Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
radenkovic79
 Takodje na cpecifikaciji tog baruta stoji da se koristi sa Gevelot kapislama a ja imam Winchester. Treba li neke korekcije količine baruta ili sačme?

Sniper Hunter
 [xhide]

radenkovic79 kaže:
Imam dve kutije baruta na cijoj specifikaciji stoji da bi trebalo da se koristi sa filcanim čepovima i u čaurama koje imaju uložak a ta dužina mi odgovara zato što bih zatvarao roll crimper-om mada naravno i ove od 70 mm mogu da skratim.

Kolega ja mislim da može taj barut da se puni i u čaure bez uloška bez problema ,i sa plastičnim korpicama .,i w209 kapislama normalno uz korekcije doze baruta.[/xhide]

kelt
 Kad smo vec kod zevelo kapisli, nabavih danas dve pune neotvarane kutije pobjeda gorazde gevlot i jednu 5.45 za crni barut
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 Novi alati - novi rezultati-nove tehnike. feter majka mara
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
Novi alati - novi rezultati-nove tehnike. feter majka mara

Bravo majstore! Samo ti puni uskoro ćemo sve to da ispraznimo,trebaju ti čaure zar ne ?Grin[/xhide]

kelt
 Samo ove muzejske. ovo standard ima kolko oces. ponecu i tebi jedno kutijce dekapisliranih i kalibrisanihKupovina
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Ako su feter može i gepek da napunišGrin stvarno im je dobra plastika.[/xhide]

kelt

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Ako su feter može i gepek da napunišGrin stvarno im je dobra plastika.[/xhide]

Nisu sve feter ali ima i njih dosta.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ljubela
 Kelt, ovo izgleda fantasticno...Bravo 2, koji je alat u pitanju?

kelt
 Alat je isti kao i ti sto imas bata Ljubo. probaj sa feterom ili fiochijem i ne pali busilicu uopste samo ispritiskaj krimperom na dole. naravno ne previse jer ces zguzvati patron. Nivo u patronu mora biti odgovarajuci. jesi li nabavio jos nekih vrsta cepova.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Dulle

kelt kaže:

Sniper Hunter kaže:

Nisu sve feter ali ima i njih dosta.

Bice ih kolko oces samo da malo popusti zima.Zemo kad pribavim par kutija javljam ti a i za mrezicu za sito mi se nejavi.Pozz
Dule

kelt
 Dulle cujemo se ovih dana. nesto sam bolestan pa kad me prodjeiveli
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ljubela
 Nisam nabavio druge cepove ali podmecem kartoncice unutar korpice pa kompenzujem visinu. Tako je za sada...
Javljam i prilazem sliku kad odradim po receptu.

Joe the hunter
 Kolege ima li neko da otudji masinicu za pertlovanje starih kartonskih caura cal.12.Treba mi neka starije proizvodne jer ove nove kidaju karton.Unapred hvala

bturjane
 I meni bi trebala jedna za kruzno-rol zatvaranje odavno je trazim(najrasprostranjenije su bile one Ceskoslovacke proizvodnje);)
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

kelt

Joe the hunter kaže:
Kolege ima li neko da otudji masinicu za pertlovanje starih kartonskih caura cal.12.Treba mi neka starije proizvodne jer ove nove kidaju karton.Unapred hvala

tesko je naci ikakve pertlalice. nove ako kidaju patron to samo na pocetku dok se ne razrade. stare znaju da budu pojedene od upotrebe, i nece da pertlaju uopste.
najcesce su ruske sa mesinganim krimperom sa tri brega, ali ako naletite na neku talijanku uzimajte je odma. moj stric je imao tu talijanku sa celicnim krimperom prosto je neunistiva
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Joe the hunter

kelt kaže:

Joe the hunter kaže:

tesko je naci ikakve pertlalice. nove ako kidaju patron to samo na pocetku dok se ne razrade. stare znaju da budu pojedene od upotrebe, i nece da pertlaju uopste.
najcesce su ruske sa mesinganim krimperom sa tri brega, ali ako naletite na neku talijanku uzimajte je odma. moj stric je imao tu talijanku sa celicnim krimperom prosto je neunistiva

Ma imadoh nemacku predratnu radila ko fabricki ali dadoh nekom odavno a ja se vise ne secam kome a taj naravno cutiCry

Sniper Hunter
 [xhide]http://www.siarm.com/product_info.php...cts_id=117

Evo linkić za mašinice stari model ,ali nisu baš na poklon ,ovakvu sam kupio u NS u prodavnici pre 2 godine bila je oko 35 u dinarima ,bila je skupa ali kada vidim sada ove cene i nije kada se zaračuna porez od 21% i poštarina koja je za Italiju oko 15 ako naručiš ispod 250 robe...možda je i prodam videću kada stignem kući.

Imam ih nekoliko komada ovih starijih modela a imam i sa čeličnim krimperom ,mada na nju mogu mislim da se promene krimperi ima ih da se naruče u Italiji ,mislim da mogu da se upasuju i ovi krimperi sa vertikalnih burgija što mi koristimo bata kelt .

http://www.siarm.com/product_info.php...ts_id=1342

ali je krimper skuplji od same mašinice[/xhide]

Joe the hunter
 Ma nisam ni trazio na poklon ja obicno ne volim poklone zato sto posle ispadnu jako skupi.Ajde javi mi kad dolazis dogovoricemo se.pozdrav

Sniper Hunter
 [xhide]

Joe the hunter kaže:
Ma nisam ni trazio na poklon ja obicno ne volim poklone zato sto posle ispadnu jako skupi.Ajde javi mi kad dolazis dogovoricemo se.pozdrav

Kolega nisam ni mislio da ti tražiš na poklon Grin izrazio sam se tako zbog cena jel sam bio iznenđen i sam ,hteo sam reci da u našoj prodavnici i nije skupa ,uporedujuci sa cenama iz Italije a ista mašinica ....ako se rešim da je prodam javicu ti ,moja je u cal 12 .[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,422,791 posete www.srbijalov.com