Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Mrwa, istini za volju, zimus je rukovodstvo LSV poslalo upit upravama LU, šta žele da bude sadržano u članarini saveza. Navodno da je većina LU prihvatila da plaća SVE (i glasilo, i Vojvodjanskog lovca, i osiguranje, i osnovnu članarinu). Medjutim, nikada nije objavljeno ko je kakvu odluku doneo od LU članova saveza? Još manje se zna, da li je na UO ili na skupštinama LU raspravljano o tome, ili su lovci stavljeni pred svršen čin bez rasprave, i po običaju progutali ono što im je servirano. Ostaje da rukovodstvu LSV verujemo na reč (?) da je sve bilo kako treba - ili ih se ne tiče šta misle lovci, nego ih se tiče samo ono što podobne uprave LU urade. Delegati u skupštini LSV su, čast izuzecima, inertni, možda i nečim uslovljeni, ili možda i počašćeni, da aminuju sve što nekolicini ljudi padne na pamet. Mada, poslednja skupština LSV daje nadu da se nešto menja, a pritisak lovaca na uprave LU je sve veći, kako zbog sve siromašnijeg fonda divljači, tako i zbog sve većih davanja novaca od članarine na sve strane.
Čujem da u nekoliko LU već ima popriličnog otpora dosadašnjoj politici, i da su gundjanja takva da se može očekivati vruć uvod u jesen.
Dotle su naši vrli rukovodioci iz LSV prezauzeti namicanjem članarine, i trošenjem iste. Prvoborci iz 'Vojvodjanskog lovca' idu i drže ona čuvena 'predavanja za stručne pratioce', gde se dešava da bude rečeno da je za odlazak u lov potrebna lovna karta i oružni list (tačno), ali i članska karta LSV (potpuno netačno). Pa onda kad im se ukaže da ne pričaju nešto čega nema u propisima, onda se isprave pa kažu kako je 'poželjno' (?) da se nosi članska karta!
Takodje, u vezi stručnog pratioca u lovu na krupnu divljač, navodno se saopštava da može jedan pratilac na 5 lovaca, što je potpuno van propisa i pameti. Čak se kaže da je navodno u dogovoru sa inspekcijom, dozvoljeno pisati jedan izveštaj o lovu za 5 dozvola!?!? Nikom nije jasno kako to da se izvede, ova genijalna zamisao (izveštaj o lovu je vezan za serijski broj dozvole).
Ono što mene posebno zanima, jeste priča da su u Pokr. sekretarijat stigla vrlo zanimljiva pitanja i zahtevi iz Ministarstva, vezano za fondove divljači, kriterijume za ustanovljenje lovišta i sl., i da je prošle nedelje bilo žustrih sastanaka u sekretarijatu. Videćemo da li će se i ova faza vezana za lovstvo u Vojvodini odvijati daleko od očiju javnosti, ili će 'kreativna tumačenja' propisa i razjašnjavanje proteklih zbivanja ostati privilegija samo nekolicine. Ovo pišem da neko ne pomisli da se ne zna sve šta se dešava, zna se mnogo, samo što niko nije blesav da uzme sebi za pravo da objavi nešto, pre nego što to uradi onaj koji MORA da iznese zvanične informacije.
Ako informacija ne bude, potrudićemo se da postavimo neka zanimljiva pitanja kako rukovodstvu LSV, tako i državnom organu koji je zadužen za lovstvo. Dosta je bilo više indolentnog odnosa prema lovcima i lovačkoj javnosti - ima da se informacije o radu isporuče, a posle toga verujem da će biti itekako nezgodnih pitanja za rukovodioce.
Kakva to mogu biti pitanja, imali su prilike da vide rukovodioci LSV na skupštini, kada su dobili 15-ak pitanja u pisanoj formi, a do dana današnjeg nisu poslali odgovor delegatu koji je pitanja postavio (Nikola Jović). Ne znaju šta da kažu, ili ne znaju odgovore (?), ili neće da daju informacije, ili se boje da objave informacije? U čemu je problem, gospodo? Uostalom, o tome kakva je situacija u LSV najbolje govori broj uplaćenih članarina: sa nekadašnjih 24000 lovaca članova, LSV je ove godine do sada prikupio svega nešto preko 12000 članarina - pa zar im nije to dovoljno da ukapiraju šta se dešava, nego hoće na svaki način (raznoraznim pričama i pritiscima) da naplate što više, kao da je članstvo u savezu obavezno? Nije obavezno, ni slučajno, bez obzira na to šta ljudi iz 'Vojvodjanske vertikale' mislili (vertikala: poslušne uprave LU - LSV - Vojvodjanski lovac - deo ljudi iz Pokr. skeretarijata za poljoprivredu) - nisu lovci tu zbog njih nego su oni tu zbog lovaca, a svaki nadmeni stav, poluucenjivačko ponašanje, izvlačenje lovačkih para na sve moguće načine, i pozivanje na koješta (uključujući privatne veze i poznanstva), značiće samo još dalji pad u broju članova saveza. Ne daje više niko novce na lepe oči ili na slatku priču - konkretno šta to dobijaju lovci za svoj novac, i da li to što dobijaju vredi tih novaca? Obećanja i priče su možda prolazile dok je bilo više novaca, a sad pritegla kriza, LU jedva krpe kraj sa krajem (mada i po LU ima svačega), pa više niko ne juri da uplati par hiljada evra samo za golo članstvo u savezu. Valjda je bolje da to ulože u unos divljači u lovište, nego da bacaju u rupu bez dna, odakle se plaća vozikanje, dnevnice, naknade, famozni NIR (naučno istraživački rad) i neobjašnjive donacije, i još gomila kojekakvih nepotrebnih stvari. Alavost u visini članarine se sada vraća LSV-u kroz smanjen broj članova za 50%, a da ne govorim o rejtingu. Isti ljudi su već dugo vremena na ringišpilu u LSV, pa su izgleda izgubili osećaj za realnost, ušuškani u nekadašnje disciplinovano plaćanje od strane lovaca. Stvari su se promenile, samo to još treba neko u savezu da ukapira, i da se urgentno promeni ponašanje, da ih ne bi drugi menjali.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Lalo sve mi se nešto čini da Sremac nikada neće dobiti odgovore od "ove" kvarniture, pardon garniture. Zato što neće aktuelna g(kv)arnitura imati vremena jer su prezauzeti peglanjem nabora na računima, i rovovskom borbom za očuvanjem položaja(fotelja), a posle će doći neko drugi,pa će možda sledeća garnitura dati odgovore a koliko mi se čini biće i onih odgovora za koja nisu ni postavljena pitanja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Ušla Lalo voda u uši ovima iz LSV-a glede članarina. Pitam se pitam da li će uskoro da padne neka donacija Poljoprivrednom fakultetu od strane LSV-a? Nešto sumnjam.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 A ko li će da izdaje čuveno glasilo????

Bio je tender...koji su bili uslovi, ko je pobedio???

Do kraja će još Jeremija da se sliže sa istaknutim lovnim radnicima kao što je i on sam pa će svi lovci morati da se pretplate na Lorist!!!

A o 12-13000 članarina ne vredi govoriti (i previše-dogodine ako ubodete 5000 treba da se šutate u doope)....još će ispasti da je LSV cvetao u vreme Miloša Velikog Beukovića.....
E moj Milane...da ne bude da si Ti prepolovio članstvo u LSV-u...a zamenik Ti se smeje iza leđa!!!!

P.S.
Kada će REBALANS???

Jaooo
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 E moj Milane...da ne bude da si Ti prepolovio članstvo u LSV-u...a zamenik Ti se smeje iza leđa!!!!

Meni je neverovatno da čovek tih godina i životnog iskustva a i radnog tako nasedne.

Nešto mi pade na pamet tekst Čorbine pesme:

Zika Zivac je dezurni krivac
on je obelezeni negativac
dripci kad banku obiju
Zika zaglavi robiju

Lala

Sremac75 kaže:
A o 12-13000 članarina ne vredi govoriti (i previše-dogodine ako ubodete 5000 treba da se šutate u doope)....još će ispasti da je LSV cvetao u vreme Miloša Velikog Beukovića.....

P.S.
Kada će REBALANS???

Jaooo

Da, stvarno: ako je tačno (a sva je prilika da jeste) da je uplaćeno nešto preko 12000 članarina, onda ceo finansijski plan LSV koji je odobrila Skupština za 2013/14 godinu pada u vodu!
U tom slučaju bi morali da urade rebalans fin. plana, da koriguju prihodnu stranu, ali istovremeno i rashodnu stranu fin. plana, i da prilagode rashode smanjenim prihodima - što znači da neke stvari neće moći da finansiraju! Možda da umanje ili izbace onu čuvenu stavku NIR?
Naravno, rebalans ne bi smeli ni slučajno da urade na način kako su ga radili prošle godine, bez odluke Skupštine LSV, čime su napravili jedno lepo kršenje rodjenog Statuta (kažnjivo po Zakonu o udruženjima), ali to kanda nikom, pa ni Nadzornom odboru, nije zasmetalo!!!Shock

Mada, kad je LSV u pitanju, izgleda da je sve moguće!

Sremac75
 A LSS više ni ne spominju....
Šta će im "krovni savez" da im otme komad slatkog kolača (članarine)....
Još samo napadaju Tamaša (koji mi posle Skupštine reče da ne razumem rad LSV-a - a sada se kanda ujeda za jezik) i čika Peru, ali veroovatno zbog toga što daju pare LSS-u, a ne njima!

Eeeee, a onda je dežurni opozicionar (N.J., Sremac75), na skupštini LSV-a, pričao gluposti o "zajedničkom zločinačkom poduhvatu" na uništavanju LSS-a???
Čak je i Miloš Veliki (tvorac računice da lovci iz Vojvodine LSS-u plaćaju 60 dinara) morao da se "upljuje" objašnjavajući kako on i svi čelnici LSV-a obožavaju LSS!!!

Povraća mi se kada pogledam na (L)ovce koje i dalje ćute!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Jedna zanimljivost, za komentarisanje:

Evo već treći dan kako je na Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za šume, objavilo ono Obaveštenje o kontroli korisnika lovišta, ali i drugih subjekata u lovstvu, ali LSV nije našao za shodno da na svoj sajt postavi ovo, po mom mišljenju, veoma važno Obaveštenje Uprave za šume!!!
Živo me zanima, koji su to razlozi sprečili rukovodstvo LSV da jednu ovako važnu informaciju ne prosledi svojim članovima preko sajta LSV? Koji su motivi da se ionako loše informisanje članstva pokuša dodatno pogoršati?
Ili možda rukovodstvo LSV pogadja nešto što se nalazi u Obaveštenju, kad ovako ignorišu postojanje toga?!? Mada, možda razmišljaju, kad ni njihov stariji brat LSS nije ništa objavio o ovom Obaveštenju, što bi oni informisali članstvo? Bog te maz'o, ovi po potezima počinju da liče jedno na drugo kao jaje jajetu! Smile

Ovo je ozbiljan propust, da LSV jednu ovako važnu informaciju ne prosledi članstvu!
Srbijalov je ovu informaciju postavio na naslovnoj strani, odmah nakon što je objavljena na sajtu Ministarstva.

Gedza66

Sremac75 kaže:
A LSS više ni ne spominju....
Šta će im "krovni savez" da im otme komad slatkog kolača (članarine)....
Još samo napadaju Tamaša (koji mi posle Skupštine reče da ne razumem rad LSV-a - a sada se kanda ujeda za jezik) i čika Peru, ali veroovatno zbog toga što daju pare LSS-u, a ne njima!

Eeeee, a onda je dežurni opozicionar (N.J., Sremac75), na skupštini LSV-a, pričao gluposti o "zajedničkom zločinačkom poduhvatu" na uništavanju LSS-a???
Čak je i Miloš Veliki (tvorac računice da lovci iz Vojvodine LSS-u plaćaju 60 dinara) morao da se "upljuje" objašnjavajući kako on i svi čelnici LSV-a obožavaju LSS!!!

Povraća mi se kada pogledam na (L)ovce koje i dalje ćute!!!

Nemoj brate da povracas, ugrdices se. Pa da nije (L)ovaca koji cute, ne bi ni bilo ovakvog viseg lovnog organizovanja. A lovstvo Srbije bez postojanja visih lovnih organizacija je ko kancer pluca bez cigarete. Pa zar da se odreknemo tog zadovoljstva????Vrlo tuan
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

rokvic
 ako me moja pticica Feniks nije pogresno obavestila, trebalo bi da Jeremija preuzme mesto glavnog urednika ,lovackog glasila LSV...
Lalo ti imas mozda tacnije informacije...?

Lala
 Kao što smo ranije već načuli, izgleda da je vrlo izvesno da je glasilo LSV dobilo novog urednika!!

Moj omiljeni prethodni urednik S.P. izgleda nije bio dovoljno konkurentan, pa je umesto njega, kako nezvanično čujem, posao uredjivanja na konkursu dobio Jeremija Trifunović, koji je pre godinu oštro kritikovao rukovodstvo LSV jednom prilikom na portalu Lorist, a posle toga zaćutao u vezi bilo kakvog pominjanja LSV!? Išao je čak dotle da je ignorisao i zasedanje Skupštine LSV, ali je nakon toga 'principejlno' konkurisao za posao urednika glasila saveza?! Šta da se radi, biznis je biznis, ništa lično, jelte, malo kritike zbog kupaca časopisa, malo ćutanja... Uostalom, ne kaže džabe narod 'umiljato jagnje dve ovce sisa'!
Da li je i to nepominjanje LSV u proteklih skoro godinu dana bio jedan od kriterijuma za dobijanje posla, ne znam. Znam samo da je izgleda g.Trifunović (za neupućene, administrator Oscar sa foruma Lorist, i vlasnik i urednik časopisa Lorist) na konkursu LSV za urednika glasila saveza, dao najpovoljniju ponudu, mada su, kako se saznaje, odlučivale nijanse!!
Nije loše pomenuti, da je prethodne godine, a i ove, predvidjeno da se štampa 6 brojeva glasila. Lovna godina je počela 1. aprila, a sada je polovina avgusta, a još nije odštampan ni jedan broj!!!

Valjda će LSV na svom sajtu naći za shodno da objavi šta su to sve juče, na sednici UO LSV održanoj u Crepaji (zašto tamo, ne znam), odlučili.
Čujem da LSV ima i novog pravnika, umesto Slobodana Grdinića, koji se pre par meseci povukao.

Sve ovo su nezvanične informacije, ali iz vrlo pouzdanih izvora.

Jeremija ima znanje iz lovstva, ima dugogodišnje iskustvo u novinarstvu u ovoj oblasti, ali će iznad sebe imati uredjivački kolegijum LSV, u kojem dominira Deja Milkov, sekretar LSV. Kako će izgledati glasilo LSV pod palicom dvojca Trifunović-Milkov, ne znam, ostaje da se vidi. Ne očekujem nešto spektakularno. Na kraju krajeva, kako uopšte može jedan dvomesečnik da bude aktuelan, ako su informacije u njemu stare 2-3 meseca?
Čekam da vidim da li će biti tekstova sa hvalospevima rukovodstvu saveza, pa da podsetim Oscara šta je pisao ranije. Smile

Cadara
 Ja ću da ti kažem što je najverovatnije sastanak održan u Crepaji, elem, Pažin predsednik LSV imao je dobru praksu da kao predsednik Upravnog odbora LU Zrenjanin sastanke upravnog odbora drži otprilike mesečno jednom i to u svakom lovačkom društvu ( a bilo ih je 23) koje je u sastavu LU Zrenjanin. To je bila praksa, pa je možda i sada tako i povremeno ako neko može i želi od članica LSV-a ugosti upravu LSV-a. Dok sam ja bio član UO LU Zrenjanin obišao sam skoro sva društva na sastancima, kako sada čujem sastnci se uglavnom drže u prostorijama LU, mada nije bilo loše, tu se vidi kako ko gazduje, kakav dom ima, kakve probleme, skupe se i lovci pa prisustvuju sastanku, pitaju, predlože ....
E sad možda ima i neki poseban razlog ali ne verujem. Sad odgovorio sam ti na najbanalnije pitanje iz prethodnog posta a ostaje pitanje odkud urednik Oskar, kakva je ponuda, koliko će nas lovce to da košta jer sigurno nije za džabe.

Sremac75
 Imajući u vidu svoje dosadašnje iskustvo sa Jeremijom, postavio bih pitanje da li postoji šansa da budem BANovan od obaveze da plaćam i dobijam budući info časopis LSV-a????
PraviloPraviloPravilo
Palica

canis aureus

Sremac75 kaže:
Imajući u vidu svoje dosadašnje iskustvo sa Jeremijom, postavio bih pitanje da li postoji šansa da budem BANovan od obaveze da plaćam i dobijam budući info časopis LSV-a????

Ako postoji ta šansa i ja bih da se banujem od istoga zbog istoga!
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala
 Neko je već napisao da je izašao novi broj 'Vojvodjanskog lovačkog glasnika', sa novim urednikom (Jeremija Trifunović, izdavač 'Lorista' ). Novi broj biti u rukama lovaca od ponedeljka.

Imao sam prilike da prelistam novi broj, i kao što sam očekivao, ništa spektakularno u koncepciji, mada, ruku na srce, u odnosu na sadržaj i kvalitet tekstova pod prethodnom uredjivačkom garniturom, primećujem ipak neki napredak, barem što se tiče stručnih tekstova. Ali, i dalje nedostaju čak i osnovne informacije o radu saveza i njegovh organa, a upadljiv je izostanak bilo kakvog teksta vezanog za lovnu politiku - to je izgleda i dalje tabu tema, rezervisana za mali broj ljudi iz uskog kruga rukovodstva, lovcima se o tome ne priča i ne piše ama baš ništa.

Ono što bih pohvalio jeste inicijativa Komisije za informisanje, da se svakom LU omogući besplatna izrada sajta. Inicijativa sasvim na mestu. Ono što 'devojci sreću kvari' jeste način kako je zamišljeno održavanje tih besplatno izradjenih sajtova - to bi po zamisli gospode trebalo da održava upravo Jeremijina firma, po ceni od 15000 + PDV godišnje!!! Kad uzmemo da u Vojvodini ima oko 70 LU, onda je jasno da bi drug Jeremija na ovaj način, pod okriljem i preko članica LSV, mogao inkasirati milionče dinara. Nije loše, u ovoj krizi!!! Šta o ovom potezu misle uprave LU i lovci, ostaje da se vidi, tim pre što nikom nije palo na pamet da recimo zatraži više ponuda za isti posao, pa da se odabere najpovoljnija - jok bre; tako da meni ovo liči na pokušaj da se jedna dobra ideja iskoristi za usmeravanje posla na jednog izvršioca, a zašto baš na njega, nije mi jasno. U stvari, jasno mi je, ali ne bih da pišem otvoreno ono što mislim o ovom načinu rada, koji je nekako postao model rada u LSV, u mnogim stvarima, počev od npr. održavanja voznog parka, pa na dalje.

Ima još jedna tragikomična stvar, o kojoj je izašao tekst u VLG (Vojvodjanski lovački glasnik). Naime, doneta je odluka da se na jesen organizuje neki vid 'novinarskog kampa' gde bi se okupili novinari koji se bave lovnom tematikom, i gde bi im neimenovani predavači objasnili kako ti isti novinari treba da predstavljaju LSV!?!?
E pa stvarno, ja ne volim da pominjem neke stvari, ali sada moram: ova inicijativa meni strašno liči na nekadašnju praksu kada se 'išlo u komitet po svoje mišljenje' ili na 'disciplinovanje'! Odakle nekom ideja da novinare usmerava i upućuje kako treba da pišu? Kojem geniju je uopšte moglo na pamet da traži od novinara da predstavljaju savez po porudžbini, onako kako to odgovara aktuelnom rukovodstvu? Tužno je, po mom mišljenju, da je novi glavni i odgovorni urednik koji ima pristojan staž u novinarstvu sebi dozvolio da ovakav tekst izadje - jesu li to možda prvo njega disciplinovali, pa sad prelaze i na druge!?
Verujem da će novinari koji se bave lovnom tematikom 'biti oduševljeni' idejom da im neko suflira i sugeriše šta i kako treba da pišu kada je LSV u pitanju!!!
Svašta - da se čovek prekrsti šta sve može da nekom padne na pamet!
Još jedna stvar: u impresumu piše da je ovaj broj VGL štampan u tiražu od 15000 primeraka, što se po mom mišljenju poklapa sa onim nezvaničnim informacijama da je LSV ove godine uspeo da naplati nepunih 13000 članarina!!

Još jedna nezvanična priča koja je došla do mene: izgleda se u vrhu LSV razmišlja o promeni načina prikupljanja članarine!! Obzirom da se evo već tri godine zaredom osipa članstvo LSV (bilo je 24000, pa 18000, a ove godine izgleda ni 13000 članova, ali još nije kraj godine), naši rukovodioci su možda zaključili da im se više isplati da odustanu od koncepta članarine po lovcu, i da predju na koncept članarine po udruženju, možda paušalnom visinom članarine, ili kako već!? Valjda neko misli da će na ovaj način inkasirati više novca, nemam pojma, ali mislim da bi to bio vrlo rizičan potez! Zašto? Pa zato što se na ovaj način direktno destimulišu mala LU za nastavak članstva u LSV. Velika LU se sa druge strane stimulišu za ostanak u članstvu. Ostaje da se vidi da li je ova priča sa osnovom, a to će biti poznato u narednih par meseci.

Sremac75

Lala kaže:

Još jedna nezvanična priča koja je došla do mene: izgleda se u vrhu LSV razmišlja o promeni načina prikupljanja članarine!! Obzirom da se evo već tri godine zaredom osipa članstvo LSV (bilo je 24000, pa 18000, a ove godine izgleda ni 13000 članova, ali još nije kraj godine), naši rukovodioci su možda zaključili da im se više isplati da odustanu od koncepta članarine po lovcu, i da predju na koncept članarine po udruženju, možda paušalnom visinom članarine, ili kako već!? Valjda neko misli da će na ovaj način inkasirati više novca, nemam pojma, ali mislim da bi to bio vrlo rizičan potez! Zašto? Pa zato što se na ovaj način direktno destimulišu mala LU za nastavak članstva u LSV. Velika LU se sa druge strane stimulišu za ostanak u članstvu. Ostaje da se vidi da li je ova priča sa osnovom, a to će biti poznato u narednih par meseci.

Mislim da bi bilo najbolje da velika LU nastave da plaćaju po članu kao i do sada, a da se mala LU obavežu da članarinu plaćaju u fiksnom iznosu, koji če biti približan članarini koju plaćaju velika LU....da ne bi bilo diskriminacije!!!Shock
PraviloPraviloPravilo
Palica

milenko0609
 Na osnovu ponuda urađena statistika:
Članstvo u organizaciji (xxx lovca)..............Ukupno za Udruženje
LOVAČKI SAVEZ VOJVODINE...............................699.600
Ponuda firme "A"...............................................330.000
Ponuda firme "B" ...............................................296.560
Pojednično + naš Upravnik ................................280.000

Namerno nisam hteo da stavim nazive ponuđača zbog "ekipe", ako nekom treba nek se javi na pp,

Ono što je najbitnije jeste da da su Ovi iz Lsv Najskuplji za ništa, a i za jednu godinu savezu platiš 2,5 godine drugima (u cenu su uračunati planska dokumenta + upravnik) ----ŠTO JE MNOGO KUME MNOGO JE

Angry
Sa matematičke strane ponude firmi "A" i "B" su fiksne u odnosu na broju članova u Udruženju, ali kod LSV nije, tamo je proporcionalno broju, Više Članova - Više novaca!!!!!!
Bravo 2
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Lala
 Kako čujem iz pouzdanih izvora, jedno veliko LU u Bačkoj je odlučilo da više ne plaća članarinu za LSV, odnosno da više ne bude član saveza! Radi se o LU koje broji preko 400 članova!
Polako izgleda nemilosrdna matematika čini svoje - naravno, uz neumerenost u odredjivanju visine članarine za savez, kao i eventualne cene poslova preko ćerke firme, pa 'obavezno' glasilo, u kojem po rečima glavnog i odgovornog urednika J. Trifunovića već u ovom broju nedostaje oko 1000 primeraka tiraža, primeraka koji su lovci platili...!
Sve je to lepa priča oko saveza, tradicija, zajedno smo jači i slično, ali svako LU danas živi i opstaje samo od novaca, pa su kanda ljudi sve manje raspoloženi da im se iz plitkog lovačkog tanjira zahvata za razne donacije odabranima, za vozikanje (opravke kola i gorivo u svezu pojedoše minimum 10 000 evra godišnje), i za još svašta nešto! Nema novaca, a slatke navike se teško menjaju, a 'bajka od života' (izraz jednog vrlo visokog rukovodioca LSV)kanda polako bledi.

Znam da sam svojevremeno, pre godinu i nešto dana, ja lično u savezu pred nekolicinom iz uprave rekao da mislim da bi bilo najbolje kada bi samo osnovna članarina bila obavezna, a sve drugo da bude po izboru lovaca. Posle je ispalo prema rečima ljudi iz uprave saveza da su sva (ili većina) LU rešila da plati najveći iznos?!? Ko bi rekao... A jesu li uprave LU pitale svoje lovce?

Izgleda da sve manje ima para za ideje i apetite nekih ljudi u savezu, a kanda i u ćerki firmi saveza, Vojvodjanskom lovcu.

Pre dve godine sam takodje napisao da će se enormna članarina vratiti kao bumerang, i da će se članstvo osipati. Niko nije hteo da stavi makar malo prst na čelo, nego su podizali članarinu izgleda ne u skladu sa situacijom u društvu, nego u skladu sa svojim željama. Sad je situacija takva da je članstvo sa 24000 lovaca spalo, prema nezvaničnim podacima, na 16000. Da li se iko zapitao zašto, ili arogantno teraju svoje, prema ideji jednog čoveka iz rukovodstva koji je u jednom razgovoru izjavio da će savez postojati čak i ako bude samo tri LU u članstvu?!? (pitati kolegu Sremca75, za verodostojnost te izjave).

Da podsetim: prvo je LU Senta još pre dve i po godine istupilo iz članstva LSV; sličan primer su (neplaćanjem članarine) sledili lovci iz LU Novi Sad; zatim je LU Srbobran zamrzao članstvo u LSV posle onog otvorenog pisma g.Kurjačkog; pa je nekako u isto vreme i LU Pančevo (čini mi se) odlučilo slično; a sada i ovo takodje veliko LU... Šuška se da sličnih ideja i gundjanja oko davanja prema LSV i Vojvodjanskom lovcu ima u još nekoliko LU - videće se, čuće se.

DakiNS
 Ih Lalo baš si morao da im pokvariš iznenađenjeYes

milenko0609
 Opa bato, ostade savez bez lepog broja clanova, sad nek ne pokusavaju da zatvore kapiju kad su kola krenula nizbrdo iz avlije?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,434,292 posete www.srbijalov.com