Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
druze mnogo su ti zanimljive ove posude jel ovo nesto vojno za hranu iveli

To su bata Kelt posude za sterilizaciju hiruških instrumenata ,stare izbačene iz upotrebe ,pa sam ih ja pokupio i koristim ih za sušenje sačme ,od Al su lake i imaju ručke jake vrlo pogodne za ovaj naš posao livenja Grin[/xhide]

Indjijanac
 a čini mi se da mogu da posluže i za pečenje naprimer praseta,punjene paprike,podvarka...
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

MARTIN
 Kolege. Kupio bih lee presu za 16. Novu ili polovnu.
Ako neko ima a prodao bi je, neka se javi.
H A N I B A L

CULA
 pozdrav livcima sacme imao sam sinoc neuspesan pokusaj livenja sacme kroz dizne od 1 mm ali ispadali su samo kao spermatozoidi,
evo slika mog tiganja sa diznama molim za komentare i sugestije kako bih i ja uspeo
pozdrav i natrag na projektovanje
CULA priložio:
3237071020121371.jpg

CULA
 i ova slika nesto ne mogu obe da postavim zajedno
CULA priložio:
3237071020121370.jpg

Sniper Hunter
 [xhide]

CULA kaže:
pozdrav livcima sacme imao sam sinoc neuspesan pokusaj livenja sacme kroz dizne od 1 mm ali ispadali su samo kao spermatozoidi,
evo slika mog tiganja sa diznama molim za komentare i sugestije kako bih i ja uspeo
pozdrav i natrag na projektovanje

Pozdrav kolega ! iveli moj savet izbuši rupice na diznama od 0,5 ili 0,8mm za početak ,kada to usavršiš i uđeš u štos onda idi sa diznama od 1mm mada se sa njima lije malo teže.[/xhide]

kelt
 [xhide]braco Cula masina ti je izvanredno zamisljena svidja mi se sto je cetvrtasta. ajd jedan blic savet pa pici dalje. trebas povecati visinu kapanja. najlakse ces tako sto ces obrusiti dizne tamo gde je rupica za jedno 2mm a ako opet bude lose onda razglavi malo profil il daj celoj masini malo veci ugao mada je vec rampa pod jakim uglom. vidi, u tvom slucaju kapljica padne na rampu te posto nema dovoljno kineticke energije da malko odskoci i da se odkotrlja ona samo sklizne po glatkoj povrsini(nadam se da si ispolirao rampu sa N800 vodobrusnim)inace sve ostalo je ok samo ne grej previse da ti ne prste kokice i u tu vodu sipaj jedan deci fejrija da malko razbije povrsinski napon vode.[/xhide]
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

CULA
 hvala na savetima
promenio sam dizne posto ove moje matice m10 nisu bile od punog materijala a hanter mi je podvukao da one ne mogu
pa sam bio prinudjen da uzmem pune m8 jer kod nas u raski nemaju m10 od punog materijala takodje nemaju manju burgiju od 1 mm
poliram bolje rampu pa javljam o promenama ..........

CULA
 pozdrav svima a posebno hanter-u i keltu na podrsci i nesebicnom poklanjanju znanja iz drugog puta sam uspeo da lijem sacmu i ja sam zadovoljan mada imam neke
izmene da izvrsim pa mogu da konkurisem krusiku ha ha salim se molim za komentare izlivene sacme

kelt
 izmene hehehe ja sam menjo jedno 5 puta dok nisam naso pravuenaiveli 3samo rokaj druze i dobro dosao u USRS(united serbian reloading society) klub Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

CULA
 nece slika da izadje

Sniper Hunter
 [xhide]Čekamo slike ......iveli[/xhide]

CULA

CULA kaže:
evo slike
CULA priložio:
daki_1.jpg

CULA
 a evo i zavrsene grafitirane i kalibrisane
moze to i bolje ali za prvi put je dobro

CULA
 a sinoc sam napravio i novu masinu za livenje jos da nadjem olovo i proba mislim da sam sa ovom otklonio nedostatke stare jer ce grejanje rampe biti jace

car2
 Bre ljudi ce se potrujete od tog olova ,koristite neku zastitu masku dok lijete, ja jednom topio olovo isparenja su cudo, a inace svaka cast na ulozenom poslu oko olova i punjenja.
Licno i ja volim sam da napunim svoje patrone,poz svima koliko vas ima

Sniper Hunter
 [xhide]

CULA kaže:
a evo i zavrsene grafitirane i kalibrisane
moze to i bolje ali za prvi put je dobro

Ako ti je za utehu ni moje prvo livenje nije bilo bolje

i48.tinypic.com/wbrzg2.jpg

tako da samo napred i ne brini doći će sve na svoje mesto, samo još nešto ,mislim da posuda od čelika nije najbolje rešenje ,aluminijum se lakše zagreva ali ako postaviš dovoljno jak grejač ....uostalom da ne filozofiram puno samo napred eksperimentiši Odobreno[/xhide]

CULA
 najbolja bi bila od bakra ali je on skup a vari se srebrom sto je opet skupo a nemam ideju ko bi to mogao da radi
aluminijum takodje dobar ali opet moram traziti nekog ko ga vari i tesko mogu naci debeo aluminijumski lim
tako da sam se odlucio na 6 mm lim i homemade izradu nisam je jos probao ali cim skupim olova javljam se sa novim iskustvima

kelt
 ovih dana Grunf je malo majstorisao sa necim sto dosad nije radio. naime, radi se o nadaleko cuvenom kalibru 16 i alatu za savrseno zatvaranje. predkrimper krimper i uzorci
kelt priložio:
16ga.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]To bata kelt samo šljakaj!Bravo 2iveli[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,619,383 posete www.srbijalov.com