Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
zoranp
 ..S LOPOVI, ĆE SE TERAMO DO KRAJA GrinGrin

http://youtu.be/m...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mrwa22250

zoranp kaže:
..S LOPOVI, ĆE SE TERAMO DO KRAJA GrinGrin

http://youtu.be/m...

Amoze i ovako kad se malo slovca izmesaju
Lopovima ce steramo do j...Vebanje
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Evodija
 Sredstva dobijena od pokrajinskog sekretarijata (PSPŠV) za kupovinu motora lovočuvaru,i kopanje bunara, LU "KRČEDI" iz Kaljavog Sela, potrošilo je letos na platu licenciranog lovočuvara, a rekli da je "tajfun" maznuo. Pošto nisu utrošili namenski Jaooodo septembra morali da vrate, pa hitno sazvao lovočuvar škupštinu i doneli odluku da svaki lovac uplati do kraja 2013 donaciju od 5.ooo dinara.
U ovoj raspodeli pre par dana LU Krčedin je dobio 300 000 dinara za izgradnju fazanerije. Još to da ode na platu i obaveze za lovočuvara do juna pa da se LU lepo ugasi, a on da nađe drugo LU.
Licencirani kopiraj ovo pa daj UO LU, da vidi preCednik. Jaooo

gavra bakos
 Znam da LU "Šajkaška" šajkaš nije platilo članarinu LSV, a da je te pare uzela od svojih članova. Da li neko zna da li je LSV delio članske markice za ovu 2013 god. pošto ih mi ,članovi ,lovci ,nismo dobili.
gavra bakoš

Lala
 Ne znam šta se dešava, ali dogodio se novi značajan pomak u sferi informisanja članstva LSV!!!
Naime, sajt LSV od sinoć ima jedan novi pristup informisanju - kad ukucate sajt LSV, dobijete obilje beline na ekranu. Nema ni one šake jada od informacija! E sad konačno moće da se kaže da je informisanje u LSV preko zvaničnog sajta jedna velika NULA!!!

Proverite:
http://www.lovackisavezvojvodine.com/
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Smean
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Taština praznine iliti "kosmos štasmos"ROFLHaHaHa

E moji lovci u Vojvodini šta Vi plaćate od svoje članarine. Vi sa velikim "V" jer ste gospoda u odnosu na ove.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 Možda to ima veze sa predizbornim obećanjem novog predsednika LSS-a sa podrškom g.Vučića, koji je rekao da će se boriti za jedan jedinstveni lovački savez, što podrazumeva gašenje ili marginalizaciju regionalnih saveza, pa i LSV-a.

Ako je ovo prvi korak ka nestanku sadašnjeg načina rada LSV-a i kraj njegovog sadašnjeg položaja u odnosu na LSS, onda POZDRAVLJAM!!!!

A i one Jeremijine novine kasne, ili mi se čini???

Ako je to drugi korak, još jednom POZDRAVLJAM!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

Lala kaže:
Danas je u nekim uticajnim medijima (B92, Kurir...) objavljena vest koja će mnoge lovce dobrano uzdrmati (prenosim vest sa sajta B92):

Neophodna je hitna obustava lova na grlice i prepelice zbog konstantnog opadanja brojnosti ove dve vrste, kao i zajedničke akcije u zaštiti biodiverziteta, a posebno ornitofaune Republike Srbije.

Konferencija je organizovana u okviru projekta Zvuk ptica, koji sprovode tri subotičke NVO- Artrust, Riparia i AŠC, a u njenom radu su učestvovali svi relevantni činioci iz oblasti zaštite životne sredine, kako iz vladinog, tako i iz nevladinog sektora, a po prvi put su u ovakve razgovore uključeni i lovci, koje je predstavljao Lovački savez Vojvodine.

[i]Učesnici diskusije su bili saglasni da broj prepelica i grlica činjenično opada, i da se posledično, obavezama iz zakonskih odredbi, moraju preduzeti mere zaštite, ...

Smatram da je LSV u obavezi da POD HITNO na svom sajtu ili na neki drugi način (saopštenje, konferencija za štampu) reaguje na ovu seriju napisa, i da lovcima i javnosti pruži objašnjenje u vezi učešća na konferenciji, kao zvaničan stav i odgovor - ko je bio predstavnik (ili predstavnici) LSV na toj konferenciji, šta su to diskutovali i sa čime su to bili saglasni predstavnici saveza?!? ...

Ovo je citat dela mog upisa od 03.12.2013. Tog dana sam telefonom kontaktirao predsednika Komisije LSV za uzgoj divljači dr Zorana Ristića, i tražio odgovor na pitanje šta se to desilo, i šta su to diskutovali na Paliću, i predožio da se LSV pojasni svoj stav u vezi ovoga. Tada sam dobio obećanje da će 'rukovodstvo saveza odlučiti' da li će reagovati. Izgleda da je djavo odneo šalu, pa je tako danas na portalu Lorist (čiji je vlasnik Jeremija Trifunović ujedno i glavn i odgovorni urednik glasila LSV) osvanulo saopštenje koje su potpisali predstavnici LSV na toj konferenciji Zoran Ristić i Milenko Zeremski, direktor 'Vojvodjanskog lovca' doo, ćerke firme LSV.

U saopštenju se tvrdi da su se predstavnici lovaca suprotstavili inicijativi za zabranu lova grlice i prepelice, iako u zvaničnom saopštenju sa konferencije piše uvijeno da su se svi saglasili da se moraju preduzeti mere zaštite, što može da znači i zabranu lova kao meru zaštite.

Zanimljivo je da u orginalnom tekstu na portalu Lorist nema navedeno mesto i datum kada je ovo saopštenje napisano, dok se na jednom drugom malom forumu kao mesto navodi Novi Sad, a kao datum pisanja se navodi 12. decembar. Ovaj detalj me, izmedju ostalog, navodi na pomisao da je vlasnik tog malog foruma verovatno dobio saopštenje drugim kanalima, osim foruma Lorist, moguće zbog bliskih kontakata sa rukovodstvom saveza ili barem sa nekim rukovodećim ljudima iz saveza, što pokazuje opravdanost činjenice da je dotičnom zabranjen pristup na Srbijalov. Sve dodje na svoje, nije lako biti insajder na Srbijalov.

Još je zanimljivija činjenica da Srbijalov nije dobio saopštenje da bi ga preneo lovcima, iako sam lično ja pokrenuo ovo pitanje oko pominjanja zabrane lova, razgovarao telefonom sa Ristićem koji je bio učesnik konferencije ispred LSV, insistirao da se razjasni dilema šta se dogadjalo na Paliću tom prilikom, i tražio odgovore na opravdana pitanja. U savezu je dobro poznata mail adresa Srbijalov portala, dobro im je poznat i moj broj telefona, a Ristiću je posebno dobro poznata moja mail adresa (), jer je upravo preko te adrese slao neke svoje radove da objavimo, a i u nekoliko navrata su sa departmana za lovni turizam PMF (gde je Ristić predavač) tražili neku vrstu pomoći od našeg portala i mene lično, i uvek je dobili.
Žao mi je što su ovim gestom i ljudi iz LSV, a posebno dr Zoran Ristić, ignorisali mene lično i Srbijalov portal, iako smo upravo mi 'digli dreku' oko pominjanja zabrane lova na grlicu i prepelicu, dok su svi ostali portali ćutali kao zaliveni, verovatno vodjeni nekim svojim drugim interesima osim lovačkog. Naravno, niko nije ni pominjao medijsku pokrivenost te konferencije osim nas, niko nije ni pokušao da amortizuje napad na lovce, osim nas sa Srbijalov, pa čak ni oni koji danas istrčavaju sa saopštenjem LSV. A gde su bili kad je grmilo? Pilićarski ćutali, bojeći se da iznesu svoj stav! Ne verujem u slučajnosti, pa sam sklon razmišljanju da je izostanak slanja saopštenja za Srbijalov kao jednom od najozbiljnijih lovačkih portala u Srbiji posledica jasne namere da nas, bezuspešno, na neki način omalovaže. Samo su sebe po ko zna koji put sapleli, i ugruvali se.

Saopštenje možete pogledati na www.lorist.co.rs.

ficha007
 A da nije sa razlogom LSV sajt ugašen da bi taj "mali" forum koga pominješ Lalo odjenom dobio na značaju.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala

ficha007 kaže:
A da nije sa razlogom LSV sajt ugašen da bi taj "mali" forum koga pominješ Lalo odjenom dobio na značaju.

Ne znam, ali znam da je vlasniku tog foruma poznato, kako je napisao, da se sajt LSV rekonstruiše i prebacuje na novi server, što su zadivljujući detalji koji mogu biti poznati samo onom ko informacije ili uputstva dobija, na primer, direktno od onih koji vode LSV.
Čestitam lov na patke! Grin

Evodija je bio u pravu! A bio je i Sremac, a bio sam i ja u pravu. Pa kako god ko shvatio.

ficha007
 Dakle opet je kanda Beuk u igri. I na tom malom portalu. Verovatno je admin sa tog portala dobar sa garniturom iz LSV-a koja na ovaj način dobija svoj oglasni prostor ( forum ) plus im lovci od svoga novca finansiraju sajt LSV. Lepo Boga mi.

Beuk sa jednim udarcem ubija dve muve. Ima forum ( doduše slabo posećen, ali će pokušati da nekim "ekskluzivitetima" iz svoje kuhinje to malo popravi ), a uskoro ima opet i sajt da malo "informiše" lovce.

I sve to će verovatno finansirati lovci iz Vojvodine svojim novcem jer ne verujem da je Beuk ko pokojni Premil "lak na novcima".

Sremac75
 Hajde da se manemo malih!!!

Možemo pričati i o suštini "saopštenja"...

Ja, lično, ništa nisam shvatio...ili je cilj bio da se nešto napiše, a ništa ne kaže, ili je pisanje "saopštenja" bilo povereno nekome ko ne zna da napiše ono što misli....

U svakom slučaju, ponovo je pokazala neophodnost postojanja, ali stalnog, Jeremijinog kampa za obuku onih koji će pisati o lovu i lovcima.
Svi na kampovanje!

Ima u tom "saopštenju" nekih stvari koje ipak "bodu oči", ali da ne širim temu...ili bar ne još!
PraviloPraviloPravilo
Palica

ficha007
 Po meni su tu u pitanju samo pare koje LSV i njegova ekipa želi da inkasira propagirajući zabranu lova po udruženjima, a sve zaklanjajući se iza ljudi od struke u čiji se autoritet ne sme sumnjati ( ko da smo u Beukov mogli da sumnjamo ).

Jer ako neka zemlja i njena vlada izdvajaju pozamašna novčana sredstva za nešto što se tiče lova, kako da tako nešto eksperti LSV-a propuste i ne inkasiraju iliti ućare neki dinar. Pri čemu će koristiti prof. Ristića kao čoveka od nauke da propagiraju i provuku ideju ( u vidu "obavezne preporuke ) svojim članovima o zabrani lova te dve migratorne vrste, a predsednici tih LU pošto su uglavnom doopeuvlake će to zdušno prihvatiti. I LSV-u osta lepa suma evritja od kojih LU koja su svojim članovima "preporučila" da ne love ove dve vrste ptica neće dobiti ništa.

Sremac75
 Ali, moram malo...
Zašto je ovo "njima" bitno?
Od recimo 17.000 lovaca u Vojvodini (otkud taj broj to više ni Jeremija ne zna), koliko nih lovi prepelice i grlice???
Po nekoj mojoj proceni oko 10%, ostalima je skupo da potroše najmanje oko 1000 dinara za municiju za jedan lov!
Pa koga onda ovo žulja?
Eeee, ali imamao neznani broj stranih turista, koji love neznani broj dana, odstreljuju neznani broj pomenute divljači, i plaćaju neznane iznose strane valute uglavnom solarno na blatobran!
A kome plaćaju?
Pa naravno preCednicima i njihovim ljudima!
A ti preCednici su uglavnom oni koji biraju drugove istaknute u njihove fotelje!
E sad, ko je shvatio....

Ako je do zabrane lova, ja sam za to da se lov prepelica i grlica zabrani stranim turistima, a da se naši lovci slobodno puste da love, jer obzirom na njihov broj i štednju municije, to nikako neće negativno uticati na brojnost prepelica i grlica!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ma možemo se mi zezati, ali zabrana lova nije mala stvar, a naročito nije mala stvar kad nekoj konferenciji anonimnih NVO svojim učešćem na značaju daju Pokr. sekretarijat za zaštitu životne sredine, državni Zavod za zaštitu prirode, zvanični predstavnici LSV, pa kad čovek pročita ono dvosmisleno zvanično saopštenje...

Zanimljivo je da u ovom saopštenju predstavnika LSV piše da se planirani odstrel zeca ostvario sa 20%?!? A ko je planirao?!? Podsećam da je u jednom solidnom broju vojvodjanskih lovišta upravo firma Vojvodjanski lovac angažovana kao upravnik lovišta, a da se kroz članski doprinos upravo Vovjodjanskom lovcu plaća 300 dinara 'po glavi' lovca za izradu planskih dokumenata! Pa kako su to onda stručnjaci planirali ovako nerealno?!? Promašili za SVEGA 80%! Smean

Evo i jedne male informacije, friške: na današnjem stručnom predavanju za članove Lovačke komore u Sava centru, upravo je Zeremski imao predavanje na temu 'Bezbednost u lovu'. Brine čovek, šta će? Smile
O bezbednosti lovačkih novaca niko nije imao ni reč da kaže.

ficha007
 Hahaha Sremac kakav si ti mega-car. In medias res. Apsolutno se slažem sa tvojim upisom jer znam da u Šidu konkretno, tačnije šidskoj opštini je minoran lov prepelica osim onomad dok je Bogunović bio predsednik LU Srem pa je nahvatan u pograničnom pojasu sa R. Hrvatskom kako vabilicama mami prepelice za neke strane turiste koji su mu verovatno platili na blatobranu.

Seća se tog slučaja i Gospodin Beuković jer je tada bio angažovan od strane suda kao veštak ako se ne varam, ili je možda bio svedok. Epilog pravosnažna osuđujuća presuda za kompletnu garnituru LU Srem na čelu sa Bogunovićem.

Dakle u pravu si 100%. A nastavak te tvoje priče je želja LSV da uzme koji dinar iz tih stranih fondova pa čak i ako to bude na štetu domaćih lovaca koji ih svojom članarinom plaćaju da štite njihove interese.

ficha007
 Samo koliko se ja sećam LSV i njima slični ( uključujući razne NVO ) ne mogu da zabrane lov prepelica i grlica jer je to u nadležnosti zakonodavca a odlukom Ustavnog suda dovedena su u pitanje neki poslovi koji su povereni APV, između ostalog i u oblasti lovstva koliko se ja sećam.

Sremac75
 Neee oni će oštro da se protive i time skrenuti pažnju sa :
1. ČLANARINE
2. TROŠKOVA
3. PROJEKATA
4. PRIVILEGIJA
5. VOJVOANSKOG LOVCA DOO
6. neki bi rekli PRANJA NOVCA
7. BAJKE OD ŽIVOTA
8. RASTURANJA LSS-a
9. PRAZNIH LOVIŠTA
itd.

Drž'te lopova!!!

KoTuKoga
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Hahahahahahaha jbt... 'Oštro će da se suprotstave' tako što će otići da učestvuju na konferenciji gde su se SVI učesnici (dakle i oni) saglasili da je neophodno preduzeti mere zaštite!

Jadna im majka onima koje ovako brane!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,432,926 posete www.srbijalov.com