Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
DralePG
 Pozdrav svima , ja sam pocetnik u lovu idem na takmicenja u lovnom streljastvu i zanimam me dali je dobra puska zastavina 308 za lov ?? Do sad sam sa njom pucao samo u metu na 100 i 200 m i dobro se pokazala a i municiju je lako nabavit samo me zanima kakva je za lov i koliko se krece cijena posto bi da kupim jednu ?? Hvala !

Pravilo foruma je da se predstavimo ili u profilu (sto kod vas nije dobro uradjeno) ili u temi" Predstavite se"
Srbijalov Admin Tim!
DralePG priložio:
255723_1742155397599_1350134373_1479880_4280646_n.jpg

Podunavac
 Misliš 308 Win.? A za koju divljač ili kao jedini kalibar za svu divljač? Ako planiraš da imaš samo jedan karabin za svu divljač onda može da prođe, pošto spada u srednje kalibre.
A kakva ti je ovo puška na slici? Zatvarač i sanduk su od M 70, a cev i zadnji nišan kao na M48 ako sam dobro uspeo da vidim na slici. I ova montaža liči na švenk, ali je prednji deo okrenut kontra koliko sam uspeo da vidim. Možeš li malo da objasniš ovu kombinaciju?
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Kakva god da je kombinacija sa puskom medalje i diplome su tu!Grin
cestitke Drale PG

DralePG

Podunavac kaže:
Misliš 308 Win.? A za koju divljač ili kao jedini kalibar za svu divljač? Ako planiraš da imaš samo jedan karabin za svu divljač onda može da prođe, pošto spada u srednje kalibre.
A kakva ti je ovo puška na slici? Zatvarač i sanduk su od M 70, a cev i zadnji nišan kao na M48 ako sam dobro uspeo da vidim na slici. I ova montaža liči na švenk, ali je prednji deo okrenut kontra koliko sam uspeo da vidim. Možeš li malo da objasniš ovu kombinaciju?

Ja sam pocetnik brate ali eo ga djed kaze njemu odgovara ova kombinacija ja samo uzmem i pucam Grin

aleksa83
 Pozdrav svima! Napokon sam dobio dozvolu za kupovinu i interesuje me vase misljenje o pusci Brno ZH 301 uz koju dobijam dva para cevi 12/12 i 12/7.57R!

Postoji čitava tema posvećena ovoj i drugim češkim puškama. Klikni na link:
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ad_id=1036
Srbijalov Admin Tim

Dobar pogled!!!!!

Podunavac

DralePG kaže:

Podunavac kaže:

Ja sam pocetnik brate ali eo ga djed kaze njemu odgovara ova kombinacija ja samo uzmem i pucam Grin

Ma brate za đeda je dobra i kremenjača.Grin Ne kažem ja da tvoja puška ne valja, nego je čudna kombinacija sanduka i cevi, pa da malo opširnije objasniš kombinaciju. A da je dobra vidi se po tvojim uspesima.B)
Tri prsta 2Kolce

Djeri
 Zdravo svima ja sam novi i trba da kupim sad neku pusku za lov sacmaricu prvo sam video beneli m3 super 90 mnogo mi se svidela oko 2000evra ali rekli su mi da nije za lov nego za ulucne borbe i sad razmisljam da dam tolke pare i opet nemam pusku za lov kad covek nezna sta vi mislite koje su dobre puske sacmare za lov a karabin vec znam beneli agro 30 06 to sam vec uzeo prelep i lak hvala unapred

Benelli Argo, valjda?
Srbijalov Admin Tim

BojanKG
 2000e? po meni je bolje da kupis krabi,i jedni bokericu ili poluautomat zavisi sta volis...
srbijalov markafazan

I Jevtic
 za 2000e imas da kupis 20 zastavinih hameles pusaka pa da gadjas divljac njimaB)

Djeri
 [quote]sjeftic kaže:
za 2000e imas da kupis 20 zastavinih hameles pusaka pa da gadjas divljac njimaB)[/quote
Ma mislio sam puskase jednom kupuje u zivotu pa kad vec kupujem da uzmem nesto sto je dobro

Podunavac
 Benelli M3 ja službena vojno-policijska puška na kojoj može da se bira sistem rada kao PA ili pumparica. U lovu bi mogla dobro da posluži jedino za lov DS pogonom na kraćim distancama.
Što se tiče izbora puške, pošto vidim da ti cena ne predstavlja problem moja ti je preporuka Beretta 686 sa izmenjivim čokovima u kalibru 12/76 magnum. Tako dobijaš univerzalnu pušku za lov od prepelice do DS, a možeš (rekreaciono) da pucaš i trap. Što se tiče karabina izbor ti je odličan.
Tri prsta 2Kolce

Djeri

Podunavac kaže:
Benelli M3 ja službena vojno-policijska puška na kojoj može da se bira sistem rada kao PA ili pumparica. U lovu bi mogla dobro da posluži jedino za lov DS pogonom na kraćim distancama.
Što se tiče izbora puške, pošto vidim da ti cena ne predstavlja problem moja ti je preporuka Beretta 686 sa izmenjivim čokovima u kalibru 12/76 magnum. Tako dobijaš univerzalnu pušku za lov od prepelice do DS, a možeš (rekreaciono) da pucaš i trap. Što se tiče karabina izbor ti je odličan.

Hvala na savetu a beretta to je bokerica kolko ja vidim ili mi se samo cini posto pojma nemam o oruzju a za duzinu cevi koju mi preporucujes posto vidim da ima 71 cm cev to je verovatno standard a za beneli m3 mi rekli da da ima metak sa korpicu sto duze nosi sacmu posto je cev 50cm sta mislite dali je to dobro hvala

hamerles

Djeri kaže:
Zdravo svima ja sam novi i trba da kupim sad neku pusku za lov sacmaricu prvo sam video beneli m3 super 90 mnogo mi se svidela oko 2000evra ali rekli su mi da nije za lov nego za ulucne borbe i sad razmisljam da dam tolke pare i opet nemam pusku za lov kad covek nezna sta vi mislite koje su dobre puske sacmare za lov a karabin vec znam beneli agro 30 06 to sam vec uzeo prelep i lak hvala unapred

Benelli Argo, valjda?
Srbijalov Admin Tim
2000 evrica za pusku po ovom sadasnjem zakonu u Srbiji je bacanje para... kupis skupu pusku mozes u saobracaju da naletis na hiljadu budala koji mogu da se posvadjaju dodju i oduzmu ti je i bacio si para.. Ni na slavljima vise ne sme da se popije jer ako te neko vidi pijanog i prijavi opet dodju i oduzmu ti oruzje... Samo jeftine tandzare do se ne donese pravi zakon koji nece ljude bez potebe razoruzavati vec detaljno ispitivati ko je kriv i kome treba oduzeti....

Limun
 [/quote]Hvala na savetu a beretta to je bokerica kolko ja vidim ili mi se samo cini posto pojma nemam o oruzju a za duzinu cevi koju mi preporucujes posto vidim da ima 71 cm cev to je verovatno standard a za beneli m3 mi rekli da da ima metak sa korpicu sto duze nosi sacmu posto je cev 50cm sta mislite dali je to dobro hvala[/quote]

Prijatelju da li tebi treba puska za lov ili za ulicne borbe? Koliko sam mogao da primetim Beneli m3 osim sto ima kratke cevi ima i fiksni cok tj. cilindar, pa bih reko da je podunavac u pravu sa svojim komentarom, bilo bi dobro da ga poslusas.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Podunavac

Djeri kaže:
Hvala na savetu a beretta to je bokerica kolko ja vidim ili mi se samo cini posto pojma nemam o oruzju a za duzinu cevi koju mi preporucujes posto vidim da ima 71 cm cev to je verovatno standard a za beneli m3 mi rekli da da ima metak sa korpicu sto duze nosi sacmu posto je cev 50cm sta mislite dali je to dobro hvala

Jeste model 686 je bokerica. Dužina cevi od 71 cm je standardna za lovačku sačmaricu i po mom mišljenju najbolji izbor dužine.
Što se tiče municije sa korpicom to jeste tačno, ali sve ima svoje granice. Puška sa 50 cm cevi koju si ti gledao ima cilindar čok, koji je pogodan samo za ispaljivanje kugle, a za sačmu se može koristiti na daljinama do 25 metara pošto ima veliko rasturanje sačmenog snopa.
Premda imaš i model M3 Super 90 sa cevi dužine 66 cm i 5 izmenjivih čokova, koja može da se koristi za lov. Samo što kod nje imaš dugačak magacin ispod cevi velikog kapaciteta, a po zakonu si dužan da staviš graničnik na dva metka.
Ako ti se baš sviđaju Benelli PA sa polimerskim kudakom, za lov ti je možda najbolji izbor M2 Comfortech sa cevi 71 cm, 5 izmenjivih čokova i kratkim magacinom (u lovačkom stilu).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Podunavac Bravo 2
a izbor Berette 686 je odličan izbor!!B)

eeh da mi je 2000 za pušku pa da slatko lupam glavuGlavu o zid oko izboraGrin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Ja da imam 2000 evrića za pušku ne bi lupao glavu. Uzeo bi Berettu. A lane sam lupao glavu Glavu o zid šta da kupim za 800 evra. Nećkao sam se između IŽ-27 i Zafer O 1612, ali sam na kraju ipak uzeo Ruskinju (i smatram da sam dobro izabrao).
Tri prsta 2Kolce

BojanKG
 pa za 2000e,ima da kupis i iz27 i mp153 i jedan karabin..
srbijalov markafazan

Djeri

Podunavac kaže:

Djeri kaže:

Jeste model 686 je bokerica. Dužina cevi od 71 cm je standardna za lovačku sačmaricu i po mom mišljenju najbolji izbor dužine.
Što se tiče municije sa korpicom to jeste tačno, ali sve ima svoje granice. Puška sa 50 cm cevi koju si ti gledao ima cilindar čok, koji je pogodan samo za ispaljivanje kugle, a za sačmu se može koristiti na daljinama do 25 metara pošto ima veliko rasturanje sačmenog snopa.
Premda imaš i model M3 Super 90 sa cevi dužine 66 cm i 5 izmenjivih čokova, koja može da se koristi za lov. Samo što kod nje imaš dugačak magacin ispod cevi velikog kapaciteta, a po zakonu si dužan da staviš graničnik na dva metka.
Ako ti se baš sviđaju Benelli PA sa polimerskim kudakom, za lov ti je možda najbolji izbor M2 Comfortech sa cevi 71 cm, 5 izmenjivih čokova i kratkim magacinom (u lovačkom stilu).

Znas li mozda gde mogu ga je kupim i kolka joj je cena otprilike Hvala unapred

Djeri

Djeri kaže:

Podunavac kaže:

Djeri kaže:

Znas li mozda gde mogu ga je kupim i kolka joj je cena otprilike Hvala unapred
mislim na berettu

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,123 posete www.srbijalov.com