Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Malokalibarsko oružje, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Malokalibarsko oružje, da ili ne?
Podunavac

sjeftic kaže:
u zastavi se radi vecina kalibara medju koima je i 8x68 po narudzbini medzutim ima jedan problem zastava je trenutno u tranzicijiGrintako da ce pre odbiti jer je veoma tesko naci majstore trenutno u zastavi ko ce to da odrade a i kada prihvate dosta dugo se ceka i mislim da je cena dosta visoka ako vas bas interesuje mogu da se raspitam tacno i da vam napisem a kolega podunavac ja nebih na sanduk od m70 zaviao 8x68 jer zastava radi na drugi sanduk na izgled je isti ali od drugog materjala i druga termicka obrada ida za magnum municijupozdrav

Ne bi druže ni ja, ali eto čovek radi. Uglavnom radi na Mauser M98 i Kranjac ali kaže da može i na M70. Tako sam bar čuo. Mene lično takva prerada nije interesovala pa se nisam detaljnije ni informisao. A Zastava radi M70 i u kalibrima 300 Win. Mag., 375 H&H Mag., i 458 Win. Mag. koji bez problema mogu da izdrže i kalibar 8x68 S. A kad sam rekao da Zastava ne radi karabine u kalibru 8x68S mislio sam na serijske karabine a ne na ručni rad po narudžbi.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Dalibor89 kaže:
jel ima neko MK rusku Toz flober ? i kako je zadovoljan sa njom ?Hmmm

Nekoliko mojih drugara ima Toz MK puške i bio sam u prilici da ih koristim. Osim što su malo ružnjikave kvalitet im je sasvim solidan, kao i preciznost. Inače naziv Flober nije ispravan, ispravniji je MK a najtačniji 22 LR.
Tri prsta 2Kolce

Dalibor89
 ja sam nasao MK toz pise u ouzanom 6 flober i vazdusnu 4.5mm Slavia 631 sa 1000 diabola swe za 200evra. sta vi mislite ? jer vredi uzeti.Hmmm vazdusna je ganc nova, ako je opalila nekoliko diab. ali na MK je izgubljen snzer prilikom seljenja. e sad za taj sanzer puskar trazi 30-40 evra. pa dali to vredi uzeti ?

Podunavac

Dalibor89 kaže:
ja sam nasao MK toz pise u ouzanom 6 flober i vazdusnu 4.5mm Slavia 631 sa 1000 diabola swe za 200evra. sta vi mislite ? jer vredi uzeti.Hmmm vazdusna je ganc nova, ako je opalila nekoliko diab. ali na MK je izgubljen snzer prilikom seljenja. e sad za taj sanzer puskar trazi 30-40 evra. pa dali to vredi uzeti ?

Ako u oružnom list piše 6 mm Flobert onda to nije 22 LR (5,6x15R) ili kako se još kod nas kaže MK. To je municija (6 mm Flobert) koja je predviđena za sobno gađanje, a ima energije samo da probije papirnu metu i ništa drugo. Početna brzina ovoga metka je 110-210 m/s, što može da se usporedi sa klasičnom vazdušnom puškom. Inače prodaja ovakvih pušaka se na zapadu vrši slobodno bez dokumentacije. Osim ako nije neka greška u oružnom listu. A ovo je razlika između 6 mm Flobert, 22 Short i 22 LR.
Podunavac priložio:
200px-bb_capsmall2.jpg

Tri prsta 2Kolce

gpavlic

Dalibor89 kaže:

Ne nije vam to skupo jer sama vazdušna puška Slavija 631 je 248 evra, a za taj toz treba više podataka bar model, ali trenutno možete naručiti magacine Toz preko Frankonije , gdje je rasprodaja po 1 evro. Inače cijena im je 10 evra a za pušku model 78 je 7 evra, pa srečno vam služilo

sumadinacdragan
 ovo ja koristim nisam naso remington zutu osu sto ima
i39.tinypic.com/mbgxgw.jpg
farma ovaca ile de franc

Lisica Lisica Lisica

DESPERADOS
 Odlicna dzebana , sad samo vezbaj u metu ...B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

sumadinacdragan
 dali je neko koristi remington zuta osa na njima dali moze reci kaki su Lisica Jelen
farma ovaca ile de franc

Lisica Lisica Lisica

sumadinacdragan
 dali je ovo neko koristio
i41.tinypic.com/5xq34m.jpg
i41.tinypic.com/1z7llc.jpg
ovo je moja kragujevcanka
i43.tinypic.com/11jyi5h.jpg
farma ovaca ile de franc

Lisica Lisica Lisica

Podunavac
 Yellow Jacket je jedan od najbržih i najubutačnijih metaka za ovaj kalibar. Tamo gde je dozvoljen lov sa 22 LR ovo je jedan od najboljih za izbor.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Jos ako je MP PRECISION nema greske ima da te sluzi godinama bez problema.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

sumadinacdragan
 hvala na odgovorima a sta kazete za ovaj sto ima rupu i krst dali ga je neko koristio
i39.tinypic.com/ioow28.jpg
farma ovaca ile de franc

Lisica Lisica Lisica

Lala
 Sačuvaj Bože, kad se ovo zrno rascveta u tkivu, ako udari u kost, pa još ako fragmentira... 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Ovaj krst je po mom mišljenju više stvar marketinga, nego što nešto pridonosi efikasnosti zrna na cilju. Sva HV municija sa šupljim zrnom ima stravičan efekat na divljači (na razumnim daljinama). Pošto je u HR dozvoljen lov više vrsta divljači kalibrom 22 LR imam dosta iskustva sa ovom municijom. Za lov isključivo kristim HV hollow point municiju sa bakrenisanim zrnom. Jedna od najboljih koju sam probao je Remington Yellow Jacket i RWS HV.
Evo nekoliko vrsta municije koju koristim.i39.tinypic.com/51o8kz.jpg
Sellier&Bellot HV (high velociti) bakrenisano zrno bez šupljine, RWS Dynamit Nobel HV bakrenisano zrno bez šupljine, RWS HV bakrenisano zrno sa šupljim vrhom, Winchester Super-X Xpediter bakrenisano zrno sa šupljim vrhom.
i43.tinypic.com/3519tdv.jpg
Sleva na desno: S&B HV, RWS HV, Winchester Xpediter holow point, RWS HV hollow point i Remington Yelow Jacked.
Tri prsta 2Kolce

duskov
 Sa MK puškom sam ubio vepra od 130 kg.

DakiNS
 Pa neznam baš kolega da li je to za duplu pohvalu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter

duskov kaže:
Sa MK puškom sam ubio vepra od 130 kg.

Koliko vidim iz vaseg predstavljanja u profilu napisali ste da ste iz Podgorice ,mozda zakon u CG dozvoljava odstrel( ili ubivanje )veprova i ostale visoke divljaci sa MK kalibrima i oruzijem ( mada cisto sumnjam ),u vasem je interesu da vodite racuna o vasim upisima na forumu koji nisu u skladu sa zakonom a posle i sa lovackom etikom i forum Srbijalov se ogradjuje od ovakvih upisa!

DESPERADOS
 MK se u Srbiji koristi iskljucivo za vezbanje u METU , znaci kao sportsko oruzje .Svi mi koji je imamo LEGALNO naravno je koristimo samo na STRELISTU .

DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

duskov
 Ja imam dosta godina a ovo se dogodilo davno! Po KZ ovo krivično dijelo je davno zastarelo. Uostalom pucao sam u samoodbrani. Nije šala jer sam dugo bio takmičar i vježbao sam u prirodi vrlo često.
U Crnoj Gori nije dozvoljen lov MK oružjem tako da nije dozvoljeno ni ubijanje veprova. Ne samo da je nastupila apsolutna zastarjelost KD već elementi tog smaknuća i nijesu bili lovački.
Naravno, da ovo nikome drugome ne preporučujem niti je ono što sam napisao za neku posebnu pohvalu. Ali čovjek se mora braniti od onih koji nasrću na njegov život.
"Zlo činjeti od zla se braniti to je ljudska dužnost najsvetija!"
Pozdrav!

DESPERADOS
 Ok , ako je CG u pitanju to je druga drzava i drugi zakoni .
A i ako je sve to zastarelo onda OK .
Da ste vi nama zivi i zdravi i dugo lovili .

lovac
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,857,010 posete www.srbijalov.com