Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]

pavlepavlaka kaže:
Ja jos uvek nisam lovac tako da ne punim municiju ali zato puni moj deda on puni onom starom masinicom i preko cele zime puni municiju ali on ne koristi vagicu vec stavlja barut do gvozdene zastite e sad da vas pita kako vi to punite dali merite ili ne , i gde ima da se kupi ova nova masinica za punjenje Smile

Kolega pavle imaš odgovore na sva tvoja pitanja na ovoj temi ,pročešljaj temu pažljivo i naćićeš sve što te zanima u vezi punjenja sačmene municije i gde i kako da nabaviš potreban alat iveli 3[/xhide]

micko79
 poslednje pripreme za lov prepelice sa novim masinama i alatima ...

micko79
 improvizovana presa

micko79
 skracenje caure

micko79
 izgled posle skracenja

micko79
 dozator za barut sa mogucnoscu stelovanja kolicine

micko79
 krajnji rezultat

micko79
 kalibar 12

micko79
 brzo ,lako,jednostavno ...

Sniper Hunter
 [xhide]Samo napred kolega micko!Bravo 2Odobrenoiveli 3[/xhide]

stevin

micko79 kaže:
svaka cast.na koji fazon radi dozator,za nas koji nemamo lee presu ovo je ekstra.
Lisica

lovac74
 svaka cas majtori samo napred
lovacPilot

micko79

stevin kaže:

micko79 kaže:
svaka cast.na koji fazon radi dozator,za nas koji nemamo lee presu ovo je ekstra.

http://www.youtub...re=related
ovde mozete pogledati kako to funkcionise, odatle je preuzeta ideja samo sam je ja ostvario na moj nacin i uz pomoc prirucnih materijala.Osnovni razlog za pravljenje dozatora je bio mogucnost stelovanja kolicine baruta, posto kod lee prese treba da se prave medjumerice,a ovde se podesava odvrtanjem i zavrtanjem srafa, sto mi se ucinilo prakticnije.Ovo je samo prototip ali i on funkcionise jako dobro,sto znaci da su izuzete kolicine baruta tacne uz blaga odstupanja koja su neprimetna.U planu je izrada i dozatora za sacmu ,ali kada budem imao vise vremena.

kelt
 Bravo 2svaka cast za inovacije kolega. jos samo da probas zvezdasto zatvaranje. ovo ti je vrh za kruzno. slazem se sa tobom da lee nije najbolje resenje za doziranje, ali ipak sve operacije na jednom mestu i Starinajvaznija rekalibrisanje danceta ipak vredi dati pare za lee load all 2. pozdraviveli 3
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]Lepo radi ova punilica od Gaep-a ali sa novim čaurama ,sa ispucanim će ići malo teže po meni ,ideja za dozere nije loša ,mada ima i jeftinijih da se nađu ,ja imam u planu jedan LEE dozer

http://www.midwaysvizzera.com/epages/...cts/540522

Mislim da nije preterano skup .[/xhide]

micko79

kelt kaže:
Bravo 2svaka cast za inovacije kolega. jos samo da probas zvezdasto zatvaranje. ovo ti je vrh za kruzno. slazem se sa tobom da lee nije najbolje resenje za doziranje, ali ipak sve operacije na jednom mestu i Starinajvaznija rekalibrisanje danceta ipak vredi dati pare za lee load all 2. pozdraviveli 3

imam zelju da probam zvezdasto zatvaranje samo mi fali zvezda.Sto se tice kalibrisanja danceta to i nije neki problem posto najcesce koristim caure baschieri & pellagri competition one - od trapa one tako reci i ne treba da se kalibrisu

kelt

micko79 kaže:

kelt kaže:

imam zelju da probam zvezdasto zatvaranje samo mi fali zvezda.Sto se tice kalibrisanja danceta to i nije neki problem posto najcesce koristim caure baschieri & pellagri competition one - od trapa one tako reci i ne treba da se kalibrisu
druze imam ja i tih caura sa dugackim dancima itd. naduvavanje ne zavisi od caure vec od toga koliko je naduveno leziste metka u pusci iz koje je ispucano. pozz.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]U toku su pripreme za izlivanje jubilarnih 2000kg sačme ,poluge su spremne ali imao sam ostatak gotove sačme od prošle godine iz prvih livenja u kojoj je bilo dosta nepravilnih i repatih sačmica prečnik 2,7mm danas sam probao furunče ,u njemu pretapam već grafitiranu sačmu i izlivam je u poluge koje ću kasnije pretopiti u sitniju sačmu,a u toku su i pregovori sa amerima o nabavci dodatnih dizni za mašinu i još soap stone da se ima kada se livnica bude preselila u majčicu Srbiju

i45.tinypic.com/2ykxtmq.jpg

i48.tinypic.com/iviypi.jpg

i50.tinypic.com/28tj0he.jpg

i48.tinypic.com/2salzb4.jpg

Topi relativno brzo ,nisam se nadao ovome ,puna je oko 9 kg sačme!
PS:ova sačma pretopljena u poluge se ne računa u ostalih 2tGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Danas sam se raspitao(telefonom zvala Ivana upućeni znaju ko je ta osobaGrin), za neke dozere za barut od italijanske firme GAEPhttp://www.gaep.net/index.php?option=...Itemid=57(imam krimpere od te firme ) a bilo je reči i ovde na forumu o tome u nekom od predhodnih postova,
i47.tinypic.com/11ry5vk.jpg
ovaj set na slici gore košta 280,to je set precizno doziranje sačme i baruta
Samo dozer za barut ili sačmu na slici dole košta 180
i47.tinypic.com/2emo8s8.jpg
dozer na slici dole je za ultra precizno merenje ,za elektrostatičke i korozivne barute ITD ....on je novina na tržištu tačnost merenja je +/- 0.01 gr.i on je 180 ,a set koji sačinjava taj dozer u kombinaciji sa nekim isto takvim za sačmu košta 370 .....nazdravlje Grin
i47.tinypic.com/b8ajd3.jpg[/xhide]

vlada lovac
 [xhide]Sniper, to su velike cifre (bar za mene)ja sam poceo sa punjenjem municije po malo za oba kalibra i 16 i 12, trebalo mi je malo vremena da se naviknem jer je proslo desetak godina od kad sam napunio zadnji metak, nisam imao velika ulaganja jer sam kupio samo barut i kapisle, to mi je bilo neophodno za pocetak, masinice za oba kalibra, cepovi, poklopci, nesto malo sacme i oko 500-600 plasticnih caura ostalo od ranije, a da i digitalna vagica je ovog puta u ugri, bice i slika ovih dana [/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,437,569 posete www.srbijalov.com