INFORMACIJE O RADU LSS!
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 23:28
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Lovačko udruženje to jest korisnik lovišta će ustanovljavati cenovnik, ako oće može za badava da daje a ako hoće može da traži za zeca 1000 evra.
Komora predlaže cenu divljači nadležnom organu na osnovu koje će se ustanovljavati garancija za lovište i nadoknada državi za planirani broj iznešene divljači.
Da je LSS ili bilo koji savez = udruženje evo ti tačka zakona koja kaže to, ne postoji poseban zakon o savezima ili nekim drugim asocijacijama koristi se jedan isti i važi za sve.
Član 7.
Udruženje se može udruživati u saveze i u druge asocijacije u zemlji i inostranstvu (u daljem tekstu: savezi).
Na saveze iz stava 1. ovog člana shodno se primenjuju odredbe ovog zakona kada se sedište saveza nalazi na teritoriji Republike Srbije.
Deo udruženja (sekcija, grupa, klub, ogranak, podružnica i dr) nema status pravnog lica.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 26.02.2011. 23:35
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
znaci po ovome ispada da cena divljaci nesme ici ispod cene naknade. To je prosto sto se tice sitne divljaci, ali kad su u pitanju Krupna divljac,sigurno ima neka pravila koja odredjuju cenu trofeja, a to nije opisano u zakonu o lovstvu. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 23:38
|

Lovčina

|
Pazi sad molim te ovu formulaciju koju sam našao na sajtu, opštine alibunar zaista zanimljivo, po ovome delovi udruženja ili saveza ne mogu imati svojstvo pravnog lica.
Tako je to kaže zakon.
Znači lovačka udruženja ne mogu biti članovi LSS niti bilo kojeg saveza već samo članovi lovačkih udruženja mogu biti članovi i Lovačkog saveza Srbije.
Ispravno nema šta.
Udruženje je dobrovoljna i nevladina nedobitna organizacija zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg cilja i interesa, koji nisu zabranjeni Ustavom ili zakonom.
Zabranjena su tajna i paravojna udruženja.
Udruženje se može udruživati u saveze i u druge asocijacije u zemlji i inostranstvu (u daljem tekstu: savezi).
Deo udruženja/saveza udruženja nema svojstvo pravnog lica.
Rad udruženja/saveza udruženja je javan.
Ostvarivanje javnosti rada uređuje se statutom udruženja/saveza udruženja
Upis udruženja/saveza udruženja sa sedištem na teritoriji Republike Srbije u Registar je doborovoljan.
Udruženje/savez udruženja stiče status pravnog lica danom upisa u Registar.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 23:46
|

Lovčina

|
paninm kaže:
znaci po ovome ispada da cena divljaci nesme ici ispod cene naknade. To je prosto sto se tice sitne divljaci, ali kad su u pitanju Krupna divljac,sigurno ima neka pravila koja odredjuju cenu trofeja, a to nije opisano u zakonu o lovstvu.
Stvar korisnika lovišta da li će ići ispod visine naknade, verovatno niko neće biti toliko lud da ide ispod cene naknade.
Stvar korisnika lovišta je kolika će cena biti i trofeja, verovatno će komora kao stručna davati svoje sugestije, e sad šta sa PDV to će se videti, zna se koja služba to kontroliše.
Na korisniku lovišta je da državi plati i ispuni ono što zakon zahteva, a korisnik nek radi onako kako misli da je najbolje za njega. Niko te nemože naterati da primenjuješ nečiji cenovnik ako ti to nećeš.
Za sada je još uvek korisnik lovišta Lovački savez Srbije i to će biti do odluke nadlešnog organa o ustanovljavanja lovišta, i zato je i doneo cenovnik za 2011/2012. godinu. Kako zakon kaže najkasnije do 01.02.2012.godine.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.02.2011. 10:10
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Danas je dan "D"!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 27.02.2011. 10:14
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Mogao sam i ja da prisustvujem, kao posmatrač iz EU ali me niko nije pozvao...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 27.02.2011. 10:28
|

Stari član

|
u koliko sati pocinje sednica? nije valjda i to tajni podatak. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 10:36
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sednica počinje u 12h. 'Tačno u podne' ali bez revolveraša
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 27.02.2011. 10:44
|

Stari član

|
Sta znas mozda ce neko od delegata da brzo potegne sa nezgodnim pitanjima. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 11:15
|

Lovčina

|
Pitam se pitam, šta se to tako bitno očekuje od ove sednice, ako se ne rodi mečka sve će se završiti kao i ranije, kako god okrenemo, bar će mo mi imati materijala za razglabanje.
Da li će članarina biti 600 ili 400 RSD ko da je važno kad pogledaš koje su cene u prodavnicama, oće li se formirati LSŠIP i time započeti proces potpunog raspada LSS, pa to svi i očekujemo.
Malo sam noćas cunjao po internetu pa bacih pogled na Zakon o lovstvu republike Crne Gore. Evo vam samo jedan član.
Član 8
Lovački savez Crne Gore (u daljem tekstu: Lovački savez) je nacionalna asocijacija lovaca u koju su uključene lovačke organizacije, korisnici lovišta, privredna društva i druga pravna lica koja se bave lovstvom, kao i druge organizacije zainteresovane za razvoj lovstva.
Lovački savez može osnovati najmanje pet korisnika lovišta.
Lovački savez osniva se osnivačkim aktom koji, naročito, sadrži: naziv i sjedište Lovačkog saveza; djelatnost Lovačkog saveza; ciljeve radi čijih ostvarivanja je osnovan; podatke o osnivaču; određivanje organa, njihov sastav, način izbora i nadležnost; način obezbjeđenja sredstava za rad; predstavljanje i zastupanje i druge podatke od značaja za Lovački savez i ostvarivanje njegove djelatnosti.
U Crnoj Gori se može osnovati samo jedna nacionalna asocijacija lovaca.
Lovački savez, u promociji lovstva u Crnoj Gori, predstavlja svoje članove u zemlji i inostranstvu i vrši druge poslove od javnog interesa u skladu sa zakonom.
Il su Crnogorci zastareli il smo mi previše napredni, kako ovo komentarisati u odnosu na odredbe našeg zakona po istom pitanju.
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 27.02.2011. 15:44
|

Stari član

|
Imali nekih vesti sa sednice-jel nesto procurelo u etar ? |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 15:48
|

Lovčina

|
Jok, čekamo i oštrimo tastaturu da ih dočekamo na oštricu.
|
|
|
|
peda |
Objavljen 27.02.2011. 15:54
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Ma šta čekate, ništa revolucionarno bitno neće biti. Zato nisam ni otišao danas. Biće kako su neki već zacrtali |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 16:13
|

Lovčina

|
Kako neće biti, valjda će se usvojiti biznis plan.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 16:27
|

Moderator

|
Sve je usvojeno, delegati su dali podršku za plan za naredni period, jedino ne znam šta će biti na koktelu posle skupštine, red je da se obeleži uspešan dosadašnji rad, i planovi za svetlu budućnost lovstva. Članarina je izglasana (500 + 100 za osiguranje), znači dobar deo para je obezbedjen, ne treba da se brinemo za plate i troškove saveza. Pao mi je kamen sa srca, brinuo sam se, da im se slučajno ne smanje plate. Pošto je objavljeno u materijalu, sad i ja mogu da napišem: plate u stručnoj službi se kreću u rasponu od otprilike 80 - 120 hiljada NETTO, po zaposlenom! Koga zanima, može da sazna i pojedinačno, poimenice, ko je koliko primio u 2010. godini. Naravno, ni ova visina plata nije zasmetala delegatima skupštine LSS. Usvojeno izveštaj, hvala lepo, molim, i drugi put.
Aferim!!!!
Skupština je trajala otprilike 2-3 sata, naši predstavnici su zadivljujućom brzinom i efikasnošću sve lepo sredili. Ma milina je, kad imaš prave ljude na pravom mestu! Sve klizi kao podmazano.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 16:34
|

Moderator

|
Jaooo sad kad krenu hvalospevi i izveštaji u 'Lovcu'!
'Očuvano jedinstvo'; 'Demonstracija rešenosti za boljitak'; 'Do sada uspešno - idemo dalje'; 'Predstoji borba, LSS na čelu';
Ovo su samo primeri stila koji će biti u naslovu izveštaja Možda sam promašio reči, ali smisao nisam!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 16:51
|

Lovčina

|
Šta bi od LSŠIP, jel se zucnula i jedna reč.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 27.02.2011. 17:13
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Lala kaže:
Jaooo sad kad krenu hvalospevi i izveštaji u 'Lovcu'!
'Očuvano jedinstvo'; 'Demonstracija rešenosti za boljitak'; 'Do sada uspešno - idemo dalje'; 'Predstoji borba, LSS na čelu';
Ovo su samo primeri stila koji će biti u naslovu izveštaja  Možda sam promašio reči, ali smisao nisam!
Jedva Čekam novi broj "Lovca", Sve ovo što je lala napisao i još :
" Za ovako izuzetno stanje u LSS najzaslužniji je Predsednik", pa "Sekretar je ne svojim plećima izneo težak teret borbe sa negativnim pojavama u lovstvu"....." Neizbrisiv trag u LSS ucrtao je predsednik uz pomoć Sekretara LSS",.......biće to lirsko-epski spev sa primesama modernog iracionizma...videćete već sutra na raznim lovačkom stranama uglednih Dnevnih listova...
A mi ćemo da tapšemo i da vičemo "bravo majstori"....iako živimo na republičkom proseku od 35 000 dinara....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 17:31
|

Moderator

|
Da sačekamo Slavu, kad večeras dodje do compa, pa će da napiše šta je i kako bilo. Ja samo kratko preneo, što sam čuo telefonom.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 27.02.2011. 17:56
|

Stari član

|