Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
lovac_ika
 Pozdrav Gajger Bye,to pitanje sam i ja postavio Podunavcu i preporucio mi je Cchaftol i Ballistol ulje!Ja za sada nemam nikakvih problema sa drvetom!Lovac 1
one shot one hitLovac 1

Podunavac

Gajger kaže:
Pa mozda bi ja trebalo da necim premazem kundak i podkundak ali ne znam koje je najbolje sredstvo za to, radio sam to sa balistolom ranije ali mi je jedan kolega rekao da mi se od toga skinuo lak i bajc jer se i njemu to isto desilo, tako da sam prestao, samo ocistim suvom pamucnom krpom i to je to! Sa kojim uljem ti premazujes kundak?

Po mom mišljenju je najbolji Schaftol koji može da bude Balsin (Clever, Ballistol) ili Scherells. Oba su dobra pa koji nađeš. A u nedostatku Schaftola može da posluži i Ballistol sprej za oružje. Nije štetan za drvo, što mu piše i u fabričkom uputstvu, a dobar je još i za delove lovačke opreme od kože. Mana Schaftola (bilo kojeg proizvođača) je visoka cena. Posle svakog lova premažem kundak i potkundak, bez obzira da li je pokisao ili su mi se znojili dlanovi. Premažem natopljenom krpicom i dobro utrljam. A ako koristim Ballistol onda ga prešpricam i razvučem svuda prstima preko kundaka, ostavim da odstoji i posle uglancam vunenom čarapom ili suvom krpom.
Tri prsta 2Kolce

Gajger
 Pa to je to, tako sam i ja identicno radio balistolom pa sam presto od kako je lak poceo da se skida ali posto je sad vec vecina kundaka bez laka nastavicu ponovo sa njim pa nek se bar skine sve, u svakom slucaju bice lepsi nego sad ovako saren! Inace sa iglama, ejektorima i generalno mehanizmom nisam, da ne cuje zlo, imao jedan jedini problemcic za sad! Isucala je brdo patrona sto obicnih sto magnum punjenja i sve dok me ovako lepo bude sluzila necu je sigurno menjati!

strahinja
 POzz kolege,drugara je zainteresovala ova puskica L.P Baikal IZ27EM IC k20/76spo,dali neko ima iskustva sa njom..

Indjijanac
 čini mi se da je Slavaplana ove godine dosta dugo lovio takvom puškomBravo 2
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Hunter forever
 Za nju se prica da je dosta teza od drugih pusaka u tom kalibru Grin ...

DA biram izabrao bih CZ USA MALLARD 20/76 pre nego nju. Ukusi su razliciti. Pozdrav
marka Engleski poenter marka

Indjijanac

Indjijanac kaže:
čini mi se da je Slavaplana ove godine dosta dugo lovio takvom puškomBravo 2

a čini mi se da je vlasnik jedan od adminaUps
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 A da video sam Sremčevu sreću u očima kada ju je video
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Rođo Sremac izgleda ima unikatnu pušku. Njegove su cevi hromirane i iz vana. To je valda za svaki slučaj, kad je negde zaboravi daleko od kuće, da mu ne porđaju dok dođe po nju.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Uca
 E sad ću ja posle duže pauze da uletim sa par pitanja. Prvo me interesuje da li na IŽ27EM u varijanti 12/76 može da se umesto ovih cevi upasuju 16/70. Drugo što me interesuje je to da li postoji mogućnost nabavke takvih cevi ''regularnim putem''?

Podunavac
 Koliko ja znam ne mogu cevi kalibra 16 na glavu kalibra 12/76 Magnum. A i da može, teško bi se i nabavile regularnim putem. Premda je ideja interesantna. Ali bilo bi čak bolje imati rezervne cevi u kalbru 20/76 Magnum.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Dobijam jednu u cal 16 promenljivi čokovi sredinom sledeće nedelje pa ću da rasklopim probam na glavu od 12/76 i javljam rezultat.

I Jevtic
 u zivotu sve moze da se napravi ali uvek postoji ono ali skupo neisplativo tesko i moze da se uradi samo u privatnoj reziji inace rusi nerade to pozdrav
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Uca

Podunavac kaže:
Koliko ja znam ne mogu cevi kalibra 16 na glavu kalibra 12/76 Magnum. A i da može, teško bi se i nabavile regularnim putem. Premda je ideja interesantna. Ali bilo bi čak bolje imati rezervne cevi u kalbru 20/76 Magnum.

Nisam razmišljao o ideji 20/76. Sad mi se čini da je to još bolja varijanta. Kako ide nabavka regularnim putem i ''regularnim putem''? Da li uopšte postoji mogućnost nabavke rezervnih cevi tog kalibra?

ivanfox
 Kolega Uca,pre ces zavrsiti "regularnim putem" nego regularnim putem,u to sam siguran.I ja sam imao slicnu ideju pre 10-ak godina i posle vise desetina pozivanih telefona i razgovora sa uvoznicima i poznavaocima prilika ostao bez ostvarene ideje.Sve je to sa naknadnom kupovinom rezervnih cevi kod nas jos uvek neostvarivo,zapravo po pitanju toga kao da smo u Severnoj Koreji!

270
 Iz ličnog iskustva, manje para a pogotovo živaca košta kupovina dve puške u različitim kalibrima nego nabavka rez. cevi i njihovo upasivanje na istu glavu.

Podunavac

Uca kaže:

Podunavac kaže:

Nisam razmišljao o ideji 20/76. Sad mi se čini da je to još bolja varijanta. Kako ide nabavka regularnim putem i ''regularnim putem''? Da li uopšte postoji mogućnost nabavke rezervnih cevi tog kalibra?

Mislim da je generalni zastupnik za Baikal u Srbiji Snajper iz Beograda. Ako neko može da nabavi cevi onda su to samo oni. A mislim i da bi cevi 20/76 Mag. pasale na glavu 12/76 Mag.
Tri prsta 2Kolce

pekar
 kolege resio sam da kupim staru dobru rujku.prodao sam svo oruzje (kombinovanu zbrojevku,cz karabin,pumparicu) i krecem u kupovinu ali me zanimaju samo stari modeli jer su laksi preko pola kila od ovih novih.danas sam gledao jednu IZ27 bez ejektora,kao nova je ,ne klima ni malo cak ni kundak nije nigde ogreban.znam da je dve tri sezone nosena u lov i to par puta godisnje.nije ispalila 30 tak metaka.IZ27 USSR. CENNA JOJ JE 250 eura.zanima me dli da uzmem?dajte par misljenja.

Sniper Hunter
 Ako je tako dobro sačuvana kao što kažeš po toj ceni kupuj !

pekar
 hanter hvala za komentar...12/70.dve obarace.zaboravio sam da je slikam.ocuvana je vrh,jos nije ni dobro razradjena.neverovatno ali je tako.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,403 posete www.srbijalov.com