Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
canis aureus
 niko nije ni spominjao polovno neispravno italijansko oružje!
Moju Berettu nisam kupio u prodavnici novu već polovnu u odličnom stanju, skoro bez vidljivih znakova upotrebe, i ne znam koliko je ispucala municije kod prethodnog vlasnika(rekao bih ne mnogo čak šta više vrlo malo) ali kod mene "praši" samo tako i bez ikakvih zastoja, kvarova ... uz normalno održavanje -kao i rusko koje imam kako održavam.
A moglo je da se nađe kod nas za 400-500eur odličnih(bez "luftova", bez oštećenja cevi- unutrašnjih ili spoljašnjih, bez kvarova na mehanizmima ...) italijanskih pušaka što je u ceni sa novim ruskim.
Za 600 eura mi je nuđena italijanska položara 20tica (pa joj je cena "pala" na 500 a verujem da bi je dao i za manje) a bila je kao iz fabrike!!, niti sam imao nameru da kupujem pušku a niti para kod sebe ... i dan danas se kajem što je nisam kupio!!

tomo vrbas
 Mmmm,20-tica pa jos polozara!Ukusno

hamerles
 Ta polozara 20tica je prava puska za uzivanje u lovu B)

aleksa
 Kupicu tako nesto kada tad!
Dovoljno je uporediti tako nesto i rusku 20-icu IZ-43 i shvatiti koliko su Italijanke ispred!

canis aureus

canis aureus kaže:
...
Lično koristim obe, i polovnu italijanku i ruskinju! Ruskinje(više komada -IŽ27 16/70, IŽ27 12/70, IŽ58M 12/70, TOZ34 12/70, TOZ57T1C 12/70, TOZ63 16/70 -neke imao a neke još uvek imam i koristim) koristim 15godina a italijanku poslednjih 5 i mislim da je to dovoljno vremena da steknem iskustvo iz prakse i da mogu da "ocenjujem"!
Ne osporavam izdržljivost ruskog oružja, čak šta više hvalim ga kad god mi se ukaže prilika a i da ne mislim da valja ne bih ga imao i koristio, ALI da je bolje, lepše, funkcionalnije, izdržljivije ... ili u bilo čemu bolje od italijanskog to NIJE ma koliko ga ja voleo ili bilo ko od Vas!! E sad, od polovnog italijanskog ... pitanje je koliko je to polovno očuvano , ispravno. Već sam naveo da ovu moju polovnu italijanku ne bih dao za tri nove ruskinje i iza toga i dalje stojim!!, iako sam je polovnu kupio bila je u extra očuvanom stanju i nije skoro ni korišćena tako da ... a pogotovo i iz razloga što ovo novo rusko više nije ni blizu kvaliteta onog starog ruskog!!
... i što se tiče izdržljivosti italijanskog oružja!?! Pa i toga ima po you tube pa pronađiteConfused a ja iz iskustva znam da ne zaostaje za ruskim ni najmanje pa i da je u prednosti nad istim! Bilo bi i čudno za tu cenu da to ime(Beretta, F.Stefano, A.Zoli, Benelli, Franchi ...) ne opravda svoj kvalitet!!
A o lepoti je suvišno išta reći!!
(bez MCa)

Hunter forever
 Ja mislim da nema mnogo lovaca koji neciste puske i koji ih neodrzavaju.Svaki covek kada kupi nesto pazi ga i cuva ,pa neznam zasto onda ne bi cuvali italijanske puske.
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 Varaš se Hunter. Čini mi se da ima više onih što ne čiste, nego onih što čiste (mislim redovno). Pa čak i među vlasnicima lepih, skupih i kvalitetnih pušaka. Nedavno sam imao prilike da vidim jedan Suhl driling u jednog starijeg lovca koji je izgledao kao da je 3 meseca ležao u vodi, i to slanoj. A o Ruskim i Zastavinim puškama da i ne pričam. I onda se takvi još hvale kako čiste jednom ili dva puta godišnje, a oni luđi kako nikada nisu ni čistili od kako su kupili oružje. Muka me hvata od takvih stručnjaka.
Tri prsta 2Kolce

najic
 Canise Bravo
e sad` primecujem neku nedoslednost kod kolega cas merkel valja , cas rus obican, pa rus krs pa mc da li je to preferans u krvi ? kontra rekontra sub...

A pak mladi clanovi podrazavaju misljenje te se setih lepe izreke
Ko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavaj ga.
Ko ne zna, a zna da ne zna, mlad je, nauči ga......
Mladi imaju vikipediju knjige na kraju oglase pa neka uce , a mi matori mozemo do sutra

da se raspravljamo ali jedno je sigurno- svako se pruzi koliko je dugacak te bira oruzje

za sebe ... Rekoh ranije bolje kvalitetno a polovno nego krs a nov krs.

Da kojim slucajem ponudim moju beretu u zamenu za iz 27 sta mislite koliko bi me ponosnih vlasnika rusa pozvalo .......

tomo vrbas
 Verovatno mnogo ali bi ti trazili da im doplatis!Grin(mala sala)

Dulle
 Dragi kolega najic i ja se pitam,bez da se iko nadje uvedjen ali moram priznati da je sve jasno.

najic
 Vidi Tomo pa to me ne bi zacudilo s`obzirom koliko su kolege spremne da brane svoje volge i lade i ponekad chajku (ruski kadilak)
Sala mala Smile

mirko knezevic
 Potpuno se slazem sa Podunavcem da je krenulo,da vise ima onih koji se hvale da pusku ociste jednom pred jesenji lov i to vunenom carapom i to je sto je,ulje jadna nije videla ni na televizoru... A izgleda da se svi slazemo da pusku ma koje proizvodnje treba jednostavno ODRZAVATI... Ne cuvati jer je ona napravljena za pucanje da se upotrebljuje,ali ne treba bas podglavljivati vrata sa njom i tako dalje. Svaku pusku treba cisititi i podmazivati bilo da je PA ili bokerica ili polozara... A u potpunosti se slazem i sa Canisom da rusko oruzje nije ni prici starom ruskom oruzju koje se nekad pravilo... Od ruskog oruzja priznajem samo stare puske na kojima je ugravirano Made In USSR,kapu skidam i hvalim. Svaka cast PA MP-153,ali bok i polozare ni nalik onim starim... Tako da po meni polovna Italijanka ili nova ruskinja pre sam za polovnu italijanku,lepse sklesnije i sugurno su sa kvalitetom u rangu nove ruskinje... 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

hamerles
 Ruske puske su grube robusne ali funkcionalne i daju vise nego sto kostaju... tako da im elegancija izostaje sem MC... Italijanke su elegantnije i lepse to znaju i vrapci samo zasto ih onda poredimo sa Ruskinjama??? Da ih poredimo sa Cehinjama ili Nemicama ili Brovingom pa da vrsimo neko uporedjivanje u njihovom cenovnom rangu Bye od Ruskinja su lepse elegantnije isve drugo da ne nabrajam B) ali ko hoce da kupi novu pusku koja nece nikada da ga izneveri u lovu i koja ce ga sluziti mnogo godina za male pare onda je tu Rus i nema greske B) Poredimo IZ43 koji kosta nov 37000 dinara sa nekom beretom koja vredi polovna 1000evra cena odredjuje kvalitet pa sami odaberite Bye

LU Aleksandrovo
 Bravo 2 Tačno, tema je polovna italijanska ili nova ruska isto bi zastupao mišljenje i da je tema, polovna nemačka ili nova italijanska. Pa novo je novo, za male pare niko ne misli da proda ni rusku pušku ako je ona očuvana, ovde smo svi zinuli pa nam italijanke izgledaju ko da su pod svetlom u izlogu a ruskinje onako blatnjave i izakane u sumornoj šumi.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Neca92

najic kaže:
Canise Bravo
e sad` primecujem neku nedoslednost kod kolega cas merkel valja , cas rus obican, pa rus krs pa mc da li je to preferans u krvi ? kontra rekontra sub...

A pak mladi clanovi podrazavaju misljenje te se setih lepe izreke
Ko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavaj ga.
Ko ne zna, a zna da ne zna, mlad je, nauči ga......
Mladi imaju vikipediju knjige na kraju oglase pa neka uce , a mi matori mozemo do sutra

da se raspravljamo ali jedno je sigurno- svako se pruzi koliko je dugacak te bira oruzje

za sebe ... Rekoh ranije bolje kvalitetno a polovno nego krs a nov krs.

Da kojim slucajem ponudim moju beretu u zamenu za iz 27 sta mislite koliko bi me ponosnih vlasnika rusa pozvalo .......

Kolega, moram ti reci da ti je post uvredljiv! Sta si hteo da kazes, da smo mi koji nemam 1000eura za polovnu italijanku, slepci pa nosimo krs u lov umesto puske? Mozda nisi hteo to da kazes, ali tako je ispalo! Iako si se ogradio ovim ''svako se pruza koliko je dugacak'', ipak si preterao!
I da, nikad nebi pristao na tu tvoju ''ponudu''! Bar ja, ovo kazem najiskrenije i od srca! (jos ako je PA, onda nebi pristao ni uz tvoju doplatu)!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Podunavac
 Baba šumom deda drumom. Niko ovde (bar ja sigurno ne) nije rekao da su jeftine puške bolje i kvalitetnije od skupih talijanskih. Ali je problem u tome što su talijanke preskupe. I polovne isto. A one što su povoljne uglavnom su izrađene i uništene. Pa nije niko lud da misli da je puška od 400 evra bolja od one za 2500 evra. Ali ruske puške su našim lovcima prihvatljive i cenom i kvalitetom. I niko ne može da kaže da ruske puške ne valjaju. Ljudi godinama love sa njima i uz pravilno održavanje još uvek izgledaju kao nove. A ima i onih koji godinama love sa ruskim puškama i apsolutno ih ne održavaju i još uvek su ispravne i dobro ih služe. Ako je pitanje novu ruskinju ili dobru polovnu talijanku, onda sam za talijanku. Ali ako je pitanje novu ruskinju, ili lošu polovnu talijanku, onda sam za novu ruskinju.
Već sam nekoliko puta ovde napisao ali evo još ću jedom. Prošle godine sam kupovao pušku. Hteo sam polovnu Berettu pošto je to za mene broj 1 sačmarica. Dobro očuvane su se prodavale od 12000 do 15000 kuna (1600-2000 evra) a i bilo ih je jako malo u ponudi. Našao sam jednu za 4800 kn (650 evra) ali je izgledala kao da je stara 100 godina. Drvo ižuljano i izudarano a na čeličnim delovima rupe od korozije, užas. Naravno odem i kupim novu IŽ 27 sa belom glavom, jednim obaračem, izmenjivim čokovima i ejektorima za 5300 kn, u ono vreme oko 740 evra. Kako ja pazim na svoje oružje sigurno će me služiti dok sam živ. A ako nekada budem mogao da si je priuštim kupiću si Berettu, a ako ne koristiću i dalje ruskinju. Ima kod mene u društvu lovaca sa Berettom, Franchijem i Suhlom, ali ja uglavnom odstreljujem više od njih. Nije bitna samo puška nego i lovac. Nekome ne bi pomogla ni puška od 100000 evra.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Bravo Podunavac!!! Bravo 2 U potpunosti se slazem sa tobom!!! Bravo 2 Yes
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

hamerles
 Podunavac Bravo 2 B)

Sniper Hunter
 A sta fali ovim ruskinjama?
i55.tinypic.com/jt41dy.jpg
i51.tinypic.com/2efjdsp.jpg
i56.tinypic.com/2yjtpc6.jpg

lovac74
 fali im moje i tvoje vlasnistvo e to im fali hehehepuc puc
lovacPilot

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srećna nova godina SVAŠTARA 111 03.01.2017. 12:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,556,936 posete www.srbijalov.com