Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
Sniper Hunter
 Ovako nesto bi trebali nasi uvoznici da uvoze umesto polovnih pusaka

U pravu si kolega lovac74Grin

canis aureus

Podunavac kaže:
...
Ima kod mene u društvu lovaca sa Berettom, Franchijem i Suhlom, ali ja uglavnom odstreljujem više od njih. Nije bitna samo puška nego i lovac. Nekome ne bi pomogla ni puška od 100000 evra.

... a ima i kod mene onih koji love sa novim ruskim sačmaricama ali ja uglavnom sa mojom Berettom odstreljujem sigurnije od njih!!, mada i sa starom TOZ63 99,...% sigurno odstreljujem svu lovnu divljač, tako da ...Confused

hamerles
 ove su TOZ ... mnogo dobra puska, citao sam o njoj pre jedno 10 godina u lovackim novinama B)

hamerles

Sniper Hunter kaže:
A sta fali ovim ruskinjama?
i55.tinypic.com/jt41dy.jpg
i51.tinypic.com/2efjdsp.jpg
i56.tinypic.com/2yjtpc6.jpg
Snajper postavi link da vidim na kom sajtu si gledao ovo oruzje bas me zanima da vidim detaljnije??? B)

kelt

Sniper Hunter kaže:
i56.tinypic.com/<br />
2yjtpc6.jpg

kad budu zecevi i fazani nosili barem jednocevke e ja cu tad da uzmem ovakav mitraljez ili bilo kakav poluautomatFrown
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

hamerles

kelt kaže:

Sniper Hunter kaže:
i56.tinypic.com/<br />
2yjtpc6.jpg

kad budu zecevi i fazani nosili barem jednocevke e ja cu tad da uzmem ovakav mitraljez ili bilo kakav poluautomatFrown
I PANCIRE B) Grin

najic
 neco bokerica ;)
Verujem ti

Podunavac

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:
...
Ima kod mene u društvu lovaca sa Berettom, Franchijem i Suhlom, ali ja uglavnom odstreljujem više od njih. Nije bitna samo puška nego i lovac. Nekome ne bi pomogla ni puška od 100000 evra.

... a ima i kod mene onih koji love sa novim ruskim sačmaricama ali ja uglavnom sa mojom Berettom odstreljujem sigurnije od njih!!, mada i sa starom TOZ63 99,...% sigurno odstreljujem svu lovnu divljač, tako da ...Confused

E jbg Canise ti si sad klasični kontraš. Pa nisam ja ni rekao da svako ko ima stranu pušku ne zna da puca. Ti bi bar trebao da znaš na šta sam mislio. Ili ti možda bolje gađaš sa Beretta bokericom nego sa TOZ bokericom? Confused
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 klasični kontrašFrown
Grin
sa mojom TOZovkom golubarkomHmmm hmm tja 24 od 25 glineRa u skorije vreme a pre toga 3x10 i svih 30srbijalov

znam šta si mislio, pa to sam i ja rekaoConfused
iveli 3

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
i56.tinypic.com/2yjtpc6.jpg

Ukusi su različiti. Ja ovu pušku ne bi nosio u lov ni da mi je neko da džaba. A i pitanje kako ovo sve funkcioniše u praksi. Prvo kako se ponaša sačma na prelasku iz doboša u cev i koliki deo barutnih gasova se na tome prelazu izgubi. Drugo ova puška ima revolverski mehanizam. Znači ako hoćeš meko i lako okidanje moraš svaki put da nategneš udarač prstom, što nije ni brzo ni jednostavno s obzirom na oblik kundaka, a pitanje i kakav je oblik udarača. A ako hoćeš neku brzinu moraš da pucaš na duplu akciju (double action) što znači dug hod obarača i tvrdo okidanje. Mislim da ova puška ni nije konstruisana za neki ozbilnjan lov, nego više kao oružje za samoodbranu i pokazivanje ruske inventivnosti, pošto mislim da ovako nešta niko ne pravi.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

canis aureus kaže:
klasični kontrašFrown
Grin
sa mojom TOZovkom golubarkomHmmm hmm tja 24 od 25 glineRa u skorije vreme a pre toga 3x10 i svih 30srbijalov

znam šta si mislio, pa to sam i ja rekaoConfused
iveli 3

Ti druže po običaju uvek nešta zakukuljiš i zamumuljiš pa ti komentari ispadnu dvosmisleni. A ja se svaki put upecam ko som, nije mi ovo prvi put.Stidljiv
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:
Ukusi su različiti. Ja ovu pušku ne bi nosio u lov ni da mi je neko da džaba. A i pitanje kako ovo sve funkcioniše u praksi. Prvo kako se ponaša sačma na prelasku iz doboša u cev i koliki deo barutnih gasova se na tome prelazu izgubi. Drugo ova puška ima revolverski mehanizam. Znači ako hoćeš meko i lako okidanje moraš svaki put da nategneš udarač prstom, što nije ni brzo ni jednostavno s obzirom na oblik kundaka, a pitanje i kakav je oblik udarača. A ako hoćeš neku brzinu moraš da pucaš na duplu akciju (double action) što znači dug hod obarača i tvrdo okidanje. Mislim da ova puška ni nije konstruisana za neki ozbilnjan lov, nego više kao oružje za samoodbranu i pokazivanje ruske inventivnosti, pošto mislim da ovako nešta niko ne pravi.

Podunavac družeBravo 2
iveli 3

Sniper Hunter
 http://www.kbptula.ru/eng/sphu/hunt/h.../hunt1.htm

Evo ruske tehnike

hamerles
 Ovu pusku bih pre nosio nego PA . pre jedno desetak godina citao sam njene tehnicke karakteristike u lovackim novinama tako da uopste nema tvrdo okidanje bez obzira na relvorverski mehanizam. (tako je bar pisalo u praksi neznam) Confused lepsa je od svakog poluautomata bar po mom ukusu B) ovo je verovatno 20tica. veoma zanimljiva puskica B)

Sniper Hunter
 http://www.shotgunworld.com/bbs/viewt...p?t=124415
zasto ove ruske puske ne bi mogle da stanu uz italijanske?

Listajte do kraja ima interesantnih pusaka ruskih ali ih nema kod nas

hamerles
 Kod nas stizu one najlosije ove dobre se prodaju po zapadnim zemljama Bye kao i automobili koji su uvozeni kod nas nili uvek ispod klase u odnosu na automobile koji su se uvozili u sloveniji itd.

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
http://www.shotgunworld.com/bbs/viewt...p?t=124415
zasto ove ruske puske ne bi mogle da stanu uz italijanske?

Listajte do kraja ima interesantnih pusaka ruskih ali ih nema kod nas

Većina od ovih ovde mogu da se mere sa zapadnim puškama i po kvaliteti, lepoti i čvstoći bravljenja.
A ja bi voleo da imam ovakvu.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 http://www.kbptula.ru/eng/sphu/hunt/a...tistic.htm
Evo malo gravurica i kundaka ruskih klikajte za vece na slicice

Podunavac

hamerles kaže:
Ovu pusku bih pre nosio nego PA . pre jedno desetak godina citao sam njene tehnicke karakteristike u lovackim novinama tako da uopste nema tvrdo okidanje bez obzira na relvorverski mehanizam. (tako je bar pisalo u praksi neznam) Confused lepsa je od svakog poluautomata bar po mom ukusu B) ovo je verovatno 20tica. veoma zanimljiva puskica B)

Meko okidanje može da ima samo na singl action režimu okidanja ali svaki put mora da se ručno zapne udarač. Na double action je sigurno tvrdo. A kalibar je 12/70 vidi se na jednoj slici oznaka kod doboša.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik
 Sa ovom puskom MC255 sam imao priliku da lovim krajem devedesetih u rusiji Moj drugar rus ju je kupio prilikom posete fabrici Puska je kalibra 20 i mogu vam reci da kada sam je prvi put video bio sam vrlo iznenadjen puska je vrlo neobicna na prvi pogled Lovio sam tri ili cetri puta sa njom jarebice fazana i zeca i mogu vam reci da i ako izgleda kao igracka to je vrlo ozbiljna puska Na okidanje treba malo naviknuti ali radi vrlo glatko i odsecno Mali zanemarljivi deo gasova izlazi iz dobosa ali se nakon par patrona vise neprimecuje Lepo leze u rame i nije tako laka kako izgleda ja mislim da je teska 2800 gr Sam sistem puske je tako jednostavno napravljen da moze da sluzi bez otkaza prakticno vecno Vecinom je koriste profesionalni lovci u sibiru sto dokazuje njenu upotrebnu vrednost u ekstremnim uslovima.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srećna nova godina SVAŠTARA 111 03.01.2017. 12:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 43
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,369,038 posete www.srbijalov.com