Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski gonič
duskodugousko
 [
duskodugouskoCompSudio sam Srbi i Tika mi je bio omiljeni takmicar iz Ljiga.Mnogo vise COVEK od ostalih iz tog kraja. QUOTE

Arso, drago mi ja što pamtiš Tiku kao takvog, bio je DOBRIČINA!
Mala ispravka, Srba je bio moj pas ali sin od Lokija Tikinog a pretpostavljam da si Lokiju sudio na utakmicama.
Ovaj pas na donjoj slici je takođe od Lokija. Liče li?Smile
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

arsa
 duskodugouskoCompImena sam pobrkao ali se psa secam jako dobro. Imao je malo tezu glavu a boja mu je bila psenicno zuta i bas je bio ocrtan,kad je ociscenost u pitanju. Opasan pas na terenu.

pezCompSto se tice Radivojevih pasa Oskara znam kao kompletnog psa ali na donjoj granici visine.Ako se nevaram on je od pasa Boze Brankovica iz Pocute. Imas stabilnu Valjevsku genetiku.Samo radi.

duskovCompTrenutno nema nista sto bi se izdvojilo jer je sve otislo prema svinjarskim linijama.
Kada je u pitanju vas pas trebalo bi da je praunuk od Stevicine matore kuje koja je sestra iz legla mog Larija.Proveri broj rodovnika po zenskoj liniji, trebalo bi da je oko 75129, mozda dva gore ili dole.Javi das me interesuje.

ZubanCompbas taj sa prve slike.Svakog psa iz rodovnika znam a od vecine imam fotografije. I po zenskoj liniji veoma kvalitetna kuja.
p.s."brat iz legla vase kuje je strasan svinjar".
lovac Joca i Luka srbijalov

PEZ
 Hvala na odgovoru kolega arsa nisam ni posumnjao u kvalitet linije jer smo imali do zimus psa od istih roditelja, kao ova moja, radnik samo takav(zec) ali sve sto je dobro zavidnicima bode oci tako da smo ostali bez njega i jos jedne kuje, ostala nam je jedna kuja koja je poreklom od Zarkovicevih pasa i ova mala pa se nadamo da do jeseni od njih napravimo dobre zecare.

PEZ
 Daca Zabljacki
PEZ priložio:
d_6.jpg

PEZ
 Daca Zabljacki i Lola,nazalost sad gone u vecnim lovistimaVrlo tuan
PEZ priložio:
dl.jpg

Milorad
 Duskov, veoma je lep...Kod mene u okruzenju ima neko nepisano pravilo da rep treba da je tanak "kao cigareta" ne znam da li je neko cuo za to?
Dok stari lovci traze balkance sa debljim repom, navodno je to stara sorta pasa -MALO SAM ZBUNJEN PO TOM PITANJU- pa ako neko moze da prokomentarise Smile

duskov
 Arso evo da približimo temu:
majka ovoga kera se zove Mina,Mina je ćerka Vicina vlasnika Steve Grujića, otac Minin je Brik iz Knjaževca, otac Sabanov je Omer Lisko iz Valjeva brat Ola lile, vlasnik Rođo Nikezeć iz Podgorice...
Tako mi je rečeno pa ti vidi...
Mene interesuje samo teren. Ovaj "mali" pokazuje da je odličan potecijal.

duskov

Milorad kaže:
Duskov, veoma je lep...Kod mene u okruzenju ima neko nepisano pravilo da rep treba da je tanak "kao cigareta" ne znam da li je neko cuo za to?
Dok stari lovci traze balkance sa debljim repom, navodno je to stara sorta pasa -MALO SAM ZBUNJEN PO TOM PITANJU- pa ako neko moze da prokomentarise Smile

Milorade,
ja sam od skoro uzeo dva SG da probam na terenu pošto me to isključivo interesuje.Jedan je ovaj na slici. Što ti kažeš tankoga repa dok je drugi baš drugačiji sa debljim i kraćim repom.
Ovaj na slici je neuporedivo ljepši ali oba rade odlično iako je ovaj debljega repa stariji godinu i nešto.
Mislim da debljina repa nema nikakve veze osim u estetskom smislu ali genetika je nešto što jeste najvažnije...

ivanfox
 Izvinjavam se svima na portalu i ne bih da se rasplamsava neka rasprava pogotovo sto nije tema ali moram da odgovorim kolegi Zubanovicu.Zubanovicu jos krajem osamdesetih sam kao osnovac isao sa starijima u lov na planini Juhor blizu Jagodine,tu sam se i "zarazio"gonicima,zato i sada cuvam ove kopije gonica(brak jazavicare).Na toj planini sam se druze nagledao svega i svacega,svakakih pasa gonica,naslusao pesme svakojakih balkanaca,posavaca,trobojaca ali nisam video a i od nikog cuo do sada da je bilo koji pas sustigao srnu i nedaj boze udavio,tako da je to za mene nepostojeca mogucnost.To ne znaci da to psi treba da rade ili da je korisno nego za moje pojmove je to gotovo NEMOGUCE!Ja kazem da je za mene besmislica pojam pregrevanja mozga(toplotni udar)kod srna pri begu a ti Zubane prebacujes loptu na toplotni udar kod pasa,ne razumem.Ja pominjem otvaranje nove teme "sistem i nacini odvikavanja pasa gonica od gonjenja srnece divljaci"a ti Zubane kazes da bi to bilo uzaludno,ne razumem jer postoje i ovde na portalu zaljubljenici u lov zeca i lije(spadam menju njih)gonicima kojima bi tako obucen pas bio kao neko malo blago!Kolegi Miloradu kazes"da mu ne bi dao da cisti boxeve"zbog metka u vezi ovaca.Pogresno si protumacio tu recenicu,kerovi dobijaju metak od ostecenog komsije,cobanina a ne od vlasnika,lovca,ljubitelja istih!Pitanje za tebe Zubane: Da li lovis zeca i lisicu sa tvojim balkanca kod nas u Srbiji? Posto si pomenuo onih 2 hiljade kilometara u potrazi za dobrim balkancima,sad shvatam koliko si lutao za dzaba videvsi onaj rodovnik sto si postavio.Posto cuvas pse preko Arsinog Larija da znas da je cela ta linija balkanaca iz Jagodinskog okruga odnosno bicu slobodan da nazovem "mekom"za balkance selo Bresje na 4km od Jagodine i pomenem legendarnog pokojnog lovca i jos poznatijeg balkandziju Misu Kostica.

Milorad

duskov kaže:

Milorad kaže:

Milorade,
ja sam od skoro uzeo dva SG da probam na terenu pošto me to isključivo interesuje.Jedan je ovaj na slici. Što ti kažeš tankoga repa dok je drugi baš drugačiji sa debljim i kraćim repom.
Ovaj na slici je neuporedivo ljepši ali oba rade odlično iako je ovaj debljega repa stariji godinu i nešto.
Mislim da debljina repa nema nikakve veze osim u estetskom smislu ali genetika je nešto što jeste najvažnije...

Naravno, to se tice samo estetike, pa me zanima da li treba da bude tanji ili deblji rep (smesno zvuci mozda) Smile

arsa
 MiloradComp Ako je rep veoma tanak u 90% slucajeva se radi o psima sa veoma kratkom i tankom dlakom koja kod Srpskih(a i vecine drugih) gonica nikako nije pozeljna. Rep psa treba da doseze do skocnog zgloba i da bude kvalitetno odlakan - "cetkast" (nikako "metlast").

duskovCompSve je jasno, daleko pozadi tvoj pas ima Larijevu sestru(stevinu matoru) ali verujem da nije tacno da mu je Omer Lisko otac vec deda ili pradeda, jer bi on da je ziv imao sada 17-18 godina. Sa Rodjom sam se takmicio puno puta Lilu ,Omer Liska,Grom Cigu i Arapa znam jako dobro . Rodja je izbegavao da ih pusta na teren zbog vuka.
Dole kod vas je zavrsio i pas Ahil od Nebojse Tadica iz Valjeva (neznam tacno kod koga) i moj Car kod Momira Perunovica iz Niksica.Pozdrav.

arsa
 img38.imageshack.us/img38/7509/jaklinja.jpg
Ovako je sve pocelo,davno davno.

img585.imageshack.us/img585/2121/sabanilari.jpg
Dva sampiona

img406.imageshack.us/img406/6420/lommali.jpg
Lom mali

duskodugousko
 Kolega Arso, da li si sačuvao tu tvoju staru liniju pasa?

arsa
 duskodugouskoCompNazalost nisam , usao sam u pricu sa NOD pticarima, ali mojih pasa ima u psima svuda po srbiji. Ako ikada budem hteo da se potpuno vratim u odgoj gonica moji prijatelji koji imaju moju liniju uvek su spremni da mi ustupe kvalitetnu stenad po mom izboru.

img9.imageshack.us/img9/1874/lomf.jpg

Ovo je Lom , pas mog velikog prijatelja i ucitelja Milana Petrovica iz Valjeva sa dve i sa dvanaest godina. On je otac mog Loma malog. Po meni i mnogim drugima najlepsi pas ikada, kad je u pitanju Srpski gonic.

duskov
 Arso!
Naknadnom provjerom sam ustanovio da si u pravu što se tiče Omer Liska ali nijesam čuo tvoj komentar o genetskom potencijalu mog psa. Očekujem to od tebe jer si iskustven i verziran za ova pitanja, a vidio si kako izgleda.
Ipak bi mi svaka pohvala-godila! A i pokuda bi me naučila nečemu!

lisac
 Kolega Arso koji su odgajivaci srpskog gonica kod nas naj jaci sto se tice kerova za zeca i lisicu?Koliko dugo su gonili tvoji kerovi?Kad vec pominjete Jagodinu...jedan lovac iz mog sela je pre 10 godina ili malo vise dobio kera iz Jagodine sa rodovnikom oko 3 godine starog koji je bio prelep a gonio je kao lud.Terao je do sat vremena i po nekoliko puta na dan i nikad se nismo vratili kuci bez njega.Nije bio vezivan tako da je imao kondicije,svaki misic se ocrtavao.
Vladan

lisac
 Sta mislite o kerovima Cupe iz Valjeva?
Vladan

duskodugousko

arsa kaže:
duskodugouskoCompNazalost nisam , usao sam u pricu sa NOD pticarima, ali mojih pasa ima u psima svuda po srbiji. Ako ikada budem hteo da se potpuno vratim u odgoj gonica moji prijatelji koji imaju moju liniju uvek su spremni da mi ustupe kvalitetnu stenad po mom izboru.

img9.imageshack.us/img9/1874/lomf.jpg

Ovo je Lom , pas mog velikog prijatelja i ucitelja Milana Petrovica iz Valjeva sa dve i sa dvanaest godina. On je otac mog Loma malog. Po meni i mnogim drugima najlepsi pas ikada, kad je u pitanju Srpski gonic.

Da li je možda reč o istom Lomu?Smile
duskodugousko priložio:
cisko.jpg

duskodugousko
 Izvinjavam se na okrenutoj fotografiji. Trebalo bi da sad bude bolje.

arsa
 duskovComp Sto se tice izgleda psa , sasvim je u tipu rase i veoma dopadljiv. Nezahvalno je komentarisati sliku koja zna da prevari jer je psa ukocila u trenutku u kom je mozda nezgodno stao i prikazao neki deo tela sa greskom koje inace nema. Genetski je potkovano grlo i od njega se ocekuje da i u priplodu moze dati radno kvalitetne a eksterijerno tipicne pse. Dubina grudi je jos nedovoljna ali smatram da ce krseviti tereni C. Gore uciniti svoje i dovesti ga u red.

duskodugouskoComp Nije rec o istom Lomu .Ovaj pas ciji ste rodovnik postavili je mnogo mladji i ja stvarno neznam o kom je psu rec, mada vidim da mu preci poticu iz naseg kraja (Levac, Jagodina).

lisacComp kolega veoma je nezahvalno izjasniti se ciji su psi najbolji. Najbolji u kom smislu??? Ima mnogo dobrih pasa a ja licno nebih da favorizujem nicije jer je vecina tih ljudi dobro samnom i zamerili bi ako se oni nebi nasli medju prva tri.
Sto se tice Cupe mnogo puta sam cuo da ljudi osporavaju njegove pse , kada je u pitanju rad, ali sam takodje ja licno mnogo puta slusao njegove pse kako predu za zecom i lisicom veoma kvalitetno (a vise verujem svojim usima nego drugima). Eksterijerno su bili jako uspesni ali jednostavno nisu moj tip.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,888 posete www.srbijalov.com