Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]I meni su te za cal 16 problem ,kupio sam iz NS 500kom po 11din kapislirane i juče nađem u Velikom Gradištu još 370 kom ali zbog skoka evra bile su po 14 din tako da sam za sada miran .[/xhide]

stevin
 Znam,meni bi vise odgovarale polovne,u zvezdi!nemozes ih naci!
Lisica

HANTER
 Danas je stiglo 1000 cepova disperzanata za kalibar 12 made in Srbija firma Cuca Kragujevac dobro iygledaju ovo je probna serija sutra pocinjem punjenje patrona a stavicu i slike cepa takodje sam uzeo 1000 komada trap i obicnih cepova
MIHAJLO

Sniper Hunter
 [xhide]

HANTER kaže:
Danas je stiglo 1000 cepova disperzanata za kalibar 12 made in Srbija firma Cuca Kragujevac dobro iygledaju ovo je probna serija sutra pocinjem punjenje patrona a stavicu i slike cepa takodje sam uzeo 1000 komada trap i obicnih cepova

Koja je cena disperzante korpica kolega?[/xhide]

kelt

HANTER kaže:
pozzz.druze turi ih na lee pa izmeri kolko facaju sacme 2,5mm
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

HANTER
 cena je 2.5 dinara, Vazi kelt prijatelju sutra cu da probam i sa sacmom 1,7 i 2,5 mm, ali rekao mi je cuca da bi trebalo da staje u proseku oko 30 grama pa cak i 32 grama, ali probacu. Donji deo je kao na trapu a gore je krstic visine oko 1,5 do dva cm nisam merio bez casice
MIHAJLO

Sniper Hunter
 [xhide]Isprobao sam malo municiju kroz hrono ,dobra spravica ,sa njome će još lakše ići elaborisanje ,napuniš probne metke ,zapišeš,propustiš kroz hronometar i onda ako ne štima puniš novo punjenje ,nađeš optimum između brzine i posipa i to je to ,vide se razlike u kapislama nisu velike ali kod nekih elaboracija budu i do 15-20m/sec

i49.tinypic.com/66jmdw.jpg

i50.tinypic.com/5oe0pj.jpg

i50.tinypic.com/33e64v4.jpg

i46.tinypic.com/k3mxbk.jpg

dva Lee sluga na 60m brzina prosečna 390,2m/sec na 3m od usta cevi[/xhide]

stevin
 Pa to je sniper odlican rezultat,i brzine i preciznosti!sta kaze hrono za sacmu,daj neke podatke za brzinu sacme ako si uspeo da izmeris!
Lisica

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

i46.tinypic.com/k3mxbk.jpg

dva Lee sluga na 60m brzina prosečna 390,2m/sec na 3m od usta cevi[/xhide]

[xhide]Druže preciznost odlična na toj daljini Bravo 2, ali bi brzina mogla da bude veća. Standardna brzina za jedinačna zrna je oko 430 m/s.[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

kelt
 ipak je ovo odlican rezultat jer su i kugle rucno radjene i rucno zatvarano, a uvek onaj famozni strah od preterivanja sa barutom je prisutan.,barut lucancki itd. ni ono sta napisu na orginalnim punjenjima ne ide onom brzinom, tako da sto bi reko chola "nista ja to nebi diro" sniper samo teraj daljeOdobreno
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac
 Mislim zemo da nema potrebe za strah. Hrvatski metak M90 Vušir za kalibar 12/70 sa jedinačnim projektilom ima početnu brzinu 460 m/s, a pojedini Italijanski proizvođači municije i više. Npr. B&P 4 Big Game Palla 480 m/s u kalibru 12/70, i pritisak od 740 bara.
Tri prsta 2Kolce

HANTER
 danas se malo punilo caura od Fetera Trap, čep disperyant sačma 1,7-1,8mm punjenje 30 grama barut lučanski išlo je Cenzurisano grama imao je sa tom doyom najbolje sagorevanje i kapisla winčester 209 Goražde, normalno uy pomoć LEE prese i krimpera po Keltovim nacrtima.

Kolega podatke o barutu ne pišemo iz razloga što je zlatibor vrlo neujednačen ,tako da može biti opasno !

Srbijalov admin Tim!
iveli
MIHAJLO

HANTER
 Druga pozicija
MIHAJLO

HANTER
 Evo i čepova koje sam nabavio Prvo ide trap, pa obična čašica za 34 grama sačme i na kraju disperzant
HANTER priložio:
cep.jpg

MIHAJLO

HANTER
 Iz drugog ugla
HANTER priložio:
cep1.jpg

MIHAJLO

kelt
 alal ti vera Boki zakrimpovao si ga bolje nego fabrika samo nemoj preterivati sa nabijanjem krimpera. Bravo 2Odobreno
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

HANTER
 Hvala Kelt ma ne bi ja preterivao sa krimperom nego samo ako malo jace pritisnem ono napravi malo dublji obod mada nije dublji nikad od 2 mm, kako ti se čini disperyantski cep
MIHAJLO

kelt
 onaj disperzante mi se cini dobar jos ako je tu u gramazi 30-32 ekstra mada bih voleo da ima da se nadje i disperzante sa korpicom 28-30g.jer ovo nase olovo je mekse nego fabricko pa da ne ostaju naslage u cevi. pozdrav druze
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

arli
 Kolega da li cuca iz Kragujevca pravi disperzante čašice u cal 16?!

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:
Mislim zemo da nema potrebe za strah. Hrvatski metak M90 Vušir za kalibar 12/70 sa jedinačnim projektilom ima početnu brzinu 460 m/s, a pojedini Italijanski proizvođači municije i više. Npr. B&P 4 Big Game Palla 480 m/s u kalibru 12/70, i pritisak od 740 bara.

GrinU ništa ne verujem što je napisano dok ne propustim kroz hrono,šalu na stranu svi oni ne pune sa zlatiborcem ,a ovo je tek u fazi razvoja ,biće tu dooosta posla

Usavršiće to Srbijalov samostalni punioci,juče pred put poslednje konsultacije
i47.tinypic.com/2m275gm.jpg[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,440,450 posete www.srbijalov.com