Posavski gonič
|
Predator |
Objavljen 09.10.2013. 17:01
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Aco majstore! Stvarno predivno napisano!
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 10.10.2013. 00:43
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Hvala kolege vi siurno znate o cemu pricam
DOBAR POGLED
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 10.10.2013. 06:24
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
emotivno i odlično.Bravo! |
|
|
|
aca81 |
Objavljen 10.10.2013. 09:41
|

Lovčina

|
Hvala duskov evo jedne slike tog dana
DOBAR POGLED
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 10.10.2013. 09:46
|

Lovčina

|
Neka i sad...razlika u slikama je 10 godina

DOBAR POGLED
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 10.10.2013. 09:54
|

Lovčina

|
Tesko da ce preziveti zimu......pojacacu mu hranu max. i utopliti mu kucicu ako moze pozivet jos malo.....ne ide mi se u lov za vikend,nekako gubi smisao svaki lov nadalje.....cudno,nismo isli zajedno da lovimo 5-6 godina ali kao tek sada da shvatam da se u strvari blizi kraj.....i sve ove godine mi je bilo manje vise bitno kako mi rade psi i da li ce se vratiti iz gona jer sam znao da je onaj pravi i istinski car kod kuce.....
DOBAR POGLED
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.10.2013. 10:53
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Da znaš Aco da me stavljaš u dilemu . Moj breton je sada 10 godina i penzionisao sam ga kada sam video koliko mu je teško da se ustane posle tog poslednjeg lova u Neštinu, iako je odradio lov kao da mu je dve godine. Sada kada krećem u lov, veče pre ga zatvaram u zadnje dvorište, a svu opremu stavljam u automobil i ujutro se iskradam iz kuće da me ne čuje, dok kuju samo zovnem zviždukom. Još je relativno mlada pa sa lakoćom preskoči ogradu i odmah uskače u auto. Jedino mi se čini da u njegovom pogledu po povratku iz lova vidim prekor.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 10.10.2013. 12:35
|

Lovčina

|
Druze zelim tvom ljubimcu da pozivi sto duze i da sto kasnije shvatis koliko ti je ustvari znacio zadnjih par godina moj pas uopste nije "trazio" da ga vodim (valjda je osecao da vise nije toliko snazan) iako je blizu ostalih pasa,ali u septembru me je prosto molio da ga povedem (koliko mu to dozvoljava snaga i glas) i zato mislim da predoseca kraj
Nisam pametan sto se tice tvoje dileme,da li je to njemu zaista kazna,u stvari jeste kazna ali da li njima cinimo uslugu ili ne sto budu postedjeni i vezani pa zive vise godinu dana ili dve mog psa sam prerano penzionisao iz razloga jer je postao maltene samoubica posle prezivljene borbe sa veprom,narednih par izlazaka se vracao nanovo pocepan i poceo je da napada domace zivotinje u planini (konje,krave...),cak nije imao strah ni prema sarplanincima jer jednom prilikom sam gledao kako trci prema sarplanincima koji su cuvali stado i jedva sam stigo da ga spasim....znao sam da ima veliko srce ali sta mu se desilo posle povrede neznam,jedino sam znao koliko ga volim i da nisam spreman da ga izgubim.....
DOBAR POGLED
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.10.2013. 13:51
|

Admin

|
U kući nemam lanac , čak i povodac skoro da ne koristim jer nemam potrebe, dvorište je 3800 kvadratnih metara i to mu je sve ograničenje što ima , znači puna sloboda jer su u boksu ćurke
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 10.10.2013. 14:47
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
stotinu puta sam gledao kako pas u lovu ,aportirajuci divljac,pun ponosa prolazi pored ostalih lovaca iz grupe i predaje lovinu svom vlasniku.na dorucku mu je tik uz nogu,cuva pusku i ranac,po povratku iz lova prvi je nahranjen,pregledan i odlazi na zasluzeni odmor.to je za njega savrsen dan,srce mu puno.vlasnik(alfa)je uspesno lovio,a on je bio tu da pomogne i samim tim on je odmah do njega(desna ruka).kada drugi pas zauzme njegovu poziciju cesto se oseca odbacenim a da ne zna razlog zbog kog se to desava.cesto zna nicim izazvan da napadne drugog psa jer smatra da mu je ugrozen opstanak u coporu.imam nemca starog 7 god. i ovo govorim iz licnog iskustva,u dobroj je kondiciji i daleko je od penzije ali njegovo ponasanje prema novopridoslom stenetu naglo se promenilo otkad sam poceo isto da izvodim u atar.da ne duzim jer nije tema,veterani mogu da preskoce poneki lov,ali mislim da nema vece kazne nego da im lov potpuno ukinemo.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Terapeur |
Objavljen 31.10.2013. 18:25
|

Mlađi član

Upisa: 42
Pristupio: 31.10.2013. 16:06
|
Velika je sreca jednog lovca da dugo lovi sa svojim psom.Posebno danas kada
je kriza i kada ljudi lako prodaju pse sa kojima love.
Mada u planini veliki problem "duzine druzenja lovca i psa"
znaju da budu VUKOVI koje ja licno mnogo volim inikada
necu da ubijem!A na Gocu u V.Banji ih ima podosta.
Bzenic Nikola
|
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 07.11.2013. 17:21
|

Stari član

Upisa: 374
Pristupio: 25.10.2011. 15:12
|
Evo mlade nade danas sam ga uzeo

Kako vam se cini?
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 07.11.2013. 17:41
|

Veteran

Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
aca81 kaže:
KLINTON
Ovo je istinita prica sa juga,o dva lovca,dva prijatelja,dva druga.
Nisam ja birao njega niti je on birao mene,zblizili smo se slucajno u to sada daleko vreme.
Odmah sam znao da je to visa sila,ja sam ziveo a on je rodjen na dan izbora Klintona Bila.
Bio je lepi,zuti,mali sa beli cvetom na glavi.
U prvo vreme jurio sam samo ja njega a kasnije i on mene.
Odrastali smo zajedno,trcali,skakali,ja sam bacao a on je donosio kamenje i tako sve vise i vise sticali jedno u drugo poverenje.
Brzo je rastao i doslo je vreme da sa mojim ocem u lov krene.
Kad su prvi put u lov posli secam se bilo je jesenje vreme a mene je obuzela tuga jer sam znao da ja nemogu bez njega a ni on bez mene.
Oruzje nisam voleo a ni lovac sigurno ne bi bio da nije bilo njega kog sam najvise voleo i to nisam krio.
Tako smo krenuli u lov i obojica obozavali taj prirode zov.
Bilo je radosti,srece i zalosti......ali mora i da se pomene da ja nisam ucio njega da lovi vec je on ucio mene.
Kad smo bili u punoj snazi desilo se to jer meni za volju nije hteo da se stedi i pazi.
Tesko ga je povredio vepar,ja sam bio kriv.....ali brzom i strucnom intervencijom veterinara Sase ostao je ziv.
Posle toga postao je jos ludji i jedino resenje je bilo da sedi kuci.
Prolazile su godine i doziveo je duboku starost,blizio mu se kraj na moju veliku zalost.
Citao sam njegove misli i znao sam svo vreme da ima samo jednu zelju....da poslednji put u lov krene.
Ovog puta lov je bio u drugom planu,setali smo,igrali se,lezali u travi na predivnom septembarskom danu.
Mislima sam bio daleko u proslosti i secao se nasih dana punih radosti.
I ovog puta pokazao je svima kakvo srce pravi sampion ima.
Ne drze ga noge i glas ga slabo sluzi ali skupio je snage i hrabrosti da se svima na podrsci toga dana oduzi.
Na jednom proplanku oglasi se on,okrenu se...pogleda me i kao da kaze.... AJMO U POSLEDNJI GON...
Pet godina u lovu nije bio i tog trenutka sam shvatio da ga time nisam sacuvao vec samo kaznio.
Vratili smo se kuci...ja jos tuzniji a on sepajuci.
Pricam vam ovu pricu,oci su mi suzne i samo molim boga da mi ga sto kasnije uzme.
bravo kolega 
|
|
|
|
Josev |
Objavljen 07.11.2013. 18:04
|

Član

Upisa: 85
Pristupio: 25.09.2013. 21:43
|
DamirKS odlican ovaj malisan bice to kerusina bice strava za sve i svacega
|
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 07.11.2013. 18:07
|

Stari član

|
Majka i otac mu ne gone srnu zato sam ga i uzeo. Prica se da su dobri zecari videcemo. Inace meni je ovo prvi gonic, prelistacu ceo forum i trudicu se da bude od njega nesto.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 07.11.2013. 18:38
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Damire, dobrodosao u klub goniclija. Neka je mali ziv i zdrav i puno srece u odgoju sa njim.
Inace mali mi deluje lepo, nosna pecurka je izrazito crna sto mi se dopada a i raspored belina mu je korektan. Ono sto je bitno za lov je figura, tako da je bolja da slikas iz profila.
Uostalom jos je mali za bilo kakav konkretan komentar. Samo ga ti neguj i cuvaj mu nogice da ih ne iskrivi i bice on lovac.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
rade iz 27 |
Objavljen 07.11.2013. 20:44
|

Član

Upisa: 106
Pristupio: 23.03.2010. 21:06
|
Moj mali posavac Teo 4 mjeseca
|
|
|
|
rade iz 27 |
Objavljen 07.11.2013. 20:48
|

Član

Upisa: 106
Pristupio: 23.03.2010. 21:06
|
|
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 07.11.2013. 20:50
|

Stari član

|
nidzamotocross kaže:
Damire, dobrodosao u klub goniclija. Neka je mali ziv i zdrav i puno srece u odgoju sa njim.
Inace mali mi deluje lepo, nosna pecurka je izrazito crna sto mi se dopada a i raspored belina mu je korektan. Ono sto je bitno za lov je figura, tako da je bolja da slikas iz profila.
Uostalom jos je mali za bilo kakav konkretan komentar. Samo ga ti neguj i cuvaj mu nogice da ih ne iskrivi i bice on lovac. 
Bolje vas nasao .
Danas mu je 50 dan, Tako da odmah po preuzimanju sam bio do prodavnice za granule i zakazao sutra dolazak veterinara.
Da li da mu dajem suve granule ili da oh natopim mlekom ili sta vec?
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.11.2013. 20:27
|

Admin

|
Skuvaj supu od kostiju ali da ne bude previše masna i jaka, najbolje juneće kosti. Kada skuvaš pusti da se ohladi pa naspi u čaše od jogurta i turi u zamrzivač. Tako ćeš uvek imati barem sledećih mesec dva supe kojom kada se odmrzne i još je malo zagreješ prelij granule da malo omekšaju , najbolje sat dva pre nego mu daš da jede. Količinu ćeš odrediti po tome koliko pojede.još nema dobre zubiće i biće mu teško rskati suve granule.
|
|
|