Kolega Lalo,
koliko vidim ti si jedan od Administratora ovog foruma. Molim te ponovo pročitaj, sve od početka na ovu temu i onda da nastavimo sa diskusijom. Sve izneto ranije se može osporiti ili ne ali činjenice su tu pa da vidimo.
Kako im sada nisu dobri, odnosno sada su baš loši lovočuvari kada su ih ovde toliko hvalili svih ovih godina?
Oko Statuta našeg LU pitaj sve što te zanima i ja ću ti napisati, mogu i da ti pošaljem ceo dokumet Statuta. Inače, Status je 2010god. pisao (prepisao i delmično izmenio od oglednog statuta koji stoji na sajtu LSS) upravo gedza a sada se ne pridržava istog.
Zar misliš da će list predator posvetiti više od 2 strane za naše LU?
Račun je samo paradigma svemu, kako se troši novac lovaca u svojoj kafani za 1h sve zarad delegiranja u LSS.
Čl.13 Statuta LU Vlasotince pored ostalog kaže ,, Skupština donosi odluku o izboru člana Skupštine LSS,,. Znači Skupština a ne lovna oblast u kafani Predsednika LU.
Naš statut (čl.19) kaže da redovnu sednicu Skupštine saziva Predsednik Skupštine.
Ma baš me briga za snimatelja ali ovde je gedza pisao svašta, ima snimak, pominje v.inspektora, topalgol, primical, fazane lovočuvare,... sve same neboluze. Nemam ništa protiv javnosti, nije bitna forma već suština kojoj je cilj zastršivanje članova. Neka objave pa da vidimo o čemu se radi.
Čl. 13 Statura LU pored ostalog kaže ,, Skupština odlučuje o usvajanju plana rada, Finansijskog plana... ,, . Na pomenutoj redovnoj sednici nije usvojen F.plan jer istog nije bilo, samo je doneta odluka o visini članarine. Sada je V mesec. Zar LU treba pola godine da funkcioniše bez finansijskog plana?
Mi sada nemamo Sekretara LU, što je suprotno čl.65 Statuta,, Sekretara bira Skupština sa mandatom od 4god i mogućnošću reizbora bez ograničenja,,. Upravo su djosa i gedza na redovnoj sednici 2015god predložili i članovi smenli legalno izabranog Sekretara. Priča je dugača ali su primili u radni odnos 3-eg lovočuvara da radi posao lovočuvara i sekretara. Sada je njemu istako ugovor na godinu dana i nije više angažovan tako da LU nema Sekretara. Pokušavaju da izdejstvuju da Upravnik lovišta prihvati da bude i sekretar, što on ne prihvata, pa spremaju i njegovu smenu. Zar sada nije jasno da nisu paušalne ocene oko kršenja statuta i ZODL? Zar je spojivo da lovocuvar bude i sekretar ili upravnik da bude sekretar? U kom LU u Srbiji je to?
Niko, barem koliko ja znam, ne pokušava da podeli LU i lovište. Upravo je gedzin otac tome kumovao 1999god. ali je smenjen i lovište u zadnjem momentu nije podeljeno i sve je došlo na svoje.
Politiku upravo meša gedza, on je bio protiv LSS i kada je postao funkcioner OO SNS onda je ućutao jer mu je partijski drug Predsednik LSS. Priča se da sada hoće i svog partijskog druga da dovede za upravnika Lovišta Lužnica, odnosno našeg LU.
Imao sam priliku i zadovoljstvo da upoznam i Gedžu i Djošu, i još nekoliko članova vašeg LU, upoznao sam upravnika lovišta a mislim da sam upoznao i lovočuvare (ili barem jednog od njih). Upoznao sam i Papućku, i Francuza i još neke čijih imena ili nadimaka ne mogu da se setim, na žalost. Kažem da su mi svi ljudi koje sam upoznao pre nekoliko godina delovali kompaktno i jedinstveno. Šta se u medjuvremenu dogadjalo da ste sad tu gde ste, ne znam. Evidentnoa je koincidencija da se nešto pokarabasilo od kada su počeli pritisci da se vratite u LSS.
To što sam adminsitrator nema nikakve veze sa forumskim diskusijama (osim kada se nedolično piše), u forumskim diskusijama smo svi ravnopravni i iznosimo svoje mišljenje. Niko nije a priori u pravu ili u krivu, pa ni ja, makar da sam 100 puta admin.
Ja mislim da bi bilo najpametnije da svi vi lepo sednete za sto i spustite loptu, i da u normalnom ljudskom razgovoru rešite svoje probleme. Ne može vam probleme rešiti ni Srbijalov, ni Predator, ni Lala, ni lokalni političari.
Jbt., kad god je neki cirkus u lovstvu, pre ili kasnije dodješ do petljanja politike!? Batalite to, razmišljajte lovački, domaćinski i ljudski. Ovo važi i za tebe i tvoje istomišljenike, Vlasotinac, ali važi i za Djošu i Gedžu. Manite se politike, politika je ku.r.va, to su još naši stari ukapirali!
U pravu si za politiku, podržavam tvoje mišljenje u potpunosti...
Nisam član ni jedne stranke i protiv sam mešanja politike u svim sfreama našeg života, naročito u LU. Napisao sam svoje mišljenje, ko i kako meša politiku, članstvo ili ne u LSS.
Naravno da treba da se razgovara i da svako iznese svoj stav. Moje pisanje da si ti Administrator se odnosilo na to da mi se čini da malo tendenciozno komentarišeš situaciju u našem LU i samo sam ti predložio da pročitaš sve od početka sta su drugi, pa i ti pisao, od kada je pre 5-6god. otvorena ova tema pa da nastavimo diskusiju. Tu je bilo priče i o lovočuvarima i o članstvu u LSS.
Kolega pre 5-6 godina bili ste složni , ja sam bio mlad ,lep, visok, crnokos , plavook , a sada sam deda. Sve se menja pa i ljudi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lalo, mozeš li da napišeš kako si upoznao pomenute lovce iz LU Vlasotince.
Da li si bio u prolazu i slučajno ste se upoznali ili si bio u lovu u našem lovištu sa nekim?
Uputio sam te koje teme da pogledaš. Bili smo gosti u vašem LU. Lovili sa tvojim kolegama , noćili , spasio sam život povelikom vepru kod Bugarske karaule Papućka mi je svedok i prelepo se družili u lovačkoj kući kod gatera.
Pretpostavio sam da ste ti Daki, Lala i još 5-6 vaših drugara to bili. Danas sam ukapirao ali da vas ipak pitam.
Bilo mi je sumnjivo zašto tendenciozno vas dvojica komentarišete stanje u našem LU ali mi je sada jasno.
Nemam ništa protiv druženja lovaca i gostiju koji dođu kod nas u lov, naprotiv to je lepo.
Ali da razjasnimo neke činjenice.
Bili ste 2 dana naši gosti na čiji poziv?
Znate se sa djošom i gedzom od ranije ili ste stupili u kontakt preko ove teme i oni vas poyvali da dođete u goste?
Da li je naše LU za vas 10-u obezbedilo hranu i piće za 2 dana ili ste vi doneli svoje?
Da li ste uradili ili na neki način pomogli da se uradi lovna osnova za naše lovište?
Da li je neko od vas na bilo koji način povezan sa Ministarstvom, LSS, LSV ili nekom organizacijom koja utiče na razvoj lovstva?
Kada dobijem odgovore napisaću o čemu se radi.
Pozdrav!
Kolega nije ni malo tendenciozno ni jedan upis sa naše strane napisan. Lala ti je lepo napisao da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje , ali da tvrdnje moraju biti dokazane tj dokumentovane . Da smo bili tendeciozni , brisali bi ti i prvi upis. Ljude koje pominješ sam upoznao , ali tebe ne. Pa te molim da mi kažeš da si na našem mestu , da li bi pljuvao po ljudima koje poznaješ na temelju upisa nepoznate virtuelne ličnosti. Pišeš na ovoj temi i postavljaš pitanja , bez da si pre toga pročitao barem dve navedene teme a ima ih još koje bi trebao pročitati. Kada ih pročitaš možda će mnoga pitanja imati odgovore, i moći ćemo realnije pisati.
Pročitao sam skoro sve teme ali mi je tema LU Vlasotince najbitnija.
Želim da problematiku LU Vlasotince komentarišem jer sam upoznat sa situacijuom i mogu da doprinesem diskusiji.
Gedza svasta piše i meša teme ali to je njegov i vaš problem.
Zašto mi ti i Lala ne odgovorite na postavljena pitanja vezana za LU Vlasotince?
Hte bi prvo da pozdravim sve kolege forumase jer odavno nisam objavio ni jedan post,što se tice naseg "Vlasotinca"ako je on Vlasotinac onda sam ja Pančevac za sve ove optužbe već su bile sve moguce inspekcije recimo samo je lov.ins.u 2015-2016 bio desetak puta za tih desetak nadzora on bi morao da nadje barem jednu od ovih gore navedenih neistina a da ne pricamo o finansiskoj policiji,privrednom kriminalu i ostalim ispekcijama za šta ćete da dobijete fotokopije zapisnika.
Nemam nameru da se pravdam sto ćete videti iz zapisnika ins. službi,Djosu iGedzu znate ali Vlasotinca ne verujem da ćete da upoznate jer on nema prijatelje ne zna sta je druženje sam ide u lov pa ne znam kako bi ga i upoznali.
Vrhunac cinizma je da su racun rucka kad je održana lov.oblast u Vlasotincu poslali u list Predator da objavi sa lažima da je na sastanku bio i predstavnik LSS sto nije tačno vi znate kakvi smo mi domacini pa smo se tako poneli i prema svim predsednicima i upravnicima susednih udruženja,mogu i ovo da kazem sto se moze videti iz finansiskih izveštaja da ni jednu godinu otkako sam predsednik udruženja nisam potrošio na kafanske usluge ni dvadeset posto od dozvoljenih.
Kolega da si pročitao sve teme bilo bi ti jasno da niko od nas nije iz LSS, LSV , ministarstva , nego smo najobičniji lovci kojima je dosadila krađa, malverzacije, nerad i javašluk u lovstvu. A što se tiče Vlasotinca evo ti link da se informišeš.
Kolega Vlasotinac, pitanja ti zaista nisu na mestu, da ne kažem da su nepristojna.
Da li smo nosili našu hranu ili smo jeli vašu? Pa čoveče...
Da sam znao da će me neko nekad pitati da li sam kod nekog u gostima nosio svoju hranu ili su me hranili, u životu ne bih ni korak napravio u pravcu te destinacije.
Alal vam sos, kolege lovci iz Vlasotinca. Ovaj vaš kolega vas fino reklamira kao gostoljubive domaćine. Sledeći put kad zovete nekog u goste, najavite potencijalnim gostima da će neko u tanjir da im viri.
Vlasotinčan, za tvoju info, iako posle tvojih pitanja ne zaslužuješ ni slovo više da ti napišem: mi koji smo bili pre par godina u Vlasotincu u goste smo, kao lepo vaspitani i kulturni ljudi, poneli jedno očišćeno jagnje kao poklon domaćinima (jagnje je ispečeno u jednoj pekari u Vlasotincu, a izjeli smo ga zajedno sa domaćinima), poneli smo par balona vrhunskog domaćeg belog i crnog vina iz Neština, jednu količinu bezalkoholnih pića, a poneli smo i nešto domaće suhomesnato, par kila da se nadje. Nosili smo i 'Vulkan' ako znaš uopšte šta je to. Poneli smo i više velikih tabli 'Cipiripija', ako nekom padne šećer (kupljeno u prodavnici u centru Vlasotinca, jel treba fiskalni račun?)! Hleb i salatu nismo nosili, izvinjavam se. Da li je to u redu, mislim, jel to što smo doneli pokriva trošak naše ishrane ili treba da doplatimo?
Verujem da smo našim upisima na forumu, naročito na temama o ZODL i oko pravilnika u vezi sa tim zakonom pomogli i vašoj upravi LU da prebrodi prelazni period stupanja na snagu novih propisa.
Daki i ja smo trenutno jedini aktivni od ljudi koji su tada bili u Vlasotincu i zato nas dva jedini reagujemo. Ostali drugari koji su bili tada prisutni ili su odselili u inostranstvo, ili nisu više aktivni na portalu.
Lov u smislu odstrela nam nije cilj, ali upoznavanje, dobro druženje i razmena iskustava sa kolegama jesu. Dobri ljudi-lovci koje sam upoznao u Vlasotincu su nešto sasvim suprotno od onoga što ti sada pokazuješ, Vlasotinac.
Mogu posle svega samo da kažem jedno: sram te bilo. I ti si lovac, koji poštuje goste? Ja ovo nisam doživeo od kada sam lovac. Nismo mi kolege, ti sebe možeš zvati lovcem, ali to nisi po svom ponašanju! Izbrukao si se, a usput si obrukao i svoje VLasotince i vlasotinačke lovce. Sramoto! Sa ovakvim svojim stavovima nisi ni do kolena Gedži i Djoši - oni su gospoda lovci i verujem da nikad, ali nikad ovakvo nešto ne bi ni pomislili, a amoli napisali.
Bolje da sam nogu slomio nego što sam onda napravio 500 km u jednom pravcu da mi neko danas broji zalogaje pojedene u Vlasotincu.
Lalo nemoj tako , napisao sam već da sam upoznao kolege lovce U Vlasotincu a da je on samo virtuelni lik koga ne poznajem. I siguran sam da nije etalon za upoređivanje sa pravim lovcima.
Lalo nemoj tako , napisao sam već da sam upoznao kolege lovce U Vlasotincu a da je on samo virtuelni lik koga ne poznajem. I siguran sam da nije etalon za upoređivanje sa pravim lovcima.
Ma šta nemoj!?! Kakav je ovo način i kakva je ovo svinjarija? Pa da li je moguće da je neko toliko opichen da posle nekoliko godina pita goste da li su onomad poneli svoju hranu ili ih je hranio domaćin-gostoprimac? Pa taj koji to pita je ili totalno vaspitno zapušten (verovatno propust roditelja?), ili je bezobrazan do krajnosti! Da li sam pojeo sendvič o tudjem trošku?!? Oooo zemljo otvori se!!!
Verujem da Gedža i Djoša znaju ko je taj lik koji ovako lupeta. Na čast mu, ako uopšte ima časti!
Da neko pokušava jedan boravak gostiju, ma ko god to bio, da zloupotrebi u cilju unutrašnjih obračunavanja, unutar LU?!?! Zbog ovakvih i sličnih babuna i država i društvo i lovstvo idu u majčinu!!!
Vlasotinac, tvoj doprinos diskusiji je nemerljiv. Pokazao si svima kako se ne treba ponašati ni u ljudskom smislu, ni u lovačkom, ni u domaćinskom. Bolje da si ćutao.
Ma šta te briga za njega niti ga znaš ni poznaš , a nisi bio ni njegov gost , a verujem da kao ni ja ne bi ni hteo . Priseti se koliko je takvih posetilo forum , napisalo par bljutavih upisa i nestali . Sitna duša , koja po nečijem nalogu treba da nas zavadi .
Lalo ti bas izvredja coveka koji ti nije nijednu uvredu uputio... negde gore si pisao o ravnopravnosti izmedju clanova i administratora... da je neko od nas ne daj boze napisao ovako nesto leteo bi sa foruma...
Vlasotinac, dobro došao na forum “SRBIALOV”, gde zaista, ako si iskren a naročito karakteran, možeš otkloniti sve svoje lovačke i lovne dileme a pogotovu neke možda svoje očigledne predrasude ili stavove, koje/i se možda ne zasnivaju na tvom (izvini što ti ne persiram) validnom iskustvu ili na racionalnim argumentima, već na možda tvojoj tendencioznoj generazlizaciji problema, uslovljene verovatno tvojim afektivnim opterećenjem zbog možda ili verovatno postojanja ličnih ili porodično- bračnih problema ili problema na poslu ili u vezi posla.
Verujem da ćemo u narednim danima argumentima otkloniti tvoje ili moje predrasude , kako bi došli do toga da ni ja, ni ti, nemamo netemeljeno negativno mišljenje o drugima a nekritično pozitivno mišljenje o sebi, sa uverenjem da će mišljenje članova ovog foruma, koji nemaju razloga da budu neobjektivni , uticati da mržnja, spremnost na progon, segregaciju i progon onih koji drugačije misle, uticati da obojica činimo da svojoj deci i deci naše dece, ostavimo zadovoljstvo lova koje mi sada baš i nemamo ali koje su imali naši očevi a naročito očevi naših očeva?
Ako si zaista iskren, za početak bi bilo dovoljno da malo dopuniš svoje predstavljanje ako si već rešio da iznosiš ovakve konstatacije bez ikakvog potrkreplenja , jer svi mi ovde na forumu možemo reći da smo dugogodišnji lovci nekog lovačkog udruženja, da smo za ovaj sajt slučajno saznali i da želimo da učestvujemo u diskusijama sa pojedincima za koje znamo da su predsednici lovačkih udruženja ili predsednici nadzornih odbora, a kada dobijemo argumetovane odgovore, onda se izgubimo u vidu magle? Sećam se i bivšeg člana ovog foruma (Jagodinca), koji je više meseci pisao slično tebi a onda kada sam ja "slučajno" saznao za ovaj sajt, on više nije imao vremena za lovačke forumske diskusije.
Povodom svih upisa novog kolege Vlasotinca se oglašavam prvo na ovoj temi, sa molbom administratorima da moje upise o LU Vlasotince na ovoj temi, prebace na temu "LU Vlasotince" kako ne bi opstruirali članove foruma koji pišu ili će pisati na temi "Nestaje li LSS".
Kolega Vlasotinac je koliko sam tek danas uspeo na brzinu da pročitam sve njegove upise, izneo niz ozbiljnih stvari a nadam se da će sve to uspeti da relevantno potrkrepi. U svakom slučaju sam mu zahvalan što je za razliku od njemu bliskih pojedinaca (koji su verujem preboleli proliv bez mog topalgola ili primicela), na ovom uglednom forumu, otvorio bitna pitanja iz čijih odgovora će lovci Vlasotinca biti u prilici da saznaju ko, zašto i zbog čega urušava lovstvo u opštini Vlasotince.
Javno obećavam da protiv kolege Vlasotinca nikada neću pokrenuti bilo kakav sudski postupak za tvrdnje koje je izneo a koje će možda u budućem periodu imati sva obeleža klevete ili uvrede, tako da kolega "Sale Milić 72", odnosno Vlasotinac možeš pisati ili tvrditi sve što ti padne na pamet.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?