Lalo pa dozvola za lov je misaona imenica rece neko osim upisivanja na prazan papir o prisustvu i to samo u grupnom lovu pojedinacne dozvole za lov u glavnoj sezoni nismo videli pooooodavno
Sve nepravilnosti u organizaciji grupnog lova i pojedinačnog lova uz stručnog pratioca snosi korisnik lovišta i odgovorno lice korisnika lovišta,započinjanje izvršenja lova po izdatoj dozvoli a ne unošenje podataka u izveštaj od strane vođe grupe i ili stručnog pratioca je privredni prestup kao i kontrola svih učesnika lova vrši vođa grupe ili struč.pratioc moraju ispunjavati sve uslove propisane zakonom i pravilnicima to je valjda poznato svima to traje dve godine, Članstvo u nekom udruženju se stiče na osnovu podnete molbe koja sadrži osnovne podatke io subjektu koji podnosi molbu i dokaz ispunjenosti uslova ,dokaz da ima oruzje i da se ne vodi istraga ili krivični postupak. Upravni odbor L.U. odlučuje po svakoj podnetoj molbi i obaveštava kandidata o ishodu ,NIKO nemože zabraniti članu udruženja da uplatu vrši na žiro račun u utvrđenim rokovima ,ako je neko uplatio a nisu mu priznali tužite ga sudu i 100% dobijate presudu u vašu korist. Preporučio bih članovima koji se pojavljuju na forumu da dobro prouče STATUT L.u.Bojnik, ZAKON O LOVSTVU i sve pravilnike koji su doneseni da bliže urede Zakon o lovstvu, Da bi mogli da ostvare svoja prava koja im pripadaju, nemoj da mi zamerite na upisu treba da se izborite sa ljudima koji znaju napred naveda akta vrlo dobro i ona vas ignorišu na način da im ne možete ništa, samo nije uredu to što vam rade. Sa njima morate angažovati dobrog poznavaoca pravila igre da se izbori, inače vi teško jer čitajući vaše upise površno radite stvari,POZ..
Papiga druže Orginalnu diplomu lice čuva kod sebe a kopiju dostavlja jednom o korisnika lovišta za dodelu lov.kar. kao i kopiju lične karte i oruž.lista i uplata naknade za lov,kar. kada predaje zahtev za dodelu lovne karte uradite u dva primerka jedan vama neka ostane a drugi kod korisnika a pri tom neka upravnik ili neko ko je ovlašćen udari zavodni pečat gde unosi delovodni broj mesto i datum to je onaj četvrtasti pečat i ako vam u roku od 30 dana ne stigne lovna karta onda sa tim dokazima tužba drugačije nemože.Inače svaku molbu,zahtev bilo koji dokumenat od udruženja mora biti zaveden i sa tim dokazima ostvaruješ tvoja prava.poz.
Nigde nema definisano koliki je rok ali pravnik kaže da je to najdalje za 30 dana u OBAVEŠTENJU O POSTUPKU DOBIJANJA LOVNE KARTE Koji je Direktor uprave za šume doneo nema roka.
Zure kaže:
Papiga druže Orginalnu diplomu lice čuva kod sebe a kopiju dostavlja jednom o korisnika lovišta za dodelu lov.kar. kao i kopiju lične karte i oruž.lista i uplata naknade za lov,kar.
Za dobijanje lovne karte nije potrebna kopija oružnog lista, samo kopija diplome, kopija lične karte i kopija uplatnice!
kempi kaže:
Zakonski rok za izdavanje lovne karte je 7 a ne 30 dana, od dana predaje zahteva
Nažalost, prilikom donošenja propisa o načinu i postupku dobijanja lovne karte, nije nigde naveden rok u kojem se moraju obaviti sve radnje, i u kom roku posle predaje zahteva lovac mora dobiti lovnu kartu, ako ispunjava uslove. O tome sam pre godinu dana i više, obavestio nadležne iz Ministarstva, ali ostalo je nedefinisano u kom roku je korisnik lovišta dužan da podnosiocu zahteva za lovnu kartu, istu obezbedi.
Neku analogiju oko rokova možemo povući imajući u vidu rokove iz Zakona o upravnom postupku, gde je rok za rešenje po zahtevu mislim 30 dana.
Da ne bude zabune mi smo kao novoformirano LU trazili od svih da se prilikom uclanjenja donese i kopija oruznog lista i original na uvid toliko o tome
Zure,koji zakon covece!?Pa da postoji pravda i zakon u ovoj zemlj ne bi postojale ovakve teme na forumu!Mozemo mi da doktoriramo Statut,ali slabe vajde,sve prijave se sklone kad dodju do suda i ceka se da zastare.Kad god se neko zalio na razvlacenje postupka,dobijao je odgovor da sud ima precih predmeta od nekog tamo udruzenja,a da smo bili malo ostriji,i nama bi taj isti sud pisao prijave i oduzimao oruzje.Moramo sve nekako da cutimo i cekamo da se smiluju.Jos od prosle godine 05.05.2011.predata je tuzba protiv Radonjica i bez obzira na intervenciju kod tuzilastva dokle se stalo sa istom,nisam do danasnjeg dana dobio odgovor!Poslao sam Papigi neke dokumente pa ce ih objaviti,a tada ce vam sve biti jasno!
Lalo,pa nije lepo da lazemo,jer je istina samo jedna i kazuje da se kod nas godinama lovilo kako se lovilo,pa sad zakonito ili ne ,nije bilo do nas!Mozda bi nam i pomogli da krenemo sa mrtve tacke ako bi nas vi ,kao nasi prijatelji i saborci u isterivanju pravde ,direktno prijavili inspekciji pa da dokazujemo ko je kriv i tako pokusamo da ove zbog kojih i kuckamo po ceo dan,konacno smestimo tamo gde su i zasluzili da budu.Zar ne vidite da se najveci krivac nije ni jednom oglasio na sve ove optuzbe!Radan ga je sigurno izvestio o ovom nasem pisanju.
Papiga,ajde objavljuj one izjave!
Kolega Zure nisam bas siguran da i ti kapiras situaciju ,pa ovde se covece godinama ide u lov bez lovne dozvole odnosno izdaje se dozvola za sto lovaca a u loviste se svesno pusti cetiri stotine [toliko o zakonitom radu upravnika Radana] kakvi izvestaji o izvrsenom lovu to popunjava upravnik posle ,u protivnom se ne bi uklopili sa brojnim stanjem divljaci , a imao si prilike na ovom forumu da vidis kako se vrsi brojanje u nasim lovistima[ ovo opet vezano za to sto kaze Radan da za sve ima dokaze].
Zavodnu knjigu predsednik odnese kuci ,danas ne zavodimo , ostavi za sutra , a sutra nema papira, i sta ces,da tuzis, za svaku sitnicu koju bahati mogu da izmisle .
Oko poznavanja Statuta i ZODL , nije problem sto lovci mozda ne poznaju Statut i Zakone vec sto to neznaju ni oni koji trebaju znati a to su policija,tuzilastvo i sudovi pa i APR kao registrator koji overi Statut nekog LU a da ga i ne pogleda a posle je procedura za ponistaj takvog statuta mukotrpna. U mom udruzenju je na primer Statut donesen u tajnosti i tako i overen, kada smo ga posle duzeg vremena videli ukapirali smo da u njemu nema glavnih stavki propisanih zakonom o udruzenjima kao sto je npr. pokretanje postupka za nadoknadu stete nanete udruzenju itd.
Zure kaze tuzi , pa dok ti dobijes parnicu oni te iskljuce sest puta u montiranim postupcima, pa opet tuzi.
gruja kaže:
Lalo,pa nije lepo da lazemo,jer je istina samo jedna i kazuje da se kod nas godinama lovilo kako se lovilo,pa sad zakonito ili ne ,nije bilo do nas!Mozda bi nam i pomogli da krenemo sa mrtve tacke ako bi nas vi ,kao nasi prijatelji i saborci u isterivanju pravde ,direktno prijavili inspekciji pa da dokazujemo ko je kriv i tako pokusamo da ove zbog kojih i kuckamo po ceo dan,konacno smestimo tamo gde su i zasluzili da budu.
Da sam hteo da se bavim prijavljivanjem svega što stigne kao informacija (proverena ili ne) do Srbijalov Admin Tima, mogao sam samo to raditi, i ništa drugo.
Naša i moja ideja je bila da ovaj forum bude edukativan, a da pisanjem o brljotinama raznih vrsta pokazujemo ljudima kako ne treba raditi. Veruj mi, da u početku nisam imao ni blagu predstavu šta se sve radi i dešava u lovstvu Srbije, a da sada, posle nekoliko godina na forumu, teško da može da me nešto iznenadi. Dakle, nije cilj samo gomilati prijave, nego vršiti i edukaciju lovaca koji su u skoro totalnom neznanju što se tiče propisa, kodeksa i svojih prava, a istovremeno pomoći ljudima koji donose propise i koji kontrolišu sprovodjenje istih, da svoj posao obave kako valja.
Jeste ambiciozna zamisao, ali znaš kako rekoše studenti davne 1968. godine: 'Budimo realni, tražimo nemoguće!'!
Pre ili kasnije, stvari će u lovstvu Srbije morati da krenu sa mrtve tačke - ovako kako se radi, ne može dugo da traje. U tom smislu, jako mi je drago kada vidim da se sve češće javljaju ljudi na forumu, koji su spremni da otvoreno pričaju.
Samo ne bih voleo, da bilo ko zbog svog nekog nesmotrenog upisa, navuče sebi neki problem na vrat. Zamisli kada bih ja sad za sebe napisao, da sam juče bio u lovu, a da nisam imao dozvolu? Pojeli bi me oni koje kritikujem, za doručak!
Ponavljam: za sve što iznesete kao tvrdnju, trebali bi imati dokaz. Ako imate sumnju, a nemate dokaz, onda postavite pitanje.
Zakon o udruženjima kaže da je SKUPŠTINA naj viši organ upravljanja sve ostalo je ispod,vi ako nemate skupštinsku većinu nemožete im skoro ništa,jer će oni papirologijom uskladiti sve ono što je u nadležnosti udruženja, zakon o lovstvu i pravinike koji bliže uređuju primenu zakona nema niko pravo da krši,za sve napred navedeno ako ima takvog javašluka u izvšenju lova morate kada je izvršenje lova u toku pozvati lovnog inspektora ako treba 100 puta ako ne reaguje onda njegovog šefa i tako redom u lancu vlasti dok se nekom ne dosadi da nešto preduzme,lovočuvara proverite dali ima licencu tako i upravnika na sajtu komore ako nemaju prijavite lov.insektoru ako imaju prijavite ih komori i inspektoru da ne kontrolišu organizovanje i izvođenje lova u skladu sa zakonom,Sve ovo mora biti na licu mesta kad se lov obavlja u lovištu 100% dokazi inače kada se lov završi i lovci napuste lovište to je kasno, jer se mnogi preko noći predomisle.Brojanje divljači kontroliše lovni inspektor i ako je on zapisnik napravio i potpiso tu nemožete skoro ništa jedino možda da napravite predstavku u upravu za šume da postoje sumnje ili ako imate dokaz ali sada je septembar šta ste do sada čekali odma se reaguje da je bilo propusta u brojanju divljači tražite kontrolno utvrđivanje brojnosti divljači ida bi se nalogom uprave za šume radila revizija godišnjeg plana gazdovanja lovištem za lovnu godinu. Svaku predstavku ili prijavu neka potpiše vas što više imaće veću snagu,krenite sa mrtve tačke ili ako im nemožete ništa vi im se pridružite.Želim vam puno zdravlja i sreće u daljoj borbi.
A da oko zavođenja pošte ako neću da zavedu u registrator onda im pošaljete preko pošte sa povratnicom imate dokaz pošta se uručuje pravnom licu uz potpis,pečat i datum i imate dokaz.
Kolega sve ovo sto si naveo je lepo i krasno ali lovni inspektor VLASTA STOJANOVIC iz Leskovca NE RADI NEDELJOM po sopstvenoj izjavi,njegov sef u Nisu,kad smo ga pozvali kaze da on ne moze da reaguje jer je to jurisdikcija pomenutog Vlaste i tako u krug ja neznam kako da vam drugacije napisem da oni nece da rade svoj posao i da se vode politikom nezameranja pogotovo ovaj neradnik Vlasta
ti kazes:" ali sada je septembar šta ste do sada čekali odma se reaguje da je bilo propusta u brojanju divljači tražite kontrolno utvrđivanje brojnosti divljači ida bi se nalogom uprave za šume radila revizija godišnjeg plana gazdovanja lovištem za lovnu godinu. "
pa i ovde smo ponovo reagovali ali je i tu bilo sve regularno jer je ono izvrseno u prisustvu lovnog inspektora i uz njegov blagoslov upravnik je svakom rekao prilikom doodele papira i olovke koliko cega od divljaci treba da upise znaci ako hocete shvatite ako ne nema veze,ja sam uveren da sve ovo vama zvuci kao lovacka prica ali je stanje takvo i neznam vise kome da se obratimo da se nesto konkretno preduzme svi cuju vapaje ali niko nista ne preduzima da se ovakvi pilicari jednom za svagda maknu
Za utvrđivanje brojnosti divljači mišljenje je da je pravilniji termin a ne brojanje divljači postoji uputstvo izdato od L.S.S. kako se to radi na terenu koja metoda,koja površina lovišta ,vreme kada se vrši utvrđivanje brojnosti i druga upitstva pročitajte pa će vam biti jasnije izvinjavam se onome ko to zna,nemojte da mi zamerite ali postoji kod mene u narodu uzrečica ,,što južnije to je tužnije,,izgleda da su u pravu.,, Kod vas je izgleda počela privatizacija lovišta pre konkursa za ista a da mi i neznamo,, gde ja ŽIVIM ???????????
svi brojači su saučesnici napisali su lažno stanje brojnosti divljači posle j..... nema kajanja, to je bilo i prošlo nemojte se mnogo okretati iza sebe gledajte u budućnost jer raspravljati o prošlosti je gubljenje vremena tu nemožemo ništa promeniti imate sliku i priliku kako netreba da radite,BORITE SE DA IMATE LOVIŠTE I DA GA DOBIJETE NA KONKURSU I ONI NEKA .
Dugo sam razmišljao da li da se upuštam u polemiku oko svega ovoga i odlučio sam da neću. Samo se javljam Lali i njemu sličnim koji su, bogu hvala, odrasli i lovili u normalnim uslovima, u normalnim udruženjima , pa im je ova naša muka prosto neverovatna i smešna.
Gospodine Lala , kada bih mogao da te povedem ili da sam dodješ u lov nenajavljen ili da prisustvuješ takozvanim izbornim skupštinama, brojanju divljači ili bilo kojoj normalnoj aktivnosti za neko udruženje, ono što bi ovde video bi te u najmanju ruku zaprepastilo. A mislim da bi doživeo bar mali šlog ili infarkt. Da pojasnim situaciju koju vi normalni lovci ne razumete , a ona je kod nas ,,normalna,, jer smo odrasli u takvoj sredini. Izborom predsednika lovačkog udruženja , koje je uvek namešteno i bez kvoruma , predsednik postaje apsolutni gospodar lovišta. Kao da ga je dobio od dede testamentom. On prima i otpušta radnike po svojoj volji bez obzira na stručnu spremu i ugovor o radu, prima i izbacuje članove lovačkog udruženja, apsolutni je gospodar para lovačkog udruženja, dozvoljava lov kad on hoće i koliko hoće bez obzira na kalendar lova LSS. Uvek se šačica poštenih usprotivi i uvek izvuče deblji kraj jer u ovoj državi bez sudstva, inspekcije, zakona njima niko ne može stati na put. E zbog toga se ja ne upuštam u raspravu. Ovo je sve za B92 - INSAJDER i Brankicu Stanković i Jugoslava Ćosića. Bilo bi bar za 3 - 4 dobre epizode.
Samo oni mogu da razmrse ovo zmijsko leglo, da raskrinkaju ove lopove. Ovako samo će ati ovi ljudi koji su potpuno u pravu.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov admin tim
Zure kaže:
svi brojači su saučesnici napisali su lažno stanje brojnosti divljači posle j..... nema kajanja, to je bilo i prošlo nemojte se mnogo okretati iza sebe gledajte u budućnost jer raspravljati o prošlosti je gubljenje vremena tu nemožemo ništa promeniti imate sliku i priliku kako netreba da radite,BORITE SE DA IMATE LOVIŠTE I DA GA DOBIJETE NA KONKURSU I ONI NEKA .
nisu svi brojači saučesnici,jer zna se ko je sastavljao izveštaj o utvrdjivanju brojnosti divljači i potpisao ga.a uvek se može izvršiti kontrolno brojanje i utvrditi se dali je razlika u brojnosti velika ili mala
Veliki Djokica kaže:
Gospodine Lala , kada bih mogao da te povedem ili da sam dodješ u lov nenajavljen ili da prisustvuješ takozvanim izbornim skupštinama, brojanju divljači ili bilo kojoj normalnoj aktivnosti za neko udruženje, ono što bi ovde video bi te u najmanju ruku zaprepastilo.
Cenjeni kolega, nisam ja nikakav gospodin, nego lovac kao i velika većina onih koji ovde pišu. A veruj mi da sam za ovih par godina na forumu čuo i saznao toliko brljotina u lovstvu, da teško da bi me nešto moglo baš zaprepastiti.
Jedino što me uvek zaprepašćuje, to je količina ljudske gluposti; što reče Ajnštajn: 'Samo dve stvari su bezgranične: ljudska glupost i svemir, mada za svemir još nije sasvim sigurno!'.
Molio bih te samo, da poštuješ upozorenje, i da u svom profilu upišeš nešto o svom predstavljanju. Ime i prezime ne moraš navoditi.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?