Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Zore
 Ovo me je podsetilo kad sam i sam pokušavao da napravim....

Zore

Zore
 Sve to može kalupom:

Zore
 Ovo je kalup koji je davno izašao u ZOVu

http://www.srbija...post_42898

Sniper Hunter

Hunter forever kaže:
Sniper Hunter da pitam nesto ti svaki drugu vrstu baruta kada uzmes ponovo moras da prepravljas merice za LEE zar to nije malo komplikovano.Ako neka serija baruta treba veca posuda a neka manje kako ces tad???

[xhide]
Proveris ih samo a i ako ti treba da razbusis ima ih puno u kompletu jer obicno ces koristiti eventualno 3-4 merice pa onda one koje ti ne trebaju ti razbusis i izbazdaris npr za cal 16 mozes da iskoristis orginal i za cal 12 za punjenja od 24, i 28 g isto ,e onda ti je resenje kupi malo vise baruta iste serije i miran si[/xhide]

Sniper Hunter

Zore kaže:
Sve to može kalupom:

[xhide]
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...owstart=40

To vec radimoGrin[/xhide]

Sniper Hunter

Zore kaže:

Hunter forever kaže:
Sniper Hunter da pitam nesto ti svaki drugu vrstu baruta kada uzmes ponovo moras da prepravljas merice za LEE zar to nije malo komplikovano.Ako neka serija baruta treba veca posuda a neka manje kako ces tad???

Možda bi mu bilo lakše sa zvezdastim šrafcigerom (odvijačem). Osmeh

[xhide]Na nekoj drugoj presi mozda ili dozerom ali LEE kod nas mora da se razbusi ,za cal 20 mozda i ne mora jer ide manje baruta jer za 16 cal kao sto rekoh moze ako punis stalno istu gramazu olova i malo laksa punjenja, odvijac kod lee samo obican ili mali kljucicGrin[/xhide]

Hunter forever

Zore kaže:

Hunter forever kaže:

Možda bi mu bilo lakše sa zvezdastim šrafcigerom (odvijačem). Osmeh

Nerazumem???
marka Engleski poenter marka

Zore
 Pogledajte pažljivije uvek sve.

Ovog puta prvi snimak kako naš Sniper Hunter menja dozere (merice). Chut
http://www.srbija...post_39720

Kojim šrafcigerom šrafi zvezdaste šrafčiće ? Yes
Malo humora. Podrka
Hajde da nezauzimamo prostor ovakvim objašnjenjima. Molitva

Gledajte pažljivije, možete nešto naučiti.

Hunter forever
 JEl neko mozda napravio ovu masinu za livenje sacme,meni se cini da je izvodljivo ovo napraviri???

Zore
 Moji drugovi i ja nekih devedesetih, kada je manjkalo svega dođosmo na istu ideju. Experimentisali sa svim i svačim i sad mislim da nam je bio jedan Sniper Hunter, tojest Lee precision. Sigurno bi uspeli.

Sada neka hvala. Pozdrav

Hunter forever
 Sniper jel treba neka alatka(masina) da gura ka ovoj kapaljki sto izbacuje kuglice???

Hunter forever
 Znaci sustina svega je da posuda sa olovom i ova dole aluminijumsa plocica bude pod uglom od 30 stepeni.Samo je kapaljka najveci problem ovde nmg da skontam kako funkcionis kapaljka.

Sniper Hunter
 [xhide]

Hunter forever kaže:
Znaci sustina svega je da posuda sa olovom i ova dole aluminijumsa plocica bude pod uglom od 30 stepeni.Samo je kapaljka najveci problem ovde nmg da skontam kako funkcionis kapaljka.

Vrelo olovo istice kroz kapaljku tj kaplje i kapi tj.kuglice padaju u rashladnu tecnost nista ne gura olovo samo nagib i mogu vam reci da nije jednostavno na snimcima izgleda lako ali ameri rade sa olovom koje je vec za to spremljeno tamo kupis poluge koje imaju odredjeni sastav tj. leguru samo se mi i rusi zamlacujemo svakakvim otpadom sto i nije neki minus naprotiv jer se onda isplati samo je olovo malo razlicitije velicine ali to zavisi od mnogih faktora cak i od spoljnje temperature u uputstvu koje sam dobio pise da nije preporucljivo da se radi ispod 18 c ,ali ja sam donekle problem neujednacenosti resio prosejavanjem kroz sita a siri posip zbog nepravilnijeg oblika sacme posto mi je u ovim prvim livenjima ispalo oko 20%-30% nepravilnijeg oblika (imaju repicGrin kao spermatozoid) resio povecanjem tezine punjenja tako da sam povecao broj kuglica u snopu tj ucestalost i zadovoljan sam ucinkom na fazana i divlje patke provereno radi Za reference tu je Lovac Stari(Starikazi koju ako citasGrin) za moje potrebe ja ne trazim bolje ,imao sam prilike da i kupovna sacma bude neujednacena i deformisanaSmile mada sam u nekim francuskim novinama koje pisu o problemu sacme video i punjenja sa 2 razlicite vrste u jednom istom metku sto koriste za lov na blizu tj sumski na sljuke koje se dizu ispred kera na blizu pa koriste cilindar i ta mesana punjenja, onda daje se receptura za razne granulacije i za razlicitu divljac za fazana ,zeca itd.kada se otopli krecem ponovo sa livenjem ovo sto sam izlio je prosejano i grafitirano ,spremno za punjenje idemo daljeGrin[/xhide]

Hunter forever

Zore kaže:
Ovo me je podsetilo kad sam i sam pokušavao da napravim....

Jel neko zna mozda sta na ovom snimku topi olovo???

Sniper Hunter hvala na odgovoru.Mislim da sam video na onom sajtu sto si postavio kapaljke ili se mozda varam.

Sniper Hunter
 [xhide]Jesi Hunter forever to su te kapaljke, a na snimku verovatno da je elektricno ima grejac ispod posude sa kapaljkama[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Hunter forever kaže:
JEl neko mozda napravio ovu masinu za livenje sacme,meni se cini da je izvodljivo ovo napraviri???

Dobio sam dosta pp poruka u vezi masine ,davao sam planove skice i sajtove mnogim ljudima a ni jedan da se seti da nesto i napise kako je uspelo i dali je uspelo da podeli iskustvo sa drugima .Svaka cast izuzecima kao kolega Jastreb na primer,svi nesto kriju rade u tajnosti kao da se necega plase ili stide ,pisem ovde skoro sam a znam da nas ima puno koji to radimo ne mora svaki pokusaj da bude uspesan na greskama se uci ovim bih uputio poziv kolegama da se malo vise ukljuce u diskusiju i razmenu iskustava da zajednicki usavrsimo i poboljsamo nase punjenje i livenje iveli 3[/xhide]

canis aureus
 [xhide]Sniperu samo ti piši!!Bravo 2 Ima nas koji čitamo!!Yes
Ja mogu samo da pohvalim sve ovo što si do sada napisao i prikazao!
Rado čitam i učim a možda jednoga dana se odlučim i na taj korakConfused
Sad baš ne mogu da učestvujem u temi jer nisam dovoljno upoznat sa istom ... ali eto ima se od koga naučiti
Sniperu svaka častB)[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala kolega canis milo mi je da to od tebe cujem, i ja iz tvojih postova saznajem nove stvari !
PS. mozda ce da nam se nas kolega iz Sevojna prikljuci na forum malo pre sam se cuo sa njim, radi na svom novom sajtu posto stari mu vise ne radi [/xhide]

canis aureus
 [xhide]E da reče mi da treba da sredi sajt.
Danas smo se dva puta čuli te se baš ispričasmoB) a hoću da sredim "petlaru"(TOZ63) a kod njega drvo a možda i još po neštoYes
iveli 3[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,921,916 posete www.srbijalov.com