Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
Podunavac

kimi kaže:
Može li jedno objašnjenje....šta Vam znači oznaka Vo(m/s) a šta V1o(m/s) u prikazanim tabelama?

V0 (m/s) je brzina sačme (projektila) na ustima cevi, a V10 (m/s) je brzina na 10 metara od usta cevi, izražena u metrima u sekundi.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Da budem iskren iznenađen sam početnim brzinama Belom municije, koje su veće od mnogih renomiranih proizvođača, bez povećanja pritiska.
Međutim čudno mi je da municija povećanog dometa ima tako malu početnu brzinu sa relativno lakim punjenjem i relativno visoke pritiske.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Ka da budem išao kući na odmor propustiću kroz hrono ne samo belom nego sve što mi bude palo pod ruku od lovačke sačmene municije i postaviću dobijene rezultate ovde!

sheytan

Podunavac kaže:
Da budem iskren iznenađen sam početnim brzinama Belom municije, koje su veće od mnogih renomiranih proizvođača, bez povećanja pritiska.

Pisalo i na tarabu svashta, pa... Stari

Grin

Chuo sam da npr. trap, NOVI, nije ni izbliza tako brz, koliko je deklarisato... Ali, dobro, sachekatjemo dobrog Snipera, da mu ga da po ispitivanju, pa tje ondaK da nastane jagma za brzom dzebanom... hehehe

Sniper, ti bi mogao da odmah konjtaktirash uvoznike npr. B&P, RC i slichnih zezalica(i Beloma, shto da ne, ako stoje iza onog shto su napisali!), koji bi, ako veruju u cifre svojih proizvodjacha, mogli solidno da se otvore! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 Snimaću kamerom na strelištu tako da neće biti dvoumice,ili da neko ne pomisli svašta ,serija po 3 uzoraka iz kutije ,i mislim da će biti dosta realno....

belombeograd
 samo dopuna na objavljene etalone.mi u Belomu pucamo 5 metaka u seriji,a objavljeni rezultati su srednje (prosecne)vrednosti,pa prilikom ispitivanja uvek gledamo da razlika od minimalnih maksimalnih vrednosti,a oko te srednje vrednosti ne bude veca od 10 m/s za brzine ,25 bara za pritiske. Podsecam,da navedeni etaloni nisu "sveto pismo",da su spram zelja ,prohteva kupaca moguce izmene. Takodje,dosta je uporednih ispitivanja s drugom,stranom domacom municijom uradjeno,tako da nasa municija ponekad "lici"na te druge,a da to nije cisto kopiranje,vec shodno kvalitetu baruta,cepova,caure,sacme,najbolje moguce,u datom trenutku,uradjeno.V0 je brzina na ustima cevi,V10 na 2 m,jer mi imamo tunel duzine 25 m,a kompjuter aproksimira kao da je na 10 m. postoji senzor u lezistu metka,na ustima cevi,na 2 m na meti Piezo-davac.svi podaci sticu se u kompjuter koji na monitoru izbaci P,V0,V10. sistem je referentan za MB Lucane,za njihova ispitivanja baruta,za ZIZ Kragujevac,a Krusik ga je koristio ranijih godina. Masina za laboraciju ,ispitni sistem su proizvedeni u Fabrici BSN iz Brese-Italija,renomiranog svetskog brenda,a samo postavljanje u Belom vrsio je licno g-din Balabio,vlasnik fabrike,njegov tim,a mi smo se obucavali uz njih. Pozdrav dobar pogled.

sheytan
 Kolega, svashta vi ovde napisaste, ali bojim se da tje hrono Sniperov biti neumoljiv... Grin

Dodooshe, chuo sam da vam je lovni metak sasvim brz, cca. 400m/s na hronografu, tako da verujem da nema razloga NIKI da qpuje i da se lozi na stranjsq dzebanu, pored brzog vasheg metka! iveli 3 A da li ima 425 ili npr. 410m/s, to uopshte nije bitno!

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sasa frrr
 Zasto nema podataka za kalibar 16? pozz

sheytan
 Druga stvar:

Tabele na sajtu su NEOBICHNO NEOZBILJNO napravljene, tj. kao da su se deca igrala. Drzavna svojina se vidi na kilometar! Npr., zashto su vam za razlichite krupnotje sachme Vo brzine toliko razlichite??? Pritisci takodje... Prekopirali ste, verovatno, podatke iz konjpa i bez vetjeg razmisljanja prebacili na sajt... Sad

Tretje, shta je sa podacima za cal. 16? I 20, beshe i njega imate?

Zatim, zashto vam je za sachmu 1.7mm, lovni metak, pritisak NAJVETJI? Kako li je jadnom lovcu, koji bi na +20C ispucao npr. 50ak mechitja na prepelizze? Shock

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

aleksa
 Opravite Vi jednu seriju municije sa filcanim čepom u providnoj čauri do 34 grama sačme, mislim da bi patron bio hit. Početna brzina neka bude i 390 m/s, to je sasvim dovoljno. Za ideju ne tražim nikakvu nadoknadu, samo ako tržište prihvati proizvod, dajte mi popoust od 100% na svaku treću kupljenu kutiju.Grin
Šalim se malo ali stvarno nedostaje takvo nešto u ponudi domaćih proizvođača. Smara me da idem u Požarevac ili Novi Sad iz Bg-a da bih nabavio Bellot ili Rotweill za preko 50 din. po patronu.

belombeograd
 Biice podataka za kal.16, 20,12/76 super b,malo se zurilo pred Sajam,pa je promaklo.nije tacno da su podaci iz knjiga,a nemam komentar sto je ovo ili ono vece,manje. ponavljam,to su srednje vrednosti,nisu za vjeki vjekov propisane,vec Vi svojim predlozima,sugestijama mozete uticati,kao kupci,da se to promeni. negde ranije sam vec pisao da radimo po narudzbi,naravno za kupce koji uzimaju vece kolicine.etalon je nastao iz iskustva znanja mojih predhodnika,ali diktata trzista.zato pozdravljam svaku inicijativu za poboljsanjem kvaliteta a spram Vasih zelja. za 34 gr municiju nisam siguran da bi bio hit,ali vec imamo priblizno njoj,napravljen 36 gr metak u kal.12 (10,8,6,4) koji smo mi krstili sa super B,a radjen je spram Rc-ovog Semi magnuma iste gramaze,sa caurom 12/70/20 cepom h 17 36 gramskim NC 04 barutom iz MB Lucani.

kimi

Podunavac kaže:

kimi kaže:
Može li jedno objašnjenje....šta Vam znači oznaka Vo(m/s) a šta V1o(m/s) u prikazanim tabelama?

V0 (m/s) je brzina sačme (projektila) na ustima cevi, a V10 (m/s) je brzina na 10 metara od usta cevi, izražena u metrima u sekundi.

Zna li se brzina na 30-35-40 metara, ili kako može da se izračuna?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

sheytan
 ^ Bujrum, Kimi! iveli 3

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/brzinesachme.jpg

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

kimi
 fala komšija, sad sam se setio da postoji tablica negde...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Sasa frrr
 Sve pohvale i za ovo sto ste se javili na forumu i sto ste pojedine kritike usvojili, to me odusevilo kod vas. Jos samo da pocnete da punite za kal.16 municiju bez korpice za prepelice i krupniju za fazane bio bi pun pogodak jer je tu ponuda suplja a ima dosta ovoga kalibra u Srbiji i regionu. Pozz

Kile_
 ne znam da li je noko objavio gore ali evo i njihovog novog sajta.nije nesto veliki i uredjen ali bar ga imaju Smile

imate tu statistiku i balistiku patrona i municije belom.
http://www.belom....
Samo 300 i 4x4

aleksa

belombeograd kaže:
za 34 gr municiju nisam siguran da bi bio hit,ali vec imamo priblizno njoj,napravljen 36 gr metak u kal.12 (10,8,6,4) koji smo mi krstili sa super B,a radjen je spram Rc-ovog Semi magnuma iste gramaze,sa caurom 12/70/20 cepom h 17 36 gramskim NC 04 barutom iz MB Lucani.

Punjenje od 34 g sačme nije bilo poenta mog posta, retko kad pucam više od 32 grama. Poenta je bio FILCANI ČEP, a masa sačme je navedena provizorno jer u čauru od 70 mm sa standardnim filcanim čepom, staje uglavnom više sačme od 32 grama pa sam ja naveo tih 34 grama kao gornju granicu. Takav patron ne proizvode Vaši domaći konkurenti, a ponuda strane municije je oskudna i skupa. Takav patron je poželjan jer daje ravnomerniji snop, malo širi od patrona sa čepom koji ima koncentrator, a prednost u odnosu na plastični čep bez koncentratora je bar u tome što je ekološki prihvatljiviji. Pretpostavljam da je plastični čep bez korpice jeftiniji i dostupniji od filcanog ali bih ja na pr. bio spreman da malo više platim takav patron. Znam mnogo lovaca koji rado koriste takvu municiju i kojima bi dobrodošlo da imaju i takav izbor u ponudi. Po mom mišljenju takav patron je odličan izbor kao prvi metak kod PA ili pušaka koje imaju dva ista čoka a i kao prvi i drugi metak kod pušaka sa različitim čokovima i ja bih ga rado koristio.

belombeograd
 Preneo sam direktoru Vas predlog,slozio se s njim,i probacemo da ga uskoro radimo,a sto se tehnologije izrade tice postoje svi uslovi za tako nesto. Trenutno radimo standardne formate municije,jer i nje nemamo na zalihama,velika je potraznja,ali cim dodjemo do daha,probacemo da pravimo metak spram Vasih preporuka.Niste prvi koji traze takav metak,te cemo sigurno imati u vidu Vase sugestije. Hvala i na tome. Pozdrav i dobar pogled.

DakiNS
 Kolega Belom iako ne koristim vašu municiju zadovoljstvo mi je da se javljate na forum sa dobrom voljom da reagujete na sugestije. Do sada nisam niti na jednom forumu koji se bavi lovnom tematikom našao nikoga iz drugih konkurentskih firmi. Svaka čast ,imati sluha za potrošače jedan je od prvih preduslova uspešnog razvoja.Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kelt
 nebi bilo lose kada bi se javio i neki radnik iz firme MB Lucani pa da ovako prenese svom menadzmentu nasu muku sa njima i njihovim >legendarnim> proizvodom barutom ZlatiborAngry
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,692,246 posete www.srbijalov.com