Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
CULA

Nikola M kaže:

arli kaže:
E imamo istu mašinu za merenjeGrin

Prepustili ste se kineskoj meri??

Bolje Verici nego kineskoj merici
salim se da nije kineza nebi mozda bilo ni baruta mada ga oni nisu upotrebljavali za rat i lov vec za zabavu tj. vatromet .........

kelt
 Dobra je ta vagica. identicnu u americi pod svojim imenom prodaje frankford arsenal. ja imam istu takvu i sljaka lepo i vrlo sam zadovoljan sa njom. kosta oko hiljadu dinara sto je vrlo jeftinoiveli
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

CULA

kelt kaže:
Dobra je ta vagica. identicnu u americi pod svojim imenom prodaje frankford arsenal. ja imam istu takvu i sljaka lepo i vrlo sam zadovoljan sa njom. kosta oko hiljadu dinara sto je vrlo jeftinoiveli

to je i poenta sto jeftinije a jednako efikasno................

seter

kelt kaže:
drugari Sniper hunter i lovac66 mogu preuzeti svoju robu;)iveli

Pozdrav forumaši!!
Nisam dugo bio na ovom forumu, a vidim da "epidemija" punjenja municije hara Srbijom! Svaka čast!!!Aplauz
U BiH ni blizu nije ovoliko razvije reloading, mada je i zakon takav- nikakav. Po tom zakonu, ja sam ilegalac Sad i još uvijek ne poznajem nikoga ko puni municiju. Bar takvog nema na našem forumu.
Više od godinu punim municiju na Lee presi, i prezadovoljan sam. Naravno, kao i mnogim, i meni je SniperHunter glavni učitelj, a Kelt i ostala raja sa ovog foruma su mi također puno pomogli sa svojim postovima. Meni završnica nije baš zadovoljavajuća, jer su mi krimperi jako loši. Ipak, nadam se da ću uskoro postati ponosni vlasnik krimpera i predkrimpera Made by Kelt! Istina, ono što mi nikako nije jasno, to je predkrimper! Njegova uloga i primjena (kada, kako i zašto?) su mi skroz nejasni, iako sam čitao ove postove. Zato bih zamolio Kelta da mi malo pojasni korištenje predkrimpera.
Kada vidim Keltovu municiju, konusni završetak, zvijezdu, rub... mislim da bi se i RC postidio!
Ono što sam i sam malo skontao na Lee presi, jeste utiskivač zvijezde. Po mom mišljnju, ne utiskuje dovoljno zvijezdu, pa sam malo popustio šarafe na onom poluprstenu, i postavio na dno papir, tako da za 1 mm imam izdignutu čahuru, i automatski i bolji rub, što se i vidi na fotografiji (lijevo, metak prije intervencije na presi; desno , poslije):
I da skratim, šta i kako sa predkrimperom Confused
dobar pogled

Nikola M
 Dali mozes izbaciti slike od svojih krimpera?
Dobar Pogled
lovac

ivanfox
 kelt,CULA gde se mogu kupiti,naruciti te kineske vagice koje se dobro pokazale po vasim iskustvima,unapred hvalaYes
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

seter

Nikola M kaže:

Imam ovaj mali iz Siarma, i još jedan sličan. Slabo obavljaju posao.
dobar pogled

kelt

ivanfox kaže:
kelt,CULA gde se mogu kupiti,naruciti te kineske vagice koje se dobro pokazale po vasim iskustvima,unapred hvalaYes
na pijaci kolega kod kineza ili ovih nasih sto preprodaju ili na sajtu kupujem-prodajem
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt

seter kaže:

Nikola M kaže:

Imam ovaj mali iz Siarma, i još jedan sličan. Slabo obavljaju posao.
svi su ti krimperi dobri dok se mesing ne pojede pa posle nece da radi. celik je zakon vecita stvar.. pozzz...
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 ovo nisam slikao ja vec najbolji fotograf u Batajnici a i sire. nekad je doticni gospodin pisao mnogo na ovoj temi, i svima nama drzao pocetnicke lekcije iz punjenja ali je zbog nekih sto SVE ZNAJU odustao od poducavanja. HVALA brate Sheki Byei prikljuci nam se ponovo, udavise me ove novajlije.iveli njih sto a ja i babo sami.Oi
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt

seter kaže:

kelt kaže:
drugari Sniper hunter i lovac66 mogu preuzeti svoju robu;)iveli

Pozdrav forumaši!!
Nisam dugo bio na ovom forumu, a vidim da "epidemija" punjenja municije hara Srbijom! Svaka čast!!!Aplauz
U BiH ni blizu nije ovoliko razvije reloading, mada je i zakon takav- nikakav. Po tom zakonu, ja sam ilegalac Sad i još uvijek ne poznajem nikoga ko puni municiju. Bar takvog nema na našem forumu.
Više od godinu punim municiju na Lee presi, i prezadovoljan sam. Naravno, kao i mnogim, i meni je SniperHunter glavni učitelj, a Kelt i ostala raja sa ovog foruma su mi također puno pomogli sa svojim postovima. Meni završnica nije baš zadovoljavajuća, jer su mi krimperi jako loši. Ipak, nadam se da ću uskoro postati ponosni vlasnik krimpera i predkrimpera Made by Kelt! Istina, ono što mi nikako nije jasno, to je predkrimper! Njegova uloga i primjena (kada, kako i zašto?) su mi skroz nejasni, iako sam čitao ove postove. Zato bih zamolio Kelta da mi malo pojasni korištenje predkrimpera.
Kada vidim Keltovu municiju, konusni završetak, zvijezdu, rub... mislim da bi se i RC postidio!
Ono što sam i sam malo skontao na Lee presi, jeste utiskivač zvijezde. Po mom mišljnju, ne utiskuje dovoljno zvijezdu, pa sam malo popustio šarafe na onom poluprstenu, i postavio na dno papir, tako da za 1 mm imam izdignutu čahuru, i automatski i bolji rub, što se i vidi na fotografiji (lijevo, metak prije intervencije na presi; desno , poslije):
I da skratim, šta i kako sa predkrimperom Confused
[xhide]
kolega seter i ja sam provalio da kod lee ima jedan nedostatak na poslednjoj operaciji zatvaranja suvise je plitko eee tu se majstor dosetio pa ubacio dodatnu operaciju predkrimpovanje kojom se utiskuje dublje zvezda unutra i to prvo krajevi a onda sredinu je lako.[/xhide]iveli 4glavna stvar je sto je sabijanje kontrolisano i samim tim nema preteranog ili slabog trzaja, svaki ispada identican.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Nikola M
 mesing je los.. video sam ovde u italiji kod jednog coveka da vec od 50 krimpovanja se izlizao.. i ne krimpuje nikako
Dobar Pogled
lovac

car2
 E i ja imam muku sa krimerom danas da odradim patrone i nece nesto meseng se izgleda izlizao i ne pertla ,bem ti muku ,a taman spremao patrone za sutraGlavu o zid

Sasa frrr
 Mozda ti Kelt moze pomoci.. ;)

car2
 Ako neko moze pomoci nebi bilo lose,dobio sam ovaj mesingani krimper i stakovao mozda 30 patrona i nece posle nida malo pokrivi ivice ,uzeo sam od drugara rucnu masinu da odradim patrone za sutra.
Uvek za lov napunim par komada svezih patrona bez korpice ,posto lovim sa IZ 153, prvi punjeni metak bez korpice u cev,posle ,2 sa nosacem.
Al me iznerviralo kad bi mogo da odradim krimer metalni al bi radilo,stacu kad volim da punim patrone lovac

kelt
 samo stubna busilica i celik i samo celik mesing je losa varijanta. ikaiveli
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 a moze i ovako na stalak i obicna busilica na 12oo obrtaja ne vise jer se pregreva plastika i to uz obavezno prskanje krimpera wd-om svakih desetak patrona
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Nikola M

car2 kaže:
Ako neko moze pomoci nebi bilo lose,dobio sam ovaj mesingani krimper i stakovao mozda 30 patrona i nece posle nida malo pokrivi ivice ,uzeo sam od drugara rucnu masinu da odradim patrone za sutra.
Uvek za lov napunim par komada svezih patrona bez korpice ,posto lovim sa IZ 153, prvi punjeni metak bez korpice u cev,posle ,2 sa nosacem.
Al me iznerviralo kad bi mogo da odradim krimer metalni al bi radilo,stacu kad volim da punim patrone lovac

kolega hocu ti pomoci.. ako zelis da kupis celicne krimpere ja sam u Italiji mogu ti poruciti i uskoro dolazim u srb pa ako ces mi reci u inbox odakle si?
Dobar Pogled
lovac

kelt
 kolega car2 imas kompletan nacrt krimpera ovde na temi sto ga je postavio kolega bucko. odstampaj ga i pravac kod strugara. radi odlicno samo treba malo da se izmeni da bi mogao stati u futer. celicni krimper u italiji kosta od 40eu pa na vise, dok se ovaj moze zavrsiti na max20evra, a vecita stvar i sljaka ekstra provereno
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

car2
 Fala ljudi i ovaj krimper kod mene je radjen rucno ,za par dana idem kod prijatelja na strug da odradimo celican, ce bude ko novo.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,434,208 posete www.srbijalov.com