Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
slavko75

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

slavko75 kaže:
to kelt majstoje samo puni, da ne zafali,

PS:kako de se ogrebem malo od tebe i snipera za u vasu dzabanu hm...

Lako! Dođeš kod mene u Januaru Rotiljiveli 2[/xhide]

blizi se januar Odobreno
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

ivanatlm
 Zna li neko da mi kaze precnik zumbe kojom bih pravio filcane cepove za kal 16?
Hvala

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

makhunter
 18 mm.

Podunavac
 Jesi li siguran?
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]18 mm je previše naduvaće čauru čaura cal 16 od fiocchi-ja je 17,5mm unutrašnji prečnik računaj na sabijanje prilikom pertlovanja 17-17,2mm ,čep ne sme biti veći[/xhide]

ivanatlm
 DA malo objasnim ovo o precniku zumbe. Imam mesingane caure za kal 16. Zbog tanjeg zida veci je precnik caure pa mi zbog toga i trebaju siri cepovi. Hteo sam da poredjenjem klasicne caure i cepa dodjem do dimenzije filcanog cepa koji meni treba . Svako misljenje,savet,preporuka...je dobro doslo.
Hvala
ivanatlm

arli
 Jedno pitanje za bata Snipera i ostalu ekipu punioca. Koju brzinu sačme može da izgura naš zlatiborac,narvno da sve bude ugranicama normale što se tiče bezbednosti i pritisaka?!Iznenadjen

kelt
 zdravo kolega(inice) ivan-a evo kako ja to radim doduse u kalibru 12. izumbam zumbom 19mm iako je precnik cepa18.5 pa ga posle voskiranja propustim kroz cev precnika 18.5mm. dosad se pokazao odlican samo sto nije uvek iste debljine iako bude od istog parceta filca. naime kod voskiranja treba da se ocedi visak voska da bi ipak imao neku mekocu cep, a to se radi pritiskanjem cepa dok je jos vosak vruc pa ni ne ostane uvek identicno debeo. ti bi mogao-la da zumbas sa 18mm zumbom pa da onda ga potopis u istopljeni parafin(vosak je skup)kad se iscedi i ohladi propustis kroz jednu praznu cauru bez danceta i to bi bilo to. pozzzz... izvini sto iz tvog predstavljanja nisam saznao jesi li kolega ili koleginica
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 kolega arli to pitanje je veoma kompleksno zavisi od mnogo faktora a ni sve serije zlatiborca nisu iste. ali neko normalno punjenje tesko ce ici brze od 360-370m/s
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ivanatlm
 Kolega. Hvala na savetu. Ako jos neko ima neku ideju i njemu hvala
ivanatlm

arli

kelt kaže:
kolega arli to pitanje je veoma kompleksno zavisi od mnogo faktora a ni sve serije zlatiborca nisu iste. ali neko normalno punjenje tesko ce ici brze od 360-370m/s

Fala bata keltiveli

Jank

arli kaže:

kelt kaže:

Fala bata keltiveli

Komšija arli, ako napuniš patronu do vrha tim zlatiborcem dobićeš mnooogo veću brzinu ali možeš da ostaneš bez ramena i puške....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

CULA
 pitanje za forumase dali je moguce puniti 32 kalibar sa lucanskim barutom i ukoliko jeste koliko ide baruta za punjenje mislim da sacme staje 14 ili 16 grama u rio municiji koju smo nasli na nasem trzistu inace drugar je nasledio obrtocepnu puscicu koja je jako interesantna i laka i zainteresovan je da puni patrone 32. kalibra jer se tesko nalaze na trzistu

DakiNS
 Mislim da kolega SaleZR ima takvu pušku , jedino nisam siguran dali i puni sam mundžu (verovatno i puni), ali pretpostavljam ima izvor za nabavku municije pa ga kontaktiraj.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kelt
 nemojte da punite zlatiborcem ekstremno uske kalibre jer u uzoj cevki se razvija srazmerno i veci pritisak. bolje da nabavite nesto bolje ja nebi sa tim eksperimentisaoHmmm
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

CULA
 ponovo slike, nisam siguran da su prosle
CULA priložio:
3237img_20121030_235447.jpg

kelt
 U brate kako si ovde merio sacmu. nesto mi se cini da ce ovo mnogo biti a i neujednaceno. pozzz ...Frown
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

CULA

kelt kaže:
U brate kako si ovde merio sacmu. nesto mi se cini da ce ovo mnogo biti a i neujednaceno. pozzz ...Frown

kinezi su zakon tacnoCenzurisanobarut 34 sacma malo je duza korpica mozda ti zbog toga deluje

Ne iznosite nikakve podatke o količini baruta !Nepravilno doziranje baruta može dovesti do pogubnih posledica ,nije za svaki barut ista mera ,tako da vas molim da ne upisujete količine baruta !!!

Srbijalov Admin Tim !

arli
 E imamo istu mašinu za merenjeGrin

Nikola M

arli kaže:
E imamo istu mašinu za merenjeGrin

Prepustili ste se kineskoj meri??
Dobar Pogled
lovac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,630,558 posete www.srbijalov.com