Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Joe the hunter

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

Joe the hunter kaže:
Ma nisam ni trazio na poklon ja obicno ne volim poklone zato sto posle ispadnu jako skupi.Ajde javi mi kad dolazis dogovoricemo se.pozdrav

Kolega nisam ni mislio da ti tražiš na poklon Grin izrazio sam se tako zbog cena jel sam bio iznenđen i sam ,hteo sam reci da u našoj prodavnici i nije skupa ,uporedujuci sa cenama iz Italije a ista mašinica ....ako se rešim da je prodam javicu ti ,moja je u cal 12 .[/xhide]

Odobreno

vlada lovac
 Kolege trebaju mi prazne caure, punio bi malo za cal.16, nisam odavno bio po trgovinama, jel ih ima u prodaji i kakve su cene, bilo je ranije kapisliranih i jel zna neko koja je kapisla u njima ako se i dalje tako prodaju. Filcani cepovi me takodje zanimaju, pravio ih je neko u Leskovcu ranije, jel ih ima jos uvek

kelt
 Evo ja se danas malko igrao. nove caure se isplati jedino ako je za kruzno. za krupnu sacmu ili breneke
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Nikola M
 Evo i mene posle duge pauze.. Kelt gde si kupio Caure nisam pratio zadnjih mesec dana temu?
Dobar Pogled
lovac

kelt
 Kupio ih na strelistu. ne patim srecom od lumboisijalgijeGrin a i veoma je ekoloskiLupa
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

lisac

vlada lovac kaže:
Kolege trebaju mi prazne caure, punio bi malo za cal.16, nisam odavno bio po trgovinama, jel ih ima u prodaji i kakve su cene, bilo je ranije kapisliranih i jel zna neko koja je kapisla u njima ako se i dalje tako prodaju. Filcani cepovi me takodje zanimaju, pravio ih je neko u Leskovcu ranije, jel ih ima jos uvek
Za 16 kapislirane imas u Magnumu u Jagodini,ako uzmes 1000 komada cena je 13 din komad.
Vladan

Sniper Hunter
 [xhide]Znam da naši trgovci preteruju ali je ovo preterano i to baš prilično ,skoro kao LEE presa ,obična mašinica za kružno zatvaranje u radnji kod mene ,i uz to još i mesingani krimper

i49.tinypic.com/el3cqg.jpg[/xhide]

vlada lovac

kelt kaže:
... nove caure se isplati jedino ako je za kruzno. za krupnu sacmu ili breneke

Imam samo ovakvu staru masinicu za kruzno zatvaranje tako da i kad naidjem na cauru sa zvezdom nju secem, pa bude lep metak sa oslabljenim punjenjem za letnji lov. Ova cena u Jagodini cini mi se da i nije bas mala jer bi za 50-100 kom otisla gore jos 2 din.
Pokusao sam letos da sakupim neku ali mi nisu bile upotrebljive od ova dva drugara sa kojima smo lovili, sve su bile naduvene u mesinganom delu

bturjane
 Sniper kad saberem koliko godisnje ispucam dzebane i preracunam da je sam punim tj.materijal za istu,i uporedim sa ovom bagatelnom cenom za savijacu to mu dodje da samo najkvalitetniju italijansku pucam 2 sezone od avgusta do januaraSmeko
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

kelt

vlada lovac kaže:
Pokusao sam letos da sakupim neku ali mi nisu bile upotrebljive od ova dva drugara sa kojima smo lovili, sve su bile naduvene u mesinganom delu

druze resajziraj dance na podlosku za sraf f18 ona je unutrasnjeg precnika20.5 treba samo da je malo obradis sa smirglom 600 i ispoliras sa 2000 da ne ostavlja trag na mesingu. nabijes je sirom cevkom od caure do kraja a skines je tako sto uzu cevku unutar caure ubacis i gurnes. probaj prosto je. ako unistis neku dok uspes nije vazno, vrlo je prosto.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

vlada lovac

kelt kaže:

vlada lovac kaže:

druze resajziraj dance na podlosku za sraf f18 ona je unutrasnjeg precnika20.5 treba samo da je malo obradis sa smirglom 600 i ispoliras sa 2000 da ne ostavlja trag na mesingu. nabijes je sirom cevkom od caure do kraja a skines je tako sto uzu cevku unutar caure ubacis i gurnes. probaj prosto je. ako unistis neku dok uspes nije vazno, vrlo je prosto.

Videcu sutra ako stignem kakva je situacija u Nisu, sta ima u ponudi u tom kalibru, a to sa sajbnom cu probati u svakom slucaju, kod nekih caura se jasno ocrtavao izvlakac i u tom delu bile naduvene, dok je kod drugih (iz druge puske) citava visina mesinganog dela bila ispupcena u obliku bacve

kelt
 Sve se to Vlado vrati lako na standardDim
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

bturjane
 Imam i ja jednu 71 godiste samo moram da je nosim kod estetskog hirurga Jevtica pa da bidne ko devojce inace lega ko CD u discmanStidljiv
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

radenkovic79

lisac kaže:

vlada lovac kaže:
Za 16 kapislirane imas u Magnumu u Jagodini,ako uzmes 1000 komada cena je 13 din komad.

Pozdrav kolege, što se tiče tih čaura u Magnumu, ja lično nisam zadovoljan, naime dešavalo se da skoro svaku drugu kapislu probije udarna igla i skoro je nemoguće napuniti je opet zato što se toliko deformiše da se ne može zapertlati, verovatno je loša plastika.

vlada lovac
 Ja danas u Kanoni naso kapislirane caure po 12 din i to kaze cena od pre neki dan, bile 11, a navodno su RIO, imaju i za cal.12 i 20

kelt
 Ne bacajte pare na nove caure pogotovo ako zatvarate zvezdasto. evo jedan nacin kako resajzirati dance od stare caure (ova radnja je obavezna ako imate na pusci automatske ejektore) kad se ova operacija izvede, patron ide komotno u cev. Isto tako ga komotno ejektori izbacuju.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

-ANUBIS-
 Jedno pitanje kao laik za strucnjake tj. kolege koji sami pune patrone interesuje me klasican kupljen nov plasticni patron je duzine 7 cm gledam i merim krusikov specijal 3,5mm zatvoren u zvezdu je duzine za 5,7-5,8cm dok belomov kruzno pertlovan 4,5mm je duzine 6,5cm pa me interesuje kada kupim plasticne caure i pertlujem patron je duzi od zvezdastog zatvaranja da li se nesto odnosi na priticak u cevi posto pretpostavljam da zvezdasto zatvranje vise sabije komponente ili gresim

Kile_
 e ovo jos niste videli Grin pogledajte sa cime sve pune patrone Smile)

http://www.youtub...f6bF4tbtO4
Samo 300 i 4x4

Joe the hunter

Kile_ kaže:
e ovo jos niste videli Grin pogledajte sa cime sve pune patrone Smile)

http://www.youtub...f6bF4tbtO4

Znaci moja teorija da sve sto probije bundevu otstreljuje i divljac je ispravnaStari

Kile_
 pa na osnovu ovoga sto sam video, veruje da je tako.ako se pogodi na pravo mesto ili osteti vatalni organ, nema sta...
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,608,046 posete www.srbijalov.com