Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
Podunavac
 Smatram da puška treba da se čisti i ako je ispalila samo jedan metak. Čak i ako nije pucala, ali je pokisla ili je bilo vruće vreme pa se znojili dlanovi.
Preko vunene četke stavim belu pamučnu krpu pa uvek vidim koliko je cev zaprljana, a ne prlja se direktno četka. Lično pucam municiju sa korpicom pa nemam potrebe za čestim korištenjem spiralne čelične četke. Sa njom uglavnom čistim cevi na kraju sezone ili ako primetim pojačano poolovljavanje u cevi. Umesto nje može da se koristi i četkica od dlaka (ili umetnih vlakana), tako da se na nju namota žica za čišćenje šerpi. Iseče se u trake i namota preko četkice. Ali samo ona mekana žica, a nikako tvrda. Negde sam čak postavljao i slike kako to izgleda i objasnio u detalje. Mislim na temi čišćenje oružja.
Što se tiče čišćenja čoka to je obavezno, pošto najjače poolovljavanje cevi upravo i jeste u zoni čoka. Čok mora da se čisti bez obzira na suženje. Kod skidajućih (izmenjivih) čokova treba da se čisti i navoj čoka i navoj na ustima cevi, kao i vanjska strana čoka pošto deo barutnih gasova prolazi kroz navoje. U sezoni nema potrebe da se puška drži nauljena, pogotovo unutrašnjost cevi kod pušaka koje su tvrdo hromirane. Čak šta više nije preporučljivo pušku nauljiti a onda je uspraviti, pošto se ulje sleva u glavu (ili sanduk) puške i kundak što nije dobro.
Tri prsta 2Kolce

duk@
 Ako moze mali savet od iskusnijih kolega. Postao sam vlasnik 155-tice i imam problem sa izbacivanjem patrona od 24g. Puska je nova. Da li da odmah podesavam gasni cilindar ili je mozda potrebno neko vreme da se on malo razradi ili mozda da prom malo jacom municijom da se razradi? Sa tezom municijom radi perfektno. Ovo mi je prvi PA pa nisam bas siguran sta raditi u tom slucaju. Confused
Sve mi diraj ali lov NE!

sheytan
 Podešavaj slobodno, NE MORA sa jakom municijom da se razrađuje!
(kao što se motor ne razradjuje sa 7.000 o/min! Stari )
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

duk@
 Male sugestije oko podesavanja...
Sve mi diraj ali lov NE!

sheytan
 Male sudjestije treba da imaš u navodilu za uporabo! Stari

U mom od mp153 je beše pisalo "nikad više od dva puna kruga odjednom", što sam ja doslovce shvatio, i po potrebi menjam za po dva kruga. Znači, ako ti sada ne radi, okreni za dva kruga u odgovarajućem smeru, i izvesno da će raditi. Ako i dalje ne radi, okreni još jedan, i to je to.

Najpametnije bi bilo da svaq tu promenu ZAPIŠEŠ, sa datumom i ostalim detaljima!!! Stari

(ovo za dva kruga važi za mp153, verovatno je i za tvoju isto, ali ipak proveri!)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

duk@
 Hvala puno na info. Bye
Sve mi diraj ali lov NE!

sheytan
 SLUŽIMO NARODU! Grin

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DamirKS

Bigman86 kaže:
Zahvaljujem kolegama na pomoci. Jutros je izradjen reducir i stavljen u pusku.
Imam i dva koji su bili malo kraci pa moze da stane po 3 metka u magacin. Smile

Nesto sam trazio na ovu temu pa naleteh na ovaj upis. Kolega Bigman86 zar nisi dobio reducir uz pusku, ja nisam znao da imam dok nisam pukusao na ubacim 3 u magacin.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Bigman86

DamirKS kaže:

Bigman86 kaže:
Zahvaljujem kolegama na pomoci. Jutros je izradjen reducir i stavljen u pusku.
Imam i dva koji su bili malo kraci pa moze da stane po 3 metka u magacin. Smile

Nesto sam trazio na ovu temu pa naleteh na ovaj upis. Kolega Bigman86 zar nisi dobio reducir uz pusku, ja nisam znao da imam dok nisam pukusao na ubacim 3 u magacin.

Nisam.
Kada sam kupovao pusku, posto nije bio u kutiji, receno mi je da je sigurno vec u magacinu. Medjutim kada sam video da nema ni u magacinu pozvao sam radnju (Lovac AGP Novi Sad) i dobio objasnjenje da je puska verovatno bila namenjena za evropsko trziste, gde nema ogranicenja na broj patrona u magacinu, pa samim tim nije bilo reducira.
Posto sam pusku kupio pocetkom godine kada je stigao prvi kontigent, prihvatio sam ovo kao odgovor. E sad da li je to razlog sto nema reducira.......

ssekir75
 razlog je najverovatnije drp sistem koji naši prodavci imaju. Angry što da ti da kad možeš da ga kupiš posebno i opet daš pare za nešto što si već platio. pogledaj u knjižici koju si dobio uz pušku (ako si je uopšte dobio) šta sve ima od "delova" koji idu uz pušku. jes da nećeš da imaš od toga nikakve vajde, ali da bar znaš sa kim imaš posla.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

nidzamotocross
 U pravu je ssekir75, ako si dobio knjizicu sa spiskom delova, lako ces da vidis da li lazu ili ne. Kod mene kod Affinity-ja, jasno je naznacen u knjizici, i jasno je naznaceno da je puska za Evropsko a ne Americko trziste, a opet ima reducir. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

duk@
 Da li neko moze da mi kaze da li produzetak magacina za 153 odgovara za 155? Juce sam isao na sajam i svi su prodavci su nagadjali i niko nije 100% siguran da li odgovara ili ne.
Hmmm
Sve mi diraj ali lov NE!

ohotnik

duk@ kaže:
Da li neko moze da mi kaze da li produzetak magacina za 153 odgovara za 155? Juce sam isao na sajam i svi su prodavci su nagadjali i niko nije 100% siguran da li odgovara ili ne.
Hmmm
Odgovara.

BOJK
 Stigla jos letos al nikako da postavim slike Smile
Probana na prepelice, nece da izbaci svaki patron 24g al nije mi smetalo necu da cackam gasni mehanizam pa da zeznem nesto.
Meni puska nije teska i dobro lezi u ramenu, odgovara mi duzi kundak, zadovoljan sam, a da pale 5 prepelice Smile

BOJK
 U ned pje probam na zeca Smile

nidzamotocross
 Neka sluzi sve dok vidis musicu. U zdravlje puskica. Smile Smile Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 nek ti je uvek dobar pogled a cevka da se cisti sama od sebe ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Bojk Dobar pogled sa novom cevkomOdobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

-ANUBIS-
 [xhide]Da je koristis dugo odlican izbor puske[/xhide]

BOJK
 Hvala drugari, pa da je zalijemo kad se vidimo, da se ne rasusi Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,371,834 posete www.srbijalov.com