Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
darkon
 DakiNS ,koliko je lija palo,ako nije tajna?

Zanima me takodje i kako se pokazao 223 za lisicu(pretpostavljam dobro,ali opet da pitam),posto sam ga kupio ove godine,pa ga nisam probao.
Koje zrno koristis i koliku stetu na krznu pravi?

Pozdrav.

BRESTOVAC
 RADE opisi malo taj recept za lisicu kako je domamis i kojim sredstvima.meni su puno poznati a mozda ti znas nesto bolje....poSpavanjezsrbijalov
B)epanjel breton.moj pomocnik u lovu!!!

petar
 http://www.youtub...rMMdZ3pHF0

Lov lisice cekanjem u Norveskoj, jedan lep snimak ovakve vrste lova...B)
Just like old times!

DakiNS

darkon kaže:
DakiNS ,koliko je lija palo,ako nije tajna?

Zanima me takodje i kako se pokazao 223 za lisicu(pretpostavljam dobro,ali opet da pitam),posto sam ga kupio ove godine,pa ga nisam probao.
Koje zrno koristis i koliku stetu na krznu pravi?

Pozdrav.
Namerno sam preskočio taj podatak da izbegnem komentare tipa (Opet Lovačka) reći ću da posle prvog hica nipošto se ne pomerajte nego čekajte dešavalo se da dođu i po 3 komada vrlo brzo jedna za drugom. Ipak nekih 5-6 godina lovljene su samo slučajno pošto u to doba bilo je bitnije meso. Zastava je neko vreme 223 prodavala kao 223 FOX samo ime govori o nameni a što se tiče štete nije mi bila bitna pošto kožu nisam skidao a i uglavnom sam pucao sa 5.56 vojnom municijom nije bilo lovačke.Često mi se dešavalo da u snegu bude samo bleda fleka gde je pala krv a lisa nigde .Sutradan po danu sam ih uglavnom nalazio stotinjak metara dalje.

rade iz 27

BRESTOVAC kaže:
RADE opisi malo taj recept za lisicu kako je domamis i kojim sredstvima.meni su puno poznati a mozda ti znas nesto bolje....poSpavanjezsrbijalov
Ovako ja to druze radim: Kad se zakolje svinja ostavim kozu od nje i onda kad pripremam mamac isijecem nokoliko parcadi u zavisnosti kolik cu teren da pokrijem sa tim,onda vatru nalozim i naparim kozu bitno je da nema dlaka da bude kao osurena u medjuvremenu ona ce pustiti masti i to je to samo da ne sagori da bude mekano da moze da se sijece, sijecem na mala parcad kao kocka secera,onda razbacam mamac znaci ides putem i bacas na svakih 15-20 metara parce bilo kako bacas ne moras sve putem na cik cak. Vjeruj mi ona svako parce nadje kao da ga je ona ostavila. malo vise razbacas na mjesto dje cekas i ne moze da omane. Ja prvo vece ne cekam pustim je da se navadi onda drugo vece opet bacim mamac cim padne mrak eto je.Po 4 za vece sam odstreljivao zato ti kazem sto dalje bacis mamac imas vise lija.Na taj mamac imas i kunu.Mamac moze i po kopnini. Ispod 15 santimetara snijega nadje malo parce toliko je jak taj miris i njeno culo njuha. I nekolike noci ako ne bacas mamac opet imas liju na taj teren jer ona to obilazi posto je navadjena probaj provjerena stvar prije 50 godina.
Tri prstaLisica

ZOKA
 Vecerao pao jedan lisac!

U povratku sa cekanja (Divlje svinje) naletim na jednog lisca tj. zasijase mu ocu u varovima auta na jedno 50-tak metara na jednoj parceli deteline. Ubacim krusikov K100 reko ajde da probam metak,puknem lis pao i ja naravno odem po lovinu,kad imam sta da vidim. Pogodak tik iznad oka takoreci u petokraku iz tog razloga nije prikladno forumu da okacim fotografiju. Sve u svemu ciljao jesam ali cista slucajnost da se desi takav pogodak,ali ono sto je mene ostavilo bez reci jeste efikasnost pomenutog metka na toj daljini!

Pozdrav kolege i dobar pogled svima u sutrasnjem lovu.

darkon
 Pisao sam ja za taj metak,ali neki mi nisu verovali.

Moze taj metak i za malo vece daljine,samo dobro nanisaniti.

Mana mu je na manjim daljinama,posebno u trku,ili u letu,jer je isto kao da pucas kuglom.
Otvara se dosta kasno,na 50+ metara.

ZOKA
 Moram priznati da sam i ja bio skeptican,ali sad sam se uverio da je dobar. Naravno univerzalan metak ne postoji tako da je normalno da ima svoje prednosti kao i mane. Njemu je namena za lov gusaka u preletu koliko sam upoznat,ali mislim da je dobra stvar i za docek predatora ili ovakve situacije poput moje.

Pozdrav

arnotije
 Evo jedne koju su odstrelili moj brat i drugar,ja nisam bio zbog prehlade
arnotije priložio:
22473_241767914842_520594842_3309809_453728_n.jpg

Boban
 Solidna lija sobzirom da jos nisu dobile pravu boju i gustinu krzna,
cestitke na odstrelu.B)

ZOKA
 Bravo 2

darkon
 Cestitke na odstrelu.B)

Da li je datum na slici tacan?

arnotije

darkon kaže:
Cestitke na odstrelu.B)

Nije tacan naravno,kada se menjaju baterije on se poremeti

arnotije
 Procitao sam predhodne postove,e sad par stvari me interesuje u vezi pravljenja mrcinista,jer nisam lovio nikada na taj nacin a voleo bih da probam:

1.Kolika treba da bude rupa u koju se stavlja meso koza itd. to jest dubina i sirina,ili je dovoljno samo doneti i baciti?
2.Kada je puniti sa mesom da li pri dolasku na cekanje ili pre odlaska sa ceke pa bio on uspesan ili ne?
3. Da li da mesto za mrciniste bude u potoku(nema vode),livadi,na strani li ravno?

petar
 E ovako arnotije, naisao si na pravo mesto i prave ljude da to pitas. Grin
Rupa je potrebno da bude oko 80cm do jednog metra dubine a precnika oko 30cm. To je jako bitno zbog vrana koje bi ti pojele mrciniste za 15 minuta i ne bi ostalo nista, a ovako vrana nece u rupu, a lisica hoce. Nije dobro samo doneti i baciti upravo zbog vrana. (Mada sam u Sipovu u Bosni vidjao da se prave mrcinista za vukove na kojima se samo razbaca, ali su to ogromne kolicine, po nekoliko tona klanicarskog otpada, u ovom slucaju to ne vazi).

Potrebno je da mrciniste napunis i odrzavas ga punim koliko mozes. Napunis ga nekoliko dana pre lova, da bi u okolini bilo lisica, koje ce doci da jedu za vreme dok cekas i imaces prilku da odstrelis. Dobro vreme za punjenje mrcinista je kada zavrsavas sa lovom i kreces kuci, pa se vratis za nekih dva dana i mozes da ocekujes opet priliku za odstrel. Naravno preporucljivo je da upotrebis vabilicu ako imas.

Najbolje je da bude na ravnom ali malko uzvisenom delu da se ne bi voda slivala unutra kad se topi sneg ili kad pada kisa. Inace podloga je nebitna, livada, oranica...B)
Just like old times!

patak78

Imao sam priliku da vidim jedno interesantno mrcinište, koje se koristi za lov na šakala, ali se sa uspehom i lisice love.
Cev dužine 2m, najbolje metalna, promera 200mm, ukopa se u zemlju 80-100cm. Na delu cevi koja je iznad zemlje izbuše se rupe na par mesta, promera do 5 cm. U cev se ubacuju klanični ostaci, najbolje iznutrice.
Ostalo sve važi kao što je kolega Petar objasnio.

petar
 B)
Just like old times!

slavko75
 img132.imageshack.us/img132/9976/dsc00076w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

poazdrav evo jedna fotka lisice
lisicu nisam ubio ima pet godina kod nas je zadnji godina nema skoro nikako a bilo ih je na stotine sta se desilo pojma nemam samo ih je nestalo
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

darkon

arnotije kaže:

darkon kaže:
Cestitke na odstrelu.B)

Nije tacan naravno,kada se menjaju baterije on se poremeti

Ma OK,znam za probleme sa baterijama,nego sam mislio da je neki malo stariji odstrel u pitanju,pa sam zbog toga pitao.
Pozdrav i dobar pogled.

patak78
 Lep preparat Slavko, svaka čas ko ga je uradio!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,588 posete www.srbijalov.com