolazi iz ZR jednom ili dva puta nedeljno u NS u savez, a znamo i ti i ja ko je svaki dan tamo: redovno je, po funkciji, deda Deja kao sekretar, vrlo često ili svakodnevno je tamo Beuković, dosta često bude i Grdinić, a tamo u jednoj kancelariji sedi Zeremski, Miloš Kunovac i ostali iz Vojvodjanskog lovca. Naravno, tamo je i Milan Novkov, stalno zaposleno stručno lice u LSV. Svaki dan u prostorije saveza dolazi dosta ljudi iz NS i iz LU iz drugih mesta, koji su članovi nekih organa i tela, a ponekad i neki običan lovac svrati, ako ima problem ili potrebu.

Ne treba zaboraviti onu prošlogodišnju epizodu oko polaganja lovačkih ispita za LSCS, kada su vojvodjani ostavili šumadince na cedilu, što su ovi prilično loše primili (sa pravom); Pažin je tada bio zbog bolesti van koloseka, poslove je vodio Beuković. Koliko znam, trebalo je prilično diplomatije da se taj eksces sa šumadincima nekako izgladi (ne verujem da su zaboravili), a to smirivanje situacije je odradio Pažin kasnije. Objašenjenje oko odbijanja vojvodjana koje je i meni tada dato je bilo prilično tanko i providno (navodno je LSV nadležan samo za teritoriju Vojvodine, što nije tačno). U Statutu LSV čl.2 piše da LSV svoje ciljeve ostvaruje na teritoriji Vojvodine, jeste, ali polaganje lovačkih ispita je POVEREN POSAO od strane države, a ne cilj LSV. Država je poverila posao polaganja lovačkih ispita savezima, bez teritorijalnog ograničenja! Mislim da je tada LSV prilično nekorektno istupio, pa se posle vadio. A Popović je gledao da na sve načine, pa i preko lovačkih ispita, minira LSCS. Čak ima i priča da je šumadincima bilo pre toga obećavano sve i svašta, ali nema dokaza, osim reči i izjava.
To je samo jedan primer gde je Pažin bio doveden u neprijatnu situaciju.

slavaplana
 Sad

DakiNS
 Jeste Lalo tako rečeno deluje kao ona mirnija i letargičnija struja. Ali da meni sekretar servira na potpis nešto što se kosi sa zakono ili statutom ili sa nekim moralnim načelima da potpišem , moj potpis bi značio da se slažem sa tim. Pa nema toga Deda Deje , Beukovića , Grdinića pa ni Tita ili Nikolića koji bi me naterali na to. Nije Pažin servis za ptanje tuđih postupaka nego čovek koji treba da ima svoje JA . Posebno ceneći njegove godine i iskustvo. Nije dete , nego čovek u zrelim godinama koji je godinama radio na odgovornim mestima, ali na mestima gde je jako dobro morao znati šta potpisuje inače bi ga voda odnela odavo. Kako to da se sada potpisuje sve i svašta sa čime je jako dobro upoznat. Da li mu neko preti , fizički ili sa oružijem - ne verujem .Znači on to što radi radi svesno i dobrovoljno. Da li se to zove saučesništvo , zato imamo pravnike da nam objasne, a ako je nemoć da se bilo šta uradi onda postoji moralni čin. A takođe postoji i skupština gde je mogao izeti svoju situaciju pred delegatima , pa da vidiš kako bi onda tekla skupština. Ali zato treba imati volje i hrabrosti.Lovac 3

Lala
 Daki, da li misliš da je problem u onom što se potpisuje, ili u onom što se ne potpisuje, ali se radi? Ko je majstor manipulant? Koga svugde ima, a nigde ga nema?

Ne branim Pažina, da mi se opet ne prišije to, on jeste najodgovorniji kao prvi čovek LSV. Ja jesam prvi napisao, da ako ne može da sprovede svoju politiku u celosti, onako kako je prezentovao na izborima, ako ima ometanja, onda neka ponudi ostavku, pa da se razbistri situacija. Ovako je 'ni 'vamo, ni tamo'.
Ostavljam i moguću varijantu, da se radi o dogovoru.

DakiNS

Lala kaže:
Daki, da li misliš da je problem u onom što se potpisuje, ili u onom što se ne potpisuje, ali se radi? Ko je majstor manipulant? Koga svugde ima, a nigde ga nema?

Ne branim Pažina, da mi se opet ne prišije to, on jeste najodgovorniji kao prvi čovek LSV. Ja jesam prvi napisao, da ako ne može da sprovede svoju politiku u celosti, onako kako je prezentovao na izborima, ako ima ometanja, onda neka ponudi ostavku, pa da se razbistri situacija. Ovako je 'ni 'vamo, ni tamo'.

U 99% slučajeva je u pitanju transfer novca a tu je ipak potpis na prvom mestu. A što se tiče opsenara i manipulanata , pa možeš me jednom zayebati , možda i drugi puta , ali treći puta nećeš!!!!!!

Seti se da smo nas dvojica branili Pažina od kritika ostalih forumaša , sa jednim si se čak i da ne kažem posvađao. Verovali smo nekom instiktu i utisku koji je ostavio na nas, ali time je moje lično razočarenje mnogo veće. Teško dajem poverenje ali ko ga izneveri treba debeeeeeelo da se trudi i radi da ga povrati , a ja u poslednjih godinu dana nisam primetio čak ni nameru da se nešto uradi kod njega. Ne u smislu sticanja mog poverenja (ja sam samo jedan od milion lovaca za koje on nema vremena da da odgovore) nego u smislu bilo kojeg postupka koji bi išao u prilog lovstvu i lovcima. Pobogu pa oni su Lovački Savez Vojvodine , a ne privatni savez za trošenje lovačkih para. I najcrnje od svega dođe i prođe skupština a divljač i lovišta niko ni ne pomenu. Za one silne novce koje podeliše kojekuda i koji netragom nestadoše šta mislite koliko se moglo napraviti recimo bunara sa vetrenjačama za divljač u lovištima koja su najviše stradala i koja će verovatno i ovog leta stradati. Da li je neko sabrao koliko je lovačkih para otišlo na sve donacije na prekomerno trošenje na ono što nije trebalo (telefoni gorivo"održavanje"vozila V.Lonac i slično). Sve te transfere je Pažin potpisao ili znao za njih.

Gedza66

DakiNS kaže:

Lala kaže:

U 99% slučajeva je u pitanju transfer novca a tu je ipak potpis na prvom mestu. A što se tiče opsenara i manipulanata , pa možeš me jednom zayebati , možda i drugi puta , ali treći puta nećeš!!!!!!

Seti se da smo nas dvojica branili Pažina od kritika ostalih forumaša , sa jednim si se čak i da ne kažem posvađao. Verovali smo nekom instiktu i utisku koji je ostavio na nas, ali time je moje lično razočarenje mnogo veće. Teško dajem poverenje ali ko ga izneveri treba debeeeeeelo da se trudi i radi da ga povrati , a ja u poslednjih godinu dana nisam primetio čak ni nameru da se nešto uradi kod njega. Ne u smislu sticanja mog poverenja (ja sam samo jedan od milion lovaca za koje on nema vremena da da odgovore) nego u smislu bilo kojeg postupka koji bi išao u prilog lovstvu i lovcima. Pobogu pa oni su Lovački Savez Vojvodine , a ne privatni savez za trošenje lovačkih para, najcrnje od svega dođe i prođe skupština a divljač i lovišta niko ni ne pomenu. Za one silne novce koje podeliše kojekuda i koji netragom nestadoše šta mislite koliko se moglo napraviti recimo bunara sa vetrenjačama za divljač u lovištima koja su najviše stradala i koja će verovatno i ovog leta stradati. Da li je neko sabrao koliko je lovačkih para otišlo na sve donacije na prekomerno trošenje na ono što nije trebalo (telefoni gorivo"održavanje"vozila V.Lonac i slično). Sve te transfere je Pažin potpisao ili znao za njih.

Daki, samo osnovani argumenti mogu dati odgovor na gore podvucenu recenicu:

Argumenti da LSV nije privatni savez za trosenje lovackih para, su:
1. _____________________________________________________________
2. _____________________________________________________________
3. _____________________________________________________________
4. _____________________________________________________________
5. _____________________________________________________________

Argumenti da LSV ima sve odlike privatnog saveza za trosenje lovackih para, su:
1. _____________________________________________________________
2. _____________________________________________________________
3. _____________________________________________________________
4. _____________________________________________________________
5. _____________________________________________________________

Ja vec imam formirano misljenje o ovoj dilemi. Ostavljam mogucnost da je formirano na bazi pogresnih ili nedovoljnih informacija (a i kako bih se informisao, kada su sajtovi neazurni, novine zastarele itd....).

Zasto pogresnih ili zasto nedovoljnih???

Pa zbog aktuelnog, kao i svih prethodnih finansijskih izvestaja o godisnjem poslovanju? Zbog sturih ili nikakvih Izvestaja Nadzornog odbora. Zbog ogorcenja da ima sredstava za razne neplodne donacije a nema za preko potrebne pozajmice pojedinim L. udruzenjima? Zbog mnogih nejasnoca oko clanstva lovaca Vojvodine u LSS ( do kada, po kojoj clanarini.....) i mogucnosti da predstavnici lovaca Vojvodine ravnopravno odlucuju u organima upravljanja u LSS, bez ispunjavanja osnovnih uslova (clanarina u identicnom iznosu)?Zbog mnogih naucnih radova, koji se nisu potvrdili u praksi a nose taj epitet, samo zato sto su uradjeni od strane autora sa onim "prof. dr." ispred imena i prezimena? Zbog neinformisanosti o broju putnih naloga za sluzbena vozila i broja naloga za sluzbena putovanja(sa izvestajem o sluzbenom putovanju)?Zbog, zbog, zbog..................?

Puno, zbog, zbog, zbog...................a vrlo malo zato, zato i zato????

Eh, kada bi neko hteo da me razuveri u formiranom misljenu. Zasto to niko ne zeli ili kome da se obratim??? Pa Nikola Jovic je postavio prava pitanja ali ja nisam umeo da pronadjem ili procitam odgovore.

Gde se oni mogu naci??? Na farmi svinja ili slicnoj farmi zivotinja!!!???Glavu o zid
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

bogoljub
 Aplauz
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

ficha007
 LU "Srem" Šid jedno od većih udruženja u Vojvodini, zbog loše situacije koja je nastala radom prethodnog ( odlikovanog od zna se koga!!!!! ) predsednika koji je u krajnjem nastupu svoga loodila uzeo jedan mlad život, dakle udruženje sa poteškoćama u svome poslovanju zatražilo je od LSV novčanu pozajmicu u nameri da od tih novaca, kako sam čuo, nabavi jedno vozilo Lada Niva koje bi obezbedilo da njegova "stručna" ( i ako je ponajmanje stručna, ali ajde de ) služba radi svoj posao.

I LSV, kome su lovci iz šidske opštine uplatili prošle godine na ime članarine iznos od 840.000 dinara nije našao za shodno da bar deo tog novca POZAJMI!!!!!!! Šiđanima da se snađu i na kraju im vrate!!!!!????!! novac.

A kako vidimo imali su NERASPOREENE DOBITI!!!!?????

Pa onda kako da ti isti šidski lovci budu članovi LSV-a?????

Gospoda sa njihovim novcima finansiraju fakultete, kojekakve "naučne radove" kojima se ne vidi ni svrha ni cilj, a kada trebaju da realno pomognu jednom udruženju koje je u poteškoćama, i ako imaju para na računu i ne bi trebalo da im bude problem da iste pozajme, ONI TO ODBIJAJU!!!!

Lovci iz šidske opštine će biti strahovite budale ako im budu dali i dinar posle ovakvog njihovog ponašanja.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

slavaplana
 Ja odgovorno tvrdim da je lakse doneta clanarina LSV nego sto ce ista biti naplacena!!

Lovista su dodeljena ,i zasto bi neko placao ovoliku clanarinu kada ga godisnji plan i lovna osnova kosta znatno jeftinije da isu plati onome ko ih bude radio ????

Nije samo doneti clanarinu vec istu treba i sakupiti a tu je problem.....

ficha007
 Slavo tu si totalno u pravu jer rezonuješ kao čovek koji je "u materiji" i kome je poznato kakve se sve igre igraju na lovačkom nebu.

Ali sada se stavi u ulogu predsednika jednog LU u Vojvodini koji pojma nema šta je to internet, infomisanje, sajt "Srbijalov", "Lorist"... kome su ovi iz LSV-a sve i svja, koji pojma nema da je "Tito umro", da je donet novi ZODL u kome lepo stoji da je država "kapa", da su savezi "ales kaput".

I kad imaš takvo ( ne ) znanje, a na funkciji si predsednika LU, sa tobom je onda lako manipulisati od strane tih "velikana srBskog lovstva", umišljenih "lovnih radnika"...itd.

Sa druge strane imaš predsednike LU koji su itekako svesni vremena u kome su, ali koji zarad svojih ličnih interesa ( a zna se dobro da su političari i to mnogo jaki lovci - ja znam dvojicu koja su baš, baš jaka i značajna ) pa onda u želji da se preko lova i poznanstava u lovu "završe" neke stvari namerno drže svoje kolege lovce u LU u "mraku" ne želeći da im prenesu infomracije jer žele da iskoriste pojedince u LSV za neke svoje ciljeve i "nameštanja" na bolje položaje... i onda je isti rezultat kao i u prvom slučaju.

I onda imaš na kraju predsednike LU koji zaista misle svojom glavom a u interesu lovaca koji su ih tu postavili i žele dobro svome udruženju. Taj je sabrao dva i dva i rekao svojim lovcima da ne treba da budu više članovi LSV-a i da budu ovce za šišanje nego "u se i u svoje kljuse" pa šta im bog da jer od saveza i onako vajde nema.

Ja lepo citirah Apisa pre par dana: "Tiha voda breg roni" gospodo iz LSV-a a kako čujem ovog momenta, zaista je tako. Samo polako.

Padate polako ali sigurno.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

slavaplana
 Vec sada imamo 2300 lovaca iz Vojvodine koji nece platiti clanarinu LSV u?

Videcemo ovih dana koliko ce se udruzenja opredeliti da ne plati clanarinu LSV-u??Podatak koji sam izneo odnosi se na 6 udruzenja sa priblizno ovolikim brojem lovaca???

Bice ih sigurno jos vise !!!

ficha007
 LSV će dobrano morati da se potrudi ako želi da zadrži LU pod svojim okriljem. To opet znači da će pare koje dobijaju od LU morati itekako pametnije da utroše, da pomažu udruženjima, da im "titraju"i to po meni za jedno realno 300-500 din. po lovcu. Ni dinara više.

Od 25 MILIONA koje su inkasirali, koliko su vratili udruženjima koja su ih osnovala i koja su njihovi verni članovi.

Pa šidskim lovcima nisu našli za shodno da podele pišljivih 20-ak odlikovanja, da im malo pripomognu sada kada im je njihova pomoć bila najpotrebnija, da im pozajme pare za neku polovnu Ladu Nivu, da im malo edukuju ove lovočuvare neznalice...

E a sada su kao nešto zabrinuti šta se to događa u Šidu. Nisu bre našli za shodno da se jave našoj upravnici na pozive, a par puta ih je zvala za pomoć.

Sve lovce gledaju isključivo kao cifru, kao konačni broj koji pomnožen sa godišnjim članarinom omogućava gospodi da još jednu godinu preguraju u miru i blagostanju.

Umesto da su ta svoja kola i znanje kojim raspolažu pametnije utrošili i obilazili LU ali ne da ih vrbuju nego da rade posao za koji su ih LU i platila, da im rade planska dokumenta, da ih edukuju, da vide gde im škripi pa da pripomognu, gospoda su rešila da to prebace na VL d.o.o, pa su se bacila u organizovanje vertikale i što bi Slava rekao "bajke od života".

Sremac75
 Po mojoj informaciji LU "SRNDAĆ" Beočin je juče na Skupštini donelo odluku da ne plate članarini LSV!
Nazdravlje!
Iz istog izvora sam čuo da se nešto slično kuva i u Zrenjanjinu!
Nazdravlje!

A reče mi na Skupštini LSV-a jedan lovni radnik : "neće savez propasti zbog par članarina"!

Jedna, po jedna...... NAZDRAVLJE!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 35
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,262,583 posete www.srbijalov.com