Danas je tužni pomen: obeležavamo 40 dana od donošenja nikad sprovedene odluke Skupštine LSV da rukovodstvo saveza dostavi podatke o poslovanju ćerke firme Vojvodjanski lovac d.o.o.! Ova odluka je voljom rukovodstva saveza ostala MRTVO SLOVO NA PAPIRU, pa tim povodom i dajemo ovaj tužni pomen.
Pomen ovoj odluci će se održati širom Vojvodine biranim rečima. Bogosluženje nije planirano, ali nije isključeno pominjanje Boga, familije i svih svetaca.
Predlažemo korisnicima usluga pomenute firme i poslovnim partnerima, ako žele i mogu, da povodom 40 dana od donošenja nikad sprovedene odluke Skupštine saveza uplate donaciju rečenoj firmi ili LSV-u, kako bi mogli da se nabave kompjuter, štampač i hartija za štampanje izveštaja o radu renomirane ćerke firme.
Datum kada se očekuje zvaničan SPROVOD odluke nije preciziran.
Neka je slava odluci Skupštine LSV!
Ožalošćeni lovci.
Jedina izmena u gore citiranom tekstu jeste da je prošlo evo 55 dana od kad je Skupština LSV donea odluku da se njenim članovima, kao osnivačima, dostave podaci o poslovanju firme Vojvodjanski lovac doo.
Ni predsednik LSV Milan Pažin, ni zamenik predednika Miloš Beuković, ni predsednik Skupštine LSV Ferenc Irmenji, ni sekretar LSV Dejan Milkov, ni predsednik Nadzornog odbora Rade Medić, ni jedan od njih nije do sada omogućio sprovodjenje odluke Skupštine LSV!
Pet ljudi kojima je dužnost da sprovode ili kontrolišu sprovodjenje skupštinskih odluka nisu do sada uradili ništa po tom pitanju - podaci o poslovanju firme nisu dostavljeni osnivaču te iste firme!
A delegati su baš skoro jednoglasno zatražili da se podaci dostave...
Sigurno će članovi Skupštine LSV biti oduševljeni kad vide kako rukovodstvo, koje za svoj rad odgovara toj istoj skupštini, jednostavno ignoriše odluku delegata!
Da je u pitanju neka donacija za tzv. naučno istraživački rad za nekog vidjenijeg člana uprave LSV, kladim se da bi to rešili u roku od par dana, pa makar radili na UO rtv. rebalans fin. plana!
Posto ona petorica duznih nece da obaveste svoje clanove o poslovanju Vojvodjanskog lovca- privrednog drustva za razvoj lovstva (?)- evo Gedza ce da pomogne svojoj neopravdano ignorisanoj braci iz Vojvodine.
Za razliku od 2011. godine kada je bilo neto gubitka u poslovanju u iznosu od 865.000 dinara, u prosloj 2012-oj godini, VL je ostvario neto dobitak u poslovanju u iznosu od 793.000 dinara. Inace doslo je do pada prihoda u odnosu na proslu godinu. Sa 15.326.000 dinara prihoda u 2011. godini, u 2012 oni iznose 12.055.000 dinara, sto znaci da su rashodi iznosili oko 11.262.000 dinara, iako je u ovoj godini doslo do povecanja zaposlenih na tri radnika u odnosu na 2011., kada je bilo dva zaposlena.
Nije fer da Vas ja obavestavam o detaljima prihoda i rashoda i na taj nacin oduzmem zadovoljstvo Milanu, Milosu, Milenku, Dejanu ili Ferencu, koji samo sto nisu.....
Verujem da je znacajan doprinos ovakvom "domacinskom" i pozitivnom poslovanju VL dalo i kriticko pisanje na ovom forumu!!!???
Kazu da "klepan kamen, bolje melje".
PS. Pa za cega bre braco placate onih 1200 dindzi godisnje ako jedan Gedza, koji nije clan ni jedne vise lovne asocijacije, mora da Vas upoznaje sa poslovanjem privrednog drustva ciji ste osnivaci i vlasnici?????? Sram ih bilo
DakiNS kaže:
Kako reče naš kolega Toto ;" Vode rovovsku borbu" , za opstanak na položaju. I nikada mi nije odgovorio na pitanje da li i sam u to verujeA mene stalno kopka zašto se Pažin na skupštini branio da nema pranja para. A sa druge strane eto već skoro dva meseca kriju podatke o finansijskom poslovanju Vojvođanskog lonca. Ne sećam se da je iko na forumu pominjao pranje para, sve mi se čini da mu je izletelo, i mislim da je baš to u pitanju.
kao u vicu o malonm perici kad ga uciteljica pita;perice sta si ti radio za vikend,a on kao iz topa odgovara;ja nisam ukrao komsinicine kolace nego brate gedzo odakle ti podatci o poslovanju lonca???
Brate Gedžo stvarno ne znam za šta i zbog čega lovci plaćaju ali kada vidim ove moje koji uglavnom pojma nemaju o tome kako ekipa u LSV samo "proizvodi gubitke" a ne smeju ni da pitaju dođe mi da svisnem od muke.
To su takve ovce za šišanje da to nije normalno. Ovi u LSV mora da se smeju svaki dan kad vide da i pored svog ovog pisanja po forumu, gomile dokaza o lošem rukovođenju sa krovnom organizacijom lovaca Vojvodine oni i dalje plaćaju namete ovim haračlijama da ne kažem dahijama.
Veruj da mi ni samom nije jasno kako i zbog čega smo takve budale pa prvo i pre svega ove u LSV i LSS doživljavamo kao neke male Bogove a ne kao ljude od krvi i mesa kakvi smo ti, ja i ostali. Potom mi nije jasno kakvim to mađijama dahije iz LSV-a uspevaju da zaslepe ove jadnike da im plaćaju tih 1.200 dinara i zbog čega kada su im lovišta poluprazna, nekim LU fale planska dokumenta koja im je LSV preko svoje ćerke firme ostao dužan, ovi lupaju Oktavije, nikom ne odgovaraju... Dakle jedno totalno rasulo u lovstvu da se ne zna ko pije i ko plaća.
A zna se kada je mutna bara lako je loviti u mutnom jer puno vremena mora da prođe da se taj mulj slegne.
O ljudskom mulju i talogu nekom drugom prilikom.
Pozdrav za kolege iz Vlasotinca uz onu sa reklame: "Ja sam se tih muka rešio" i da znate da vam zavidim.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
DakiNS kaže:
Kako reče naš kolega Toto ;" Vode rovovsku borbu" , za opstanak na položaju. I nikada mi nije odgovorio na pitanje da li i sam u to verujeA mene stalno kopka zašto se Pažin na skupštini branio da nema pranja para. A sa druge strane eto već skoro dva meseca kriju podatke o finansijskom poslovanju Vojvođanskog lonca. Ne sećam se da je iko na forumu pominjao pranje para, sve mi se čini da mu je izletelo, i mislim da je baš to u pitanju.
kao u vicu o malonm perici kad ga uciteljica pita;perice sta si ti radio za vikend,a on kao iz topa odgovara;ja nisam ukrao komsinicine kolace nego brate gedzo odakle ti podatci o poslovanju lonca???
Sve smo to do sada napisali baš na ovoj temi. Samo ima jedna bitna razlika što nas interesuju stavke rashoda
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Gedza66 kaže:
Za razliku od 2011. godine kada je bilo neto gubitka u poslovanju u iznosu od 865.000 dinara, u prosloj 2012-oj godini, VL je ostvario neto dobitak u poslovanju u iznosu od 793.000 dinara. Inace doslo je do pada prihoda u odnosu na proslu godinu. Sa 15.326.000 dinara prihoda u 2011. godini, u 2012 oni iznose 12.055.000 dinara, sto znaci da su rashodi iznosili oko 11.262.000 dinara, iako je u ovoj godini doslo do povecanja zaposlenih na tri radnika u odnosu na 2011., kada je bilo dva zaposlena.
Nije fer da Vas ja obavestavam o detaljima prihoda i rashoda i na taj nacin oduzmem zadovoljstvo Milanu, Milosu, Milenku, Dejanu ili Ferencu, koji samo sto nisu.....
Verujem da je znacajan doprinos ovakvom "domacinskom" i pozitivnom poslovanju VL dalo i kriticko pisanje na ovom forumu!!!???
Kazu da "klepan kamen, bolje melje".
PS. Pa za cega bre braco placate onih 1200 dindzi godisnje ako jedan Gedza, koji nije clan ni jedne vise lovne asocijacije, mora da Vas upoznaje sa poslovanjem privrednog drustva ciji ste osnivaci i vlasnici?????? Sram ih bilo
Pored podataka o ukupnim prihodima i rashodima, na skupštini su tražene i druge informacije, u nekih 15-ak pitanja, i ta pitanja su objavljena u zapisniku sa Skupštine. Šturi podaci iz evidencije APR nisu dovoljni. Kako kažu ljudi, djavo je u detaljima, a detalji se nalaze u evidenciji firme; problem je što se članovima SKupštine LSV - osnivačima firme, ne omogućava uvid u tu evidenciju. Ako je sve čisto, kako tvrde u rukovodstvu LSV (a ja verujem njima na reč;) ), onda ne vidim ni jedan razlog da podatke ne objave.
Nije samo, Daki, interesantna rashodna strana (analitika), nego i prihodna strana - da se lepo vidi koliko prihod je ostvaren recimo od obavljanja poslova upravnika lovišta, i u koliko lovišta i na kojoj površini te poslove obavljaju ljudi iz firme VL? Postoji onaj propis koji ograničava površinu po jednom upravniku lovišta na 60 000 ha maximalno, a ja verujem da je ovo poznato gospodi iz firme VL.
Gedza66 kaže:
.......
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Fino... Da li je osnivač firme VL doo - Skupština LSV - ikada raspravljala o radu svoje firme i postignutim rezutatima? Ili je UO LSV na neki meni potpuno nejasan način, i po kom osnovu, preuzeo ulogu skupštine firme VL doo?
Obzirom da je firma navela da je u 2012. godini ostvarila dobit od oko 700 000 dinara, a da je ta dobit na kraju 2012. godine bila nerasporedjena, KO je doneo odluku na koji način će dobit biti plasirana? Da li će biti korišćena za pokriće gubitaka iz prethodnih godina, ili će osnivač dobit povući i koristiti za ostvarivanje ciljeva za koje je osnovano udruženje gradjana Lovački savez Vojvodine?
Obzirom, takodje, da je prema finansijskom izveštaju LSV firmi VL doo prebačeno na ime raznih usluga oko 4 miliona dinara, onda ispada da je VL na neke druge načine ostvario prihod od oko 8 miliona; ja pretpostavljam da je veći deo tog novca naplaćen od LU upravo po osnovu usluga za obavljanje poslova upravnika lovišta! Ako znamo da je neka cena za te poslove oko 200 000 dinara po jednom lovištu, može se pretpostaviti da firma VL obavlja te poslove u 20-25 lovišta.
Naravno, nema šanse da se iz ovih podataka vidi kolike su plate u firmi VL, niti da se vidi koliko je naplaćeno dnevnica i drugih naknada.
Nema šanse ni da se vidi da li je bilo i koliki je prihod od lovnog turizma koji je obavljan preko firma VL doo.
Da podsetim da je ovakav rezultat postignut praktično bez troškova, jer firma VL doo koristi prostorije, logistiku i opremu Lovačkog saveza BESPLATNO! Pošto troškova poslovanja praktično NEMA ili su zanemarljivi, onda ispada da je skoro ceo ukupan prihod možda otišao na isplatu LD i primanja zaposlenih, ili na neke druge adrese?
Da upitam sve one koji čitaju ovo: da li bi ste vi nekom dali ZA DŽABE svoj prostor i opremu da radi neki posao, a onda da taj neko vama uredno naplaćuje posao koji obavi za vas?
Prostor i oprema Lovačkog saveza Vojvodine nisu vlasništvo ni Pažina, ni Beukovića, ni Zeremskog, nego je ta imovina vlasništvo svih lovaca članova saveza! Kako onda neko može da koristi to besplatno, i usput još da od lovaca dodatno naplaćuje svoje usluge, koristei tu istu imovinu? Ima li nečeg moralnog u takvo odnosu?
OSNIVAČ FIRME IMA PUNO PRAVO NA UVID U POSLOVANJE FIRME!
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo danas dajemo dvomesečni pomen skupštinskoj odluci o dostavljanju podataka o radu firme VL! Razmišljam da odnesem Zapisnik sa Skupštine LSV, pa da je neki čestiti pop okadi, da obavi osvećenje, pa će možda neko kome je to dužnost onda i da sprovede tu odluku! Ili je, ne daj Bože, tu odluku zaposeo nečastivi, kad se ne sprovodi, pa možda treba da angažujemo isterivače?
Ja ne znam šta se dešava u glavama čelnih ljudi u LSV, ali zaista nije normalno da se neko ovako indolentno ponaša prema Skupštini LSV i njenim odlukama. Provodjenje skupštinske odluke ne može i neće biti dovedeno u pitanje, na jedan ili drugi način, lakši ili teži.
Zar iskustvo koje je prošao i prolazi LSS i Popović nije bilo dovoljno da se drugi nauče kako ne treba raditi? Onomad su se čelnici LSV na sva zvona dernjali kako nije poštovan Statut LSS i zakoni.
A šta onda sada rade ovi iz LSV? Pa isto to što je onomad radio LSS - ne sprovode ni svoje odluke!!!
Dvojni aršini ne važe: ako ste znali da drečite onomad i da budete principijelni u zahtevima, onda sada to lepo primenite na sebi!
Sramota je za savez sramota je za čelnike saveza, da ovako pokušavaju da izbegnu izvršenje svojih obaveza povodom odluke Skupštine LSV!
Obaška, što su u medjuvremenu napravili još nekoliko lepih brljotina, pa sad, kako čujem, problem imaju i u PSPŠV, a kanda i u firmi VL. Videćemo šta će od svega ispasti - država je zaista predugo ćutala, možda je NEKO sada odlučio da je bilo dosta?
Šta će sada savetovati lovcima i upravama LU čelnici saveza i ljudi iz firme VL, povodom dostavljanja podataka u Ministarstvo, za centralnu bazu podataka o lovištima? Kako da ljudi po LU popune one tabele, kad nemaju lovnu osnovu? Kako objasniti rebalans fin. plana i trošenje novca bez odluke Skupštine? Kako da se objasni deljenje lovnih karata na način kako je to radjeno u prostorijama LSV? Kako objasniti odobravanje GPGL, bez lovne osnove, sa nekim podacima koji ponekad nemaju blage veze sa stvarnoću? Da li su GPGL odobravani 'na reč' velikog vezira iz Vojvodjanskog lovca, a pohatišerifu Sulejmana?
Ovo su jako krupna pitanja!
Kako objasniti postupak ustanovljenja i dodele lovišta na način koji se u nekim stavkama kosi sa ZODL? Šta ako se desi da neka Rešenja o ustanovljenju i dodeli budu poništena, a ima indicija da će tako i biti, povodom tužbi nekih LU, koje su (ako je tačno) poslate?
Ko će iz vojvodjanske vertikale odgovarati za ovakve stvari?
Da li je to sve? Bojim se da nije; kada bi ovaj moj kompjuter mogao da govorio pričama i pričicama, o stvarima 'koje svi znaju' ali se teško dokazuju, mada, kada ima volje, sve se može... Predaleko su otišli neki ljudi iz LSV u svom osećanju svemoći, nedodirljivosti i samovolje, ali primećujem da se čak i u vrhuški LSV javljaju pukotine u razmišljanjima, a bezrezervan podrška se topi - poneko je počeo da razmišlja šta sve može da se desi, pa izgleda neće više da daje pokriće 'in bianco'. Ako je neko (po sopstvenim rečima) 'dobar sa Andjelkom', to ne znači da može da radi šta hoće.
Zvao me predsednik da mi kaže da više ne pišem jer je "nešto" o "Vojvođanskom lovcu" doo stiglo iz LSV-a.
On nije imao vremena da pročita pa ne zna tačno o čemu se radi, ali ću ja danas-sutra otići da to "nešto" uzmem! 
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Zvao me predsednik da mi kaže da više ne pišem jer je "nešto" o "Vojvođanskom lovcu" doo stiglo iz LSV-a.
On nije imao vremena da pročita pa ne zna tačno o čemu se radi, ali ću ja danas-sutra otići da to "nešto" uzmem!
Baš lepo od tvog predsednika, što je izgleda prihvatio ulogu glasnika čelnika LSV. Poznato je da pisanje na Srbijalov prilično intrigira neke iz LSV, verovatno zato što ono što pišemo itekako ima osnova, i nije bezveze!!! 'Oće to da žulja...
Možda stigao poziv za prvomajski uranak?
Moguće je da je stiglo nešto povodom firme VL, jer su u prethodnih 10-ak dana dva puta sastančili ljudi iz UO LSV, jednom povodom usvajanja izveštaja o radu firme VL (proglasili su izgleda sebe kao skupštinu privrednog društva?), a drugi put redovna sednica UO.
Videćemo... Moguće da su poslali samo neke neupotrebljive podatke; odluka Skupštine je da se dostavi detaljan izveštaj za 2011. i za 2012.! Nadam se da nikom nije palo na pamet da pošalje ono što piše na sajtu APR, šturi podaci o ukupnim prihodima i rashodima - ako su to uradili, neće valjati!
Sremac75: "...Zvao me predsednik da mi kaže da više ne pišem jer je "nešto" o "Vojvođanskom lovcu" doo stiglo iz LSV-a..."
A-ha. Pa tek ima da se raspišemo. Tek ima da tresemo to drvo dok svi ne popadaju kao zrele kruške.
Na jednoj drugoj temi Bejbe je napisao:
"...Nas su ti derani i okupili. svojim dobrim radom, i HVALA IM NA TOME...a ondak je red da ih se uvek i spomenemo kad se skupimo..."
Ne da im hvala, nego im hvala do neba. Jer kad bi ja mogao da upoznam Lalu, Dakija, Bejbea, Sremca, Snipera, Slavu, Mišu, Podunavca, Klaju, Indjijanca, Robiju, Rančera...itd, i neka mi ne zamere neprozvani, a onda svi mi zajedno Gedžu, ošu i ekipu iz Vlasotinca čak... Virus Srbijalova širi se polako Srbijom i to mi je izuzetno drago.
Ovde se, na ovim stranama gospodo iz LSS i LSV, na ovom forumu, piše kodeks lovaca Srbije, ovde se na ovom mestu piše slobodno mogu da kažem lovačka istorija koja se njima tako ne sviđa i koja ih boli.
E baš me "boli" što ih boli. I treba da boli, jer tek će da boli...
Pisanjem na ovom forumu mi smo se jasno distancirali od takve gospode jer mi nismo isti svet. To su dva različita sveta. Njihov i naš. I meni je drago da nisam deo "njihovog" sveta. Drago mi je da sam upoznao gomilu običnih, normalnih ljudi o kojima Oni mogu samo da sanjaju.
Ne shvatate gospodo iz LSV-a da ste vi u stvari na neki način "obeleženi" vašim postupcima i da će malo po malo da vas lovačka javnost ( obični lovci ) izbegavaju kao da ste kužni. A vi se zapitajte zbog čega. Kada se budete pojavljivali u vašim sredinama pitanje je samo vremena kada će običan, normalan lovac da vam okrene leđa i u sebi vam složi sve po spisku.
Da ne kažem da neće hteti da sedne za isti sto za vama jer će mu biti mučno da sedi sa onima koji upropastiše lovstvo u Srbiji.
Kome ćete vi da budete autoriteti jednog dana kada niste uspeli da LSV. LSS sačuvate kao institucije nego ste ih svojim ponašanjem srozali na najniže grane.
Lepo kaže Lala - do juče ste kritikovali LSS a sada sami ne poštujete Statut i odluke najviših organa. Sami pravite odluke o rebalansu, sami prebacujete novce lovaca Polj. fakultetu, a detetu kome je preko potreban svaki dinar da sačuva svoj život ne dajete ni dinara.
Kako radite tako će vam i biti. Jer tiha voda breg roni.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
U toku dana ćemo moći da vidimo šta su to napisali gospoda iz LSV o poslovanju ćerke firme, brzinski uvid u neke podatke me je frapirao - tamo se puno stvari u ciframa ne slaže, a bisera ima koliko hoćeš!
Kada materijal bude dostupan u celosti, komentarisanje ćemo nastaviti na temi 'Vojvodjanski lovac'.
Ima tu neslaganja cifara, ima minusa, a ima i nekih subvencija iz državnih para, ovaj put još zanimljivijih...
Početkom februara meseca ove godine u Bugarskoj je, u organizaciji Lovačko-ribolovačkog saveza Bugarske, organizovan seminar/predavanje na kojem su učestvovali Zoran Popović i Miloš Beuković, predstavljeni kao profesori fakulteta.
Tom prilikom je g.Beuković, pored dosta statističkih podataka, nakon prezentacije odgovarao na pitanja prisutnih. Tako je izneo i način na koji dolazi do uzoraka potrebnih za odredjivanje starosti populacije zeca (parafraziram: 'dam ja dva moja studenta i sekretaricu, i još jednu ženu platimo...' ), što je zaista ispod nivoa jednog ozbiljnog čoveka iz nauke.
A još goru i mnogo ozbiljniju i štetniju izjavu je dao govoreći o brojnosti zeca, kada je dozvolio sebi da lovce u Srbiji deli po nacionalnoj liniji i da generališe, pa je tako izvoleo izjaviti, pola u šali a kasnije je rekao ozbiljno (dok se publika smejala i žagorila), da u Vojvodini zeca najviše ima tamo gde lovištem gazduju Madjari, Rusini i Slovaci, dok tamo gde je etnički čisto srpsko mesto ima manje, valjda odstreljuju neumereno ili nemaju lovnu kulturu i tradiciju!?!?! Pominjao je i Austrougarsku, i kult lova i tradiciju u delovima koji su bili u sastavu te monarhije, kao da tradicije i kulture lova nema na drugim mestima i u drugim narodima...
Mislim da bi zbog ove izjave g. Beuković morao da se izvine SVIM lovcima! A možda bi i Sud časti LSV mogao da ima posla, povodom ovoga, mada čisto sumnjam, imajući u vidu odnose u rukovodstvu LSV!
Sve to je izrečeno u inostranstvu, na zvaničnom skupu, za govornicom, pa mogu misliti šta su Bugari pomislili, dok su se smejali i žagorili, kada Beuković takve stvari priča. Da li su ljudi iz rukovodstva LSV videli ovaj snimak, i da li je ikom palo na pamet da pita Beukovića šta takve izjave znače? Ovakve izjave čak ni obični lovci u svojim neobaveznim ćaskanjima ne iznose, a kamoli zamenik predsednika LSV!!! Mene su ovakve izjave zaista iziritirale, i iznervirale, jer mi je pun nos deljenja po nacionalnim linijama! Sramota!!!
Postoje samo sposobna i nesposobna rukovodstva LU; potpuno je nebitna nečija nacionalnost za gazdovanje lovištem, bitno je samo da li neko dobro ili loše radi. Povezivati uspešnost gazdovanja zecom (ili bilo kojom drugom vrstom divljači) sa nečijom nacionalnosti, je totalna glupost, ali eto i to može da se kaže!
Šta bi se desilo da recimo na skupštini nekog LU neki lovac počne da priča ovako i da generalizuje - da su Madjari, Slovaci i Rusini bolji od Srba, ili obrnuto? Garantujem da bi u dosta mesta prošao kao bos po trnju, jer bi od jedne ili druge strane bio okarakterisan kao neko ko deli lovce!
Mislim da ovakav nastup ne priliči dugogodišnjem predsedniku i sadašnjem zameniku predsednika LSV, a još manje jednom intelektualcu sa profesorskom i doktorskom titulom! Obaška što je malo degutantno da jedan profesor dva meseca, kako kaže, angažuje svoje studente, zaposlenog u LSV i sekretaricu, da obrade 8000 uzoraka očnih sočiva zeca, i još se diči time kako je to vrlo jeftina metoda, valjda zbog jeftinog ili možda besplatnog angažovanja studenata!? A malo kasnije još izjavi da je u Vojvodini zbog analize očnih sočiva zeca članarina za LSV veća nego u drugim delovima Srbije, iako se ta ispitivanja vrše par decenija, i do pre dve godine je članarina bila ista svugde!!! Kakvi su ovo trikovi?!?
Evo snimka, koji traje oko 45 minuta, sporne izjave su date posle 41. minuta!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻