Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
IvicaL
 Silva je 3,5mm
Druga je
veca rupa 4 mm
manja rupa 2mm
lala, pa sta

Zeljko92
 Ja sam sinoc dok smo obilazili teren poneo ovu moju sto sam je juce napravio (slike na kraju 142. i jedna na 143. strani ;) ) cisto da je pokazem drugu ali kad smo se vracali jedna lisica je pocela da bezi ispred dzipa pa preko strnjike prema kukuruzu. Stali smo i ja sam dunuo par puta u vabilicu iako nas je vec videla i uplasila se stala je i podigla glavu, ja sam opet dunuo kada se okrenula videla nas je i uletela u kukuruz. Moram otici da je probam sam jer ovo ne mora nista da znaci ali ako je zainteresovalo liju u tom trenutku dok je bezala mozda ce i valjati.Grin

DakiNS
 Napravio sam nekoliko komada, za nijansu različitih po uglu savijanja, veličini rupa,udaljenosti rupa od savijenog dela, u stvari napravio sve modele koji su pominjani, i rezultat je nula, sve mutave a ja se duvajući sav upljuvaoCry
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank

DakiNS kaže:
Napravio sam nekoliko komada, za nijansu različitih po uglu savijanja, veličini rupa,udaljenosti rupa od savijenog dela, u stvari napravio sve modele koji su pominjani, i rezultat je nula, sve mutave a ja se duvajući sav upljuvaoCry

Mislim da ne duvate dobro....U englesku Silva se duva na engleskom a u našu se duva na srpskom ...pa naše lisice neznaju engleski ....zato vi nemate uspeha....Smeko a i jezik treba da upotrebljavate ovako...Pfft
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

DakiNS kaže:

Generacijo nisam nikada duvao u tu spravicu ali u češalj jesam da bi češalj proizveo zvuk mora da se pusti glas iz grla nešto kao duuuugoo aaaaaa, možda ga doduvaš ako ne uspe pošalji mi tu duvaljku da i ja probam....Bye

PEZ
 Zemljače Jank zar ćeš i ti u duvački orkestar, u ha šta se sabramo, što bi rekli mi južnjaci, samo još da odredimo kapelnogiveli
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Jank

PEZ kaže:
Zemljače Jank zar ćeš i ti u duvački orkestar, u ha šta se sabramo, što bi rekli mi južnjaci, samo još da odredimo kapelnogiveli

Neki duvaju neki šmrču...neznam koje da rabotim ako gi potepamo sve te lisice koj će ni lovi mišovi....Bye

PEZ
 Sami će si gi lovimo i tija mišovi samo će mora da menjamu muzikuConfused
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Bune
 Hvala prijatelji na cestitkama, Jank, generacijo, stihovi su super. Pozdrav
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

sheytan
 Eee, josh da qm Boone i ja nabavimo po tu svirajq, tje zavrshimo u lisichjem Hagu... Shock

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/LOV%20%20LOVCI%20I%20OSTALO%20VEZANO%20ZA%20LOV/web_zps79f4c248.jpg

srbijalov

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

klaja
 Sheytan cestitam,samo tako nastavite i bice krzna za bundu do zemlCenzurisanorav0
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

dreger
 He,he kolege nadam se da je ona sema kako se duva pomogla svima onima sto su se upljuvali,sto su ima ispale oci ili zabolela glava,jbg neduvamo ga svi isto neko produva odma a nekom treba malo vezbe.Nadam se da je to reseno sto se tice ove vabilice a evo vam i nesto novo sto mislim da jos niste videli -vabilica(cijuk misa)ovo je lako ovde nema duvanja.pa napravite i probajte.pozdrav.www.dodaj.rs/f/1s/iv/3ADYfT3J/sdc11534.jpg

Jank
 ДРегер да незнам да се ради о врхунском мајстору за лисице мислио би да ова справа не служи да намами неке лисице него неке Цице, зато нам мало појасни како да направимо и како да дувамо....ха ха ха....Bye

golf071
 OdobrenoBravo 2 svaka cast.
Novine

dreger
 Sreca tvoja Jank pa ovde nema duvanjaSmilesalu na stranu za izradu ove vabilice treba vam parce tvrdjeg drveta(ovo moje je od bukve)dimenzija 2,5cm-visinex2cm sirine.jedan olt sraf duzine 2cm(deblj.oko 5mm)sa navarenom platnom na glavi kao na slici.izbusi se rupa (dubine oko 1,5cm)u drvetu(malo uza nego sto je sraf)i sraf se zavije i odvije par puta dok ne napravi navoj i onda se vrti drvetom oko srafa ili obrnuto i dobija se zvuk cijuka misa(sto je uza rupa tj.sto se teze sraf uvija i zvuk je bolji).jedino je naprakticno sto su obe ruke zauzete,ali kad se dobro kamufliras ili lovis sa ceke onda nije ni to problem.toliko za sad,napravite lako je,probajte pa javite iskustva .pozdrav drugari.

klaja
 U subotu smo lovili lisice i desilo se upravo ono o cemu sam pisao koja je mana kada se vabi a teren gust. Kolega Mb-bb je vabio ali se zavukao u remizu koja se pruza rubom strnjike,nakon nekog vremena lisica mu dolazi neprimecena rubom te remize sa njegove leve strane i izlazi pred njega na par koraka. U rukama karabin a optika na 6-ti,nestala je poput munje a prilika za pucanje izostala. A kolegama Golfu i Mb-bb ostavljam da opisu nesvakidasnji dozivljaj posle lova na putu do auta.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 U ovim situacijama idealna bi bila neka kombinacija,npr.20/76-222rem,pa ako se prisunja sacma a do 100-150m i 222 zavrsava posao.Nekad sam razmisljao o nabavci ovakve pljuce ali kako vreme odmice vise ni ne razmisljamSiroma
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Mb-bb ima komb.i hteo da ponese ali nesto se predomislio. Za nas teren tamo komb.je za sve situacije.

golf071
 Kombinacija za ove lovove je zakon.Ja i kolega Mb u povratku do auta mogli smo da nastradamo od jazavca. Mrtav hladan kreno na nas iz kukuruza. Nisam mogao da verujem. Kolega Mb u zadnjem momentu kad mi je vec bio pored mene na metar upali lampu i ja ga malo udarim tripodom koji mi je bio u levoj ruci. Shock On se okrenu i pobeze nazad u kukuruz. Da sam bio sam nebi mi niko verovao.
Novine

sheytan
 ^ Da si biJo sam, mogao si i ostati tamo, daleko bilo! Shock
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,371,079 posete www.srbijalov.com