Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
vlada lovac

solaja kaže:
Hvala na odgovoru, pisacu utiske u cetvrtak pa kad polozim castim vas forumase jednim Pivo

JednoPivoza sve forumašetU.a
bar svakom po jedno, da te ne bije malerMolitva

solaja
 POLOZIO Evo castim sve forumase 1 pivom 1000*1 Pivo Grin

Proslo je ok Ipucao sam 20 metaka 22 lr Brno je puska i imao sam odlicnu grupu od 15 komada u Crni krug sa 50m bez optickog nisana
Iz lovacke sam pucao 12 neka zastava polozara. Usmeni do sam polozio bez greske, Komisija se sastoji iz 3 clana svaki postavlja po 3 pitanja izvlacis pitanja (Pravo, balistika,koriscenje oruzija rasklapanje i delovi) Tako da me ceka jos lovacki ispit i to je to Chut
Oko gadja, kundak pogadja B)

Sniper Hunter
 Cestitke kolega!iveli 3

Pivo ovo je moja tura za tebeROFL

solaja
 Hvala na 1 Pivo Smeko
Oko gadja, kundak pogadja B)

nenad_franc
 procitah povrsno celu temu,ali cini mi se da ne procitah nigde ono sto mene interesuje! mozda resim da kupim kombinovanu pusku sa rezervnim cevima,pa me interesuje ako neko moze da mi kaze(da ne idem u sup),kada se predaje zahtev za nabavku jel se predaje samo jedan zahtev za kombinovano oruzje,kombinovano oruzje sa rezervnim cevima,ili pisem jos jedan zahtev za sacmene cevi? i da li placam samo jednu taksu ili moram da platim dve takse,za oba para cevi?

fotolovac
 Nabavka oružja

Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja (obrazac broj 1) u policijskoj stanici na čijoj teritoriji podnosilac zahteva ima prebivalište, pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:

važeću ličnu kartu;
uverenje od suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku (nije potrebno ako se podnosi zahtev za vazdušno ili tetivno oružje)
dokaz o uplaćenim nadoknadama i to:

za nabavljanje vatrenog oružja sa olučenom cevi 4.480,00
za nabavljanje vatrenog oružja sa neolučenom cevi 2.140,00
za nabavljanje posebnog oružja 1.380,00
za nabavljanje oružja sa tetivom odnosno vazdušnog oružja 1.380,00
za nabavljanje kombinovanog oružja 2.140,00
uplatilac: ime, prezime i adresa
svrha: taksa za nabavku oružja
primalac: R.A.T.
iznos: * upisati iznos u zavisnosti koja vrsta oružja se nabavlja
žiro račun: 840-742221843-57
model: 97
poziv na broj: šifra opštine prebivališta - vidi tabelu (Word, PDF)

REGISTRACIJA ORUŽJA

Lice kome je izdato odobrenje za nabavljanje oružja podnosi zahtev (obrazac broj 1) za izdavanja oružnog lista u roku od osam dana od dana izvršene nabavke oružja, i pri čemu je neophodno priložiti:
za izdavanje oružnog lista za oružja sa olučenom cevi 4.480,00
za izdavanje oružnog lista za oružja sa neolučenom cevi 2.140,00
za izdavanje oružnog lista za posebno oružje 1.380,00
za izdavanje oružnog lista za oružja sa tetivom odnosno vazdušnog oružja 1.380,00
za izdavanje oružnog lista za kombinovano oružje 2.140,00
svrha: registracija oružja
iznos: * upisati iznos u zavisnosti od toga koja se vrsta oružja registruje

Primer popunjavanja uplatnicePrimer popunjavanja uplatnice

Pored ove takse plaća se i taksa za izdavanje oružnog lista i to:
svrha: obrazac oružnog lista
primalac: MUP R Srbije
iznos: 140,00
žiro račun: Svaka policijska uprava ima poseban žiro račun - vidi tabelu (Word, PDF)

Nabavka delova za oružje

Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku delova za oružje (obrazac broj 1) u policijskoj stanici na čijoj teritoriji podnosilac zahteva ima prebivalište, pri čemu je neophodno priložiti:

važeću ličnu kartu;
oružni list;
oružje za koje se traži nabavka rezervnog dela;
dokaz o uplaćenoj nadoknadi i to:

svrha: taksa
iznos: 960,00

kimi
 Koja je procedura kod kupovine puške sa neolučenim cevima od fizičkog lica--polovne od npr "naslednika"?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

jovke
 nadam se da od Vas neko moci da mi pomogne...
imam 23god, nisam sluzio vojsku, jer kada je bila polemika oko ukidanja moju generaciju su bukvalno zaobisli...na regrutaciju sam naravno isao i sve ok. kada sam se prijavio dobrovoljno da sluzim, rekli su da nema mesta...
interesuje me kako mogu da dodjem do dozvole za posedovanje?

nemeza
 Isto kao i svi, završiš obuku za rukovanje oružjem uplatiš takse i podneseš zahtev. Nigde ti ne traže da li si služio ili nisi vojsku niti to zakon i u jednom članu to pominje. Pozdrav. Bye

P.S. Ti imaš pravo da poseduješ oružje sa navršenih 18 godina a vojsku si mogo da služiš do 27 godina.

DESPERADOS
 Posedovanje oruzja i vojska nemaju veze !!!
Svako lice koje ispunjava odredjene( nije osudjivan itd..) uslove i ima navrsenih 18 god moze posedovati oruzje.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

spiker-mrmosh

DESPERADOS kaže:
Svako lice koje ispunjava odredjene( nije osudjivan itd..) uslove i ima navrsenih 18 god moze posedovati oruzje.

Gresis drize ! Meni su pored svih tih papira iz raznih sudova trazili iz SUP-a i mesto, kasarnu i vreme sluzenja vojnog roka .
A ja sam im jos na svoju ruku i dodatno dao podatak da sam u rezervi duzio Snajper zbog izuzetnih rezultata na obuci i gadjanjima u vosci - a i da sam 9 meseci vojsku sluzio u ambulanti Centra za obuku pasa (COP) Nis , a u slobodno vreme se bavio dresurom - tako da nisu imali kud ! Ha,ha,ha ! Smeko
Pozdrav ! iveli
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

nemeza

spiker-mrmosh kaže:

DESPERADOS kaže:

Gresis drize ! Meni su pored svih tih papira iz raznih sudova trazili iz SUP-a i mesto, kasarnu i vreme sluzenja vojnog roka .
A ja sam im jos na svoju ruku i dodatno dao podatak da sam u rezervi duzio Snajper zbog izuzetnih rezultata na obuci i gadjanjima u vosci - a i da sam 9 meseci vojsku sluzio u ambulanti Centra za obuku pasa (COP) Nis , a u slobodno vreme se bavio dresurom - tako da nisu imali kud ! Ha,ha,ha ! Smeko
Pozdrav ! iveli

Kolega ne greši, a to što u pojedinim Upravama i Stanicama nisu obavešteni da je DRUG STARI umro (da me ne shvatite pogrešno o pomenutom nemam loše mišljenje ) pa traže i člansku kartu KPJ-u ili u najmanju ruku SKOJ-a to ne znači da ima veze sa zakonom već sa glupošću i ne obaveštenosti referenata koji rade na izdavanju dozvola. Pozdrav. Bye

klaja
 Za podnosenje nabavne dozvole potrebna je polozena obuka za vrstu oruzja za koju se podnosi nabavna,potvrda iz suda o nekaznjavanju,zahtev,uplatnica. ceka se od 30 do 45 dana ako se izdaje prvi oruzni list.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

klaja
 Za karabin i malokalibarku nije vise potrebno biti clan lovackog drustva ili nekog strelista.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

nemeza
 Clan 8.
Odobrenje za nabavljanje vatrenog oružja nece se izdati:
1) maloletnom licu i licu lišenom poslovne sposobnosti;
2) licu osudivanom za krivicna dela napada na ustavno uredenje, ugrožavanja teritorijalne celine, podrivanja vojne i odbrambene moci, nasilja prema predstavniku najvišeg državnog organa, oružane pobune, terorizma, diverzije, povrede teritorijalnog suvereniteta, otmice vazduhoplova, ugrožavanja bezbednosti leta vazduhoplova, ubistva, teške telesne povrede, lake telesne povrede, ucestvovanja u tuci, ugrožavanja sigurnosti, ugrožavanja opasnim orudem pri tuci ili svadi, otmice, silovanja, protivprirodnog bluda, teške krade, razbojnicke krade, razbojništva, teški slucajevi razbojnicke krade i razbojništva, iznude, izazivanja opšte opasnosti, nezakonitog lova, sprecavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, ometanja ovlašcenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, sprecavanja ovlašcenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, nasilnicko ponašanje, izradivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivicnog dela, ucestvovanje u skupini koja izvrši nasilje i za krivicno delo utvrdeno ovim zakonom;
3) licu protiv koga se vodi krivicni postupak za krivicna dela koja se gone po službenoj dužnosti, za vreme dok traje postupak;
4) licu koje u poslednje tri godine od dana podnošenja zahteva za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja kažnjavano za prekršaj javnog reda i mira za koji je propisana kazna zatvora ili prekršaj utvrden ovim zakonom;
5) licu protiv koga se vodi prekršajni postupak za prekršaj javnog reda i mira za koji je propisana kazna zatvora ili prekršaj utvrden ovim zakonom, za vreme dok traje postupak;
6) licu koje nije obuceno za rukovanje vatrenim oružjem.
Odobrenje za nabavljanje oružja nece se izdati i kad je to neophodno za zaštitu licne i imovinske sigurnosti drugih lica, javni red i mir ili za bezbednost i odbranu Republike.
Kad se u postupku za izdavanje odobrenja opravdano posumnja da podnosilac zahteva nije zdravstveno sposoban da rukuje vatrenim oružjem, nadležni organ uputice ga na lekarski pregled.
Uz zahtev za odobrenje za nabavljanje oružja, podnosilac prilaže uverenje da protiv njega nije pokrenuta istraga, ili podignuta optužnica i uverenje ovlašcene organizacije da je obucen za rukovanje vatrenim oružjem.
Ovlašcena organizacija za obuku u rukovanju vatrenim oružjem može biti streljacka, odnosno druga organizacija i ustanova koja raspolaže potrebnim prostorijama, strelištem, strucnim kadrom i ispunjava druge propisane uslove za sprovodenje obuke i za to dobije odobrenje nadležnog organa.
Obuka se sastoji od teorijskog dela, prakticnog dela i provere znanja i obuhvata teme: pravni aspekt držanja, nošenja i upotrebe oružja; bezbedno rukovanje oružjem; osnove balistike i tehnika gadanja; i prakticno gadanje vatrenim oružjem.
Ovlašcena službena lica ministarstva nadležnog za unutrašnje poslove, penzionisani radnici ovog svojstva, aktivna i penzionisana vojna lica i rezervni oficiri, oslobodeni su obuke za rukovanje vatrenim oružjem.
Rešenjem kojim se odbija zahtev za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja iz st. 1. i 2. ovog clana, odnosno municije iz clana 7. stav 4. ovog zakona, sadrži razloge odbijanja zahteva.
Protiv rešenja iz st. 5. i 8. ovog clana može se izjaviti žalba ministru unutrašnjih poslova u roku od 15 dana od dana urucenja rešenja.
Protiv rešenja donetog po žalbi ne može se voditi upravni spor.

Nigde se ne pominje odsluženje Vojnog roka. Pozdrav. Bye

nemeza

klaja kaže:
Za podnosenje nabavne dozvole potrebna je polozena obuka za vrstu oruzja za koju se podnosi nabavna,potvrda iz suda o nekaznjavanju,zahtev,uplatnica. ceka se od 30 do 45 dana ako se izdaje prvi oruzni list.

Kolega, nije bitno dali je prvi ili dvadeset prvi dužni su da odgovare pozitivno ili negativno u roku od 30 dana. Pozdrav. Bye

klaja

nemeza kaže:

klaja kaže:

Kolega, nije bitno dali je prvi ili dvadeset prvi dužni su da odgovare pozitivno ili negativno u roku od 30 dana. Pozdrav. Bye

Pozdrav kolega!! kazem to iz razloga jer su me pitali u supu dali mi je prvi oruzni list,ako jeste ceka se do 45 dana a ako nije onda maksimalno 30 dana. Ja mislim da sve zavisi od policijske stanice kojoj pripadas i koliko su azurni. A slazem se sa vama da je navodno po zakonu rok 30 dana.

spiker-mrmosh

nemeza kaže:

spiker-mrmosh kaže:

DESPERADOS kaže:

Pozdrav ! iveli

Kolega ne greši, a to što u pojedinim Upravama i Stanicama nisu obavešteni da je DRUG STARI umro (da me ne shvatite pogrešno o pomenutom nemam loše mišljenje ) pa traže i člansku kartu KPJ-u ili u najmanju ruku SKOJ-a to ne znači da ima veze sa zakonom već sa glupošću i ne obaveštenosti referenata koji rade na izdavanju dozvola. Pozdrav. Bye

Kolega nemeza - ovo o cemu pisem se desilo upravo ove godine ! Ko je obavesten , a ko ne - stvarno ne znam . A nije mi ni smetalo preterano - posebno sto i toj stavci imam poprilicno dobre kvalifikacije . Tako da i nisam imao potrebu da "isterujem pravdu" i objasnjavam da li je drug STARI umro ili jos nije !
Sto kaze jedna narodna izreka - " I na tarabi je pisalo nesto , pa je neko nagrabusio !"
Bas juce na temi Izlozbe i utakmice pasa sam pokusao da ukazem na to(komentarisuci jedan snimak utakmice u kome pas pticar izbija divljac i zatim trci ko sumanut za njom ) kako u pravilniku o radu pasa pticara decidirano pise da pas mora da saceka vodica i na njegov znak podigne divljac i kasnije ostane miran na poletanje - i znas sta se desilo ?!
Iz momenta sam bio osudjen od gomile kolega , pocevsi od moderatora Lale pa na dalje - kako pokusavam da zamecem kavgu , kako ja nemam pravo da komentarisem odlike sudija i sl - s tim sto niko na dve stranice pisanja nije ni u jednom momentu rekao ni jedno slova da li sam ja u pravu ili ne ?!
Poenta price je ta - da se u ovoj zemlji retko sta dogadja onako kako pise da treba , a jos manje onako kako je po zakonu !
Pozdrav !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

DakiNS
 Van temeIzvini kolega ali evo pred celim forumom ti kažem još jednom , kao i u PP da pročitaš ali PAŽLJIVO sve upise pa ćeš videti koliko grešiš, da ne pišem neku prostu ili uvredljivu reč. Celo vreme pokušavam saznati poentu, postavljao sam ti nekoliko puta pitanja i niti na jedno nisi odgovorio već sada pokušavaš izigravati žrtvu maltretiranja, pa pretera ga brate. Nisam odreagovao ni na skrivena prozivanja ni na bockanje ali neka ostali kažu njihovo viđenje . Isteruješ pravdu na pogrešnom mestu , ponašaš se kao uvređena strina a niko ti nije odgovorio ni na onaj prvi čudan upis , gde se ustvari svađaš sam sa sobomika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

jovke
 posto sada u nisu unajvece strajkuju, moracu da se strpim oko dozvole i svega ostalog. javicu vam do slovce sta mi sve traze...
koliko sam se ja raspitao, treba, uverenje da nisi osudjivan, obuka za rukovanje oruzjem...naravno takse porezi i sta sve ide uz to.
Bivsi ispektor (penzioner) mi je reko da traze knjizicu ili uverenje da si odluzio vojni rok....jer sta ako si isao civilno, a kao razlog naveo da se plasis oruzja...zbog toga oni i traze da se sluzi vojni rok...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,777 posete www.srbijalov.com