A što sreemac gađa svaka mu čast i zeca i fazana danas to je zas sve pohvale nije ga đzabe danas za doručkom bivši pohvalio da je pravi lovac
meshtan kaže:
Eeee sta znaci kondicija!Cele sezone su diskfalifikovani kao lovci i danas im dozvole da malo "pucketaju"(posto su bezgrupi a danas je bio zajednicki lov svih grupa) i oni posle malo setnjice kroz loviste ceo dan crkavaju!Niko da se javi!E moji borci tako se ne brane barikade i ne drze borbeni polozaji!
svaka čast na konstataciji dok su pojedini lovili ja i ti smo se bavili operativnim radom E DA ZNAJU !!!pozdrav za kolegu lalu i sve na forumu(prijavljene)
e ste deco, evo Taje!
Ala ste se raspisali, neka, neka!!!
E ovako :
Što se tiče lova u voćnjaku slažem se sa Zoranom da je bilo pametnije zeca samo isterati, ali kako onda kupiti poene kod lovaca željnih lova.
Ne verujem da ga nisu pokrili papirima, ali je šteta da ga toliko lovimo kada ga u ataru nema!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
E onda dolazimo do današnjeg lova :
Lovio se zec na terenu broj 5 koji je godinama zabran i lovi se samo jednom godišnje, u grupnom lovu celog LD.
A lovio se zato što naši vladari "znaju" da će taj teren u budućoj podeli pripasti drugom lovištu kojim oni, opet "znaju", neće gazdovati. Pa da ga potučemo do kraja:
Ali desilo se nešto čudno :
U prvom pogonu, u kojem je učestvovalo 50-60 lovaca (ne znam koliko je dozvola napisano, pošto je maksimum 20 u grupnom lovu, verovatno 3-4 -a i to je samo još jedno izigravanje zakona i kupovina poena), na jednoj tabli orenja od oko 500ha viđeno je oko 20 zečeva a odstreljeno 10ak.
To nije bio dovoljan znak da se lov prekine, nego je teran još jedan pogon, na starom sojištu od oko 150ha, u kojem je viđeno 3 zeca a odstreljen je, mislim 1.
Sve to govori da je bilo zaista opravdano potući 60 komada u voćnjaku.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
A da, kada smo došli na doručak, i to cela ekipa (osim Alezija on valda ne sme)-AcaBP, Vuk71, GEDZA, Meshtan, Zoranp, i ja, nastao je mali tajac-nisu nas očekivali.
Onda ranjeni (u srce) "bivši" predsednik, nije mogao da prokomentariše : "Evo idu pravi lovci",
ja odgovoram "hvala "bivši" predsedniče",
on opet "mi nismo pravi-vi ste pravi lovci",
ja opet " hvala "bivši" predsedniče", to si ti rekao"bivši" predsedniče",
I tako nekoliko puta on meni "pravi", ja njemu "bivši", pa kada je video da me neće isprovocirati odustao je.
Ja onda ispekao na miru moju kobasicu i svi smo lepo doručkovali.
bela kaže:
pa da sam sto puta turista u ograđenom voćnjaku nebih pucao nikad !!!!!! p.s.to je gazdaa trebao bez lovaca da istera iz svog voćnjaka u stvri kako su oni i uopšte dospeli unutra ako je ograđeno?????
makar i da su platili te začeve nije im nikakav fazon*pAlIc*
Šta misliš da bi na ovo rekli "zeleni"!
Jadne zeke trče u krug i udaraju u glavom žicu, sve dok ih neko ne upuca, valda da im skrati muke!!!
Gazda je to sve možda i platio LD, a paltiće i lovci ono što su odstrelili.
Kako god okreneš---dupla korist.
sremac mani se !!!!nisu šale za forum!!!!a što se tiče stanja u ld nešto su mi se jako utišali DA NEĆE BURA!!!a što se tiče toga da sam se ja uplašio znaš ti dobro gde sam ja bio danas a igrači su tako tanki da nisu vredni pomena.nego ako nemamo pametnijih stvari da pišemo ne treba pisati ni o bivšim predsednicima jer nisu vredni trošenja reči ima ko da priča o njima i sa njima
Lala kaže:
Prvo, hajde da se proveri, ako možete, da li je taj lov bio odobren. Drugo, ako je vlasnik tražio da se zec istera, nije tražio da se pomlati, pa što nije angažova svoje radnike da isteruju divljač? Ili je unajmio vaše LD (platio) da to uradite? Treće, kako su i preko koje agencije, lovili stranci, da li su imali lovne karte mesečne, oružne listove, da li su platili agenciji, i koliki procenat uzima agencija? I četvrto, koliki je bio planirani odstrel zeca za ovu godinu, i da li ovaj odstrel u tom lovu ulazi u planirani odstrel, ili ne.
Ovo što Sremac kaže, da je mogući motiv za ovaj potez, bio u nameri da se umanji početni fond divljači, može da bude tačno. Samo što je to vrlo kratkovida logika.
Valda neću biti dosadan ali Lala me izgleda izaziva da i ovo napišem.
Iskreno, ne znam kako su juče lovili stranci, ali mislim da znam kako su lovili prošle godine.
E ovako:
Organizovali smo druženje, u jednom renomiranom restoranu, u subotu uveče.
Skupila se cela opozicija, a za drugim stolom sedi "šef lovočuvarske službe" našeg LD sa svoji prijateljima iz R. Hrvatske.
I dođe do nas jedan od njih da vidi kako mi to kuvamo zečiji paprikaš.
Ja nisam mogao da izdržim pa sam ga malo propitao, izokola naravno, kakav je bio lov, ima li puno zeca, kako su preneli puške. Kaže čovek da su bili u Futogu i da je bilo loše, samo 4 zeca (33EUR komad +po 15 za ulaz u lovište), a nisu znali da je u BP bio lov u voćnjaku, da su čuli da je bilo čudo zeca, te da im je žao što nisu lovili.
Ali čovek nastavlja priču, kaže :"bili smo mi, ja i moji prijatelji iz Splita, prošle godine u BP i bilo je divno, vodili nas vaši iz LD, nas četvorica odtrelili 27 zečeva---OPA BATO, mi zanemeli.
Na to će Meshtan, na kvarnjaka : "kod nas sigurno nije bilo tako skupo?"
A čovek pošten, ne znajući šta ga je snašlo, i blažen u svom neznanju, kaže : "imali smo sreće pa nismo išli preko agencije, nego smo se direktno dogovorili sa vašima iz LD, pa smo plaćali samo odstrel 25 EUR po zecu, bili su ljudi korektni pa nam nisu ništa naplatili za ulaz u lovište, niti za organizaciju lova. I slikali smo se, a Splićani se cele godine hvalili sa tim lovom."
Dogovorili smo se da mi pošalje sliku, da je uramim i okačim na naš Lovački dom.
I ode čovek za svoj sto, ne znajući šta je rekao!
Mi se samo pogledasmo, i sve nam je bilo jasno - 675 EUR za popodne, i dobar utisak na turiste, šta im više treba.
Alezi kaže:
sremac mani se !!!!nisu šale za forum!!!!a što se tiče stanja u ld nešto su mi se jako utišali DA NEĆE BURA!!!a što se tiče toga da sam se ja uplašio znaš ti dobro gde sam ja bio danas a igrači su tako tanki da nisu vredni pomena.nego ako nemamo pametnijih stvari da pišemo ne treba pisati ni o bivšim predsednicima jer nisu vredni trošenja reči ima ko da priča o njima i sa njima
I to 650 EUR verovatno na blatobran.
A mi ukupno od turizma za celu prošlu godinu 1.700 EUR.
A gde su odgovori na pitanja :
1. Da li može bez agencije, direkno sa LD???
2. Da li može bez uplatnice???
3. Da li može bez plaćanja ulaza u lovište???
4. Da li može bez plaćanja organizacije lova???
5.Da li može ispod cene???
Lala kaže:
Trebao si kao pravi džek, da ponudiš bivšeg sa kobajom , da prigrize malo
Hteo sam, ali nema zube, valda stavlja veštačke, tako da ne bi ni mogao da gricne.
Mogao bi nešto drugo sa kobajom, ali ne bih da budem pogrešno protumačen.
Sremac75 kaže:
I to 650 EUR verovatno na blatobran.
A mi ukupno od turizma za celu prošlu godinu 1.700 EUR.
A gde su odgovori na pitanja :
1. Da li može bez agencije, direkno sa LD???
2. Da li može bez uplatnice???
3. Da li može bez plaćanja ulaza u lovište???
4. Da li može bez plaćanja organizacije lova???
5.Da li može ispod cene???
Ma moze,sve moze.!!!
Bar je moglo do ove sezone!!!
Al neće moći više čini mi se!!!
I to NE nikad više !!!
Ipak, nešto razmišljam,
možda je čovek i lagao?
A i ako nije, šta ima veze, to sigurno je bilo samo jednom i nikad više!!!!
A onih 700 dozvola je sigurno od predatora!!!
OOOO....Srbendre sunce li vam vaše samo bi da se !!! Pa dobro kad ćemo konačno biti zadovoljni ..nevalja kad ne lovimo, nevalja kad lovimo, pa oćete da ljudi pomisle da ni sami neznamo šta hoćemo.. ..a sad malo na barikade ...
Voćnjak Čelarevo pre dve godine ista stvar samo je udruženje organizovalo na zahtev vlasnika vočnjaka hvatanje živih zečeva, odmah nakon te objave krenula je kampanja u našem LD kako Boro želi da mu Palančki lovci nahvataju zečeve, a da ih on onda dade u Srem onima koji neznaju da gazduju i koji bi sve pobili (Neštin).. ...Boro vam o ovome zna puno više,a ja ću još par rečenica onako kao običan učesnik...navodno da se očekivao veliki broj zečeva,ali je ulovljeno nekih desetak komada (zanimljivo je da su glavešine našeg LD tako nešto i očekivale), što je opet normalno, jer je to bio novo zasađen vočnjak sa urednom ogradom.. boro kažem može o ovome puno više reči kako je to organizovano i šta se htelo postići..odnosno kakve su procedure kada vlasnici traže intervencije od nadležnog ministarstva, po pitanju šteta od divljači u ograđenom prostoru??? ...e sada ove godine... jutros jedan jaran tako dok doručkujemo pripoveda kolegi do njega...ma juče je bio lov ..onaj ko nije išao taj nezna šta je propustio..ja sam kaže tri zeca pisao ,a svako je mogao koliko je hteo...kaže čovek dalje..ma da nepoveruješ puna prikolica od auta zečeva, a kada smo svi uzeli koliko smo mislili pisati još je pola prikolice ostalo... ... E sad pošto sam od onih koji imaju neke svoje principe i već od pre četiri nedelje sam odlučio da zeca više ne lovim ove godine, ja posle doručka odem sa kolegom kući uzmem kuju i odem na teren da je malo izvedem u lovište (dok smem,jer će mi bojim se i to ukinuti ),, a na terenu jedva tri zeca da vidimo ..jako bitno za napomenuti je da je teren koji sam obilazo danas bukvalno uz sami vočnjak i radi se o jednom jako dobrom terenu sa dosta parloga i kanala, ali zeca gotovo da i nema ... e sada ko me može ubediti da se nije moglo organizovati hvatanje i puštanje zečeva ili jedan lovni dan izvršiti manji odstrel,a neki drugi akcija hvatanja,pa da se pišu i sati ako treba...i jedno pitanje kako je u vočnjaku koji je kod Čelareva hvatanje organizovalo udruženje, a ovde LD ..napominjem da su oba vočnjaka na našem lovnom terenu??? Volio bih da Boro kaže koju o ovakvom vidu "gazdovanja" , jer znam da su ga blatili za Čelarevo najstrašnije, npr. kako on hoće da pokupi lovu sa Lovotursom od živih zečeva,itd..., a sada me zanima šta ovi "stručnjaci" pokupiše??? ..uh...umalo da zaboravim.... DA LOVČINO JA JESAM ZA TEBE BIO I OSTAO PRAVI LOVAC U PUNOM ZNAČENJU TE REČI ....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
meshtan kaže:
Eeee sta znaci kondicija!Cele sezone su diskfalifikovani kao lovci i danas im dozvole da malo "pucketaju"(posto su bezgrupi a danas je bio zajednicki lov svih grupa) i oni posle malo setnjice kroz loviste ceo dan crkavaju!Niko da se javi!E moji borci tako se ne brane barikade i ne drze borbeni polozaji!
Danas smo se infiltrirali u njihove redove i podrivali iznutra!
Plašio sam se samo da se neko od naših ne spotakne, ili ne daj bože padne u oranje, da ne pomislimo da to nije slučajno, nego da je likvidiran-ko zna kako bi reagovali.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻