Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
DakiNS
 Momci samo budite oprezni da vam ne padne na pamet da svoju mundžu koju ste punili u inostranstvu unosite u srbiju jer je to krivično delo i mogli biste da se u Srbiji zauvek oprostite od lova i oružija.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

DakiNS kaže:
Momci samo budite oprezni da vam ne padne na pamet da svoju mundžu koju ste punili u inostranstvu unosite u srbiju jer je to krivično delo i mogli biste da se u Srbiji zauvek oprostite od lova i oružija.Lovac 3

Da ne idem u off topic uz pušku koju prijaviš na carini i poziv za lov mislim da ima pravo da se unese određena količina municije? Ili se varam Daki?[/xhide]

DakiNS
 Na taj način da , samo obratite pažnju da je mundža istog kalibra kao i puškaGrin

Nikola M
 daki... ja sam se toliko zaleteo da sam zaboravio da ima granica.. dobro me podseti inace bi za novu godinu.. sjebo karijeru.. Grin
Dobar Pogled
lovac

DakiNS
 Odobreno

kelt
 kupi svakako kolega lee presu ali ovde rokaj kad dodjes doduse mozes malko komponenti da preteras samo da te ne uvateGrin mozes cepove, dekapislirane caure i sacmu oni nisu eksploziviiveli
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Nikola M
 leelee.. sada ste me navukli na ovu zarazu..sacu da krenem ovde u lov samo da bi mogao da pucam moju municiju..
Dobar Pogled
lovac

BUCKO
 Evo kako bi mogao da se napravi krimper.
Ko ima malo znanja u mehanici ili bravarstvu ce razumeti.
i50.tinypic.com/xmj3ew.jpg
ovo gore je razmontirano

i50.tinypic.com/2hnomm8.jpg
a ovo je sklopljeno

Ko ima nekog strugara mislim da bi mu ovo mogao napraviti vrlo lako

BUCKO
 Ovo je rezultat krinpera kupljenog ovde u Italiji
Mislim da je ipak bolje kupiti dobar krimper celicni jer ce trajati celog zivota.
i48.tinypic.com/35aubrn.jpg

Nikola M
 druze kolega.. pojasni mi kakvo je ovo punjenje..??
Dobar Pogled
lovac

Sasa frrr
 Ovakvo punjenje bi trebalo da siri sacmu, kao dispersante. Recimo za lov sljuke..

BUCKO

Sasa frrr kaže:
Ovakvo punjenje bi trebalo da siri sacmu, kao dispersante. Recimo za lov sljuke..

Da to je dispersante Odobreno

hercegovac

BUCKO kaže:

Sasa frrr kaže:

Da to je dispersante Odobreno

Bit će ovdje i filcane sačme, dok se raspadnu poklopci.Odobravam

DakiNS
 Ja bih pre rekao plutane sačmeGrin

BUCKO
 Izguglajte malo GREENER municija i upoznajte se sa ovin nacinom punjenja Cao poljubac

Podunavac
 Disperzivna municija se puni na više načina, od kojih je jedan i ovaj da se sačma međusobno pregrađuje poklopcima. Može da se pregrađuje krstom koji je deo čepa ili zasebni deo i mešanjem dve različite granulacije sačme. A može i da se puni sačmom nepravilnog oblika koja daje širi posip od pravilne. Zajednička karakteristika sve disperzivne municije je izostanak korpice. Premda može da bude i sa plitkom i isečenom korpicom koja se brzo odvaja od sačme odmah po izlasku iz cevi.
Tri prsta 2Kolce

ivanfox
 Bucko da li si testirao tako poprecno predvojen sacmen patron i do koje daljine je efikasan takav metak.Nekada davno kad je u casopisima lovackim pisalo o predvajanju sacme na 3 dela kartonskim podloskama ja sam malo experimentisao pa sam u komori koja je najbliza filcanom cepu stavljao za o,5mm vecu granulaciju ali nisam bas imao neke uspehe u ciljnom sumskom lovu na zeca(na skok).
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

kelt
 drugari Sniper hunter i lovac66 mogu preuzeti svoju robu;)iveli
kelt priložio:
16komplet.jpg

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
drugari Sniper hunter i lovac66 mogu preuzeti svoju robu;)iveli

Blagodarim bata Kelt ! Nema šta majstorski odrađeno !

E ni ja nisam sedeo skrštenih ruku danas,iskoristih lepo vreme da poradim malo u livnici

[movie=youtube]Y8m20KFBQWg&feature=channel&list=UL[/movie]

izliveno oko 100kg sačme od 2-2,1mm ostaje još odlivaka za sutra ...nastavljamo.Kolce[/xhide]

Podunavac
 Druže (Sniper Hunter) jedna zamerka na tvoju municiju. Ne na tvoj rad, nego na korištene komponente. Pošto mi je Lala dao tvoje patrone lane kad je već dobrano zahladilo, opalio sam samo 4-5 komada za probu (i odstrelio fazana sa njom). Ove godine na otvorenju lova kod mene u Veri sam je ponovo koristio i dao pojedinim članovima Srbijalov portala na probu. Svi smo se složili da je municija dobra, lepo izbalansirana sa dobrim posipom i blagim trzajem. Međutim kao i sva naša municija punjena domaćim barutom Milan Blagojević iz Lučana, veoma mnogo prlja cev. A verujem da postoji i odstupanje od serije do serije (baruta). Sa nekim kvalitetnijim i ujednačenijim barutom, tvoja bi municija stvarno bila vrhunska, i retko koja fabrička bi mogla sa njom da se poredi (osim vrhunskih i skupih serija renomiranih proizvođača). Znam da kuburiš sa barutom pošto smo o tome već diskutovali, ali bi trebalo da probaš neku probnu seriju sa kvalitetnijim (skupljim) barutom čisto za probu. Mislim da bi ti mnogi pozavideli na izrađenoj municiji.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,434,741 posete www.srbijalov.com