Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
skojic
 Bogami lepo ih slažete... Aplauz
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

DJULE78
 Odobreno

mrwa22250
 Vule Bravo 2 i za odstrele i za izbor kalibraOdobreno.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Vule991
 hvala kolege! Smile

mrwa22250, kalibar je kao stvoren za lov predatora, mali, ugodan i sto je najbitnije precizan Odobreno

Vule991
 i57.tinypic.com/2uhlkci.jpg

ove tri lije su odstreljene u razmaku od 13 min, i to lovackom puskom municija B&P Mb long range krupnoca sacme 0 ( nasa 6-ica), prosto neverovatno, naisle su na 10-15 metara ispod drveta na kojem sam sedeo, inace tuda moraju da prodju ako zele na drugi deo lovista koji je jako bogat sitnom divljaci, to je prolaz koji deli jezero na dva dela pa tuda prosto moraju da se provuku.. ovo je meni posebno drag ulov i uvek cu ga se rado secati Smeko

inace slika ne izgleda bas lepo zato sto nisam imao aparat da ih slikam na mestu gde su pale, jbg

Vule991
 DJULE78

evo slike lisica koje su pale u majdanu, inace morao sam da slikam kuci, posto mi digitalni ne radi, slike nisu lepe ali Boze moj...

i57.tinypic.com/25s4rgm.jpg

Vule991
 a evo i nekih starijih odstrela

i58.tinypic.com/scxh7b.jpg

Vule991
 prethodne 2 godine broj lisica je u neverovatnom porastu, a broj zeca sve manji, valjda je vakcinacija urodila plodom, u mom lovackom udruzenju prosle godine je 18 komada poslato na institut i utvrdjeno je da samo jedna nije uzela paketic tako da za lije nema zime! ova godina je jos bogatija predatorima nego prosle godine, ne volim da spominjem brojke kada je lov u pitanju, ali moram da napomenem da sam odstrelio 10 lisica i jednog sakala za kratko vreme, tj. neka 2 meseca cekanje a pritom snega nije bilo.. veliki broj se izvukao sto zbog daljine ili nekih drugih faktora, poneka moja greska i tako to!
Sve ovo nam govori da cemo zeca za nekoliko godina gledati samo na nekim starim lovackim slikama Confused, jednostavno predatori postaju toliko superiorni da im je nemoguce stati na rep, kako dolazi nova lovna sezona, odstrel je sve veci, bar kod mene a mrcinista ne mogu da budu puna ni jedno jedino vece, jednostavno metlaju sve sto se baci!
a slike mrcinista i ceke na kojoj cekam cete imati prilike da vidite za neki dan!

Bye

DJULE78
 Vule,jel to prelaz na Mirosaljackom jezeru,ima tamo jedna ceka na drvetu?

darko7x64
 Vule svaka čast majstore. Dobar pogled. Pozdrav.
IN VINO VERITAS

Vule991
 hvala Darko, Djule78 ako mislis na onaj bor koji stoji sam izdvojen , onda je to ta? tacno tu je jezero podeljeno na 2 dela, tu lije i sakali prolaze u potrazi za plenom, tj. sitnom divljaci...

Vuja
 Cestitke na odstrelima. Ajde dajte malo detalja prica kako je bilo kad se krenulo i tako to.

Macvanski lovac
 Danas je odrzan tradicionalni 13. lov na "Drenovacku lisicu",vreme tesko da je moglo biti gore,olujni vetar duva vec nekoliko dana,a kao za inat sinoc je pocela,pa sve do 9h jutros padala ledena kisa,sto je mnoge goste omelo da dodju,ma sta goste,ja sam jedva presao 500m do centra sela Smile oko 25 gostiju,zagrizenih zaljubljenika,je i pored svih prepreka ipak doslo Bravo 2 Posle dorucka smo krenuli na teren,potez oko 2km pored Save,takozvana "Ada",medjutim nije bilo lisica,samo nekoliko zeceva je pokrenuto.Posto je vreme "otpustilo" dogovaramo se da napravimo jos jedan pogon,odlazimo do "Makevica suma" traktorom,rasporedjujemo stand i pogon,krecemo,ja sam u pogonu sa psom,u jednom delu vidim da je kuja digla glavu u vetar i odlazi u tom pravcu,desno od mene,ubrzo pocinje da se oglasava po tragu i krece prema meni,ubrzo zatim se cuje puska od mene levo,za trenutak vidim lisicu,usledio je i drugi pucanj i vidim da je lisica pala.Prilazim srecnom lovcu,cestitam mu,on mi objasnjava da je lisica palaposle prvog metka i da mu nije jasno kako je ustala i nastavila da bezi Hmmm nailazi jos jedan kolega i pita "a ko je odstrelio ovu" pogledasmo u njegovom pravcu i tek tad vidimo da je prva ostala na mestu,a druga iskocila iza malo granja,koje je i srecnom lovcu zaklonilo pogled,odusevljenje i neverica Presrean
www.imageupload.co.uk/images/2014/02/02/DSC05074.jpg
Rodjen da budem lovac

dreger
 Bravo kolege samo napred,sa ovim lisom sam se gledao bar 10min.ne mrdam ja ne mrda on.onda je za trenutak seo i na 150 koraka to je to.kusav-bez pola repa malo i sugav.www.dodaj.rs/f/23/s6/2YdrDvSX/sdc11320.jpg

neca90
 Bravo 2

lovacsajuga
 Bravo kolega Dreger!
Dejan

mrwa22250
 Dozvola je tu,22-250 spreman,pa ako Bog da i sreca junacka bice i koja slicica.Lisica

Acke
 Srećno! Odobreno

mrwa22250
 Ja nemadoh srece,nisam video nista ali kolega Medo odstreli lisca-223rem,155koraka,pogodak u kicmu i pad u vatriOdobreno
mrwa22250 priložio:
3265lov_lisica_014.jpg

Vule991

mrwa22250 kaže:
Ja nemadoh srece,nisam video nista ali kolega Medo odstreli lisca-223rem,155koraka,pogodak u kicmu i pad u vatriOdobreno

bravo! to je pravi pogodak Odobreno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,701,413 posete www.srbijalov.com