Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
ficha007
 Lepo ja rekoh: Tiha voda breg roni...nešto im i u Pančevu "štuca" i "zapinje" izgleda pa ne znam šta bih im kazao.

Posledice njihovog nerada i bahatosti počinju polako da ih gađaju u glavu. Nije dovoljno samo lovce i novce prebrojati nego je potrebno nešto s vremena na vreme i uraditi, pomučiti se malo, progaziti u čizmama lovišta svojih članova, ublatnjaviti iste da ih ljudi vide, da se potrude, a ne samo uzimati dnevnice, vozikati se kolima po NS šatro glumeći neku zaposlenost i frku u životu a u stvari realno se dosađujući jer je sve tako savršeno, a pare samo kaplju li kaplju...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala

Sremac75 kaže:
Po mojoj informaciji LU "SRNDAĆ" Beočin je juče na Skupštini donelo odluku da ne plate članarini LSV!
Nazdravlje!
Iz istog izvora sam čuo da se nešto slično kuva i u Zrenjanjinu!
Nazdravlje!

A reče mi na Skupštini LSV-a jedan lovni radnik : "neće savez propasti zbog par članarina"!
Jedna, po jedna...... NAZDRAVLJE!

Čuo sam za Beočin, a čuo sam i za LU Novi Sad!!!

Čujem i da ima još najava ili za istupanje, ili za zamrzavanje članstva u LSV, a ja bih dodao i još jedan model (to se desilo LSS-u), da LU nisu htela da uplaćuju članarinu za sve svoje lovce!!
Puno smo ovde slova potrošili da na vreme upozorimo rukovodstvo LSV da može da im se desi ovakav scenario, ako nešto ne promene pod hitno. Sremac im je pre, i na skupštni LSV postavljao pitanja koja su morala biti shvaćena kao signal da nešto ne štima u dosadašnejm načinu rada, ali nije bilo sluha da se to čuje.
Narednih pola godine će pokazati do koje mere je rukovodstvo LSV pogrešilo ili nije pogrešilo.
A ona tupava izjava o 'par članarina' miriše na onaj opasan stav koji je neko drugi rekao 'baš me briga, po zakonu dovoljno je da ostanu 3 člana!!!'.

Taj koji izvali takvu rečenicu, ne može po logici stvari da radi u interesu lovaca Vojvodine.
Jurićete do kraja i vući za rukav da se neko LU učlani u LSV, kako ste krenuli!!! Možda ne ove godine toliko (mada će biti povuci-potegni), ali šta ćete sledeće?
Bavite se vi sami sobom, i svojom ćerkom firmom, radite rebalans kako vam dune bez odluke skupštine, jurite novce, povećavajte rashode, trošite, kupujte softvere za 3000 evra, vozikajte se, ma radite šta god hoćete, lepo ste upozoreni na vreme, ali nećete da čujete, nego se još i ljutite i besnite, streljate očima, a pod nogama vam se tepih lagano izmiče.
Interes lovaca najbolje prepoznaju lovci sami, nije im potreban tutor da ih ubedjuje da je korisno uplatiti par hiljada evra u LSV, da bi se davale donacije, da bi se plaćali honorari, da bi se...ma piše sve u finansijskom izveštaju!!! A šta će tek biti u izveštaju o poslovanju VOjvodjanskog lovca?!? Jedva čekam da to ugleda svetlost dana.
Eno i Jeremija na Loristu piše o osipanju članstva LSV, pominje baš Beočin, i najavu još nekih LU da će istupiti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 LSV ce se preorjentisati na uzgoj svinja??ROFL

Tu je buducnost!???HaHaHa

Lala

slavaplana kaže:
LSV ce se preorjentisati na uzgoj svinja??ROFL

Tu je buducnost!???HaHaHa

Znam za informaciju da je Lovački savez Hrvatske još ranije krenuo u biznis sa nekim kravama muzarama, farme neke, pa je bilo cirkusa u Hrvatskoj, ako se dobro sećam.

Ovi naši su tvrdili da savez kao udruženje gradjana ne može da se bavi privrednom delatnošću. To nije tačno! Može da se bavi, ali ceo prihod mora uloži u ostvarivanje ciljeva za koje je osnovano, a to je LOVSTVO!!! E kad bi to radili, onda se postavlja pitanje a šta bi ostalo za troškarenje, za honorare, za donacije, za ovo-ono... Zato oni biznis prave preko Vojvodjanskog lovca, gde do sada nije bilo kontrole od strane lovaca!!!

Sremac75

Lala kaže:
...
A ona tupava izjava o 'par članarina' miriše na onaj opasan stav koji je neko drugi rekao 'baš me briga, po zakonu dovoljno je da ostanu 3 člana!!!'.
Taj koji izvali takvu rečenicu, ne može po logici stvari da radi u interesu lovaca Vojvodine.
.....

Ma nije drugi...isti je rekao i to!
Imam i svedoka!

Ma samo amortizacija i rebalans, i "bog te veselio"!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 LSV gubi veliki deo kolaca ali tek ce to osetiti na svojoj kozi sta smo pisali i na sta smo ih upozoravali ali nije bilo sluha!!

Doslo je vreme da se racuni iz mladosti plate????

DakiNS

Sremac75 kaže:

Lala kaže:
...
.....

Ma nije drugi...isti je rekao i to!
Imam i svedoka!

Ma samo amortizacija i rebalans, i "bog te veselio"!

Ali bez znanja skupštine! Konspiracija za brže trošenje bez znanja lovaca.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

elko
 Na žalost osnivanje privrednih društava od strane udruženja ( saveza ) nametnuo je novi ZoDiL nesretnim rešenjem vezanim za npr distribuciju lovnih karata, izradu projekata razvoja lovnih područja i sl.
Obavljanje privredne delatnosti u udruženju nije zabranjeno čak se nalazi kao odreba u velikom broju Statuta ali po ZoDiL za određene poslove potrebno je postojanje privrednog društva inače došlo bi se do situacije da najveći deo lovačkih para ide onima koji nemaju veze sa lovstvom osim što egzistiraju na lovačkim parama.
Ponovio bih da članarinu Savezima treba odvojiti od plaćanja nadoknade za izradu planskih dokumenata i pokrivanja stručnog gazdovanja lovištima što je ipak plod predhodnog odnosa prema kadrovskom i stručnom potencijalu u udruženjima.Kao de je nekom odgovaralo da se živi u mraku i neznanju.Od planskih dokumenata su napravili bauk kako bi samo oni bili veliki a slično je i sa trofejima, lovačkim ispitima i slično.

Sremac75
 Ja sam i imao predlog da se članarina LSV-u i osiguranje (500+100) odvoji od naknade za časopis (300) i usloga "Lojvođanskog lovca" doo (300), i da svako LU odluči da li želi da plati samo članarinu ili i određene usluge.
Nije bilo sluha niti želje da se čuje tako nešto!

E, sada će LSV, zarad trenutne koristi pojedinaca (po mojoj proceni "bajka od života" će trajati još ove godine), polako ali sigurno početi da gubi članstvo.
Dogodine će to biti drastičan pad!

Reče jedan lovni radnik : "Ne mogu Javna preduzeća da prave i naplaćuju planska dokumenta za korisnike lovišta".......
MA NEMOJ!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

elko kaže:
Na žalost osnivanje privrednih društava od strane udruženja ( saveza ) nametnuo je novi ZoDiL nesretnim rešenjem vezanim za npr distribuciju lovnih karata, izradu projekata razvoja lovnih područja i sl.

Tačno je, predvidjeno je po ZODL da privredna društva rade ditribuciju lovne karte, planove razvoja LP...
Ali nije predvidjeno po ZODL da rukovodstvo saveza osnuje firmu koja radi sve drugo osim distribucije, radi sve one profitabilne poslove gde se slivaju lovački novci, a da svoje poslovanje i postojanje DODATNO naplaćuje preko članskog doprinosa kao obavezu!!! Pride, čak ni ne uradi ono što je plaćeno, LOVNIH OSNOVA NEMA A UZELI SU NOVCE!!!! I SADA HOĆE DA UZMU NOVCE JOŠ JEDNOM, PO ISTOM OSNOVU?!?! I to lepo proguraju kao obavezu!

Sremac75 kaže:
Reče jedan lovni radnik : "Ne mogu Javna preduzeća da prave i naplaćuju planska dokumenta za korisnike lovišta".......
MA NEMOJ!

Ovo je toliko netačno, što je rekao taj anonimni lovni radnik, da se možda graniči i sa svesnim pokušajem obmane.
Ko sme i ko ima pravo da bilo koga natera da kupuje nešto što neće, i od onoga od koga neće?? Ko sme sebi da dozvoli da praktično pravi monopol u vojvodjanskom lovstvu, po pitanju poslova izrade planskih dokumenata? Kako nekom može da padne na pamet da vezuje članarinu za savez (koja je dobrovljna) sa OBAVEZOM plaćanja nekih roba ili usluga (glasilo LSV, plaćanje za Vojvodjanski lovac)? Kome je palo a pamet da pravi dominantni položaj za jednog subjekta na tržištu poslova u lovstvu, posebno kada su u pitanju poslovi upravnika lovišta, a da niko osim nas ovde na forumu ne postavlja pitanje kvaliteta tih poslova, koji se izgleda vrlo često izgleda svedu samo na izradu GPGL, i potpisivanje blanko dozvola za lov (što je inače zabranjeno). Da li je Komora reagovala ikada, na ova saznanja? Nije, i neće, da se kladimo? Neće, zato što u UO Komore sedi državni službenik PSPŠV (što je zabranjeno zakonom o državnim službenicima, čl.29), a u NO Komore sedi njegov sin (koji radi u ćerki firmi LSV) koja obavlja poslove upravnika lovišta u većem broju LU)!!! Nepotizam, kršenje zakona, i nikom ništa?!? A u kojim ono slučajevima se može pokrenuti postupak za oduzimanje licenci?
Ko je pričao priču lovcima, i davao objašnjenje da se ćerka firma pravi zbog distribucije lovnih karata, a da već dve godine ta firma radi sve i svašta vezano za lovstvo, osim onoga za šta je govoreno da se osniva? Ko je po svaku cenu želeo taj posao distribucije LK, pa čak dao ponudu da to radi za 0 (nula) dinara (zamisli privredno društvo koje radi za džabe - odakle bi onda platili troškove, zarade, poreze i doprinose?).
Zbog čega su ponudili da rade džabe? Evo objašnjenja: preko lovnih karata je vrlo lako kontrolisati broj lovaca članova LU, i to onda porediti sa brojem uplaćenih članarina. Ako tog posla nema, onda se otvara prostor da uprave LU možda ne uplate članarinu za savez?! Pa bi možda savez(i) mogli da lovnu kartu (distribuciju) koriste kao polugu za uterivanje članarine (pošto u ZODL i u Pravilniku o lovnoj karti ne postoji rok u kojem se lovna karta mora izdati onima koji ispunjavaju uslove - propust zakonodavca i nadležnih koji pišu pravilnike).
Tu su maheri iz LSV rešili problem kreativno: lovne karte deli predstavnicima LU osoba iz Pokrajinskog sekretarijata, ali ih deli U PROSTORIJAMA LSV (ukupno nekoliko prostorija) jer propisi nisu rekli gde se vrši distribucija! Informacije o podeli lovnih karta objavljuje LSV kao da je portparol sekretarijata!!! I eto rešenja majstorskog, svaka čast!! Da li je ovo opet Vojvodjanska vertikala na delu? Inače, prostorije LSV se nalaze udaljene oko 100-150 metara od sedišta pokrajinskih organa (čuvena zgrada Banovine po kojoj je Novi Sad poznat, sa ogromnim brojem kancelarija). Ispada maltene da su prostorije LSV u nekim slučajevima istureni šalter Sekretarijata!!! I ovo nadležni iz Sekretarijata tolerišu?!?

Ovo samo govori kakvi odnosi vladaju. Igraju se ljudi žmurke: savez traži pare, pare i pare, a uprave LU bi slatko te pare da 'štrpnu' i da troše za nešto drugo, a lovci ionako plaćaju pa plaćaju!!!
Koliko sam uspeo da saznam, ni ove godine distribucija lovnih karata neće ići preko ćerki firmi saveza. Ali to će pogoditi prvenstveno LSS, dok će LSV verovatno nastaviti sa starom praksom.
Posle se svi kunu da rade čestito, da rade po zakonu, da im je u glavi samo dobrobit lovaca i lovstva Vojvodine, da aktivno učestvuju u brizi za divljač, bla-bla-bla...
Jeste, ja sam veverica, ili još bolje mrmot koji zamota čokoladu.

Ja zaista ne razumem ljude koji izbegavaju da pitaju ono što im nije jasno, da izraze svoju sumnju tamo gde sumnjaju, da se obrate onima koji moraju da daju odgovore jer su na funkcijama sa kojih odgovore mogu i moraju da daju. Čega se ljudi plaše, nemam pojma. Ili se plaše, ili ih ne zanima gde idu njihovi novci, ili imaju neki treći razlog da čak i zameraju drugima kad postavljaju pitanja? Koji je i čiji interes da tako rade, pa da čak i najprovidnija obrazloženja prolaze?

slavaplana
 Pilot

Gedza66
 Molim Nikolu Jovica, delegata skupstine LSV koji je inicirao donosenje odluke o dostavljanju Finansijskog izvestaja o poslovanju "Vojvodjanskog lovca" svim delegatima, da nakon takvog izvestaja, inicira i dostavu objasnjenja izvestaja u pojedinostima. Pored konta, postoje analiticki, pa ispod njih i subanaliticki, tako da lovci Vojvodine a i sire, budu u pojedinostima upoznati sa trosenjem njihovih para u privrednom drustvu, ciji bi osnovni cilj trebao biti stvaranje dobiti a ne gubitaka za osnivaca. Tako se bar radi u normalnim drustvima ili drzavama!!!??? Pa mi stremimo tome, zar ne???

Kako komentarisati dosadasnja nastojanja ili praksu, da samo pojedini " lovni strucnjaci" (slucajno zaposljeni u LSV ili "Vojvodjanskom lovcu" a mozda i u nadleznom pokrajinskom sekretarijatu) znaju da urade godisnju ili visegodisnju plansku dokumentaciju i istu naplate po visestruko uvecinm trzisnim cenama, cime se namece logicno pitanje: da li takvom naplatom intelektualnih usluga preko trsisne cene, ustvari naplacuju zabludu u koju su neosnovano ili protivpravno doveli pojedine ljude (uporediti cene usluga za tu vrstu usluga na trzistu, sa cenama ili naknadama za iste te iste usluge u LSV ili njegove jalove cerke)????

Ako zelimo neku kvalitativnu promenu, cilj treba biti da svako LU ili svaki Opstinski lovacki savez, ima u stalnom radnom odnosu strucno lice, sposobno da izradi te godisnje ili visegodisnje planske dokumente. Moramo shvatiti, da samo strucna lica koja znaju da izrade strucne planove i osnove, znace iste i da primene ili sprovedu.!!!!!!!!!!!

Radujem se cinjenici da je upravnik lovista LU iz Vlasotinca u prosloj godini najzad smogao snage i sam uradio GPGL. Radujem se cinjenici da ce isti uz pomoc nesebicnih i dobronamernih ljudi, uraditi i LO za naredni period. Radujem se da takvih ljudi jos uvek ima (pa i u "regionalnim lovackim savezima" i u sve "omrazenijoj " Upravi za sume) i da vise necemo biti zamorci sebicnim i ljudima najprizemnijih motiva u ovoj nasoj sve napacenijoj zemlji!!!!!

Ma za svojih 46 godina, osecaj za opstedrustvene pozitivne stvari me nikada nije izneverio a i osecaj, da ce pitanja Nikole Jovica biti samo grudva snega koja ce se pretvoriti u lavinu, se sve vise pojacava!!!??? Ne znam zasto, pa ako imate nekog objasnjenja....... pomosite mi u razbijanju moje zablude?????

Tesko onome ko se nadje na putu lavine!!!

Kazu da je istina samo jedna i da se do iste. nazalost dolazi i duzem putem ali da ona na kraju uvek pobedi!!!

Nadam se da put do istine pojedinci nece platiti svojim profesionalnim autoritetom ili "ne daj boze" i zagarantovanom licnom slobodom???? Pa sve vise smo svedoci "ogranicavanja slobode", do juce nedodirljivih "lokalnih bogova" (vidi hapsenja do juce predsednika opstina)!!!????

Kazu: da ko prizna, pola mu se prasta!!!???

Treba razmisliti, pokajati se i otici u svoje selo ili na svoju farmu i vise ne praviti nepotrebne stete, cije otklanjanje moze puno da kosta-materijalno ili nematerijalno???Zbunjen????
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

Gedza66 kaže:
Molim Nikolu Jovica, delegata skupstine LSV koji je inicirao donosenje odluke o dostavljanju Finansijskog izvestaja o poslovanju "Vojvodjanskog lovca" svim delegatima, da nakon takvog izvestaja, inicira i dostavu objasnjenja izvestaja u pojedinostima...

...Ma za svojih 46 godina, osecaj za opstedrustvene pozitivne stvari me nikada nije izneverio a i osecaj, da ce pitanja Nikole Jovica biti samo grudva snega koja ce se pretvoriti u lavinu, se sve vise pojacava!!!???...

Da ne bude malo mnogo posla za Nikolu Jovića? Pa zar nema nikog osim njega?
Nemojte da pravimo simbol, i da očekujemo od jednog čoveka da odradi i ovo i ono, za opštu korist, pa ako izgori, onda će neko reći 'e jbg., dobar čovek'.
Ne treba Jovića pozivati da nešto uradi, uradio je on puno stvari i bez pozivanja, pre bi trebalo razmrdati i p(r)ozivati one ćutljive, one nesigurne, one kalkulante, koji čekaju da im neko drugi odradi ono što bi trebali da odrade sami. Koju je konkretnu pomoć i od koliko ljudi imao Jović?
Zabavljam se slušajući priče o čestitkama, o pozivima podrške tipa 'brate, sa tobom i u vatru i u vodu', i slične stvari. A gde ste bili, gospodo, evo već tri godine? Šta ste radili, osim što ste upućivali lažnu brigu tipa 'ej, nemoj mene pominjati, znaš da je OPASNO' (????), ili onu dušebrižničku 'PAZI NA SEBE'??? Čak mi je bilo bedno, kada se svojevremeno desilo da je jedan 'hrabri' uvijeno zamolio da ne okačim zajedničku sliku sa mnom, da 'ne bi imao problema'?!? Bilo je to na sajmu Lorist, pre 3 godine
Da nije malo bzvz? Znam ja dobro i pamtim dobro, ko je šta pričao i pisao, znam i šta sam ja prolazio sam, i šta je Jović prolazio sam, i šta smo zajedno prošli, i znam da kad je bilo gusto, sem par ljudi nigde nije bilo nikog.
Hajde bar sada pokažite da imate petlju, a nemojte od drugog očekivati sve i svašta, da bi mu sutra možda rekli da nije ostvario VAŠA očekivanja.
Trudim se da biram reči.
Gedžo, tvoj citat mi je poslužio samo kao povod, na tebe se moj upis ne odnosi. I vi vlasotinčani ste na lokalu uradili dosta.

zoranp

Lala kaže:

Ja zaista ne razumem ljude koji izbegavaju da pitaju ono što im nije jasno, da izraze svoju sumnju tamo gde sumnjaju, da se obrate onima koji moraju da daju odgovore jer su na funkcijama sa kojih odgovore mogu i moraju da daju. Čega se ljudi plaše, nemam pojma. Ili se plaše, ili ih ne zanima gde idu njihovi novci, ili imaju neki treći razlog da čak i zameraju drugima kad postavljaju pitanja? Koji je i čiji interes da tako rade, pa da čak i najprovidnija obrazloženja prolaze?

MESO, INTERES, JAKA POZNANSTVA...A SVE MULE, SAMO UDRI PO DIVLJAČI...E TO JE GLAVNI RAZLOG CELE PRIČESad!!!!!!

.
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

ficha007
 Voleo bih da se ovde jave kolege sledećih LU:

LU Beočin
LU Pančevo
LU Novi Sad
LU Zrenjanin

i na kraju naravno i

LU Senta

Ovi prvi da potvrde ili demantuju glasine koje ovih dana kruže po Vojvodini a to je da su ova gore navedena udruženja odlučila da ne budu više članovi LSV, a ovo zadnje da prenese iskustvo ostalim udruženjima u pogledu toga kako je to ne biti član LSV i funkcionisati, da li je bilo i ako jeste kakvih problema u funkcionisanju...itd.

Čisto da se prosvetle kolege čija su rukovodstva u nedoumici šta da rade.

Da li da ih šišaju i da budu ovce ili da sačuvaju svoje runo.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Sudeći po sajtu Lovačkog saveza Vojvodine, ništa se nije desilo. Sajt koji je u početku bio pretenciozno pravljen i na stranim jezicima, sada ni na srpskom jeziku ne objavljuje NIŠTA!!

Prošlo je evo već nedelju dana od Skupštine LSV, a na sajtu nema ni informacije da je uopšte održana, a kamoli da ima postavljen skupštinski materijal, ili da su postavljeni zaključci Skupštine, ili ne daj Bože stenogrami.

Nema informacija kada je i koji organ, usvojio rebalans finansijskog plana za 2012. godinu, i time derogirao/izmenio odluku Skupštine iz februara prošle godine. Podsećam: Skupština je najviši organ u LSV! Da nije bila neka 'tajna sednica skupštine'???? Ne verujem, LSV sve radi javno, po zakonu i statutu, i o svemu informiše svoje članove ažurno i detaljno. Vidi se na sajtu, a imaju i novine. Grin
Šta ima veze, bitno da je članarina od 1200 dinara 'prošla', a kako je prošla, to znaju oni koji su bili na skupštini.
Sve mi se nešto čini, da će uprava LSV ignorisati odluku skupštine da dostavi izveštaje o radu ćerke firme, imam takav osećaj. Ignorišu oni i mnogo krupnije stvari.
Ignorišu čak i obavezu o javnosti rada, ignorišu i obavezu o informisanju članstva.
Možda ćemo za par meseci, ako bude sreće, pročitati u onom jadu od glasila da je skupština uopšte i održana.
Sve je super, samo ne znam u koju kategoriju da svrstam takav odnos rukovodstva prema članovima? 'Ker laje, vetar nosi'? Ili ona samoljubiva rečenica 'šta nas briga za par članarina, savez ostaje i sa tri člana'?!? Ili još gore, žalbe rukovodstva koje čujem, kako su eto počeli ovi (misli se valjda na delegate) da puno pitanja postavljaju.
Kako bre ne vidite kuda idete, ili je adekvatniji izraz 'srljate'?? Članstvo po LU se osipa konstantno evo već treću godinu za redom, a sad počelo i članstvo LU u LSV da se kruni, sa najavama da se debelo razmišlja na terenu kako postupiti. A šta se radi u savezu? Donira se, kupuje se sve i svašta za Vojvodjanski lovac, kucaju se troškovi, u finansijski izveštaj se ubaci amortizacija (kome ste to platili amortizaciju, po kojem računu/fakturi, na osnovu čega?), pominje se neki rebalans za koji sam prvi put čuo i video u skupštinskom materijalu, svi se kunu da je sve čisto, po statutu i zakonu... OK, ja verujem, ali volim da to i vidim i uverim se svojim očima. Ma ne da verujem, nego...
Zanimljivo je pročitati u Statutu LSV spisak ciljeva za koje je regostrovan LSV, kako opšte ciljeve, tako i zajedničke. Ali ko još mari za Statut?
Bio je sastanak CIC u Skoplju, baš u vreme održavanja skupštine LSV, i trajao je nekoliko dana, skoro ceo vikend. Kako to da LSV, kao članica CIC, nije bio u Skoplju? Ili je neko i bio (čisto sumnjam), ali naravno o tome nema informacija. Jeste li bili pozvani, pa da niste išli, ne daj Bože, da je neko pomislio da nema potrebe da se ide? Ili niste ni bili pozvani?
Ili nešto škripi i na relaciji LSV - CIC???? Hmmm Članarina za CIC je plaćena, barem prema finansijskom izveštaju, pa šta je onda problem?
A da nije neko iz CIC čitao Srbijalov, sunce ti ljubim?!?Foto

Naravno, nema zvaničnih informacija ni o čemu! Ćuti LSV, kao zaliven. A život promiče pored njih. Zauzeti ljudi samim sobom, eto, pa nemaju vremena ni za šta drugo, osim za naplatu članarine i jurenje para i biznisa preko Vojvodjanskog loNca! I zamazivanja očiju onima koji bi da drže oči otvorene.
Posle će se pozivati na to da je skupština 'SVE USVOJILA', i eto još jedne godine da se razmašu, da se učvrste pozicije, da se izvuče još koji milion od lovaca - treba podmiriti LSV i ćerku firmu, što neko reče u neformalnom razgovoru 'treba hraniti dvoglavu aždaju'!!!

Zaćutali su lovci, iskreno da vam kažem.
Mudri Knez Miloš Obrenović je znao da osluškuje raju, kad mu čauši kažu da narod gundja, on razreže još veće dažbine. A kad su mu čauši javili jedne godine da je raja zaćutala, Miloš brzo posalo aber 'POPUŠTAJ!'.
Treba se neki put učiti i iz istorije.

kelt

ficha007 kaže:

LU Beočin
LU Pančevo
LU Novi Sad
LU Zrenjanin

i na kraju naravno i

LU Senta

Ovi prvi da potvrde ili demantuju glasine koje ovih dana kruže po Vojvodini a to je da su ova gore navedena udruženja odlučila da ne budu više članovi LSV, a ovo zadnje da prenese iskustvo ostalim udruženjima u pogledu toga kako je to ne biti član LSV i funkcionisati, da li je bilo i ako jeste kakvih problema u funkcionisanju...itd.

[xhide]kolko sutra cu da proverim ove inf. za Pancevce, ali ako je to i istina ne verujem da nece platiti lss-u jer ima neka tajna veza[/xhide]
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Gedza66

ficha007 kaže:

LU Beočin
LU Pančevo
LU Novi Sad
LU Zrenjanin

i na kraju naravno i

LU Senta

Ficha, ukoliko na forumu nema kolega iz Sente ili ima a nisu upoznati sa traženim informacijama, možeš računati jug Srbije i Vlasotinčane. Kažu da je ovde bog bio izdašan prilikom formiranja organa u medjunožju, a "sebičan"u predelu glave ROFL
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Ne znam tačno i ne smem da tvrdim, ali do mene su došle neke informacije (nezvanične) da je i prošle godine na severu Vojvodine bilo LU koja nisu platila LSV članarinu za sve svoje lovce, nego samo za jedan deo.
Neću da pominjem mesta iz kojih su ta LU, ali ću reći samo da se radi (po pričama) o poprilično velikim LU, sa značajnim brojem lovaca.
Izgleda da će postati popularan recept da se plati samo jedan deo članarine (primer: ima 500 lovaca, plati se 200 članarina savezu). Ne znam koliko su tačne te priče, ali ako jesu, onda to otvara i neka druga pitanja, vezana za strukturu članskog doprinosa.

Pa će nastati onda natezanje i igra žmurke izmedju LSV i uprava LU, da se naplati što više članarina, odnosno, da se ne prikaže baš pravi broj lovaca. To je priča onda bez kraja i konca, a mnogo toga će zavisiti od načina na koji će bit distribuirane lovne karte. Pa čak i da se sazna pravi broj lovaca u nekom LU, koji to instrument ima LSV na raspolaganju, da natera uprave LU da plaćaju? Lovišta su podeljena LU, a ako LSV pokuša nešto prinudom da naplaćuje, onda reskira izlazak kompletnog LU iz saveza, pa verovatno idu logikom bolje išta, nego ništa! A ne vide da problem nije tu, nego se nalazi upravo u visini članarine, i načinu kako se troši tako prikupljen novac.
Pa još kada se u priču ubaci Vojvodjanski lovac...
Pa kad se doda plaćeno glasilo, koje izgleda ne stiže uvek do onih koji su ga platili?
Pa kada se pomisli na činjenicu da je članstvo dobrovoljno, kao i članarina, a da se na dobrovoljnost onda zakači još dve OBAVEZE (što je van pameti)...
Pa kada se ima na umu činjenica da je članarina oslobodjena PDV, a da usluge i novine nisu oslobodjene...

Ima pitanja, ima koliko hoćeš. Na Skupštini LSV je postavljeno samo nekoliko pitanja, čini mi se da nije bilo želje kod nekih da se suoče sa porblemima, nego su gurnuli (po ko zna koji put) probleme pod tepih.

bogoljub
 Ako nam opet na skupštini LSS bude delegat Marko Tica moraću da neidem na posao za skupšinu udruženja gde cu da ih Cenzurisano
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 32
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,262,508 posete www.srbijalov.com