Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Karabinska municija(balistika ,karakteristike )

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Karabinska municija(balistika ,karakteristike )
Joe the hunter

stojkuki kaže:
Evo ja se dobrovoljno prinavljujem da obavim tekst i objavim post na tu temu.

Hajde kolega ako ti nije tesko, ja bi to uradio ali sam vec Stari pa mi bas ne prija smrzavanje na strelistu .Samo da te upozorim karabin i municija nebi smeli biti u zamrzivacu duze od 1 sat.I naravno pre nego da stavos karabin u friz OBAVEZNO ocisti od svih tragova ulja i prasine.Zelim ti uspeh

Joe the hunter

Joe the hunter kaže:

stojkuki kaže:

Hajde kolega ako ti nije tesko, ja bi to uradio ali sam vec Stari pa mi bas ne prija smrzavanje na strelistu .Samo da te upozorim karabin i municija nebi smeli biti u zamrzivacu duze od 1 sat.I naravno pre nego da stavos karabin u friz OBAVEZNO ocisti od svih tragova ulja i prasine.Zelim ti uspeh

Umalo da zaboravim i municiju i karabin stavi u najlon kesu da nebi doski u dodir sa vlagom iz friza.

kempi
 Pratim temu duze vreme i moram se ukljuciti. Ko me poznaje zna da sam bio redovan takmicar po saborima lovaca koje je organizovao LSS. Moje iskustvo glasi ovako : radi se o 223rem kalibru i nasem Zastavinom mini mauzeru m-85. Karabini je bio upucavan obicno na oko 20 stepeni u plusu pocetkom sezone, pucao je bez ikakvih korekcija i do 35 stepeni po nekad, ali ucescem na saboru koji je odrzavan na Zlatiboru prvi put nisam imao plasman i primetio sam da karabin ima nizu sliku pogodaka.
Sve sam hteo proveriti kad sam dosao kuci na slicnoj temeraturi, i dosao do zakljucka da karabin podbacuje oko 7-8cm u odnosu na tacku pogotka na +20 stepeni. Mislim u ubedjenja sam da je krivac za gresku malo temperatura koja utice na pusku i metke ali da veci uticaj ima spoljna balistika tj.temperatura i gustina vazduha kroz koji projektil leti.
Svaka cast na trudu kolegi 270 ali test mora biti realniji da bi se videla razlika, sto znaci da zamrzivaci nedolaze u obzir jer to je samo polovicna slika realnog stanja.U tom testu bi samo unutrasnja balistika bila na minusu koji je potreban za test a spoljna opet na nekoj normalnoj temperaturi.
Da imam iskustva sa ovim je i da sam prvu priliku uzivotu da ostrelim jelena bas zbog ove teme ispustio
precenio sam ili podcenio osobine oruzja u takvoj situaciji i djidno sto se kaze, pucao sam u vrat a pogodio tik iznad jer sam pravio korekciju da nepodbacim jer je napolju bilo oko -10,-12
ali sam kratko bio napolju tj.za to vreme oruzje nije uspelo da izjednaci svoju temperaturu sa spoljnom. Ista situacija kasnije pucao sam na svinjce ,mozdaposle sat ipo provedenog napolju i korekcija je bila validna tj, svinjce je pogodjeno tamo gde sam zamislio.
Zakljucak je DA oruzje podbacuje u odnosu na uticaj spoljne temperature po mom licnom iskustvu za 223 i 25-06 oko 7 do 10 cm ako je upucan na temperaturi oko +20 a kasnije se koristi na -10 recimo.
Pozzz

Indjijanac

stojkuki kaže:

jedino imam nedoumicu šta sa optičkim nišanom,dali i njega u friz ili ne?doduše ako se nestavi na hladno,temperatura puške će se preneti na njega pa će se opet zamagliti.
Stojkuki,ako ti zatreba za ogled ima jedan kolega pikapa hladnjaču sa termo kingom,možda bi on bio najbolji za to testiranje,ubaci ce gajba piva ,oružje,municija pa na strelište.iveli 3
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

canis aureus

kempi kaže:
Pratim temu duze vreme i moram se ukljuciti. Ko me poznaje zna da sam bio redovan takmicar po saborima lovaca koje je organizovao LSS. Moje iskustvo glasi ovako : radi se o 223rem kalibru i nasem Zastavinom mini mauzeru m-85. Karabini je bio upucavan obicno na oko 20 stepeni u plusu pocetkom sezone, pucao je bez ikakvih korekcija i do 35 stepeni po nekad, ali ucescem na saboru koji je odrzavan na Zlatiboru prvi put nisam imao plasman i primetio sam da karabin ima nizu sliku pogodaka.
Sve sam hteo proveriti kad sam dosao kuci na slicnoj temeraturi, i dosao do zakljucka da karabin podbacuje oko 7-8cm u odnosu na tacku pogotka na +20 stepeni. Mislim u ubedjenja sam da je krivac za gresku malo temperatura koja utice na pusku i metke ali da veci uticaj ima spoljna balistika tj.temperatura i gustina vazduha kroz koji projektil leti.
Svaka cast na trudu kolegi 270 ali test mora biti realniji da bi se videla razlika, sto znaci da zamrzivaci nedolaze u obzir jer to je samo polovicna slika realnog stanja.U tom testu bi samo unutrasnja balistika bila na minusu koji je potreban za test a spoljna opet na nekoj normalnoj temperaturi.
Da imam iskustva sa ovim je i da sam prvu priliku uzivotu da ostrelim jelena bas zbog ove teme ispustio
precenio sam ili podcenio osobine oruzja u takvoj situaciji i djidno sto se kaze, pucao sam u vrat a pogodio tik iznad jer sam pravio korekciju da nepodbacim jer je napolju bilo oko -10,-12
ali sam kratko bio napolju tj.za to vreme oruzje nije uspelo da izjednaci svoju temperaturu sa spoljnom. Ista situacija kasnije pucao sam na svinjce ,mozdaposle sat ipo provedenog napolju i korekcija je bila validna tj, svinjce je pogodjeno tamo gde sam zamislio.
Zakljucak je DA oruzje podbacuje u odnosu na uticaj spoljne temperature po mom licnom iskustvu za 223 i 25-06 oko 7 do 10 cm ako je upucan na temperaturi oko +20 a kasnije se koristi na -10 recimo.
Pozzz

Bravo 2

... kad se uz "unutrašnja dešavanja" (hlađenje oružja, municije, optike, ...) dodaju i "spoljašnja" kao što su veća vlažnost vazduha, niža temperatura, naročito ako je sumaglica i sl neminovno će doći do pomeranja pogodaka naniže tj podbačaja!
A takođe tvrdim da je PPU osetniji na ta dešavanja ... kao što sam naveo u ranijem upisu! ... a dal je u pitanju bio barut ?!?!? -ako se koristi u skoro identičnim uslovima sa ostalima i najviše odskače od istih, šta drugo može da bude?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 ^ CaEnise, izgleda da smo rezimirali da je vrrrrlo malo uticaja hladnog metka, a samim time i karakteristika baruta. Odobreno

Razlika od baruta do baruta DEFINITIVNO IMA, ali izgleda da nisu ogromne.

Izgleda da je glavno u pritchi(tj. ono shto yebe nashe koke, a nije pet'o!) - spoljna temperatoora i nadmorska visina! Tj., uqpna goostina vazdooha kroz koji zrno fijutche! Grin

E, sad, dotakao si leeeepu stavq, koju nismo prokomentarisali, a to je MAGLA! Smile Magla = gooshtji vazdooh, el da? Mogutje je da sam nedavno imao mali "pobachaj" Grin jer je bilo i magle? Pricham o cca. 200m. Dodooshe, mislim da je vidljivost u tom trenutq bila jedno cca. 300m, ali da li i takva, minimalna magla, predstavlja GUSHTJU SREDINU za let zrna? Zna li neko? iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Indjijanac
 [movie=youtube]Pi7x7lxxKOY[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

sheytan
 Do nekih novih testeva, evo interesantne teme sa konjqrentskog Grin foruma:

http://www.lorist...597.0.html

Obratite akcenat na PRVI post! Shock

Pročitavši sve na našoj temi, meni to iz tog posta ič nije jasno... Cry

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Joe the hunter
 Evo jednog strucnog razmisljanaja sa tog foruma "Ma ljudi po svetu koriste za extremno niske temperature znatno jache kapisle... da potpale shto vecu količinu baruta u što kraćem roku...jer se kao hladan sporije i teže pali..."

Mislim, sta reci....a ne zaplakati CryGlavu o zid

sheytan
 ^ A mi smo svi ovdi čkolovati balisti??? Grin

Vid mi fotq avatarq! Lupa

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Joe the hunter
 Naravno da nismo, nisi bio na mesecu ali znas kako je tamo.Ako te nesto interesuje potrudices se da o tome saznas sto vise a danas Bogu fala mozes svasta da naucis zahvaljujuci netu.A avatar ti je Shock

ohotnik
 Pratim ovu temu vec neko vreme i hteo bih da iznesem svoja zapazanja u vezi uticaja spoljasnje temperature na balistiku metka.Dugo vremena sam ziveo i veoma aktivno lovio u vreme bivseg sssr sadasnje rusije i njenih clanica nastalih raspadom sssr Lovio sam Na temperaturama od +30 do -45 I moja zapazanja a i starijih lovaca rusa je da temperaturne razlike imaju veliki znacaj na tacku pogodaka i da ima dosta cinilaca koje dovode do toga Ja sam upucavao karabin dvaput godisnje za jesenji i zimski lov Razlika konkretno izmedju jesenjeg upucavanja kada je teperatura 10-15c i zimskog na -20-25 kod kalibra 8x68 je na 150m -6do -8 cm a kod kalibra 243vin je -4do retko -5cm I moj zakljucak je da caure sa manjim volumenom zapremine imaju manja odstupanja a to zavisi od kolicine baruta i kapisle koja pali taj barut A takodje i dalje gustinu vazduha i jos poprilicno cinilaca zaboravio sam i da napisem da sa kalibrom 223 je podbacaj bio maksimalno do 2cm u hladnije vreme Sva municija sa kojom sam pucao je Norma i Rws.

Joe the hunter

ohotnik kaže:
Pratim ovu temu vec neko vreme i hteo bih da iznesem svoja zapazanja u vezi uticaja spoljasnje temperature na balistiku metka.Dugo vremena sam ziveo i veoma aktivno lovio u vreme bivseg sssr sadasnje rusije i njenih clanica nastalih raspadom sssr Lovio sam Na temperaturama od +30 do -45 I moja zapazanja a i starijih lovaca rusa je da temperaturne razlike imaju veliki znacaj na tacku pogodaka i da ima dosta cinilaca koje dovode do toga Ja sam upucavao karabin dvaput godisnje za jesenji i zimski lov Razlika konkretno izmedju jesenjeg upucavanja kada je teperatura 10-15c i zimskog na -20-25 kod kalibra 8x68 je na 150m -6do -8 cm a kod kalibra 243vin je -4do retko -5cm I moj zakljucak je da caure sa manjim volumenom zapremine imaju manja odstupanja a to zavisi od kolicine baruta i kapisle koja pali taj barut A takodje i dalje gustinu vazduha i jos poprilicno cinilaca zaboravio sam i da napisem da sa kalibrom 223 je podbacaj bio maksimalno do 2cm u hladnije vreme Sva municija sa kojom sam pucao je Norma i Rws.

Pstovani kolega ova tvoja iskustva zaista imaju smisla i vrlo su logica.Obzirom da si lovio na temperaturama ispod -25 tu i moze da se pojavi razlika u slici pogodaka u odnosu na upcavanje na +20.Medjutim kako si i sam primetio razlika na 100 metara bi bile jos manje nego na 150 a obe su zanemarljive obzirom da sa 8x68 ne lovis lisice.I da resimo dilemu kolicine baruta ; ista je kolicina u odnosu na vrstu baruta i kalibar i leti i zimi.Postoje tri vrste kapisli za karabinsku i to ;smol rifle do kalibra 22-250, standard rifle za sve kalibre osim magnum i magnum rifle za magnum kalibre gde spada i tvoj 8x68s.Proizvode se i tako zvane banc rest kapisle namenjene takmicarskoj municiji ali samo za rucno punjenje.Sluzbovao sam 9 godina u dve drzave gde jje dozvoleno rucno punjenje municije i u tom pogledu imam dosta iskustva.Danas mi fali sto to ne mogu da radim i ovde.nadam se da cu docekati da se i kod nas promeni zakon u tom pogledu.Dobar pogled

sheytan
 Ohotnik, hvala puno, šteta što se nisi uključio ranije! Odobreno

Reci mi još: ove cife o kojima pričaš - da li je pucano iz oružja i s municijom koji su dugo bili na toj niskoj temperaturi, ili je oružje izvadjeno npr. iz futrole i skoro odmah korišćeno? Pitam, jer su mi razlike nekako male, tj. mogle bi biti npr. samo od različite goostine vazduha... Confused

Zatim, šta kažeš, a i ostali, na onu priču sa foruma Lorist, 7x64cal., i ugledni kolega Nikica KRAUC - 15ak cm na 60m, sobna vs. -10C temperatura, nakon izlaganja 1.5h??? Shock Reći ćete, "ma, to je PPU" i sl., ali to je OGROMANTNA CIFRA SKROZ! Pa, šta bi bilo na npr. 150m???

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ohotnik

sheytan kaže:
Ohotnik, hvala puno, šteta što se nisi uključio ranije! Odobreno

Reci mi još: ove cife o kojima pričaš - da li je pucano iz oružja i s municijom koji su dugo bili na toj niskoj temperaturi, ili je oružje izvadjeno npr. iz futrole i skoro odmah korišćeno? Pitam, jer su mi razlike nekako male, tj. mogle bi biti npr. samo od različite goostine vazduha... Confused

Zatim, šta kažeš, a i ostali, na onu priču sa foruma Lorist, 7x64cal., i ugledni kolega Nikica KRAUC - 15ak cm na 60m, sobna vs. -10C temperatura, nakon izlaganja 1.5h??? Shock Reći ćete, "ma, to je PPU" i sl., ali to je OGROMANTNA CIFRA SKROZ! Pa, šta bi bilo na npr. 150m???
Kolega Sejtan znam sta te interesuje Pusku koju sam zimi upucao na temperaturi -20 ili -25 je i nakon celodnednevnog nosenja sa municijom u sanzeru i ostavljenu nocu u autu imala nepromenjenu sliku pogodaka i na temperaturi od -35c.Neznam sta da kazem za kolegu Nikicu i njegovo iskustvo sa tim upucavanjem karabina Moje licno misljenje da je do metka Ne zato sto je PPU nego da je neadvekatno sladisten i da je doslo da odredjenih promena na barutu i kapisli.Kolega Seki a nikako da pocnes temu sa sacmenom municijom koja ima po meni jos vece promene sa hladnim vremenom Pozdrav.

canis aureus
 ohotnik Bravo 2
Cenim tvoje mišljenje baš iz razloga koje si naveo u ovom upisu ... lov u tim hladnim uslovima SSSRa, mislim da je kompetentno a koliko vidim dosta se slaže sa mojim testom koji sam naveo u slučaju RWSa i Norme. 8x68S je taman toliko snažniji i brži da napravi tu manju razliku u padu od slabijeg 8x57JSConfused

... jučerašnji dan provedoh na strelištu malo testirajući, lep dan sa ne mnogo vetra bez padavina, mada temperatura bijade oko 0C ali ...
TES' 1.
-kalibri 8x57JS i .308Win, mundža PPU SP 12,7g za 8cu i 11,7g za .30ku
Po 5kom/metaka u PVC kesu pa na sneg a po 5kom u unutrašnji džep od jaknU tj u prostoriju gde bijade oko 25C i tako odstojaše oko 3h u tim uslovima.
Puške iznete iz prostorije(znači tople), obe letos upucane s navedenu mundžu na +5cm/100m, iz obe grupe pogodaka bile oko 25-30mm/100m ... i prvo oprobana municija sa snega koja je bila ohooho o'lađenasneg
Grupe pogodaka su pale za 4-5cm u odnosu na upucavanje i obe grupe su se proširile na više od duplo(oko 60-70mm, uglavnom po visini ali ...) od onih onomad dobijanih .....Yes
Cevi očišćene i "ohlađene" na temperaturu kao i pre prethodnog gađanja, i onda ponovo napad na mete ali sa "toplom" mundžom ... iiii, grupe su se podigle na +3/4cm(oko 1-2cm niže od upucavanja) i smanjile na onih oko 30tak mm baš kao i na upucavanju ....Yes
Toliko o remiziranju vrlo malog uticaja "ladnog metka" (tebra sheBye)

TES' 2.
-karabin u cal.8x57JS na PVC i na sneg a takođe i mundžu. Tako neki' 3h odstojaše.
Takođe karabin upucaT na +4cm/100m i ostvarivane grupe "metak na metak" sa PPU GROMom ... sada tri ohlađena GROMa jedva u grupu od 50mm s tim što prvi ode na +5cm a ostala dva padoše na 0 na 100m Confused ... očišćena cev, "ugrejana" i proba sa toplim GROMovima - sada grupa stade u 20mm/3kom s tim što nije bila na +4 kao na upucavanju nego na +2cm na 100m
Nije bilo prebačaja kao kod koleZe 270 ali rasipanja pogodaka jes'!

Pored hladnoće koja utiče na svojstva baruta, kapisle, skupljanja materijala(cev) mnogo veći uticaj ima "spoljašnji faktor" a to je vlažnost vazduha(magla, "sipa" iliti tek vidljiva kiša ...) jer to zrno sada mora da se izbori sa većim otporom na putu do cilja nego na +20 i više C! Ovde smo videli da ima uticaja sama hladnoća ali da taj uticaj nije toliki kao kad je ostali skup "zimskih" faktora!!
Takođe, veliku razliku možemo očekivati sa različitim zrnima iz istog razloga "otpor na putu do cilja" jer će ovde bolje da se "ponašaju" tj manje da odstupaju zrna sa boljim balističkim koeficijentom, koja daju bolji let(narodCki rečeno), recimo FMJ će biti precizniji i imaće manji pad od SPRNConfused ... brzina zrna kao i težina istog će imati uticaja ...
Dim

270
 Evidentno da navedeni test mora svako da izvrsi sa svojim oruzijem i municijom da bi dobio relevantne rezultate.
Ja sam hladio karabin i municiju na spoljnoj temperaturi od -5 oko sat i po a isti je upucan na temperaturi od oko +15 na oko 5 cm vislje, i ako je dan testa bio hladan i ispod 0 bio je vedar sto se vidi na fotografijama.
Nisam dobio tacku pogodaka ni u + ni u - po visini ali sam dobio povecano rasturanje. posle svakog metka pravio sam pauze od po 15 min kako bi se cev sto vise ohladila.
Vec sam napomenuo da sa 223 u prakticnom lovu nisam primetio nikakvu razliku pa cak ni preveliku osetljivost zrna ovog kalibra na bocni vetar i sitne prepreke i ako se o tome nacitah i po domacim a narocito stranim forumima. Moje iskustvo je suprotno tome i vise verujem onom sto sam probao nego sto sam procitao pa ovaj kalibar za par dana ponovo dodajem svojoj kolekciji!
Sigurno promene ima pri upotrebi karabina na raznim temperaturama ali ne toliko drasticne da bi se promasio cilj na 150-200m.
Ko hoce u raznim meteo uslovima da puca preko ovih daljina u svim takvim uslovima nek proveri svoje oruzije i municiju i problem resen!

canis aureus

270 kaže:
...
Sigurno promene ima pri upotrebi karabina na raznim temperaturama ali ne toliko drasticne da bi se promasio cilj na 150-200m....

Zavisi koliki je ciljYes
lijać na 200 ...Hmmm
Dim

sheytan
 [xhide]Bravo za test, tebra CaEnis! Bravo 2

ohotnik kaže:
Kolega Seki a nikako da pocnes temu sa sacmenom municijom koja ima po meni jos vece promene sa hladnim vremenom Pozdrav.

Dragi kolega Ohotnik, ova druga oblast me praktichno uopshte ne interesooje! Slabo lovim pachoorliju i gusanijadu Grin , a i ako bih lovio, mogu u sred bela dana da napoonim lechka jachu, "zeemsq" dzebanu, i performanse bi jopet bile tu negde Odobreno . S druge strane, ne bojim se i ako malo preteram sa barutom, jer me 12/76 uopshte ne interesuje, tj. pucao bih "zimski 12/70", a pushka je MANGUP, pa i s tu stranu NEMA ZIME! Grin

A i bata-Sniper je obetjao da tje ishronira neke mechitje chim unidje u Srbistan, pa biH on mogao da npr. odradi test sa "dzepnim" i sa mechitjima iz npr. frigidera! Odobreno SHTO JOPET NE ZNACHI DA OVI POTONJI SPADAJU U HLADNO OROOZJE/DZEBANU!!! Stari[/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter
 Bata Sniper će Božije zdravlje da proba iz 243w koji je na 0 na 150m upucan u maju mesecu i imao sam odstrel sa njime posle upucvanja ,a sada će probati to isto kako izgleda zimi naravno PPU SP 6,5g pa javljam rezultate.iveli a kolega kome smo upucavali 8x57 js u maju mi se nešto požalio na neki mali podbačaj sada na niskim temperaturama .....tako da i mene kopka testiranjeiveli

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,392 posete www.srbijalov.com