|
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
|
| Lala |
Objavljen 18.09.2013. 07:18
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ljudi, nećete verovati: na sajtu LSV postavili vest!!! 
Ne šalim se: posle dužeg vremena, postavljena je vest o održavanju lovno kinoloških kupova u Vojvodini: kupovi po LU (19.10.), regionalni kupovi Srem, Banat, Bačka (09.11.) i prvenstvo Vojvodine (23.11.). Precizirani su datumi održavanja, ali se još uvek ne zna gde će biti održani kupovi - ili se nešto LU baš ne otimaju da budu domaćini regionalnim i vojvodjanskom prvenstvu, ili je još rano?!
Ono što je mene zaintrigiralo jeste činjenica da još uvek nije poznato da li će se takmičari iz Vojvodine koji se plasiraju, moći da učestvuju na državnom prvenstvu, a sve zbog neraščišćenih odnosa na relaciji LSS-LSV! Lako je moguće da se desi da vojvodjanski takmičari budu isključeni sa državnog prvenstva (zato što nisu članovi LSS)!!!!
Slična situacija je, kako čujem, i sa strelcima na glinene golubove - i tu ima problema, sa istom pozadinom!!!
Eto, zahvaljujući prepucavanjima naših dičnih rukovodstava (i beogradskih i novosadskih, bez razlike), može se vrlo lako desiti da reprezentacije Srbije u lovnoj kinologiji i u lovnom streljaštvu budu bez vojvodjanskih lovaca!!!
Pretpostavljam da slična sudbina čeka i lovce i strelce iz šumadijskog saveza LSCS!?
Čestitam na pametnim i mudrim potezima rukovdstava iz LSS i LSV, svaka čast! A tu su negde možda i momci iz LSCS.
Sva prepucavanja izmedju rukovodstava će na kraju da se prelome preko ledja lovaca, po običaju, a gospoda, naročito iz BG i NS, će da 'uživaju' svako u svojoj parohiji.
Sram vas bilo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Srem |
Objavljen 18.09.2013. 13:39
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Ovo je prilicno zanimljiva tema , o kojoj se moze dosta diskutovati .
Kao prvo , voleo bih cuti I misljenje resornog Ministarstva tj. Uprave za Sume koje I uredjuje pitanje lovstva .
Jer I sami lovno -kinoloski kupovi su ustvari krataka simulacija lova I sprovode se u lovistima za koje I jeste nadlezno ministarstvo koje I uredjuje lov I nacin upotrebe lovnih pasa .
Pitanje koje se namece je :
-Sta se svim lovcima koji su Clanovi Vojvodjansko Saveza
-Lovackog saveza Centralne Srbije
- Lovcima cija udruzenja nisu pripadnici niti jednog saveza
-I na kraju sta sa lovcima koji su se opredelili samo za kupovinu lovne karte od Ministarstva , I iskoristili mogucnost da love komercijalno .
Dal li je zakonski I ustavno moguce da se svim tim pobrojanim kategorijama uskrati pravo da se bore za ucesce u izboru za reprezentaciju svoje zemlje ?
Ako im je vec data zakonska mogucnost da se bave lovom ne pripadajuci odredjenim savezima .
Svedoci smo da poslednje 2-3 godine raste broj udruzenja koja nisu clanovi odredjenih saveza , sa tendencijom da se taj broj udruzenja u narednom broju povecava .
Dovoljno je samo uporediti broj clanova u LSS I LSV u prethodnih par godina pa ce biti mnogo jasnije .
Dobar pogled |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.10.2013. 22:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Čitajući novosti o "Vojvođanskom Margarinu" nametnulo mi se pitanje da li , i šta uopšte rade LoSoVi kada su sve prepustili margarinu. Ispada da samo sakupljaju članarinu. Kada bismo imali pravi finansijski izveštaj margarina možda bi pronašli i neke ugovore o delu gde su angažovani LoSoVi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 11.10.2013. 09:25
|

Moderator

|
Evo još vrućih novosti iz LSV:
LSV: prvi put u istoriji saveza isključeno šest LU članica!
Na sajtu LSV osvanulo je obaveštenje sa sednice UO od 03.10., u kojem se navodi da je šest LU isključeno iz članstva saveza zbog neplaćanja članarine. Nema objašnjenja o razlozima neplaćanja, mada iole upućeni mogu da pretpostave o čemu se radi, a i u diskusiji se izmedju redova provlače mogući razlozi.
Prenosimo deo informacije:
'Na sednici Upravnog odbora Lovačkog saveza Vojvodine održanoj u Futogu trećeg oktobra ove godine jednoglasnom odlukom isključena su sva lovačka udruženja koja nisu platila članarinu za tekuću godinu. Na ovaj način okončane su dileme šta činiti u ovakvim situacijama. Sednicom je presedavao predsednik Milan Pažin.
Kako je lovačkoj javnosti poznato nekoliko lovačkih udruženja nisu izmirili svoje obaveze prema Lovačkom savezu Vojvodine do momenta odlučivanja na sednici Upravnog odbora Lovačkog saveza Vojvodine. U uvodnim napomenama predsednik Milan Pažin izneo je podatak da je do sada svoju člansku obavezu izmirilo 15.381 lovaca a da to isto nisu učinila lovačka udruženja Senta, Srbobran, Pančevo, Apatin, Sivac i Žabalj. Kako stvari stoje postoje obećanja da će lovačka udruženja iz Vršca i Žablja to ipak učiniti.
- Prošli su svi rokovi za plaćanje članskog doprinosa prema Lovačkom savezu Vojvodine i zaista mi je neprijatno zbog onih koji su svoju obavezu izmirili na vreme. U ovakvim situacijama Statut Lovačkog saveza Vojvodine je jasan, ingerencije šta činiti su poverene upravo Upravnom odboru a ne Skupštini kako je to regulisano Statutom Lovačkog saveza Srbije. Članstvo u Lovačkom savezu Vojvodine je dobrovoljno pa stoga svako lovačko udruženje može biti ili ne biti ili konačno istupiti iz članstva. Odluka koju danas moramo doneti nije jednostavna jer ovo je prvi put da imamo ovakav scenario od osnivanja Lovačkog saveza Vojvodine, rekao je predsednik Milan Pažin u svom uvodnom obrazloženju najave tačke dnevnog reda.
U diskusiji koja je potom usledila Ferenc Irmenji, predsednik Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine rekao je da da su u lovačkim udruženjima koja nisu izmirila svoje obaveze takve odluke doneli pojedinci ili manje grupe ali nikako i svi lovci. Prema njegovim tvrdnjama za neplaćanje mnogi članovi lovačkih udruženja i ne znaju a istovremeno je istakao da je siguran da za tako nešto nema odluka Skupština lovačkih udruženja. Ipak Irmenji nije za isključenje jer represija nikada nije bila dobra stvar.
Ranko Sikimić je u oštrom tonu i svojoj diskusiji istakao da se radi o cinizmu od strane udruženja koja nisu platila članski doprinos savezu. Prema Sikimiću ovo previše drugo traje da bi se tolerisalo.
Rade Medić je istakao da se u narednim godinama mora opreznije ulaziti sa visinom članarine prema savezu. U diskusiji su još učestvovali Tamaš Lastovič, Mile Najić i Dušan Dokmanov. Svi su bili istovetnog mišljenja da se Statut mora poštovati i da jednostavno nemaju odgovor pred svojim članstvom koja je razlika između njih koji su platili i onih koji su tu obavezu prekršili.
Posle diskusije predsednik Milan Pažin stavio je na glasanje predlog da se sva lovačka udruženja koja nisu platila članski doprinos za 2013 godinu isključe shodno odredbama Statuta Lovačkog saveza Vojvodine i ingerencija po njemu Upravnog odbora. Jednoglasnom odlukom iz članstva u Lovačkom savezu Vojvodine isključena su lovačka udruženja iz Sente, Pančeva, Sivca, Žablja, Apatina i Srbobrana. Na ovaj način ovim udruženjima prestalo je članstvo ovih udruženja u Lovačkom savezu Vojvodine.'
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 11.10.2013. 09:33
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Drugari stari!!
Tomica i Guberinic nikako da shvate da ih Pazin samo vorta......
Preko koga je LSCS polagao lovacki ispit???Ko je napravio dogovor sa LSSd da se LSCS ostavi na cedilu????
Sad ga grlite i ljubite a ispali ste smesni.........
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 11.10.2013. 09:37
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Počelo je, počelo......
A kada je Popović njih izbacivao onda su se "kao jako" bunili zbog toga.
Sada rade isto to, ali se kriju iza Statuta, čija odredba o prijemu i prestanku članstva nije baš po zakonu!
I ne bi se setili da sebi postave pitanje ZAŠTO SE OSIPA ČLANSTVO???
Da li su razlozi za to isti koje su "oni" imali kada su "uništavali" LSS???
LICEMERI!!!
Čudi me samo da ne vide kako im se scenario koji je zakuvao vraća kao bumerang i da će veoma brzo podeliti sudbinu onoga kome su "jamu kopali"!
A možda to i žele, pa zato i jača "Vojvođanski lovac" doo???....mislite o tome!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 11.10.2013. 09:50
|

Moderator

|
Već je ovde mnogo ranije toliko toga napisano u vezi LSV, naročito u vezi visine članarine, pa smo čak i prognozirali ovakav razvoj dogadjaja, sličan scenariju u LSS od pre godinu-dve.
U tekstu se pominje i Vršac, ali nije dovoljno jasno u kakvom su oni statusu. Takodje, nije pomenuto LU Novi Sad, koje već par godina ne plaća članarinu za LSV, i ne učestvuje u radu saveza.
Ja znam da sam pre godinu i kusur dana otvoreno rekao pred čelnicima saveza da su preterali sa visinom članarine, i da nije dovoljno jasno šta to članovi LSV dobijaju za 1400, odnosno 1200 dinara po lovcu. A napisao sam i da će im se neprimireno visoka članarina odraziti na brojnost članova - to se upravo dešava! A mislim da nije tačno da je LSV isključio neko LU, nego se LU neplaćanjem članarine opredelilo da više ne bude u članstvu saveza! Kao primer se može navesti LU Srbobran, koje je pre nekoliko meseci otvoreno najavilo zamrzavanje članstva.
Džaba je sada junačenje tipa 'mi smo vas isključili' - jasno je šta se dešava! A moglo je sve lepo da bude drugačije, samo da nije bilo tvrdoglavosti, inaćenja, neumerenosti, isključivosti, omalovažavanja i svega ostalog neprimerenog iz repertoara nekih rukovodećih ljudi.
Kako su sejali, tako i žanju! Pre samo tri godine LSV je imao 24000 lovaca članova, a danas 15381 lovac platio članarinu!!!
Al' ga omasoviše, svaka im čast!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 11.10.2013. 12:12
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Ahahaha, davno se nisam ovako lepo nasmejao.
Mi njih isključili. Pa još jednoglasno!!!!   .
Ala su se puno potresli, sve im gaće drhte. Kamo lepe sreće da je LU bilo još više, a ne da izigravaju kokošare i da im gaće drhte od ovih lovačkih veličina iz LSV-a.
Lalo dobro si napisao. Ala ga omasoviste svaka vama gospodo čast.
Ako Bog da i sreća junačka biće još manje lovaca na godinu vaši članovi, samo kada skontaju jadnici da se bez vas može itekako i da će lovačka udruženja progledati samo kada vama vide leđa.
Mi smo vas.... ... pa još jednoglasno 
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 11.10.2013. 12:25
|

Lovčina

|
Kome vise treba clastvo u bilo kom Savezu????
Sta lovci imaju od toga???
Pojedincima je lepo..........
Da je srece da je vise od 6 udruzenja iz Vojvodine odbilo da plati clanarinu????
LSV se ponasa gore od LSS i vece pare se okrecu jer su svi povezani na relaciji Pokrainski sekretarijat-LSv-LSS i samo se pozicije menjaju a igraci su uvek isti na celu sa Beukovicem???
Pazin je samo predsednik na papiru kao i Tomica u LSCS zna se ko u oba saveza vodi glavnu rec ???? |
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 11.10.2013. 17:56
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
slavaplana kaže:
Kome vise treba clastvo u bilo kom Savezu????
Sta lovci imaju od toga???
Pojedincima je lepo..........
Da je srece da je vise od 6 udruzenja iz Vojvodine odbilo da plati clanarinu????
LSV se ponasa gore od LSS i vece pare se okrecu jer su svi povezani na relaciji Pokrainski sekretarijat-LSv-LSS i samo se pozicije menjaju a igraci su uvek isti na celu sa Beukovicem???
Pazin je samo predsednik na papiru kao i Tomica u LSCS zna se ko u oba saveza vodi glavnu rec ????
Cestitam kolegama iz SENTE, PANCEVA, SIVCA, ZABLJA, APATINA I SRBOBRANA, na razumnom i racionalnom postupanju. Kada prodje godina ili dve od ovog vaseg postupanja, tek onda cete videti koliko ste bili u pravu.
A mojoj braci iz Novog Sada, Backe Palanke, Baca, Indjije i .........., zelim sve najbolje u ostatku "stadu ovaca", nadajuci se da ce "pastira" biti sve manje i da ce u narednim godinama vasa izdvajanja za njihovu "egzistenciju" (ili egzibiciju) biti sve manja i manja
"AKO NE ZNAS KUDA IDES, SVI PUTEVI TAMO VODE"
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 11.10.2013. 19:28
|

Moderator

|
Kako sam saznao, jednom od isključenih LU je LSV, zamislite, ODBIO DA PRODA obrasce dozvola za lov i izveštaja o lovu?!? Ne da im pokloni, nego da im PRODA - neće da im prodaju jer nisu članovi saveza?!? Pa dobro majku mu, dokle više?!?
Mo'š misliti, velika pakost! Pa kao da je LSV jedino mesto gde se mogu kupiti ti obrasci! Taj postupak dovoljno govori o načinu razmišljanja nekih ljudi u LSV; nije bitno kakav će utisak ostaviti nekim nepromišljenim postupcima, nekom je možda najbitinije da drugom napakosti! A možda bi za godinu ili dve neko LU koje nije član saveza promenilo mišljenje? Ovako, kao da neko tera ljude od sebe!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 11.10.2013. 21:59
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Lala kaže:
Kako sam saznao, jednom od isključenih LU je LSV, zamislite, ODBIO DA PRODA obrasce dozvola za lov i izveštaja o lovu?!? Ne da im pokloni, nego da im PRODA - neće da im prodaju jer nisu članovi saveza?!? Pa dobro majku mu, dokle više?!?
Mo'š misliti, velika pakost! Pa kao da je LSV jedino mesto gde se mogu kupiti ti obrasci! Taj postupak dovoljno govori o načinu razmišljanja nekih ljudi u LSV; nije bitno kakav će utisak ostaviti nekim nepromišljenim postupcima, nekom je možda najbitinije da drugom napakosti! A možda bi za godinu ili dve neko LU koje nije član saveza promenilo mišljenje? Ovako, kao da neko tera ljude od sebe! kao sto neko rece ovde;"BABUNI,BATO BABUNI" povredjen im ponos i razbijena iluzija da se bez njih ne moze pa se dure kao mala deca,a bogami ugrozena i egzistencija ako se ovaj trend osipanja clanstva nastavi(verujem da hoce).gde jos ima da budes bogato nagradjen iz godine u godinu za prodavanje magle .ako ostanu bez ove olako zaradjene love gde da nadju uhlebljenje.tesko ce to ici pogotovo ako se pogleda kako su godinama vodili i sistematski unistavali svog nadam se uskoro bivseg poslodavca.opet sa druge strane nada da ce ih izvuci "partijska linija",ista ona koja ih je toliko dugo i drzala tu gde jesu,lagano bledi jer su izgleda i njihovi patroni prnuli u cabar.ovo mi lici na potez ocajnika,a vama
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 12.10.2013. 22:52
|

Lovčina

|
...kad ponovo vidim šta su uradili na pamet mi pada čuvena narodna poslovica: "Čega se pametan stidi - budala se time ponosi."
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| milenko0609 |
Objavljen 13.10.2013. 19:12
|

Stari član

Upisa: 315
Pristupio: 15.04.2010. 13:07
|
Počelo je rasulo...........
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
|
| |
|
|
| milenko0609 |
Objavljen 13.10.2013. 19:16
|

Stari član

Upisa: 315
Pristupio: 15.04.2010. 13:07
|
Još nešto trebali bi link ovag sajta(srbija lov) "gurati preko FB" kako bi se brže saznala istina o svemu ..........
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
|
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 13.10.2013. 20:37
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|

Srbijalov Admin Tim
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 14.10.2013. 11:52
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
U diskusiji su još učestvovali Tamaš Lastovič, Mile Najić i Dušan Dokmanov. Svi su bili istovetnog mišljenja da se Statut mora poštovati i da jednostavno nemaju odgovor pred svojim članstvom koja je razlika između njih koji su platili i onih koji su tu obavezu prekršili.
Morao sam ovo da istaknem. Da li je moguće da neko može biti toliko slep a mislim i glup, da ne vide odgovor. Dovoljno je da pomnože broj svojih članova sa 1400 ili 1200 dinara, rezultat se treba iskazati sa predznakom - (minus) u godišnjem finansijskom planu njihovih LU, isto takvu računsku operaciju neka urade kod LU koji su odlučili da ne budu članovi nezasitih LoSoVa a li sa predznakom + (plus) u budžetu pametnih LU. S tim što je sve ostalo isto , znači ni članovi a ni oni koji su odustali od članstva nemaju i dalje nikakve koristi od LoSoVa.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 15.10.2013. 08:06
|

Lovčina

|
Gospodo iz LSV-a šta je potrebno da bi ste iz svoga "elitnoga članstva" isključili LU Srem i da bi se rešili još jedno 400-500 lovaca?
Interesantno je kako ste samo jedinstveni u stavu o isključenjima kada su vama smanjene prinadležnosti, ali hajde da zapitamo LU širom Vojvodine šta ste to vi uradili za njih a što ulazi u onih 1.400 dinara koje vam se daje "na lepe oči".
Da li su sva LU širom Vojvodine dobila planska dokumenta?
Da li je VL d.o.o tamo gde obavlja funkciju upravnika lovišta zaista i fizički prisutan ili se ti poslovi samo "masno" naplate a "tehnika" se poverava kojekakvim "fazaneristima" i polupismenim ljudima koji se na taj način svesno guraju u kriminal, kao što je onaj nesretni Sir Oliver u Inđiji?
Kako sada stoji finansijsko stanje vaše cenjene firme VL d.o.o?
Da li ste razmišljali o sniženju cena vaših "visokoumnih usluga"?
Šta ćete uraditi sa odlivom članstva ( osim što izbacujete LU ) kojeg je svake godine sve manje i manje?
|
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 15.10.2013. 17:37
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
ficha007 kaže:
Gospodo iz LSV-a šta je potrebno da bi ste iz svoga "elitnoga članstva" isključili LU Srem i da bi se rešili još jedno 400-500 lovaca?
Interesantno je kako ste samo jedinstveni u stavu o isključenjima kada su vama smanjene prinadležnosti, ali hajde da zapitamo LU širom Vojvodine šta ste to vi uradili za njih a što ulazi u onih 1.400 dinara koje vam se daje "na lepe oči".
Da li su sva LU širom Vojvodine dobila planska dokumenta?
Da li je VL d.o.o tamo gde obavlja funkciju upravnika lovišta zaista i fizički prisutan ili se ti poslovi samo "masno" naplate a "tehnika" se poverava kojekakvim "fazaneristima" i polupismenim ljudima koji se na taj način svesno guraju u kriminal, kao što je onaj nesretni Sir Oliver u Inđiji?
Kako sada stoji finansijsko stanje vaše cenjene firme VL d.o.o?
Da li ste razmišljali o sniženju cena vaših "visokoumnih usluga"?
Šta ćete uraditi sa odlivom članstva ( osim što izbacujete LU ) kojeg je svake godine sve manje i manje?
Ficho, koliko muzike, toliko para. Pa zar oni koji daju pare ne mogu birati? Pa u ponudi je vise "orkestara" a mozda treba razimisliti i o sopstvenom. Pa zasto davati pare nekom drugom, narocito ako od istog godinama unazad, dobijate jedno obicno nista!!!
Stvarno ne razumem
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 15.10.2013. 20:05
|

Lovčina

|
sledece godine jos 10 udruzenja napusta LSV????
Polako samo........... |
| |
|