Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
Dare_Makedonija
 Pre par dana u Bitolji je sleago jedan copor vukova. Ako mozem da nadzem taj napis u novinama postavicu ga. Dosli su do zoo gradini ali ni su uspele da napadnu zivotinje tamo. Pre dve godine ako se dobro secam u istu takvu situaciju vukovi su napravili masakar u toj zoo gradinu. Imamo mi vuka puno samo niko nece da ga lovi.

Dare_Makedonija
 http://markitonli..._2011.html
Evo snimke

misa 71
 uspesna hajka na vuka, sakala i lisicu LU Branicevo B) srbijalov
ja i moja dva druga iz Tribroda LU Srednjevo
misa 71 priložio:
branicevo2010.jpg

I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Browningbar
 Cestitke Misa 71!Bravo 2Bravo 2Bravo 2iveli 3
Pravo u centar!
srbijalov

lovdzij@
 Opet vukovi udavili 2 lovacka kera na 100 metara od kuce!Ne znam kako da sacuvamo lovacke pse,ovo je katastrofa!!Cry
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

Milos88-Ivanjica
 Juce ustajanje u 5:30,prethodni dan javljeno da se na teritoriji mog LU koje se granici sa kraljevom nalazi 5 vukova,koji se motaju na toj teritoriji jer silaze sa Cemerna.Vreme je ne bas idealno,pola te teritorija je bez snega a pola pod snegom...Raspored se pravi ali nema dovoljan broj lovaca i vukovi se izvlace na mestu koje je ostalo nepokriveno,inace je falilo jos 500m da se pokrije ceka i da se potpuno zatvori obruc,znaci jos nekih 6-7 ljudi.Iako nije bilo odstrela na mene je izasao divlji vepar kapitalac tezine preko 150kg sa vidnom duzinom kljova,posmatrao sam ga 10min na 30metara od mene kako se blati u potoku...Bili su nam gosti iz guce i gosti iz lovackog saveza slovenije.Posle lova je bio rucak:rostilj,pasulj u zemljanom loncu i peceno jagnje....Gosti su otisli zadovoljni...
LOV JE Passrbijaloviveli

nidzamotocross
 Ovo su dva prva vuka crne boje odstreljena kod nas, odstrelio ih je moj otac, u roku od 5 min, dok su se izvlacili iz borova, jedan za drugim... U coporu ih je bilo 5... Dosta su vislji od onih sivo-belih, ali su manji po tezini...
nidzamotocross priložio:
dsc07682.jpg

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

neca90
 Prilikom hajke na vuka vazno je da se obrati paznja na jednu veoma vaznu stvar,a to je da vuk pusti lovce da prodju pored njega,a onda im se iza ledja izvlaci!Evo jednog primeraPfftrosle godine je u jednom selu blizu mog odstreljen vuk u redovnoj hajci na predatore.Bilo je tu lovaca sto starijih sto mladjih,i izmedju ostalog deda mog druga od 81.godine.I sad naravno svi lovci su bili relativno mladji ljudi,sem njega.I naravno da on nije mogao da drzi njihov tempo kretanja,vec je zaostao nekih mozda stotinak metara iza linije.A vuk saceka da pogonici prodju i pocne da bezi u suprotnom smeru,tj.njima iza ledja.Medjutim,nije racunao na to da je jedan lovac zaostao iza linije,pa u toj bezaniji naleti na deda Ciru!Cira potegne karabin u kalibru 8x57 sa optikom i na jedno 30-40 metara pogodi vuka s boka gledano,ali veoma blizu grudi,tako da ga je zrno solidno ranilo,a da je pomerio cev samo malo udesno-vuk bi sigurno ostao na mestu nastrela!U pitanju je zrno PPU mase ,ako se ne varam,8 grama.On krene polako za vukom po krvavom tragu i posle jedno 20 minuta ponovo nabasa na njega,samo ovaj put na malo vecoj udaljenosti,mozda stotinak metara.Ponovo on nanisani,samo ovaj put je metak plasiran tacno gde treba,gde se spajaju plecka i vrat,i vuk se skotrlja u potok!
U medjuvremenu se lov zavrsi i svi lovci odu kucama,ali ga Cira nema jos.Dolazi on u neko doba i kaze sinu i unuku da odu tu i tu i da donesu vuka!Ma daj bre kaze Ciro,ne zajebavaj,ti si to ubio neku veliku lutalicu,kakav tvoj vuk...Jeste-nije,jeste-nije...odu njih dvojica na mesto gde im je Cira kazao,i stvarno ugledaju vuka!U pitanju je bio krupni muzjak oko 4-5 godina starosti,tezak 56 kilograma!A trofej su mu izmerili da je 42 cm,sad ja ne znam kako se to meri i kakve su formule,ali koliko sam shvatio to je jako srebro.Ako Boze zdravlja nabavim sliku postavljam,ne znam samo jel su slikali ulov.

zoranp
 nidzamotocross gde su odstreljeni vukovi? Kolege bilo bi lepo da se sa svojim saznanjima i mišljenjima uključite na podtemu DALI JE VUK JOŠ UVEK ŠTETOČINA na temi DIVLJAČ B), pa da zajedno iznosimo i neke relavantne podatke o ovoj divljači direktno sa terena..Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

nidzamotocross
 Odstreljeni su na Kukavici, blizu Leskovca.... Te sezone su pala 8 komada, jedan je bio tezak 71 kg... Pravi kapitalac...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

bturjane
 Danas odrzana zdruzena hajka na vuka u organizaciji tri udruzenja odstreljen jedan vuk po sistemu pogona i doceka ja sam imao tu srecu da ga odstrelim nije bas kapitalni ali u zbiru mi je 3 po reduTri prsta
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

ohotnik
 Cestitke na odstrelu vuka kolegaBravo 2

bturjane
 hvala pa da vam se na nisan vratisrbijalov
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

nenadx
 Cestitke svima,na lepim dozivljajima i ulovima.Nidzo motokrosu,mozes li nam dati jos podataka i slika ako imas od tih crnkastih vukova.Unapred hvala.
Dobar pogodak

BojanKG
 pridruzujem se cestitkama svaka cast Bravo 2
srbijalov markafazan

mirko knezevic
 Posteno dobre slike a odstrel jos bolji! Svaka cast.B) Bravo 2 Kazu da je vuk vrhunac lovacke karijere jednog lovca,kao ako i vuka odstrelis onda si ispunio zivotni lovacki staz...Smile Al to su price samo...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Browningbar
 Bravo 2AplauzBravo 2iveli 3Tri prsta 2
Pravo u centar!
srbijalov

aca
 cestitke kolega bturjaneB)Bravo 2

Milos88-Ivanjica
 U mom udruzenju je za vikend odstreljeno 5 vukova,na 2 hajke,obe su bile u nedelju na dva razlicita terena,na jednom je locirano 3 vuka,jedan je odstreljen a dva su se izvukla a na drugom terenu je locirano 5 vukova od kojih su 4 odstreljena.
LOV JE Passrbijaloviveli

Milos88-Ivanjica
 Evo i slike,izvinjavam se na kvalitetu,slikana je uvece od strane mog oca....
LOV JE Passrbijaloviveli

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,724,234 posete www.srbijalov.com