Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
slavaplana
 Da li ce Beukovic biti jedan od kandidata za presednika LSS???

Posto je on predsednik i LSV-a jer Pazina odavno vise niko ne smatra za ozbiljnog predsednika LSV-a jer se lepo uklopio u semio sto kazu babe u staro -novo drustvo ovakav potez Beukovica me ne bi ni malo iznenadio???Pitanje je samo koliko bi glasova dobio od delegata iz Centralne Srbije koji bi finasirali i dalje LSS a VOJVODJANI po obicaju vracali uplaceni novac na LSV pa bi ispalo da CENTRALNA SRBIJA finasira nerad a odlucuju Beograd i Vojvodina dok bi delegati sa Kosova i ovog dela Srbije i dalje placala i imala manjinu .....

Sremac75

slavaplana kaže:
sledece godine jos 10 udruzenja napusta LSV????

Polako samo...........Odobreno

Ako bude samo 10 ima da se šutaju u doope!Nervozan
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mrwa22250

DakiNS kaže:
U diskusiji su još učestvovali Tamaš Lastovič, Mile Najić i Dušan Dokmanov. Svi su bili istovetnog mišljenja da se Statut mora poštovati i da jednostavno nemaju odgovor pred svojim članstvom koja je razlika između njih koji su platili i onih koji su tu obavezu prekršili.

da nije to onaj isti Dusan Dokmanov koji kao clan uo LSV nije bio obavesten da je clanarina za 2013.-14.smanjena sa 1400 na 1200 po lovcu(mozda i znao ali nije mogao da veruje da neko smanjuje clanarinu)pa staru cenu strpao u novi finansijski plan(koji naravno prodje jednoglasno i pored primedbe).a mozda je to onaj isti koji i pored toga sto u tih 1200 din ulazi izrada LO i GPGL u istom predlogu fin.izvestaja za 2013.-14.turio stavku;"izrada planskih dokumenata-250 000din."i,vidi cuda,jopet jednoglasnoShock.ako jeste onda prica o postenju i postovanju statuta stvarno dobija na teziniTrt Milojka
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sremac75
 Pa čovek se opravdano buni.... on sve plaća dva puta a neko ni jednom!!!!Smean
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 SVE SU TO MOJ ZEMLJAČE LICIMURI!!AngryAngry

[movie=youtube]Bfn9bitFS-E[/movie]
....A KAD BUDE NAJGUŠĆE ONDA ĆE RUKAMA DA IZBACUJU Cenzurisano!!!Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Uuuu jbt, pa ovaj je bio naš član.....vidi pločicu!!!!! HaHaHa
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Danas je u nekim uticajnim medijima (B92, Kurir...) objavljena vest koja će mnoge lovce dobrano uzdrmati (prenosim vest sa sajta B92):

Neophodna je hitna obustava lova na grlice i prepelice zbog konstantnog opadanja brojnosti ove dve vrste, kao i zajedničke akcije u zaštiti biodiverziteta, a posebno ornitofaune Republike Srbije.

Konferencija je organizovana u okviru projekta Zvuk ptica, koji sprovode tri subotičke NVO- Artrust, Riparia i AŠC, a u njenom radu su učestvovali svi relevantni činioci iz oblasti zaštite životne sredine, kako iz vladinog, tako i iz nevladinog sektora, a po prvi put su u ovakve razgovore uključeni i lovci, koje je predstavljao Lovački savez Vojvodine.

[i]Učesnici diskusije su bili saglasni da broj prepelica i grlica činjenično opada, i da se posledično, obavezama iz zakonskih odredbi, moraju preduzeti mere zaštite, pa su inicijativu za obustavu lova na ove dve vrste podržali Zavod za zaštitu prirode Srbije, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a inicijativu je pozitivno ocenilo i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine,
navedeno je u saopštenju izdatom nakon konferencije.

Učesnici ocenjuju da je izostala podrška Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za šume, u čijoj je nadležnosti lovno zakonodavstvo koje takođe nalaže obustavu lova na svaku vrstu čija brojnost opada ili je brojnost bilo koje lovne divlje vrste ispod ekomonskog kapaciteta lovišta.
http://www.b92.net/mobilni/zivot/784225

Sličan članak o ovom dogadjaju prenosi i Kurir, pod naslovom: 'ZASTRAŠUJUĆE: lovci su istrebili grlice i prepelice'!!
http://www.kurir-info.rs/zastrasujuce...ak-1115577

O ovoj konferenciji ima još izveštaja u medijima, evo jednog detaljnijeg, gde se zaključci nazivaju 'Palićkom inicijativom':
http://sumedija.rs/vest-6936-Pali%C4%...biji!.html

Čak je i National geographic Srbija pisao o ovoj inicijativi i podržao je pre nekoliko meseci:
http://www.nationalgeographic.rs/vest...rlice.html

Očigledno da su organizacije 'zelenih' krenule u ofanzivu da se lov migratornih vrsta divljači zabrani, a ovaj put su naišli na podršku i dela vladinog sektora, pa i medija koji ovakvim nebuloznim naslovom kao što je ovaj u Kuriru stvaraju atmosferu da se lov zaista i zabrani! Šta će to značiti za lovce u Srbiji, a i za lovačka udruženja koja su kroz lovni turizam i lov na prepelice ostvarivala značajne prihode, ne treba pominjati. Siguran sam da će lovci biti ogorčeni na ovakve stvari. Ono što je u celoj priči interesantno je, kako se navodi u vesti, da su na konferenciji učestvovali predstavnici Lovačkog saveza Vojvodine, a na sajtu LSV nema ni pomena o tom učešću, niti o tome kakav stav su izneli lovački predstavnici!

Zbog čega lovci treba da ovakve vesti saznaju iz drugih medija, i zbog čega na sajtu LSV nema ni slova o ovome? Ko je bio učesnik konferencije ispred LSV, kakve stavove je zastupao, kad se u saopštenju navodi da (citiram): Učesnici diskusije su bili saglasni da broj prepelica i grlica činjenično opada, i da se posledično, obavezama iz zakonskih odredbi, moraju preduzeti mere zaštite...''?!? Da li je to neko iz LSV bio saglasan da se lov na grlicu i prepelicu zabrani?!?

Smatram da je LSV u obavezi da POD HITNO na svom sajtu ili na neki drugi način (saopštenje, konferencija za štampu) reaguje na ovu seriju napisa, i da lovcima i javnosti pruži objašnjenje u vezi učešća na konferenciji, kao zvaničan stav i odgovor - ko je bio predstavnik (ili predstavnici) LSV na toj konferenciji, šta su to diskutovali i sa čime su to bili saglasni predstavnici saveza?!?

Ovo je prvi put, koliko ja znam, da je predlog o zabrani lova na grlicu i prepelicu naišao na podršku iz dela vladinog sektora, a i prvi put da jednom takvom dogadjaju učešće i težinu daju predstavnici LSV!!!! Slažem se da je razgovor potreban, ali saoptenje sa konferencije unosi veliku zabunu oko toga šta je tamo govoreno. Napominjem da je konferencija bila održana polovinom novembra ove godine!
Po mojim saznanjima, na ovoj konferenciji su ispred LSV bili prisutni prof. Zoran Ristić, predsednik Komisije LSV za uzgoj divljači, i Milenko Zeremski, ne znam u kom svojstvu, da li kao direktor 'Vojvodjanskog lovca' ili u nekom drugom svojstvu?

Eeee, paa, što je mnogo, mnogo je!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Hoće druže, objaviće, jednog dana...kad bi smeli!

Činjenica jeste da ni grlice ni prepelice nema, kao što je bilo do pre par godina, ali nema ni pataka, gusaka, zeca.....

Ali zamisli da drugovi istaknuti saopšte svom slepo poslušnom stadu (L)'ovaca surovu istinu o stanju divljači u lovištima???
Zamisli da im saopšte da će uskoro za svojih prosečnih 15ak hiljada godišnje članarine, moći da love samo šakala i lisicu, i to samo ponekad, sa 3 lovca na dozvoli, u lovne dane....?

ZAMISLI KOLIKO BI IM DUGO TRAJALA BAJKA OD ŽIVOTA?

Svesni su oni da divljači nema i da bi trebalo ozbiljno razmotriti zabranu lova pojedinih vrsta divljači, ali to ne smeju da kažu jer bi sa ovih 13-15 hiljada ubrzo pali na 5 hiljada, a onda nema para od članarina ni za službeni auto, ni za dnevnice, ni za telefone, ni za Vojvođanski lovac....nema više bajke od života....

Ovako...udri dok mrda...i plaćaj članarinu....svaka naredna godina blagostanja, im je godina više od onoga što zaslužuju!
Šta će oni raditi ako ne rade u Savezu, Vojvođanskom lovcu???
Znaju li oni nešto osim da mlate praznu slemu, šire demagogiju i zarađujju od sposobnosti upravljanja zaglupelim masama?
A o njihovoj odgovotrnosti za katastrofu neće biti reči, zar ne???

Zbog ovoga podržavam inicijativu za zabranu lova grlica i prepelica, ali i zeca i divlje patke!

Jedini način da odu grobari lovstva je da odu oni koji ih svojim ćutanjem održavaju u udobnim foteljama i ostave ih bez MILIONA dinara od članarine!
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 Svaka čast sremac, pridružujem se tvojoj podrški uz opasku da treba tražiti izveštaj o finacijama koje je naše lovstvo inkasiralo od lova na migracione vrste i šta se uradilo sa tim sredstvima??? More dosta je više izlovljavanja i trpanja u tuđe džepove!! Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 JBG Bejbe, pa znaš i sam da 90% tog novca od turizma ide solarno preko blatobrana u džepove lokalnih moćnika po LU!
A ti lokalni moćnici čine bar 70% skupštine LSV-a, jer ne sme se u skupštinu delegirati makar ko....seti se kako je bio pritisaka da ja ne budem delegat našeg LU!
E onda ti lokalni moćnici, sa popunjenim džepovima, biraju uvek iste drugove istaknute na funkcije u LSV-u, jer ih ovi podržavaju u njihovim bazama, što je bitno kada oni budu birani!

I zamisli sada da drugovi istaknuti kažu svojim satelitima u bazi da lov treba obustaviti???
Nema više podrške ni lokalcima jer lovac hoće da lovi za svojih 15.000, nema više ni podrške drugovima istaknutim...NEMA VIŠE BAJKE OD ŽIVOTA!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ako, ponavljam AKO, dodje do neke vrste zabrane ili ograničenja trajanja sezone lova na grlicu i prepelicu, to će značiti GRANDE FINALE ovih majstora koji su, umesto da vode računa o lovcima, lovištima i divljači, vodili računa samo o novcima i o sebi, koliko ja vidim. Dokaz za to je bila skupština LSV, kada ni jednom rečju za govornicom nije bila izgovorena reč 'divljač'!

Djavo je odneo šalu u vezi ove konferencije: nikad do sada nije bila tako otvorena podrška i državnih organa (pod uslovom da je saopštenje sa konferencije prenelo istinite stavove).

Nisam za fatalistički scenario zabrane lova da bi se štetočine iz fotelja izmestile, mada razumem Sremčev i Bejbijev stav i rezignaciju. Ne mislim da je logika 'što gore, to bolje' dobra za lovce. Ne treba preterivati, ali da se lovačka raja mora pod hitno opasuljiti, to je tačno.

Ključ je u delegatima saveza; oni su ti koji podržavaju ili ne podržavaju rukovodstvo saveza. A ne zaboravite da u Vojvodini postoji 'dupli ključ'! Onaj drugi ključ je Sekretarijat za poljoprivredu.

Žalosno je da pokr. Sekretarijat za zaštitu životne sredine podržava ovu inicijativu, kako piše u saopštenju! Pa valjda su se pokr. sekretari mogli dogovoriti kako da se nastupi? Da ne pominjem Zavode za zaštitu prirode... Sve su to državni organi i institucije! Pa se osnovano posle ovoga može postaviti pitanje da li je stav države i državnih ili pokrajinskih organa da lov na prepelicu i grlicu treba zabraniti? Ako je to stav države, onda smo mi, gospodo kolege, UGASILI!

mrwa22250
 A sta bi sa poljskom jarebicom koja se u Vojvodini ne lovi vec vise od 20 godina?Da li je obustava lova dovela do oporavka populacije-nije,ima je sve manje!!!Ako u ovom slucaju lov nije glavni uzrok pada brojnosti populacije,zasto niko za tih 20 i kusur godina nije pokusao da nadje krivca(ili jeste ali ne sme da se prica).Da li drzava sama krije tog krivca(moderna poljoprivreda i hemija)jer odatle uzima dobar deo kolaca u budzet odakle hrani parazitske zivotinje.Umesto toga drzava dozvoljava da se bije najslabiji i najneorganizovaniji,a to je u ovom slucaju lovac.Sasvim razumljivo jer i dok su od lova navedenih vrsta mogla da se uberu znacajna finansijska sredstva,ista ta drzava se slabo ili nikako ovajdila zahvaljujuci volonterima po ld.lu.pa i samim savezima.Drpalo se tu naveliko a niko nije odgovarao,opet zahvaljujuci nekom iz iste te drzave koji je i onda i sada pruzao podrsku po zlu cuvenoj garnituri,za koju Slava rece da ce samo nogama napred izaci iz saveza.Jedino ovako lose vodjena organizacija moze cutke vec godinama da trpi neargumentovane napade,bez da i jednu jedinu rec kaze u korist svojih ciljeva.Koja je od navedenih nvo izvrsila pracenje brojnosti prepelice i grlice,koja je prebrojavala parove na gnezdima i kojom metodom,koja ima podatke o odstrelu istih pa je na osnovu njih odlucila da su lovci glavni krivac za smanjenje brojnosti.Bas bih voleo da vidim da iste te organizacije raspale ovako po npr.Bayer-u ili BASF-u bez ikakvih argumenata i materijalnih dokazaTrt Milojka.popili bi tuzbu sa takvim odstetnim zahtevom da bi i oni i njihovi finansijeri drugi put dobro razmislili da li ce nekog samo tako da pljunu.Nas nazalost mogu jer nasim pastirima samo slucajno moze da se desi da spomenu lovca i divljac,ko sto rece Lala u komentarisanju izvestaja o radu glavnog medju njimaSad
OK> bi bio predlog kolega Sremca i Zokija da se lov na pojedine vrste obustavi ali se bojim da i pored obustave istog i dalje ne vidimo pravi razlog smanjenja brojnosti,a eto kod jarebice je nedvosmisleno dokazano da lov nije bio.I pored toga lovista juzne Srbije i pored dobre situacije sa populacijom jarebice ne mogu vise da je love-mislite o tomeHmmm
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sremac75
 Slažem se.
Trebalo bi napraviti plan kako i šta preduzeti da se utvrdi stvaran razlog za smanjenje brojnosti.
Da se o rezultatima obezbedi javnost, bez uvijanja.
Da se napravi plan za oporavak brojnog stanja!

Jarebica je odličan primer, koji potvrđuje da od gore navedenog nema ništa!
Da li je neko nekada postavio pitanje LSV-u šta je učinjeno na oporavku populacije poljske jarebice?
Da li je bilo projekata, monitoringa, naučno-istraživačkog rada....?
Ili se sav njihov rad svodi na ono što je moguće primeniti na farmama svinja?

E onda je rešenje govnjiva motka, pa neka novi ljudi pukušaju da spasu ono što se spasiti može!
PraviloPraviloPravilo
Palica

chaki
 ja cu sutra da idem kod PRVOG on ima problem za svako resenje
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

zoranp
 Ma nisam ja za potpunu zabranu, a pogotovo ne za onu koju pokreću organizacije "sumnjivog" poreklaConfused!! Ja sam samo za to da se mora stati na kraj vabilicama, plaćanju na blatobranu, neevidentiranju tačnog broja odstreljene divljači, a samim tim i neplaćanju iste!! Moramo preći na stvarne brojeke i da znamo ZAISTA šta radimo i sa čime raspolažemo...inače ode sve u PM!!!!Shock!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Evo video snimka - izveštaja sa konferencije u Subotici. Na snimku se vide pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović, zatim prof. Zoran Ristić, predsednik komisije LSV za uzgoj divljači, i Milenko Zeremski, direktor 'Vojvodjanskog lovca' (sa primetno poboljšanom kilažom, primećujem)!

Pri kraju snimka pokrajinski sekretar Puzović potvrdjuje da je postignut jedan vid saglasnosti!! Oko čega?!? Oko zabrane lova, oko skraćenja sezone ili oko nečeg trećeg?!?

[movie=youtube]e55_WBoyPzM[/movie]

Kontaktirao sam predsednika komisije LSV za uzgoj divljači, prof. Ristića, koji je obećao već danas otići u sedište LSV i da će obaviti razgovor sa čelnicima LSV, kao i da će posle toga oni odlučiti da li će i kako reagovati. Takodje mi je potvrdjeno da predstavnici LSV nisu ništa potpisali na toj konferenciji, ali nisam razumeo ni njega kakva saglasnost je postignuta.
Hajde da vidimo da li će biti neke reakcije iz LSV, i kakve!

Inače, projekat 'Zvuk ptica' u okviru kojeg je održana ova dvodnevna konferencija na Paliću se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Ta agencija SIDA koja se pominje kao finansijer ove konferencije je u stvari VLADINA AGENCIJA, koja radi u okviru Ministarstva inostranih poslova Švedske, a upravlja sa otprilike polovinom švedskog budžeta namenjenim za pomoć u razvoju! (u orginalnom tekstu sa sajta: Sida is a government organization under the Swedish Foreign Ministry. We adminster approximately half of Sweden's budget for development aid.) Svaka čast, nije mala stvar!
Evo link, pa proverite:

http://www.sida.se/English/About-us/

Tako da sad imamo situaciju da barem u ovom slučaju tzv. nevladine organizacije (NVO) u Srbiji praktično finansiraju svoju aktivnost novcem stranih vlada!?!? O čemu mi to pričamo - kakve NVO kad ih finasira strana vlada?!? Da li su predstavnici LSV koji su išli na tu konferenciju bili svesni ovih činjenica?!? Ako su znali, zašto su išli, a ako nisu znali, zašto se nisu informisali, nego su išli 'na noge' tim tzv. NVO, i na taj način im prilično dali na važnosti i publicitetu?!? Isto važi i za pokr. sekretara za zaštitu životne sredine Slobodana Puzovića, da se razumemo.
Ako tzv. NVO za zaštitu ptica žele razgovor, od toga ne treba bežati, ali zna se gde je sedište LSV pa su trebali da dodju i da pričaju, a ne da se konferencije o kapitalnim pitanjima kao što je zabrana lova odredjene vrste divljači ili o izmenama propisa u Srbiji vode po restoranima.
Meni je trebalo 15 minuta da sve ove podatke pronadjem, i još 15 minuta da postavim vest na naslovnoj i upise ovde na temi LSV. Šta je sprečavalo predstavnike LSV i one koji su ih poslali tamo, da malo začeprkaju po internetu, pa da debelo razmisle da li njihov odlazak na tu konferenciju ima smisla?!?

zoranp
 Aliiiiiii Lalo, pa dva dana sve plaćeno o tuđem trošku i još po švedskom standardu, pa ko nebi da guze za to!!!??GrinGrin..pogotovo ovi što već imaju dosta razrađen sistem uvlačenja i izvlačenja!!Smean
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Gedza66
 Da li će zabrane lova na prepelicu i grlicu dovesti do potrebnog fonda ove divljači? Obzirom da se radi o migratornim vrstama, verujem da na brojnost ove divljaci uticu i drugi faktori.

Tako i ova moja ena. Uvek je razlog u njemu a nikako da se seti da je razloga mnogo vise i uglavnom i najcesce na njenoj strani.

Najlakse je udariti po lovcima. Punite budžetski fond a pare ćemo dati nelovcima. Plaćajte clanske doprinose ali ne pitajte za cega ih trosimo.

Ajde da domacim lovcima zabranimo lov na ove pticice a da nekom specijalnom uredbom dozvolimo lov samo lovnim turistima, preko specijalizovanih agencija, jer treba se zaraditi.

Nelogicno zar ne. Na jednoj strani se žalimo na opadanje brojnosti lovaca a na drugoj predlažemo zabranu lova.

Pa kako je te divljaci bilo kada je bilo mnogo više lovaca????? Razmislimo malo, možda su razlogi na drugoj strani, možda u preteranoj hemiji na poljoprivrednom zemljištu??????Glavu o zid
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75

Lala kaže:

Inače, projekat 'Zvuk ptica' u okviru kojeg je održana ova dvodnevna konferencija na Paliću se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Ta agencija SIDA koja se pominje kao finansijer ove konferencije je u stvari VLADINA AGENCIJA, koja radi u okviru Ministarstva inostranih poslova Švedske, a upravlja sa otprilike polovinom švedskog budžeta namenjenim za pomoć u razvoju! (u orginalnom tekstu sa sajta: Sida is a government organization under the Swedish Foreign Ministry. We adminster approximately half of Sweden's budget for development aid.) Svaka čast, nije mala stvar!
Evo link, pa proverite:

http://www.sida.se/English/About-us/

Tako da sad imamo situaciju da barem u ovom slučaju tzv. nevladine organizacije (NVO) u Srbiji praktično finansiraju svoju aktivnost novcem stranih vlada!?!? O čemu mi to pričamo - kakve NVO kad ih finasira strana vlada?!?

Ovo znači da NVO jesu vladine organizacije, ali ne naše vlade, nego vlade neke strane države koja ih finansira!

Ja sam ranije često slušao da su tzv.NVO u stvari "strani plaćenici", a onda su došli neki drugi koji su ih tetošili..... sve je Sloba bio u pravu!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Gedza66 kaže:
Na jednoj strani se žalimo na opadanje brojnosti lovaca a na drugoj predlažemo zabranu lova.

Ja mislim da je ta zabrinutost opadanjem broja lovaca samo farsa, jer sam iz nekoliko izvora, doduše sve vezano za Vojvodinu, ČUO DA POSTOJI PREĆUTNI PLAN DA SE BROJ LOVACA SVEDE NA 4-5.000 LOVACA, OTPRILIKE KOLIKO JE U VOJVODINI BILO PRE 2.SVETSKOG RATA!

Mislite o tome!!!! Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,433,487 posete www.srbijalov.com