Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter

vlada lovac kaže:
[xhide]Sniper, to su velike cifre (bar za mene)ja sam poceo sa punjenjem municije po malo za oba kalibra i 16 i 12, trebalo mi je malo vremena da se naviknem jer je proslo desetak godina od kad sam napunio zadnji metak, nisam imao velika ulaganja jer sam kupio samo barut i kapisle, to mi je bilo neophodno za pocetak, masinice za oba kalibra, cepovi, poklopci, nesto malo sacme i oko 500-600 plasticnih caura ostalo od ranije, a da i digitalna vagica je ovog puta u ugri, bice i slika ovih dana [/xhide]

[xhide]Slažem se sa tobom kolega da je preskupo ,kopkalo me je da saznam pa je koleginica sa posla italijanka zvala firmu i pitala za cene čisto eto da me ne bi kopkalo da nisam zvao jer je na netu nemoguće naći cene za GAEP punilice i opremu ,na SIARM-u se prodaju samo njihovi krimperi koji su stvarno skupi ali i izuzetno dobri ,bilo da su mesingani ili čelični,ja sam mislio ako je negde do 100 da naručim ali ovo je malo preterano ,ipak je to sačmena municija ,mada za doziranje sačme ne bi bilo loše ,ne bi trebale među merice na LEE presi npr za 35g ili 31g određene granulacije ,i ubrzalo bi i punjenje ,lakše bi se odredila visina sačmenog punjenja i sve ostalo,ali radiće posao i LEE dozer od 36 chfiveli[/xhide]

HANTER
 Ranije sam vam pricao o novom disperzantskom cepu u koji moze da stane od 24 do 32 grama sačme koji proizvodi Cuca iz Kragujevca. Cep je proban na prepelice od strane mene i pokazao se dosta efikasno, bolje nego BK. Krusik je skoro testirao isti čep sa sačmom 1,75mm 28 grama na 20 metara iz optitne cevi. Rezultat je sledeći video sam lično metu u opitnom krugu bilo je 560 kuglica tj. 64,3 procenata pravilnog posipa bukvalno bez i jedne rupe gde bi se divljač provukla kroz posip. Uskoro bi za mesec dva trebalo da krene i proizvodnja novog disperzantskog cepa za 32-34 grama sacme. Jedva cekam da ga probam na fazana jer se ovaj predhodni ekstra pokazao na prepelicu ispaljen iz cevi sa cilindrom pogadjao je bukvalno sto se kaze s kuka tj. dovoljno je samo pruziti pusku, ali malo više prlja cev ali ipak manje nego BK i da Krušik je počeo probno da puni municiju za prepelicu sa ovim čepom i kutija je ista ali na njoj na belom papiru piše Prepelica Specijal.
MIHAJLO

PEZ
 Kolega Hanteru gde se moze kupiti ovaj disperzante cep i proizvodi li se i za 16 i za 12.Napisi ovde ili mi posalji PP.

kelt

micko79 kaže:

kelt kaže:
Bravo 2svaka cast za inovacije kolega. jos samo da probas zvezdasto zatvaranje. ovo ti je vrh za kruzno. slazem se sa tobom da lee nije najbolje resenje za doziranje, ali ipak sve operacije na jednom mestu i Starinajvaznija rekalibrisanje danceta ipak vredi dati pare za lee load all 2. pozdraviveli 3

imam zelju da probam zvezdasto zatvaranje samo mi fali zvezda.Sto se tice kalibrisanja danceta to i nije neki problem posto najcesce koristim caure baschieri & pellagri competition one - od trapa one tako reci i ne treba da se kalibrisu

kolega micko79 ako nemozes doci do original zvezdastog krimpera iz italije istog mozes sam napraviti uopste nije tesko. za razradu ideje javi mi se na pp ili ovde na temi. mada sam malo u ludnici zadnjih dana.iveli 3
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Bune
 Jedan vrhunski punjač mi je napunio par komada za probu, za moju novu polovnu IŽ 58 cal. 16.

Rezultati na 10m su obećavajući:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/iz58-posip-rasipniinormalnimetak3mmcrop72.jpg

Širina svakog papira je oko 65cm.
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

Sniper Hunter
 [xhide]

Bune kaže:
Jedan vrhunski punjač mi je napunio par komada za probu, za moju novu polovnu IŽ 58 cal. 16.

Rezultati na 10m su obećavajući:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/iz58-posip-rasipniinormalnimetak3mmcrop72.jpg

Širina svakog papira je oko 65cm.

Nije loše samo je 10m blizu za testiranje ,testirajte na dalje na 20m minimumOdobreno A brzine ? Taj majstor je mogao to sve da propusti kroz hronoGriniveli 3[/xhide]

Lala
 Sniper, ona laboracija za prepelice 2 mm što si uradio u Dubočki, je pokazala odlične rezultate u praksi - pitaj Dakija na kojoj daljini padaju! A da ne govorim o procentu pogodaka.
Ranjenih nema - svaka pada kao munjom ošinuta.
Zapamti recepturu, i onda pojedi papir na kom je zapisano, da se dušmani ne dokopaju podataka! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]

Lala kaže:
Sniper, ona laboracija za prepelice 2 mm što si uradio u Dubočki, je pokazala odlične rezultate u praksi - pitaj Dakija na kojoj daljini padaju! A da ne govorim o procentu pogodaka.
Ranjenih nema - svaka pada kao munjom ošinuta.
Zapamti recepturu, i onda pojedi papir na kom je zapisano, da se dušmani ne dokopaju podataka! Grin

Receptura je zapamćena ,stop, podaci uništeni stop,Grin naručene nove dizne iz USA za livenje iste ,pošto su se stare začepile i ne mogu više da lijem tako sitnu sačmu odgovarajućom brzinom ,i izliva se krupnija ali ima još oko 500kg od 2,3-2,4mm a biće i ova sitna samo dok stignu dizne ,još samo da naručim plastične BK čepove sa SIARM-a,sin je pucao onu sa filcanim čepom i zadovoljan je učinkom iste,tako da mislim da će ovaj kvalitet da se zadrži još dosta vremena .[/xhide]

vlada lovac
 [xhide]Dve razlicite vrste baruta, tri proizvodjaca kapisli, cetiri tipa cepova...punilo se po malo za oba kalibra, prosle ned. po jednoj, juce po drugoj recepturi.
Za cal.12 i punjenje od 32 i 34 g je isao Zlatiborac i CX-2000, a za 30g neki zeleni barut donosen iz Grcke poodavno, samo sam premerio staru mericu i malo je korigovao, u kombinaciji sa istom kapislom
i48.tinypic.com/2ebr1h0.jpg
i47.tinypic.com/2n1s5u0.jpg
Desno je Zlatiborac a levo taj stari barut, inace nesto malo jaci, a merica se uklopila na 0,15g manje od naseg, reko bi da je malo prikladniji za punjenja ispod 32g olova[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Olovo koja granulacija Vlado,jesi punio za prepelice? [/xhide]

vlada lovac
 [xhide]i49.tinypic.com/zuffgx.jpg
cetiri s leva cal.12, ostala tri cal.16, punio sam sa cetvrtim i filcanim u zvezdu, a za cal.16 samo sa filcanim i tezina 26-28g sa kruznim zatvaranjem
i48.tinypic.com/e9zr74.jpg
i50.tinypic.com/sbiqnp.jpg
oskudacija sa caurama za cal.16
[/xhide]

vlada lovac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Olovo koja granulacija Vlado,jesi punio za prepelice? [/xhide]

[xhide]punio sam 2m 2,4 i 3mm, napunio sam oko 90 metaka i nestalo vise olova, bilo je i par malo naguzvanih ali nista strasno, uglavno se caure sa tvrdjom plastikom lepse pakuju[/xhide]

vlada lovac
 [xhide]Malo u krupnijem planu
i48.tinypic.com/s142li.jpg
i48.tinypic.com/2vinhwp.jpg[/xhide]

kelt
 ovo izgleda super Bravo 2
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

vlada lovac
 Zadovoljan sam kako izgledaju, vremenom bice verovatno jos bolji, ni moj PA im ne nalazi manu iako rade sa osetno manjim pritiskom nego fabricki. Bolje da sam malo stedeo na olovu nego na barutuSmile sitnog olova za prepelicu nema nigde u Nisu

Sniper Hunter
 [xhide]Otišla porudžbina za USA za nove dizne i malo sapuna

i46.tinypic.com/35kjxi8.jpg[/xhide]

kelt
 QQ sto bi reko nas drug ShekiRespekt
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 ja sinoc bio malko vredan posle ove letnje pauze. punio sam neke razlicite kombinacije za prepelicu od 28 do 32 g. i sa razlicitim cepovima. trap28 trap24 sa otkinutom casicom, lovni32, domace izrade od filca itd. posle probe ovih dana javljam o rezultatima
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Bravo maestro! Počeo si da diluješ u malim kesicama Grin lepo izgleda naročito krimpOdobreno[/xhide]

kelt
 pozdrav mom ucitelju. crimp je do mooda. predkrimper je zakon
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,437,562 posete www.srbijalov.com