Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
tomo vrbas
 Dali ima veze sa koje je tanja rupica?Posto sam video da na nekima tanja rupica stoji na duzoj strani lima dok na nekima ih prave na kracoj strani?Inace meni se najbolje zvuk pokazao sa 2-4mm rupama i ja ih pravim od tankog prohrom lima!

Zeljko92
 Vidjao sam i ja na razlicitim stranama razlicite velicine rupa, ali sam uzeo da mi na duzoj strani bude manja rupa kao na snimku na kome covek demonstrira kako se ove vabilice koriste. On okrece duzu stranu sa manjom rupom gore, pa verovatno ima tu necega. Ja moju kad obrnem i duvam tako da veca bude gore, ne dobijam pravi zvuk.
https://www.youtu...blmozbFwl4

dreger
 Manja rupica pri duvanju-vabljenju mora biti gore a veca dole,a mislim da nema veze dal je na duzoj ili kracoj strani(kod mene je na kracoj)inace strane mogu biti i iste duzine i opet radi.po meni od velicina rupica zavisi i zvuk ,i tu treba eksperimentisati dok se ne pogodi onaj za koji nam se cini da je najpriblizniji kmecanju ranjenog zeca.ja sam ih napravi na desetine i samo dve-tri zadovoljavaju moje kriterijume (a i lisicje)i nosim ih u lov.

dreger

nidzamotocross kaže:

Neca92 kaže:
Ја сам покушао 5-6 пута, радио све по инструкцијама и упутствима, ништа нисам добио сем пресавијеног лима са две рупице. Grin Одустао сам и више немам снаге ни да покушам... Confused

Isti problem i ja imam. Radio sam po ovom snimku koji je postavi Predator. Posekao sam jezik dva puta i ništa više od toga. Angry
E sad videh za ove probleme pa ako mogu da vam pomognem a i ostalim kolegama,naime kazete niste nista dobili.pa dobili ste vabilicu ali treba nauciti da se i duva tj.koristi pa zato evo slike sa uputstvom kako se to radiwww.dodaj.rs/f/25/11o/Ox2SJQy/70882904.jpg

IvicaL

dreger kaže:
Manja rupica pri duvanju-vabljenju mora biti gore a veca dole,a mislim da nema veze dal je na duzoj ili kracoj strani(kod mene je na kracoj)inace strane mogu biti i iste duzine i opet radi.po meni od velicina rupica zavisi i zvuk ,i tu treba eksperimentisati dok se ne pogodi onaj za koji nam se cini da je najpriblizniji kmecanju ranjenog zeca.ja sam ih napravi na desetine i samo dve-tri zadovoljavaju moje kriterijume (a i lisicje)i nosim ih u lov.

Napomenuo sam već da su rupe na najčuvenijoj Silva Fox whistle iste veličine i daje tako bolji zvuk - višlji i škripaviji. Pišem sad sa telefona pa vam ne mogu postaviti slike. Uskoro ću vam sve postaviti
lala, pa sta

klaja
 Dreger pa ti si kraljOdobrenoodlicno objasnjenje i vabilica radi kao luda,danas pravimo jos par komada sa malim izmenama.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Bune
 Da se upisem i ja. Sinoc se cekalo i docekalo, oko 20,20 izasla na strnjiku, par minuta gledanja kako se igra i cim je sela odjeknu pucanj, daljina 85m. Ovo je bilo krstenje Meopta optike, pa koristim priliku da se jos jednom zahvalim prijateljima na pomoci pri kupoviniiveli. Napravio sam dva snimka mobilnim, ali su mutne, ipak je telefon stariji. Bilo je ili mobilni ili optikaSiroma, mislim da sam dobro odabraoOdobreno. Pozdrav, evo slika

i840.photobucket.com/albums/zz330/hanter_89/Lija/Fotogr0014_zpsfcf7aafe.jpg

i840.photobucket.com/albums/zz330/hanter_89/Lija/Fotogr0015_zps4e3182af.jpg
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

klaja
 Bune cestitam jos jednom,optika je krstenaOdobrenoBravo 2
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

sheytan
 Tjah, kakav gazda, takav mobilni... Mootan... Pardon, mator! Smeko

https://www.youtu...B2SY#t=35s

ČESTITAM I INTERNACKI, QMAŠINE!!! iveli 3 DAĆE BOG, OVIH DANA REPLAY! srbijalov
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Jank
 Trebalo nije... u vabilicu da dune
matoru je liju dočekao Bune
stari je telefona pa je mutna slika
ali ispit položi ta NOVA optika........BRAVO BUNE.....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

hercegovac
 i moja prozviždala nakon uputstva o načinu duvanja, hvala kolegama koji su to lijepo objasnili

IvicaL
 evo da probamo staviti slike kako sam obecao
lala, pa sta

IvicaL
 e sad malo preciznije
lala, pa sta

IvicaL
 sa lenjirom
lala, pa sta

IvicaL
 E sad uporedba Silva Fox whistle i jedna obicna iz Engleske koja je pravljena po tim shemama gde je jedna rupa manja itd itd
tu mozete videti i da su rupe na toj engleskoj mnogo blize prelomu nego Silva
lala, pa sta

IvicaL
 ovo isto nisam stigao da postavim, to je odstrelio kolega dan pred moj polazak na more, pa eto sada da postavim
lala, pa sta

Zeljko92

IvicaL kaže:
E sad uporedba Silva Fox whistle i jedna obicna iz Engleske koja je pravljena po tim shemama gde je jedna rupa manja itd itd

Jel obe daju isti zvuk kolega bez obzira na poziciju rupa? I da li si obe probao na terenu?

IvicaL

Zeljko92 kaže:

IvicaL kaže:

Jel obe daju isti zvuk kolega bez obzira na poziciju rupa? I da li si obe probao na terenu?

Silvu sam probao 2 puta - od tog jednom po magli bez rezultata, a sinoc sam uspeo da dovabim ali sam bio lose sakriven i uocila me sa nekih 70m
Sa Engleskom sam isao nekih 5 puta i jednom sam uspeo da dovabim na 30m, pucao sa sacmom 6 pogodio ali je odnela u kukuruz,...

Ne daju isti zvuk, slican da, ali ne isti, a ako mi to cujemo, lisice cuju jos bolje

Jos mi je rano da oko njih sve sa sigurnoscu da komentarisem, malo izlazaka,... ali s`obzirom da je velik opseg frekvencije koju mogu da proizvedem moram pronaci pravu,...

Silva ima malo vislji i skripaviji zvuk ako to nesto znaci.

U instrukcionom DVD koji sam dobio, objasnjava da se ne duva kao na onim linkovima sto sam postavio gde se vidi da se strane zvizdaljke zatvore prstima. Ne, ovde objasnjava da se palac stavi dole i 2 prsta od gore i ravno u usta, ali ono za jezik vazi u oba slucaja,...
lala, pa sta

tomo vrbas
 A jel bi nam mogao reci kolike su rupice na Silvi i na toj drugoj vabilici?ika

Neca92
 Е, после свих ових објшњења, вреди покушати још једном. Yes
Јављам како сам прош'о овај пут! Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,371,242 posete www.srbijalov.com