Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
DakiNS
 Netje da možeNo no no
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

stevin kaže:
Pozdrav drugari,evo najnovijeg zvezdastog krimpera,to jest njegov ucinak![img][/img]

Moglo bi to malo bolje ,ovaj patron desno na slici deluje kao cvet? Jel ulazi u ležište?Levi je dobar.[/xhide]
kolega to je cvetni tip zarubljivanja,naravno da ulazi i izlazi!a balistiku nesmem ni da pominjem!Cvee
Lisica

car2
 Kolega stevin el imas sliku tog krimera da vidim kako izgleda.

Sniper Hunter
 [xhide]Juče i danas izlivao sam sačmu ,krenuo sam sa diznama za sitnu sačmu od 2mm ali posla izlivenih 20kg došlo je do blokiranja nije više isticalo olovo u željenom prečniku ,isticalo je od 2,4mm i to užasno sporo ,isključio mašinu ,ohladila se i onda stavio dizne za sačmu od 2,4mm ,izliveno juče i danas oko 400kg ,dobre sačme ,biće je od 2,3mm 2,4 mm i 2,5-2,6mm samo da se proseje ,ova je išla lepo i bez većih zastoja ,veći deo sam uspeo da prosušim na jakom suncu ,ostaje mi još oko 500kg odlivaka ,izliću još malo sitne ,pročistiću dizne ,pronašao sam metodu ,produvam ih dok su usijane kompresorom i tako svaki ostatak izleti iz njih samo moraju zaštitne naočare
i50.tinypic.com/280nzb9.jpg
istopio sam sve poluge od 450g i one od 225g koje sam izlio u LEE kalupe ostaju samo još one iz priručnih kalupa koje su manje i spremljene za krupniju sačmu,moram da isprobam bata Keltove dizneGrinudruženi smo jači!!
i48.tinypic.com/3464ax1.jpg
primetio sam još da se bolje lije sačma iz poluga sa većim sastojkom olova iz tegova za balansiranje ,a sačma od poluga koje nemaju to olovo u sebi izlazi na istom nivou olova u posudi krupnija od ove prve .
Približavam se polako cilju od 2000kg izlivene sačme ,a onda polako prestajem ,već je sve teže naći tegiće za balansiranje koji su od olova(ekologija) ,treba pročistiti za 20-tak kg olovnih oko 100kg tegića odvojiti cinkane i gvozdene ,aluminijumske ,to je veliki i nezahvalan posao tako da je dosta bilo ,rezerve su popunjene Grin,skuplajm i dalje olovo ali nikako više intezivna potraga ,ako bude 100kg godišnje čisto da ne izgubim rukuGriniveli 3[/xhide]

Indjijanac
 Živ je Sniper umro nije
dok je olova da sačmu lije
Srbijalov
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

I Jevtic
 pa desi sniper nema te opet si se vratio u garazu
i46.tinypic.com/e0nzk.jpg
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Max011
 Sniper hunter
da da isto mi to rekose neke dame iz Rusije koje kazu vezba Snajper ruku ...kaze znaju te sa mora Pfft
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Sniper Hunter
 [xhide]

Max011 kaže:
Sniper hunter
da da isto mi to rekose neke dame iz Rusije koje kazu vezba Snajper ruku ...kaze znaju te sa mora Pfft

Ma uvežbaću ja ruku!PalicaPalicaPalicapa će ti bitiOpameti seGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Evo malo livenja od prošlog vikenda

[movie=youtube]GF93lC0NjPM&feature=share[/movie][/xhide]

PEZ
 Pozdrav Sniperu,interesuje me kako ti se pokazala "disperzante" municija na testu,kolko ima siri sacmeni snop u odnosu na municiju BK i da li je bolje da se sacmeno punjenje "deli" uzduzno tj po visini ili "stara skola" da se sacmeno punjenje razdvaja kartonskom poklopcima na tri dela.

Sniper Hunter
 [xhide]

pez kaže:
Pozdrav Sniperu,interesuje me kako ti se pokazala "disperzante" municija na testu,kolko ima siri sacmeni snop u odnosu na municiju BK i da li je bolje da se sacmeno punjenje "deli" uzduzno tj po visini ili "stara skola" da se sacmeno punjenje razdvaja kartonskom poklopcima na tri dela.

Nažalost kolega vreme je bilo kratko,nisam imao vreme da testiram sve laboracije koje sam napunio ,ovo ti dugujem za sledeći put negde krajem godine ,kada ponovo idem na odmor ,napunio sam BK i filcani čep ,to je testirano i daje dobar posip,disperzante sam napunio probnih 5 kom ali nisam imao vremena da pucam nažalostConfused[/xhide]

PEZ
 OK Sniperu,pitao sam jer zadnjih nekoliko godina lovim sljuku i onda imam "hendikep" sa klasicno cokiranim cevima (pun,polu cok) jos i 16 , fabricku disperzante u ovom kalibru nema u radnjama gde kupujem municiju pa se nekako snalazim uglavnom prepunjavajuci fabricke patrone, ali nisam zadovoljan (u jednom trenutku sam razmisljao da cevi skratim za nekih 5-10 cm kako bi dobio cilindar ali sam odustao od te ideje) za 12 vec nema problema ima mundze.U svakom slucaju hvala ti na odgovoruiveli

kelt
 Kolega pez ja sam punio da bk cepovima i bio sam vrlo zadovoljan sa posipom iako mi je isto puska cokirana kao i tvoja. fora je u sacmi jer ova sopstve izrade je malko nepravilna pa daje siri posip s tim sto sa malo sacme recimo28g. oce da pravi neku rupu u posipu, ali kao sto rece jednom nas drug sniperhunter trebe pruziti priliku divljaciSmeko. probaj da lijes sam. vrlo je i korisno a i zabavnoOdobreno
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

PEZ
 Kolega kelt probao sam i ja sa klasicnim cepom bk s tim sto sam sacmeno punjenje delio na tri dela odvajajuci kartonskim poklopcima pokusao sam i sa secenim olovom (oci su mi ispale dok sam sekao one sicusne kockice )bas zbog toga da nepravilan oblik sacme kolko toliko poveca "prosiri" posip ali opet kad je dosao red na testiranje Sad jedan metak grune ko top drugi jedva da ima dusu da izgura cep iz cevi tako da mislim da je u pitanju moja greska neujednaceno zatvaranje patrona klasicnom masinicom tako da nisam mogao da vidim kakav je posip,pa sam zbog toga pitao Snipera ujedno i sve vas kolege koji sami punite municiju kakvo iskustvo imate.
Probao sam, da punim municiju,privlaci me i vraca u decacke dane kad sam posmatrao dedu kako to radi obicno subotom uvece uoci lova ali sam imao losih iskustva i udaljio se od toga,mozda sad kad imam koga da pitam o svemu vezanom za punjenje opet pocnem ,ko zna Hmmm

kempi
 Pez postavi slike materijala (kapisli) sa kojima punis da ti pomognem da ti se to nedesava

PEZ
 Kolega kempi,hvala na ponudjenoj pomoci,slike nemam jer sam to radio pre jedno desetak god. i nazalost zbog iskustava koja sam onda imao odustao sam od ove rabote, znam da su kapisle bile winchester sad koji broj bem li ga,barut je bio Zlatiborac (mada nisam siguran da je bio original,jer je iako kupljen u prodavnici bio upakovan u neke providne cinije na kojima je bila etiketa Zlatiborca) cepovi i filcani i plasticni sa i bez korpe,caura je bilo i plasticnih i kartonskih, ma sve je bilo spremno jer smo ja i sura hteli da sami sebi punimo municiju ali posle nekih zahebancija smo odustali,zbog toga sam i napisao u prethodnom postu da sam se udaljio od ove radnje ako se tako moze reci jer u stvari nikad nisam ni poceo ozbiljnije time da se bavim.Sada uglavnom "prepunjavam" fabricku municiju koja mi ostane iz lova na prepelicu i pokusavam da deljenjem sacmenog punjenja povecam sirinu sacmenog snopa ne bi li dobio metak za lov sljuke,ali opet dobijam neujednacenost sto po mom skromnom znanju iz ove oblasti znaci da nesto zahebem prilikom zatvaranja patrone ili je zatvorim vise ili manje i onda su mi ovakve pojave i logicne.Nadam se da cu uz pomoc vas kolega sa foruma uspeti da resim ovu "boljku" i krenem sam sebi das pravim "dzebanu".iveli

Sniper Hunter
 [xhide]Kolega pez moj savet ti je da kupiš LEE presu kao najetiniju ,jednu kinesku vagicu digitalnu i sa novim kapislama i barutom uz našu pomoć ovde na forumu kreneš polako da ponovo puniš,nije nista toliko komplikovano da ne uđeš u štos za kratko vremeiveli[/xhide]

PEZ
 Nije ti losa ideja Sniperu,sreca pa ena ne obraca paznju sta pisem i sta planiram inace bilo bi FIK, salim se naravno,uzgred koliko kosta LEE presa.
iveli

PEZ
 Trazeci podatke o LEE presi ovde na temi nasao sam gde gresim prilikom prepunjavanja,naime posto je municija koja je prepunjavana bila zvezdasto zatvorena a ja sam je kasnije zatvarao kruzno i po recima kolege sheytana zbog veceg otpora prilikom otvaranja caure u zvezdasto zatvorenu municiju ide manja kolicina baruta,ako sam dobro razumeo,da bi se dobili isti pritisci,e kad je ja rucno otvorim i kasnije kruzno zatvorim zbog manje kolicine baruta dolazi do manjeg pritiska pa mi i patroni postaju "anemicni".

DakiNS
 Sniperu evo slike za kutiju mundže
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,439,086 posete www.srbijalov.com