Na kontakt adresu Srbijalov portala stigao je dopis udruženja 'Oružje slobode', koji prenosim u celosti:
'Поштовани,
желео бих да Вас обавестим да је основано удружење ''Оружје слободе'' које се залаже за:
- измену закона о оружју и муницији;
- промену кривичног закона у корист народа (право на самоодбрану,заштиту лица и поседа,..)
- допуна закона о амнестији (ослобађање лица кривичне одговорности у случајевима самоодбране, одбране поседа или одбране других лица)
- едукацију о оружју свих врста, давање стручних и правних савета везано за оружје и муницију.
То су само неки од залагања и циљева нашег удружења.
Ми смо прва и једина регистрована организација које се заиста залаже за најосновнија људска права.
У прилогу Вам шаљем линк до нашег документарног филма,контакт билтен и статут чланства са информацијама о придруживању.
Пријем нових чланова је у току!
Срдачан поздрав!
Димитрије Јанић
''Оружје слободе'' '
Aca Nik je u svom prethodnom postu postavio link za sajt udruženja, pa koga zanima neka pogleda.
Ja vam preporučujem da pogledate ovaj njihov dokumentarni film koji se bavi temom zabrana u vezi oružja, i pratećim efektima restriktivnih propisa. Film traje nešto više od sat vremena - saznaćete mnogo zanimljivih stvari!
Podunavac kaže:
Biti će mahinacija kao i za sve drugo. Doktori će naplaćivati lekarske preglede i preko veze izdavati uverenja i onima koji ne prođu pregled. Mislim da je najbitniji psiho test. U HR do sada nisam čuo da je neko pao na lekarskom pregledu zbog fizičkih problema (bar oni koji su u stanju da dođu do ordinacije), ali je pre par godina samnom na pregledu bio čovek koji je 5 puta padao na psiho testu.
A pregled stvarno temeljit. Vid, sluh, pritisak, EKG srca, krv, urin, psiho test, vaganje, upitnik o bolestima u porodici (fizičkim i psihičkim), preležanim bolestima, operacijama i lomovima, kao i o konzumiranju alkohola. Kao za pilota borbenog aviona.
Ovo pitanje oko lekarskog uverenja je veoma osetljivo i treba ga pazljivo razmotriti,posebno mogucnost mahinacija koje mogu da se odraze i na neke druge institucije.
I oveg Toorchina su ranili neki legalni vlasnici oruzja? Chak i ako jesu legalni, verovatno su "od ranije poznati policiji", tako da im jopet nabavka oruzja nije trebalo biti odobrena! http://www.b92.ne..._id=953015
Sinoć sam opet nešto na mom blogu pisao o municiji. Nije ništa revolucionarno, ali ako nekog zanima, može da pročita na sledećoj adresi: http://spravljanj...gspot.com/ .
Juce dobih informaciju od jednog policajca,da je novi zakon o oruziju i municiiji usvojen i objavljen u sl.glasniku.Zna li neko nesto o tome?
Ma, otqd znam, navodno za prašinara je (bio) dovoljan qrs, a za saobraćajca veće čkole...
I šta si se ti našo prozvanim odmah, tebra? Bzvz je Aca potegao priču, pojenta je da konkretni policeman LOOPA ŽESTOKO, što se tiče oveg zakona. Nej da zameri niko od kolega pandoora!
Nisam se našao prozvanim, ja odavno više taj posao ne radim. A i dok sam radio nisam bio ni prašinar ni saobraćajac. Nego sam mislio da sledi neki lep sočan vic, pa reko da se malo nasmejemo. Inače ljudi uvek misle da panduri imaju neke informacije koje su nedostupne civilima, a često puta oni poslednji saznaju šta se događa. Oni koji su se ufurali previše u svoju ulogu vole ovako da lupetaju i izmišljaju "poverljive" informacije. Pogotovo ako nemaju blage veze o materiji koju komentarišu.
Inače i kursadžije mogu da budu saobraćajci, ali im je potreban još jedan kraći kurs, kao i za svaku specijalizaciju. Nemaju saobraćajci visoke škole, osim komandnog kadra.
Napokon da se i NAOS pokrene i uradi nešta konkretno.
Nego sve se nešto pitam da nisu Nataša Kandić i Sonja Biserko učestvovale u stvaranju nacrta novog zakona o oružju i municiji?
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻