Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
Dule bub Trnava
 Napokon jos jedna

mrwa22250
 Evo konacno i ja da se upisem.Cekao na strnjici i na drugom kraju vidim dve lije kako se igraju,prilazim polako kroz prvi red kukuruza koji mi pruza zaklon i kad sam bio na 300-njak metara namestam se i pocinjem da vabim.Ispocetka kao da ne cuju,a onda polako odsetase svaka na svoju stranu.Pokusavam jos jednom i jedna krece prema meni iduci razorom izmedju strnjike i kukuruza.Vetar je los a zbog visoke trave u razoru jedva je vidim,pa mi je jedina sansa kada bude na bregu nekih 80-tak m udaljenom.Dolazi na breg i zastaje,jos je ne vidim dobro,a ona ne mrda pa sam ubedjen da me osetila.Jos jedan kratak cijuk i pravi jedan korak oklevajuci i dizuci glavu otkriva belinu na grudima.Puska je na rasljama bipoda od leske,ali posto stojim u prvom redu kukuruza moram malo da iskoracim na strnjiku,pomeram se dvadesetak cm i koncanica poklopi belinu na njenim grudima....
mrwa22250 priložio:
3265lisica_2014_br_1_002.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Mrwa cestitam na odstrelu i cini mi se da padaju samo mladji primerci.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 Hvala zemo,mlade svoje neiskustvo placaju glavom,matoru sam cuo kako lajanjem obelezava izlazak u lov ali u sami mrak kad u optici ne vidim vise nista.

davorcalic
 Čestitke kolega....imaju lepo i čisto krzno....lisica koju sam odstrelio toliko je smrdela da joj nisam prilazio na manje od 5 metara.....a baš sam hteo da je dam na prepariranje...al ono nisi mogao ni da ,,gledaš,, od smrada....još jednom,svaka ti čast
Žena mi Makedonka....ena Shock

sheytan
 Nisam bio neko vreme pri konjpu, pa evo sad da chestitam svim kolegama na odstrelu predatora, a posebno bratu Klaji-misholovcu! Da nema fotki, ne znam shta bih mislio! Bravo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

klaja
 Mrwa nisi napisao na koju vabilicu je dosla ali pretpostavljam da je na misa.
Sheytan evo vec drugi put si se uverio,prvi put ti i Bune pri povratu kuci iz Nestina a evo sada i slikeSmekoFotoznaci kad sl.put napisem palo je big five samo cestitaj nemoj da proveravas a mozes i poslati koji dinarROFLOdobreno.N ije da se hvalim ali odstrelio sam jednim metkom lisicu i tri misaHaHaHaLisica
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

sheytan
 Smeko

Bravo 2

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

mrwa22250
 Ne koristim vabilicu vec vabim usnama naslonjenim na dlan i za sada sam zadovoljan.
Izadjoh i veceras i na istoj strnjici vidim dve lisice kako se igraju,pa opet kroz kukuruz,namestam stap,vabim ne bi li ih malo privukao i u jednom momentu mi se ucini da cu moci obe da odstrelim jednim metkom.Brzopleto pucam i one se daju u beg svaka na svoju stranuJaooo.Na brzinu repetiram i pratim jednu koja se penje uz breg gde je strnjika cista i niska,zastaje da vidi sta se desilo i tu joj je kraj.Okrecem se u pravcu kuda je otisla druga i vidim je kako kasom odlazi prema starom ribnjaku kroz travu koja se u dolini vec dobro probila kroz otkose nepokupljene slame.Pokusavam da je zvizdukom zaustavim ali mi ne polazi za rukom,a vec je dobro preko 200m.Jos par sekundi je pratim kroz optiku i pucam,okrece se u stranu i teturajuci odvlaci u ribnjak uz obilan krvni trag vukuci zadnji deo.Zbog guste trske i obilne rose jer je kisa prestala 20 min pre polaska na teren nisam uspeo da je nadjem i slikam ali njenu seku jesam pa izvolte molicu fino.
mrwa22250 priložio:
3265lisica_broj_2_2014_001.jpg

neca90
 BravoBravo 2

Mrwa,jel 22-250?Sta od municije koristis?Smile

mrwa22250

neca90 kaže:
BravoBravo 2

Mrwa,jel 22-250?Sta od municije koristis?Smile

Naravno,malisa je za ove situacije kupljen,a od mundze PPU,em jevtin,em ucinkovitOdobreno

nidzamotocross
 Mrwa, sve čestitke za odstrelE, svaka čast. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Sremac75
 ZivioRodjo
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Dule bub Trnava
 Bravo kolege svaka cast, samo ovakvim radom i trudom mozemo se nadati pristojnom lovu na zeca i fazana. Na veliku zalost malo je nas ovakvih koji se zimi smrzavamo da bi smanjili kojeg predatora, a u lovu srndaca rado pucamo lisicu ili sakala, neki zale za patonem od 45 din a kamo li karabinski metak koji kosta 150-200 din u proseku. DOBAR POGLED

klaja
 Mrwa jos jednom cestitam..daj veceras jos jednu Foto

Podunavac
 Zemo svaka čast na odstrelima.Bravo 2 Nego imam jedno ozbiljno pitanje za tebe. Može li da se vabi usnama ako nemaš brkove ili oni baš za tu svrhu služe? Ako je tako onda zemo Beybe najbolje vabi lisice.Grin A možda ta "vabilica" pali i kod visoke divljači (na visokim štiklama).
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Hvala kolege na cestitkama,ako Bog da bice jos za vikend(lovimo petak,subotu i nedelju).
Podunavac,bez brkova nemere,tako da ako hoces da te ja i zemara Beybe naucimo toj vrsti vabljenja pustaj brkeiveli 3

golf071
 mrwo svaka cast majstore,krenulo te.iveli ja i Klaja pustamo brkove i bradu.Smeko
Novine

Vuja
 Cestitam na odstrelu!!!

zoranp
 BEZ BRKA NEMA AJDUKA Kalanjikov!!!!!...ZEMARA ALA VERA, A VALA I SVIM OSTALIM KOLEGAMA ČESTITAM NA LOVINI!!
Nego nešto gledam šta je kultura nas sa "zapada"...Klajo ulovi lisa i neće da metne grančicu i oda poštu...NIJE PRIRODNO, nego nahvata časkom nekoliko miševa i stavi lovini "poslednji zalagaj" pa joj oda poštu...ma šte reći nego SAM VRH!!!Bravo 2Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,700,341 posete www.srbijalov.com