ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
mihailo |
Objavljen 01.04.2016. 23:45
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Pored svih nedostataka emisije a mozda i nasih prevelikih ocekivanja ipak se nesto pokrenulo.
Trebalo bi organizovati vise ovakvih emisija i to na RTS jer je javni servis koji placamo i mi lovci. |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 02.04.2016. 08:59
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
AcaNik kaže:
Проблем је што није било представника некога из званичног врха МУП-а или власти. Исто тако је могао и неко да представља власнике легалног наоружања.
Aco, neće niko od njih da dođe zato što znaju da ni u ludilu ne bi u diskusiji uspeli da odbrane zakon i pravilnike
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 02.04.2016. 09:08
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Ма хоће друже. Воле старлете да их снима камера ;)
Да ли је само МУП састављао те правилнике
или нам невере уз колено седе?
Са нама седе, правилнике пљују.
У потаји још горе нам пишу.... |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 02.04.2016. 12:48
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
ja se ponadao da ce stvarno nesto da kazu... od tih sat vremena, vise su pustali gledaoce da pricaju nego gosti. a i gosti sto su pricali, uglavnom su voditeljki objasnjavali neke osnovne stvari... pa tako da od emisije ne ispade nista... sledeci put neka nadju voditelja-ku koji ce da budu bar malo upuceni u ono o cemu se prica... a i mislim da ne trebaju da ukljucuju gledaoce, jer sve to sto oni pitaju, gosti mogu da kazu brze i jednostvanije, pa bi emisija imala vise smisla. ili neka naprave emisiju, gde ce samo gledaoci da postavljaju pitanja, a ljudi iz struke da odgovaraju... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 02.04.2016. 17:25
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Slažem se da je tih sat vremena koliko je trajala emsija moglo da se iskoristi efikasnije; takodje se slažem da smo svi mi u nedostatku bilo kakve javne i jasne podrške lovcima i vlasnicima oružja možda očekivali suviše od jedne jedine emisije.
A vi kolege ćete se složiti sa mnom da do sinoćne emisije nije bilo nikakve javne medijske podrške inicijativi da se propisi preispitaju!
U tom svetlu čestitke Sanji i Zoranu Petronijevicu na hrabrosti da prvi javno istupe protiv ovih novih propisa (dok su mnogi drugi izbegavali, počev od čelnika saveza pa nadalje).
Da kažem još da za mene lično Sanja je bila standardno dobra u javnom nastupu (koliko joj je voditeljka dozvolila da govori), a Petronijević iz NAOS me je prijatno iznenadio.
Moj najjači utisak u emisiji je bila voditeljkina rečenica, kada se vukla paralela izmedju organizovanosti lovaca u Srbiji i u nekim drugim evropskim zemjama, kada je onako naivno zapitala goste (Sanju i Petronijevića): 'a zašto se vi lovci ne organizujete kao i oni ostali u Evropi, kao Francuzi, pa da utičete na donošenje propisa?' - e tu sam ja počeo da se smejem kao blesav... Nije žena upoznala Šormaza i slične koji sede po rukovodstvima naših saveza... hahahahahaha
Repriza emisije je u nedelju u 13:50 na TV Kopernikus.
Kako god bilo: odmah posle emisije sam zvao Sanju na telefon, baš je pričala sa voditeljkom, svojim ušima sam čuo obećanje da će u vrlo skoro vreme biti nastavak emisije, drugi deo, koja će valjda biti efikasnije iskorišćena.
Po nekim nezvaničnim informacijama, gledanost emisije je bila poprilična, tolika da su ljudi u tehnici bili vrlo iznenadjeni - očito da je naša akcija oko reklamiranja te emisije bila uspešna, a to je jako važno! Dakle, nije najbitnije da li će ići emisija na RTS ili nekoj drugoj 'velikoj' televiziji, bitno je da se glas lovaca čuje, a taj glas će već naći put do onih koji treba da čuju! Dobiti ceo sat vremena na bilo kojoj televiziji, posebno sada u predizborno vreme, je samo po sebi podvig. Zahvalnost i TV Kopernikus što je jedina do sada izašla u susret lovcima!
Kad već pričamo o televiziji i lovcima: gde nam je 'pokisla perjanica informisanja' Jeremija Trifunović i njegova TV Lorist? Zašto ta televizija (koja je opremu kupila sredstvima iz Fonda za razvoj lovstva-ko nije znao, sada zna-lovačke pare iz Fonda su dodeljene Jeremijinoj privatnoj TV) nije napravila jednu ili tri emisije ili koliko već treba, pa da informiše lovce šta ih čeka, i da prenese glas lovaca? Eeeee crni Jeremija...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 02.04.2016. 18:00
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Sto veca tj. gledanija televizija to ce se glas lovaca bolje cuti. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.04.2016. 19:40
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
I u školu krećeš od prvog razreda.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 02.04.2016. 20:31
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
naravno, svako putovanje pocinje od jednog koraka... i za goste nemam zamerke, ja vise zameram voditeljki zato sto se nije informisala pre emisije, pa da se ne gubi vreme u emisiji na njenoj edukaciji, vec da se iznese problem, sto je opsirnije i jasnije moguce... ali u svakom slucaju, hvala im na tome, sto su hteli da prenesu glas lovaca... |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 02.04.2016. 23:02
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
... a Petronijević iz NAOS me je prijatno iznenadio. ...
Bio sam danas na sajmu i gledamo kum i ja optike i na standu swarovskog naletimo na Petronijevica.
Ja gledam covek mi poznat i skontam da sam ga sinoc gledao u emisiji, a on inace radi u predstavnistvu swara.
Bogami smo dobrih 45 minuta pricali o emisiji, zakonu itd. Covek je definitivno prijatno iznenadjenje.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
rk |
Objavljen 02.04.2016. 23:30
|

Veteran

Upisa: 548
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Interesantno da je na jeremijinom forumu potpuno zamrla tema koja se odnosi na kritike zakona.
Još inferesantnije je da lorist i tv lorist u opste ne preduzimaju bilokakvu medijsku akciju u cilju izmena zakona.
RK
|
|
|
|
vladimir krusevac |
Objavljen 06.04.2016. 08:50
|

Pripravnik

Upisa: 6
Pristupio: 09.12.2015. 22:30
|
Radim u vojsci i lovac sam,svake 3 godine radim sistematski,ne sme dlaka da mi fali jer nece da mi produze ugovor,duzim na poslu automatsku pusku,gadjam iz pistolja,zolje a sad treba da vadim uverenje za lovacku pusku PA JEL TO NORMALNO?!?!?!?!Da li ima nekih olaksica za ljude koji rade u vojsci jer sistematske vrsimo. svake 3 godine?
vladimir krusevac
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 06.04.2016. 11:56
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Ima, olakšaće vam džepove kao i ostalima  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.04.2016. 13:04
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
vladimir krusevac kaže:
Radim u vojsci i lovac sam,svake 3 godine radim sistematski,ne sme dlaka da mi fali jer nece da mi produze ugovor,duzim na poslu automatsku pusku,gadjam iz pistolja,zolje a sad treba da vadim uverenje za lovacku pusku PA JEL TO NORMALNO?!?!?!?!Da li ima nekih olaksica za ljude koji rade u vojsci jer sistematske vrsimo. svake 3 godine?
Isto pitanje u vezi olakšica bi mogli da postave pripadnici MUP, i oni se redovno kontrolišu. Ali nisu jedini: rigorozne lekarske preglede redovno prolaze i vozači profesionalci jednom godišnje, pa zatim sportisti koji učestvuju na takmičenjima, sportski strelci posebno, pa onda i zaposleni u firmama koje se bave obezbedjenjem...
Nije pitanje i problem olakšica za pojedine grupe ljudi, nego je smisao kritika propisa da su odredbe rigorozne do mere da nepotrebno komplikuju i drastično poskupljuju proceduru.
Nisam siguran da li je baš po Ustavu prihvatljivo da razne grupe ljudi imaju različita prava, ali to je već pravničko pitanje.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.04.2016. 13:58
|

Admin

|
Lalo ne čudi se diskriminaciji u Srbiji, upravo prolazim kroz taj proces jer sam upao u državno dužničko ropstvo a nisam nikada uzimao kredit ni u švajcarcima niti bilo koji drugi , a nisam ni dužnik neplatiša. jednostavno otplaćuješ legalizaciju i što duže plaćaš to više duguješ. Za rubriku verovali ili ne.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 06.04.2016. 14:03
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
ма какви лало, ово је чиста дискриминација!
много није нормално да човек рецимо командује хаубичком батеријом или тенковским водом а не може да носи ловачку сачмарицу.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 06.04.2016. 16:19
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Ako zakon kaže da mora da se polaže obuka u rukovanju ili da se radi lekarski, onda to mora da važi za sve, ne vidim zašto bi neki bili povlašćeni?
Zar pred zakonom nismo svi jednaki? (čista utopija )
Prema tome i vojska i policija i ozna i udba i razni security (kojih ima kolko 'oćeš) da polaže obuku i kod dr mr obavezno, od viška pregleda glava ne boli. Zaboravih da dodam i "popove časne".
Taman malo da i oni pune "jasle" sa kojih se hrane  |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 06.04.2016. 17:45
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Колега ишао на лекарски.
Прво је отишао у Дурмиторску где је добио формулар да однесе свом изабраном доктору. Није ни знао да га има али су му то у Дому Здравља попунили. Са тиме се вратио тамо. Ваадили му крв. Мокрћу. Прегледали свашта нешто. Био и код неког психопате. Све у свему око 4 сата му је требало за то све. За 5 дана ће знати резултате. 3000рсд су му наплатили.
Полицајци исто ово пролазе који хоће ловачку пушку. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 06.04.2016. 19:43
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
Barbarosa kaže:
Ako zakon kaže da mora da se polaže obuka u rukovanju ili da se radi lekarski, onda to mora da važi za sve, ne vidim zašto bi neki bili povlašćeni?
Zar pred zakonom nismo svi jednaki?  (čista utopija  )
Prema tome i vojska i policija i ozna i udba i razni security (kojih ima kolko 'oćeš) da polaže obuku i kod dr mr obavezno, od viška pregleda glava ne boli. Zaboravih da dodam i "popove časne".
Taman malo da i oni pune "jasle" sa kojih se hrane 
ја сам руковању оружјем званично обучио неких 150 људи (а каквих је ту будала било боље да не помињем). полагао сам наоружање са наставом гађања и још штошта код предавача са војне академије. дипломирао сам на оружју и у гимназији и на факултету. и сад ће неко да ме обучава за руковање оружјем то исто важи и за људе који су завршили војне и полицијске школе (не курсеве), који сваки боговетни дан имају додир са оружјем. како рекох, мало је ван памети да неко командује са најмање 4 тенка, хаубице, вбр, а не може да носи ловачку пушку. исто важи за припаднике спец јединица (падобранци, војна полиција, извиђачи...) који могу овим "предавачима" да држе обуку.
а поповима оружје не треба, то се коси са њиховим начелима
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.04.2016. 20:41
|

Admin

|
Ne tražite logiku. Logika je da se od naroda uzme poslednji dinar. Lov nije obaveza, nego hobi , to je ideja vodilja zakonodavca . Da li neko treba da nauči rukovati oružijem ? Treba , normalno treba lova onima koji su od vlasti dobili dozvolu da uzmu novce , od poslednjeg amatera do poslednjeg profesionalca. Nije uopšte bitno što u kriznim situacijama da ne kažem ratu , dobiješ automatsku pušku , vodiš u život da ne kažem smrt 12o ljudi , provedeš u vojsci na obuci 5 meseci i 20 dana , komanduješ vodom a često i četom , sve to nije bitno . Treba šišati (l)ovce jer kad može ZdrP , ili tehničar za poslove radnih odnosa udaren zecom u glavu ,što ne bi i vlast . Kolateralna šteta zaposleni u lovstvu , upropaštene generacije tehničara za lovstvo i ribarstvo . Treba razoružati narod ali pre toga i isprazniti mu džepove. Raspitivao sam se , skočile cene oružija na crno.
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 06.04.2016. 21:10
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
ssekir75 kaže:
Barbarosa kaže:
Zar pred zakonom nismo svi jednaki?  (čista utopija  )
Taman malo da i oni pune "jasle" sa kojih se hrane 
ја сам руковању оружјем званично обучио неких 150 људи (а каквих је ту будала било боље да не помињем). полагао сам наоружање са наставом гађања и још штошта код предавача са војне академије. дипломирао сам на оружју и у гимназији и на факултету. и сад ће неко да ме обучава за руковање оружјем  то исто важи и за људе који су завршили војне и полицијске школе (не курсеве), који сваки боговетни дан имају додир са оружјем. како рекох, мало је ван памети да неко командује са најмање 4 тенка, хаубице, вбр, а не може да носи ловачку пушку. исто важи за припаднике спец јединица (падобранци, војна полиција, извиђачи...) који могу овим "предавачима" да држе обуку.
а поповима оружје не треба, то се коси са њиховим начелима 
Kolega Ssekir, ovde je van pameti ceo ovaj zakon, ja ne bih nikoga tu izdvajao kao povlašćene jel onda po toj logici povlašćeni su po pitanju obuke policija, vojska, sportski strelci, radnici obezbedjenja, a zašto da ne i svi mi koji smo bili dobri da nosimo puške 90 tih. Koliko se sećam tada me niko nije pitao da li imam papir sa obuke?
Kada bi istu logiku primenili i na lekarski pregled onda bi se moglo reći da povlašćeni treba da budu lekari, med. tehničari, a možda i stomatolozi, farmaceuti...
Nijedan zakon dobar ili loš ne treba da se primenjuje selektivno, on treba da važi za sve kategorije.
Ovaj ovakav sav nakaradan ne treba uopšte da se primenjuje.
Što se popova tiče, da to se kosi sa njihovim načelima ali i među njima ima "nindži" kojima ta ista načela ne smetaju da mašu "tetkama". |
|
|